Akdeniz şehrine taşındık ama direkt bizi sünnet düğününe davet ettiler biz doguluyuz biz sünnet düğünü yapmayız mevlüt yapar geçeriz de hediye ne alınır ve gitmezsek ayıp olunur mu biz de sadece akrabalar ve tanıdıklar davet edilir burada kimse bizi tanımıyor
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Akdeniz genel de aynidir cok yakinsaniz ceyrek altin falan takabilirsiniz ama takacaksiniz diye zorunluluk yok bende akdenizdeyim cunku
Valla ta Van'dan taşındım kültürü bilmiyorum
Cok yakinliginiz yoksa bisey takmasan da olur yani illa takilacak bisey gerekmez sadece gorunseniz yeterli olur
Emin misiniz Isparta dediğim yer ayıp olmaz mi
Hayir neden ayip olsun ki gittiginiz de goreceksiniz en yakin komsulari falan bile takmayacaktir
Yemekli olacak ama bir de sünnet düğünü
Bizde yemekli düğün yapılınca bir şeyler takarsın. Kültüre oldukça yabancıyım bizde düğünler ayni aşiret veya tanıdık veya komşular davet edilir komşular ile birbirlerimizi tanırız ama burada kimseyi tanımıyorum
Ben antalyadayim ve isparta ile ayni kultur gibi dusunun aile buyuklerinden ya da uyelerinden ya da yakinen ilisiginiz yoksa takma mecburiyetinde degilsiniz ama el agirligi gonlunuzden bisey takmak isterseniz de size kalmis tabi ki
Hiç paramız kalmadı açıkçası taşınma çok masraflı ufak hediye olarak ne verilir
Hediye olarak bisey alinmaz genel de ama oyle nakit olarak 200 lira falan asabilirsiniz ya da topladiklari torba vardir gittiginiz zaman bi goz gezdirirsiniz oyle bisey var ise yani bu zaman gercekten herkes icin zor geciyor.
Evet ne yazık ki ama ilk defa gördüm sünnet için düğün yapıldığını bizde mevlüt okutulur Kur'an okutulur şeker çerez veya tatlı bir şeyler dagitirlir
Aslinda bazilari da oyle yapiyor ama dugun olupta oyle kucuk bi calgi cengi olur sonra araba ile tur atarlar o kadar ama bu kadar olur bilmiyorum mantikli olan sizin ki gibi aslinda
Siz nerelisiniz
Antalyaliyim ben
Anladım peki teşekkür ederim peki katilmazsak ayıp olur mu çünkü gerçekten kimseyi tanımıyorum açıkçası sanki Akdeniz insanı biraz soğuk geldi ya da Isparta mi öyle bilmiyorum mesela asansor var ve merdiven var merdivenin bulunduğu kapı var asansör kapısı ayrı var geldi asansörün kapısını üstümüze kapattı birisi bir diğeri de kapıyı üstümüze kapattı dış kapıyı. Bu tavır bizde hoş karşılanmaz ya da bize karşı mi oyleler
Aslinda ispartadan insan cikmaz derler kimseyi de hos karsilamazlar pek bizim buralarda oyle seyler yoktur sizinle alakasi oldugunu dusunmuyorum genel olarak oyle insanlar ispartalilar en basta antalya tarzi yerlere baksaniz olurmus ama bilemezdiniz tabi kin
Bilmiyorum garisedim hani Akdeniz insanı sıcak olur derler doğu halkı soguk olur derler bizim doğu halkı gerçekten sıcak kanliyiz ben Van için öyle diyebilirim diğer yerleri bilmiyorum. Ama bu şekilde sanki adamı zikecekmisim gibi davranışlar beni dumura ugratmadi desem yalan olur. Hem hızlı konuşuyorlar hem de insanları yolmaya çalışıyorlar bir de öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar açıksa değilim güzel de değilim
İsparta insani oyle oluyor cok da duyarim boyle seyleri hep dislar gibi soguk olurlar pek yuz vermezler aslina bakinca dogulu insanlar onlardan kat kat daha ustundur benim de dogulu arkadasim var bi kac tane sanki oz kardesim gibi oyle iyi insanlar dogu da bi yere gitsem ac kalmam illa ki bi corba veren olur ama isparta bildiginiz gibi degil ama guzel olsaniz olmasaniz hep bakarlar oyle embesiller bunlar
Bilmiyorum bakalım bir buçuk yıl sonra nasip olursa geleceğim Antalya istiyordum hem puanım yetmedi hem de ev kiraları uçmuş durumda
