Haksız diyemeyiz çünkü herkesin bir hayat standartları vardır ve ona göre ilerletir hayatını. Herkesin bu hayatta bir yaşamı ve düzeni vardır ve o düzene göre hayat standartlarını yüksek tutar kişi. Ve aslında bu kötü bir şey de değil. Ama hayat standartlarını evleneceği kişinin yüksek tutmasını istiyor ama kendisi, kendi hayat standartlarını yüksek tutmuyor ise karşı taraftan bekliyorsa hiç bir yönden haklı göremem. Kişi kendi hayat standartlarına göre yaşamak istiyor ise çalışır ve kendi hayat standartlarını kendi yüksek tutar.
Ay tabi ki haklı değildir böyle saçmalık olmaz. Evlenmek demek kadının erkeği büyütmesi, erkeğin kadını doyurması falan değil bırakın şu psikolojiyi. Baba evinde bir elin yağda, bir elin baldaysa kocanın evinde de öyle olması için çalışırsın. Hayatlarınızı birleştiriyorsunuz evlilik demek bir insana sahip olmak ya da bir insana kendini sahiplendirmek değil benim gözümde. Evlilik demek yeni sorumluluklar alıp çeşitli sorumlulukları paylaşmaktır. Madem eşinin eve getirdiği para senin gözünü doyurmuyor, sen de para kazan. İşine gelince kadın-erkek eşitliğini savunuyorsun 🤦🏼♀️ Ayrıca böyle bir şey söz konusu olacaksa bunu evlendikten sonra değil evlenmeden önce eşine söylemeli kadın.
Bence evet, evlilikler salt mantık ya da salt aşk üzerine kurulmaz. Evlilik aşk+mantığı aynı anda barındılmalı, keza sevgililikte böyle olmalı aksi taktirde istesekte istemesekte evlilik de sevgililik de bir zaman sonra bitiyor. Uzun ilişki yaşamak için gerekli olanlardan birisi de denkliktir bana göre. Ve kişinin evlilik sonrasının kalıcı ya da uzun süre eskisinden daha dar refah koşulları içinde bulunması ilişkiyi kötü etkileyebilir. Ama şu da var bunun yüzüme kırıcı şekil de söylenmesi beni üzer ve ilişkiyi başlamadan bitirebilirim. Ben zaten mümkün mertebe dikkat ederim. Denklik, uyum ve aşk mevzularına..
Gayet haklıdır. El bebek gül bebek büyümüş, hayatı boyunca lüks arabalara binmiş, yalılarda yaşamış bir insan kalkıp da 2+1 apartman dairesine sıkışırsa huzursuz olabilir.
Bunu evlenmeden evvel dile getirip gelecekteki sıkıntıların önüne geçmek istemesi, bu cesareti göstermesi de önünü ilikletecek türden saygı duyulası bir davranıştır.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur lafı fakir tesellisidir. İnsanlar bunalımdan bunalıma sürükleniyor, intihar edenler, cana kıyanlar, delirenler. Ne samanlığı ne seyranlığı.
Benim de alışık olduğum bir düzen ve yaşam standartım var der, ait olduğu standartlara teslim ederim onu.. Yani hiç mi birlikte yapmanın, birlikte inşaa etmenin, birlikte borç ödemenin keyfi kalmadı. "Biz birlikte yaptık" demenin tadı olmalı evlilikte.. Böyle biriyle evlenmem asla.
Benden tam olarak ne istediğini sorarırım. Altın yumurtlayan tavuğum yok benim. Sabancı soyundan da gelmiyorum. Emekçi kadınım ben ona istediği yaşamı sunamam fkfk
Baştan konuşulmalı bu konular yoksa boşanmaya gidiyor iş. Evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlık bollukta ve darlıkta ölüm bizi ayırana dek diye yemin ederler ama en ufak olayda kaçıp gitmek isterler. Herkesin hayatında zorluklar inişler çıkışlar olacaktır. Eğer sen gerçek bir hayat arkadaşıysan zor gününde yardımcı olmayacaksan iyi gününde de yanında olma. Çünkü gerçek sevgi ve dostluk dar günde belli olur.
Benim açımdan hayır. Maddiyat ne çok önemsiz, ne çok önemli bir konumda değil benim için. Normal şartlarda hayatımızı zorlanmadan geçirebilecek boyutta maddi kazancımız olması yeterli. İnişler çıkışlar olacaktır, hep olur.
Yani haklı, haksızdan ziyade daha evliliğin ilk kuralıdır. Karşılıklı söz veriyorsun ama tabi insanların böyle tercihleri oluyor ona da bir şey denmiyor, kim ne hak ettiyse onun olsun ne eksik ne fazla, bana çok ters.
Bunun için birlikte çaba gerekli, önceden söylenmesi veya bu kadar yaşam standartlarına düşkün olmaması gerekli, aslan besleyen yemini düşünür maalesef..
Bir yerde evet ama bunu biz sevgili olmadan önce akıl edebilseydi de, en başından o alıştığı standartları ona sağlamayacağımdan kendi yolunu çizebilseydi.
Yolun açık olsun derim. Çünkü varlıkta yoklukta diye bı söz veriliyor. Yarın bu sözü tutamayıp küfür edeceğimize bugün doğru ile ayrılarak iyi anılmak gerekir
Yani... bu insanlar iliski icin pek fedakarlik yapmaz ama ayni zamanda da herseye olur diyip ezilmez en azindan. Ezile ezile kimse bizi begenmiyor artik yabancilar daha da bi kiymetleniyor.
Bulurum, ama bu kişi bu standartları karşılayamayacak birine umut vermemeli. Çünkü bu sırf o kişiye onu demek için o kişiyle yakınlaşmış gibi bişey demek