KS de kaos 😄
Düğün davetiyemizde "Seyyah'ın Zevcesi" diye yazdıracak kadar edebli ve hâyâlı hatunu nerde bulabilirim?
KS de kaos 😄

Allah kadını ruhende fİziksel olarak da özel yaratmıştır. Bir erkek hiç bir özelliğiyle dikkat çekmez ama kadın en ufak bir özelliği hatta mizacı ile bile dikkati çeker. Eşinin hanımını bu manada çok sıkmamak yaşam hakkını elinden almadan kıskanması bence doğal karşılanmalı. Hem kuranda bile Bir çok erkek ismi geçerken kadın ismi iki tanedir Buda Allah‘ın kadınlara verdiği değerden dolayı dır çünkü Kurani Kerim’i herkes okuyor Her kişinin ağzında o değerli kadınların ismi dolaşmasın. Bu anlamda herkes öğrenmeyebilir gelinin ismini
İşte şöyle bakan biri :) teşekkür ederim güzel görüşün için
Bu konuyu görünce bir öğrencim aklıma geldi. Okurken evlenen iki öğrencim olmuştu. Gelin hanım davetiyeyi fakültenin panosuna asmış diğer öğrencim olan eşi de kızmıştı neden herkes seni öğreniyor diye:)
Haha :) yaşları kaçtı ki
Erkek 21 kız 19
Üniversite hocası mısınız?
Evet
Yaş dogru mu peki? Bu yasta üniversite hocası olmak büyük başarı
Yok 26 🙈 ama 2 yıl oldu atanalı
Tebrik ederim..
Yaşınızda öğrencileriniz var hey maşallah :)
Teşekkür ederim. Evet öyle. Arkadaş gibiyiz 🙈
Ben tuhaf karşılardım :) içten içe de takdir de ederdim
Evet tuhaf karşılıyorlar zaten. Hatta ilk dersimde öğrenci sanmışlar kamera şakası mı falan dediler. 🙈
Hahaha 😄
🙈
Öncelikle edep ve hayanın bununla ölçüldüğünü düşünmüyorum. Böyle bir davetiye ve istek olamaz değil olabilir, isteyen yapabilir amenna ama o zaman şöyle olsun; kadınlar ve erkekler diye davetiyeleri ayırın. Erkeklere Seyyah&Zevcesi, kadınlara X&Zevci şeklinde dağıtın. Sonuç itibariyle eşinizde sizin adınızın kendine özel olmasını isteyebilir.
Daha neler. Erkek adını yazdırabiliyorken kadın neden yazdırmasın?
Falancanın filancası diye yazdırın bari eşitlik olur shdh
Ayrıca edep haya isim gizlemekle olmuyor.
Eşiniz bir insan, bir birey, bir ismi var... Siz adınızı yazabiliyorken o neden yazdırmasin değil mi?😀 Kabul edecek birini bulabileceğinizi de sanmiyorum..
Himayemin altına girmeyi, korunmayı, sahiplenilmeyi seven biri olursa isteyebilir.. :) niyete bakmak lazım
Kem fikirli, görüşlü insanlardan
En azından bunu yapabiliyorum :)
Cevap
6Cevap
Bu gereksiz ve saçma bir uygulama ki o bayan daha onun zevcesi olmamıstır bile belki davetiye basıldıgında ayrıca ben bunu kadına ve ailesine hakaret olarak görürüm bunu islamiyyet adına yapanlarda cahilliklerini ortaya koymaktadırlar. Dini kaynağından ögrenmemek böyle ucube durumlar ortaya çıkarıyor.
Çevremdeki bütün herkes bunu yapıyor ama ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum çünkü evlenen kişilerin adları belli olması lazım ya da İslam'da kadının ismini saklaması gibi bir şey söz konusu bile değil.
Evet İslamda yok
Bunu hocam da anlatmisti.. kadinin ismi adaptan yazilmaz davetiye.
Dügün istemeyen hatun altindir 🤩😁
Ohh mis dügüne gidecegine hayira gitsin en güzeli.. tabi tercih meselesi.
Ben tercih etmiyorum dügünü
Bence de..
Önceden bu kadar abartilmazdi düğünler
Şimdi bir ömür o 3 saatlik düğün masraflarını ödemekle geçiyor
Aynen cok yazik…
Hayir yapmasa bile kendine harcayip borcla ugrasmasin.
Parayi mantikli harcasin neye ihtiyaci varsa onlari alsin. Ne gerek var faize borca bulasmaya?
Nasip olursa zaten düğünsüz bir evlilik yapacağım, bu yüzden davetiyeye de gerek olmayacak. Ama gerçek olsaydı bile bunu sanırım kabul edemezdim, biz de kıskancız o zaman eşimin de ismi yazılmasın. 😂
:))
Sevmediğim bir kelime ama bu kadarının yobazlık olduğunu dusunmuyor musun aga? Eve de kitle tam olsun güneş yüzü falan da görmesin dimi güneşten de kıskanırsın mazallah.
