İlk adımı atmayan bir kadınla hiç bir diyaloğu kurmam veya başlatmam ya da sürdürmem. Bu bende nettir ve çok kesindir. Erkeğin adım olarak attığı her şeyi sarkıntılık, yüzsüzlük, kabalık, dengesizlik, taciz olarak kabul ediyorum. Benim zihnime bu böyle kazınmış. O yüzden hiç bir suretle hiç bir adımı asla atmam. Tanişmam bile. Bu coğrafya da bu böyle. Gider avrupada yaşarsam tabi ki o zaman fikirlerim değişir. Orada daha eşitiz, adil ve karşılıklıyız. Ben bu ulkenin insanına güvenmiyor ve inanmıyorum.
Tabiki hayır. Hâlâ bu sığ bakış açısına sahip olup gururuna yediremeyen kızların olması üzücü.
Hoşlanma/sevme duygusu sadece erkeklerde başlamıyor, kızlarda da başlayabilir.
Kızlar da ilk adımı atabilir hatta evlenme teklifi de edebilir. Belki böyle birini kaçırmak istemiyor, belki gerçekten seviyor. Napsın, kendini bilmez insanlar bana basit (!) der diye yerinde mi otursun? Takılmayın böyle şeylere.
Evlenme demişken peygamberimize (sav) evlenme teklifini Hz. Hatice etmiştir. Bu da yan bir örnekleme olsun.
Bir insanı tanımak isteyen ve buna adım atmak olarak bakan zaten o adımı atamaz. Zor değil yani bir insanla tanışmak. Tanışmak istemek de basitlik değildir. Birinden hoşlanan ve o insanla tanışmak için bir hamlede bulunan insan karşısındaki insandan çok kendine şans vermiş. Kendine bile şans tanımayan bir insana kimse zaten şans tanımayacaktır. Hayat kısa yani. Bunu da söyleyelim.
Çoğu erkek takıntılı.. saf hislerimi kime aktardım ise, hep yanlış anlaşıldım bu illa sevgili olmak adına değil. Kız adım atiyorsa sevdiği için o kız çoktan yoldan cikmstir, abazadir erkeğin gözünde..
Bu ülkede abaza kelimesi erkekler için türetildi boşuna boş konuşmasın kimse artık o erkekler ve o bahsettiğin cahiller senden de bendende benim olandan da mümkün ise şu dünyada da defolup uzaklaşsınlar insan müsveddeleri.
Öyle dünya yı kendilerin sanan cehalet cüruhları yüzünden kirli bu dünya.
İnan bana wallahi saf sevgimi ona olan hislerimi yazdm diye abaza dedi bana.. kahroldm Sevmek oysa ki ona koşmaktır, onu istemektir. Biz kızların böyle saf sevgiye sahip, ilk adımı atma cesareti olan kızların ne suçu var...
Elbette ki suçun yok. Kabul etmiyor ise sadece "hayır" desin eğer insan gibi ifade etmeyi bilmiyor ise sadece "hayır" desin bu kadar erkek diye senden fiziksel olarak güçlü diye bu kadar ukala olmaya edepsiz cüretkar olmaya gerek yok.
Ben evlenme teklifi aldım böyle itici aşağılayıcı bir tepki vermedim.
Ne yaşıyor bu insanlar anlamıyorum.
Şurada bile bakıyorum millete akıl veren kızlarla işim olmaz diyen itler abazanın önde gideni " istisnai olanları demiyorum haddini bilen de var" ama şunu çok gördüm milletin sorununda kendi sorunsunda delikanlılık çizip kızlara dm den hayatında ilk defa kadın görmüş hanzo gibi yazan o kadar aşağılık herif gördüm ki midem bulandı.
Kimse kusura baksın da erkek kadar abaza olamaz kadın.
İkincisi koz düşürmek için yazacak olan varsa şimdiden söyleyim evliyim ve eşimde bu platformda.
Ayrıca eleştiri ve fikir beyan etmek dışında ki oda haddin sınırlarında oömak kaydı ile sırf ego kasmak ya da klavye delikanlılığı için kimse gelip boş konuşmasın !
Şu gerçek ki kimse gerçek sevginin, aşkın, tutkunun kıymetini bilmicek.. Bunlar hep bilmeyenlerin elleinde oyuncak oluyor çünkü Sonra gel de inan bakalım kırılan ruhunla seni seviyorum diyen birine Çokun ötesinde imkansız bu..
Sen yinede inancını koru sevgiye dair, birileri çirkin kalbe sahip diye tüm kalpler çirkin değildir. Mutlaka bir gün kalbi güzel olan bir insan bulursun.
Şöyle düşünün erkek attığı adımda sürekli red yiyorsa bir zaman sonra takıntılı bir hale gelir. Aslında kişinin farklı bir biçimde adım atmamasından kaynaklanır diye düşünüyorum.
Ben cehalet le alakali olduğunu düşünmüyorum.. kişilikle alakalı. ilk adımı atan kadının özgüven problemi yoktur o adımı atar. özgüven problemi vardır atamaz o adımı. bu onu basit yapmaz. ya da kadın gelenekçidir erkeğin ilk adımı atmasını bekler buda onu cahil yapmaz...
Seviyorsa ilk adımı atabilir. Neden basit yapsın ki her seferinde ilk adımı erkek atıyor diye basit mi oluyor yani? Bunu kadına özel düşünürsen olmaz. Seviyorsan git söyle kadını erkeği yok artık bu işin sonuçta erkekte olsa onunda duygusal tarafı var.
Erkek atmalı, o ilerletmeli minvalinde takıntılarım olmadı hiç. Bence bu tarz takıntılar insanı ilişkiden soğutuyo. İstiyosan adım atmalısın, hayatta her konuda bu böyle işliyo. Hayat bana göre cesurların işi, çekinme olmamalı 😋
Basit yapmak ama bu o kadının attı adına ce karakterine bağlı olarak değişir. Yinede ilk adımı erkeğin atması daha uygun bence , eğer ben birinden hoşlansam ve onunda benden hoşlandığım emin olsam o zaman atabilirim. İnsanı basit yapan kişiliği ve karakteridir bence benim ne ilk adımı atma gibi bir korkum yok eminim kendimden.
Erkekler reddedilince pek takmıyor ama kızlar reddedilirse resmen depresif koca bir süreç başlıyor falan filan işte bunun korkusuyla kızlar genelde ilk adımı atmazlar.
Hićte bile kızlarda ilk mesajı atabilir ve o mesaj onu basit yapmaz etrafta neden böyle bir algı var anlamıyorum ben eski sevgilime ilk mesajı ben atmıştım sonunda da ayrıldık 😊