Şimdi benim bı arkadasim var kapalı sevgilisi var onunla haftada bı felan buluşup geziyor sahile felan gittikleri de oldu öyle geziyorlar bazen parka gidiyorlar sürekli snap atıyorlardı bı tane snapta sevgilisi şort giymişti oda fotoğrafta elini onun bacağının üstüne dayamisti sonra laf geldi sildiler tüm fotoğrafları , sizce kapalilarin sevgilisine sarılıp öpmesirahat takılması snaplar atması felan dışardan nasıl görülüyor ki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle tesettür nedir buna bir açıklık getirelim. Tesettür Müslüman bir hanımın çağın küfrüne başkaldırısıdır, isyanıdır. Kendisinde var olan güzellikleri gizleme ihtiyacıyla büründüğü bir örtüdür. Sapkın bakışlar ve tacizlere karşı bir settir. Kadının kendisini özgürleştirmesidir. “Nasıl özgürlük” denirse, şöyle ki; kadında var olan bir duygu vardır fıtrattan gelen bir perde: iffet perdesi. Kadın bu perdeyi koruduğu müddetçe kendini özgür hisseder. Benim anlayışımda bir temizlik imgesi var fakat bu görünür bir imge değil, hani şu meşhur “kalbim temiz” sözünde kastedilen temizlik. Bu temizlik duygusu bir bayan için, farkında olmasa da iffetidir. Bir gün gidin sorun ömrünü hayat kadınlığına adamış bayanlara, kendinizi nasıl hissediyorsunuz diye onlardan alacağınız cevap iffet duygusunun ne demek olduğunu kavramanızda faydalı olacaktır. Peki bunların konumuzla ilgisi nedir dersek, şöyle ki, günümüzde tesettürü “başa sarılan ve iğne takılmayan, boyun açık şal” olarak algılayanlar türedi. Bununla da yetinmeyip yüzlerine tonlarca makyaj yapıp, ağır parfümleri sürerek dolaşan kızlarımız. Bu sene maalesef şu da eklendi: tayt. Evet, bütün bacak hatlarını kıvrımlarıyla belli eden parlak şeffaf taytlar ve başta yine şal var efendim. Atlamayalım şunu da soralım: Boyun ne zaman helal oldu?
Bütün bunların bize söylediği şey öyle açık ki, tesettür tesettür olmaktan çıkmış artık bir şeytan malzemesi hâline getirilmiştir. Oysa biz tesettürü başta bahsettiğimiz şu “iffet” duygumuzu koruyabilmek için kullanıyoruz. Makyaj ve iffet? Tayt ve iffet? Konserde sevgilinin omzuna çıkıp oturmak ve iffet? Hatta sevgili ve iffet!!!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Olumsuz bi görüntü oluşturuyo yani elbette herkesin görüşü inancı özgürce o konuda kimseye birşey diyemem ama mantıken kapalı bir kadının benim gibi alkol alan şortla gezen tozan biriyle takılmaması lazım birde görsel olarak bu ikili yanyana gelince inan çok açık bi kızdan daha çok dikkat çekiyo insanlar bu çocuk bu kızı kullanıyo gözüyle bakıyo vs yani bence kapalıların bu konularda açıklar kadar rahat olmaması gerek birebir temastan uzak kalmalılar
00 Yorumla
Kapalılık olayı aile den gelen usul ve adetten ya da baskıdan olunca sonuç böyle oluyor
Yok inancından kapalıysa zaten böyle öpüşme kokuşma işine girmez
Her halukarda toplum nezdinde iyi örnek teşkil etmiyor02 Yorumla
Soran+1 yılÖpüşme yok ki yanağından öpme bide sarilma
+1 yılSevgililike bir kere haram. Yani zinaya eşdeğer. Sadece kapalılar içinde değil. Şahsen ben kapalı açık fark etmeksizin birbirine aşırı yakın 'sevgililer' gördüğümde üzülüyorum. Çünkü harama bulaşmış oluyorlar. Kapalı olduğunda özellikle daha çok dikkat çeker 🌸
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
61Cevap
+1 yılHerkes özgürce isteğini yapar tabiki. Ben durumdaki tezata takıldım. Kapalı ama bacağına elini atıyor kapalı olması neyi ifade ediyor acaba sormak lazım kültür ya da siyasi amaçla kapanıyorsa anlarım ancak dini açıdan yaptıklarıyla kapalı olmasını uyuşturamadım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 25,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurda asıl mesele kapalı olan kişinin dinin bütün kurallarını yerine getiriyor algısı malesef böyle birşey yok cumadan cumaya namaza giden Müslümanların da bunlara söz söyleme hakkı yok ama yanlış arıyorsak neye göre arıyacağız İslam dinine göre arayacaksak sevgili olma durumu direk yasak yani gerisini tartışmaya bile gerek yok ama dini bir kenara bırakıyorlar ise zaten sıkıntı yok. Sadece bu durumda dini bir kenara bırakıyorlar ise niye başörtülü gibi bir çelişki var onunda cevabı aile baskısı ise mesele kapanır.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yıldini inancım o yüzden yargılamak bana düşmez ama çok saçma geliyor açıkçası kapalı birinin sosyal medya kullanması. yanlış anlamasın kimse ama kapanmanın amacı insanların sana bakmasını engellemekken kendini kapalı halinle sosyal medyaya koymak buna ters düşüyor.