Valla böyle bir kadin var mi bilmiyorum ama kendine saygisi olmadigi kesin...
Niye siz her şeye yobazlık diyorsunuz?
Başka kelime bilmiyor musunuz?
Sizin için çok değerli olan şeyi gizler misin, ortalığa mı koyarsın? Bu değerli olduğu için böyle davranılıyor..
Ve hanımefendi de buna razı hatta belki de kendi isteği?
Aga fazla kisitlama kadini mal olarak gorme bana göre bu. Tamam cok degerli bir seyi herkese teshir et diyen yok ama ismini sen buraya yazmadiginda kadini degersizlestiriyorsun o da insan senin esyan değil. Ha istegi varsa zaten sorun yok ama dediğim gibi kendine saygisi yoktur..
Ha seyi yazmayi unutmusum düğüne de gelmesin bence sonucta baskalari kadini görebilir sadece sen katil gelin de tel baglantisiyla "evet" der...
Tamam
Sen bu kadar edepli hâyâli isen senide öylesi bulur..
Ovv racon kesildi 😄
Racon değil ya, hatırlatıyorum sadece
Peki :)
Kardeşim bana laf bırakmamış. 🌺
@Sakaryalim Eyvallah kardeşim 😊💕
Yook artık bu kadar da olmaz. Öyle olsa peygamber hanımlarının da ismni bilen olmazdı bence. Bunu kabul eden kişinin olacağını düşünmüyorum. Aksine eğer severek evleniyorsa çiftler o davetiyeye isimlerini gururla yazdırır.
bu edeplilik ve hayalilik degil... bilakis sapıtmişliktir...
peygamber efendimize en cok kimi seviyorsun diye soruldugunda aise annenizi seviyorum buyurmustur...
bu dangalaklar hasa ve kella Allahresulunden daha hayali ve edepli degiller...
Peki zevceniz de kıskanç ve sizin isminizin bilinmesini istemiyorsa?
O beni himaye edebilir mi? Ben onu himaye edebilirim ama
Davetiye açısından düşününce ikiniz de edebilirsiniz neticede kızın adı yazınca evinize gelip sizin himayenizi gerektirecek bir davranışta bulunmazlar herhalde di mi? (karşı değilim de sadece oluşan bir soru..)
Valla bunu yapanlar hangi mantıkla yaptılar ben de bilmiyorum ama mantik yürütmeye çalışıyorum fakat işin içinden çıkamadım 😄
😄Koyu gelenekçiler olabilir. Kadın ve erkek birbirinin de emanetidir, temel konularda emanete sahip çıkılsa da davetiye olmasa da olur.
Olabilir :) benim hoşuma gitti ama
Hayırlısı nasip olsun:)
Amin
niye mesela ismim yok mu da birisinin isminin yanında ismim yerine zevcesi yazsın çok saçma
Korunduğundan..
Herkesin bilmesi şart mı? Bilmesi gereken bilir zaten
isimden mi korunuyo neyin koruması bu
Evet başkalarının bilmesine lüzum yok
Bu fazla bence bana bunu dese kab ederim tek şart onun ismide olmasın öyleyse
Burda hanım kız daha kıymetli aslında, erkek alelade duruyor..
Bakış açısına bağlı şu an senin bu dediğin fazla muhafazakar bir aile için belki hoş karşılanabilir ya da birinin bir insanı sahiplenmesi elbetteki bir nebze hoş sayılabilir. Ama bu dediğin tamamen karşındakine bağlı şu an sen bunu çalışan bir insana yapsan komik olur o insan gün içinde üniversitede iş hayatında mecbur ismini kullanıyor hemde fazla fazla
İllaki onun da fikrini almadan yapacak halim yok :)
Allah en hayırlı ve en mübareğini versin umarım gönlüne göre bir hatun bulursun
Amin, ecmain sen de :)
İsim önemli değil ki düğünde kadın erkek karışık olmaması lazım asıl mesele o
Linç is coming...
Allah gönlünüze göre versin...
yaman hatundur beyim böyle karı kalmadı aga ne yazık ki 😢✔👍
İsim yazılınca hayasız mı olunuyor.
Yine içmeden sarhoş olanlar var.
Yobaza bak şu adamla evlenecek kadar canım kız var mıymış bee peh!🙄
Yobaz olmadığını iddia eden arkadaş neden korktun da gizlendin :) ben adam yemiyorum ya
Yuh! artık yuh bee
Edep ve haya kelime ile ölçülmüyor, bilgin olsun.
Aaa ne güzell
Çok araman lazım
Yok artık!..
Var artık..
Feministler kadar tehlikeli değilim en azından..
Allah sizi bu milletten uzak tutsun
Kusayımm
Evine gidebilirsin
Evimdeyim zaten.
Orası müsait bize bulaşma yeter
İnsan bir düşünür dimi böylee yoz olan biri için uğraşırmıyım sencee akıll var mantık var dicemde şöyle davetiye çıkartan birinde ikiside yoktur zaten.
Bu kadarı da fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?