Evet bu zamanlar kira skntisi ceken cok ama yine uygun olan yerler var ama soyle ki sirf bu ispartadan kurtulmak icin o kira verilir bence acikcasi ben olsam da oyle dusunurum siz ne is yapiyordunuz ki
Memur. Ama kira uçmuş durumda. Birde bu evi bile zor buldum. Nerelisiniz diye soruyorlar yok ev sahibi yabancı istemiyor vs demiş inşallah bu evden sorun yaşamayız da bir an önce zamanım dolsa kendime göre bir yere tasinsam
Yani tabi ki ama bu taraflarda uygun yer var pahali olan yerler de turistik ya da carsi konumu iyi olan yerler ama var uygun yerler bu ispartalilar cekilmez cidden ve pek yabanci da sevmezler insallah tez zamanda cikarsiniz ordan
Inşaallah. Ne yalan söyleyeyim ben de sevmedim. Zaten siveden de hiç bir şey anlamıyorum. Hızlı konuşuyorlar ama cansız lar ve hep yaşlı nüfus var. Acaba Van'da mi çok fazla genç nüfus var yoksa Ispartalılar mi çocuk yapmıyor
İspartayi ve insanlarıni genel de kimse sevmiyor ki sevilecek tipler degil bunlar da ureme de olmuyor sanirim hep nufusu dusuk bunlarin valla Allah ispartaya dusurecegine van gibi yere dusursun ne mutlu derim oyle bi memleket
Valla Van'ın soğuk ikliminden kaçtım. Gerçekten Van'da soğuk çekilmiyor ben burayı sıcak biliyordum burası da sogukmus. Van'da gönlü açık insan çok varm sanarain kendi akrabalarin ama gel gör ki şansıma burası geldi cidden dört gündür buradayım mutsuzluk tavan yapti
Burasi yasanilacak en son sehir gibi bi yer haritaya baksan zor bulunur oyle bi sehir guzergahlari ters sehir sanki ters ev gibi anlam veremem ben hic oraya hic de sevmem zaten yilda 2 kere falan kar yagdigi icin geliriz o kadar
Burada da mı kar var? Van kadar olur mu? Bizim Van'da iki katlı bir ev kadar kar yağar kışın çiğ düşer o yüzden ölüm olayları fazladır bazı yerler tam üç ay boyunca giriş çıkış yasak olur çığdan dolayı bir de her yer dön ben çocukken hiç unutmam elektrik direği kadar kar yağmıştı
Var ama oyle van gibi yagmaz merkeze biraz yagar oyle dolmaz her yer ama daglarina yagar daha cok tepe de oldugu icin insanlar cok gelir gider oraya biraz merkeze uzak zaten
Kaç ay kış peki bizde en az sekiz ay kış havası oluyor
burada da ona yakin gibi ama van kadar soguk ve karli olamaz burasi ama insanların ve havanin soğuklugu yetiyor maalesef oyle de yapilari var vanin mini versiyonu gibi kis aylari
Sekiz ay kışı mi var. Ben de Akdeniz şehridir sıcaktır diye yazmıştım megersem bizimki kadar soğuk değişen bir şey olmadı tek kötü yanı Erzurum Ağrı gibi insanları var
Antalya gibi olmuyor orasi yaz ayinda bile cok sicak olmaz burasi gibi geceleri falan serin olur 8 ay olmasa bile 6 ay kis gibi soguk geciyor ama dedigim gibi van kadar soguk ve karli olmuyor sadece
Yemin ederim artık bıktım bu kış mevsiminden elimde imkan olsa giderim Hindistan'da yaşarım en azından insanları sıcak iklimi gibi dedim neyse sıcaklığı için bir buçuk sene çekeyim ama o da canımı sıktı
Ya oyle ahim sahim bisey olmuyor ama biraz daha soguk antalyaya gore oyle diyim ama sicak istiyorsaniz antalya en ideali de illa 1.5 sene beklemeniz sart mi daha oncesi olmuyor mu polis gibi bisey misiniz ya da ogretmenlik
Bir buçuk sene mecburi Antalya da çok yüksek puan istiyor
Hani yakin olup burdan oraya gelip gidersiniz dicem ama uzak yani her gun git gel 300 km asagi yukari mecburi olarak dediginiz gibi 1.5 sene daha beklemeniz gerekiyor gibi ya da izin falan var ise bi kac haftalik gelip tatil tarzi bisey yapip donebilirsiniz
Bakalım nasip
İnsallah hayirlisi ne ise o olur ama en kisa surede kurtulmaniz dileklerimle ya
Teşekkür ederim sohbet için de tavsiyeler ve iyi dilfkleriniz için de
Ben Tesekkur eder iyi geceler dilerim
Tanımıyorsunuz takılmaz gitmeseniz de bişey olmaz
Gruba da mesaj atmis
Altın
Para