10 Yorumla
+1 yılİslam'da kadının örtünmesi erkeğe karşı olan bir eylemdir. Sadece nikah ile ve evde kadın açılır. Bazı mezheplerinde karşı cins dokunduğunda abdest de bozulur (Şafilerde). Bakıyorum kapalı (türbanlı, tesettürlü) ama sadece başı kapalı, ya da kapalı ama sarmaş dolaş, kucakta vs... Elbette o da insan lakin bir eylemde bulunuyorsan hakkını vermelisin diye düşünüyorum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 637 cevap paylaştı. Yani meseleye dini bakıyorsan kapalısı açığı yok temas olmadan gezmek ve başbaşa kalmak caiz değil. Eğer konuya dini açıdan bakmıyorsan herkesin görüşüne kimse karışamaz meselesi devreye giriyor. Kapalı olanların dini bütün olduğunu islamı tam manasıyla yaşadığını düsünmek günümüzde pek mümkün değil.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes insan, dışında toplum kurallarını bozmayacak şekilde davranabilir
24 Yorumla- +1 yıl
*dışarıda
Soran+1 yılHm yanlış mı yani dışarda toplumunrahatsiz Erçel birşey yapmıyorlar doğrusu o kadar abartılı bir şey yokki
- +1 yıl
Aynı şeyi diyoruz kardeşim. Toplumun alışık olmadığı hareketleri yapmadıkları sürece bir problem olmaz
- +1 yıl
Ama şu var, eğer dini inancı gereği kapandıysa yapmaması gerekir
Başkalarının baskısı yüzünden kapanmalar da bunu yaşıyoruz
Örneğin bir kadına sıradan bir sapığın taciz etmesi ile din kisvesi altına saklanmış sapık bir imamın taciz etmesi toplumda farklı tepkilere yol açıyor.
Bana göre normal olanlar, topluma göre maalesef yanlış.
Tesettürlü olanlarda insan, zamanımıza göre erkek arkadaşı olabilir, konuşabilir bunlar problem değil, dört duvar arasında istediğini de yapabilir.
Ama toplum içinde fazla samimiyet maalesef hoş karşılanmıyor.
İnsanlar kendi inançlarını sorgulamadan, kendi günahlarına bakmadan başkalarınınkine laf ederler.
Dediğim gibi herkes insan, herkes hata yapabilir, herkes günaha girebilir. Bunu ne kadar az lanse edersek o kadar iyi.
+1 yılYa arkadaşım herkesin görüşüne inancına saygım var ama madem kapaniyorsan ona göre hareket edecek, lafa gelince o haram bu haram bunu yapma şunu yapma ama maşallah kendi davranışlarına gelince sıkıntı yok, o zaman kapanma arkadaş. niye kapaniyorsunki, yaptığı sadece iki yüzlülük oluyor.
00 Yorumlakapama olayi sacma bi olay burdan cikarak her kes ozgur olsun. bence acilmali ve ozgurce yasmali
30 Yorumla
+1 yıldine bu kadar uyuyorsa ona da uysun kapanmanın bir amacı var kurallara uymuyorsan boşuna yapma yani
30 YorumlaAhlaksız olarak görülüyor
Başı kapalı bir kız kapalıyken öpüşse
Erkek kapalı kızın bacağına dokunsa ahlaksızlık vesaire görülür
Avrupada bunlar normal orada bası kapalıyı bile ellerler13 Yorumla
Soran+1 yılÖpüşme felan çok saçma zaten o zaman kapanmanin amacı kalmaz ama sadece çocuk şort giymişti o da poz verirken elini onun bacağının üstüne dayamisti
Soran+1 yılHm
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. normalde umurumda ilmaz ama buzlerin hayatına burunlarını soktukları için bizi jendileri gibi olmaya zorladıkları için ayıp diyorum çok ayıp... Allaha bu kadar yakınken ayıp şeyler yapmak size yakışıyor mu?
00 YorumlaBen daha çok kapalı modasını abes buluyorum kafa kapalı ayak bilekler açık kafa kapalı dapdar kumaşlar kafa kaplı yüzde bir ton makyaj kafa kapalı göğüs dekoltesi var aga bu ne saçmalık
02 Yorumla
Soran+1 yılGöğüs dekoltesini nerde gördün sen ya ben hiç rastlamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılKapalı veya açık insan yaptığı şeyin ardında kalabilmeli. Eğer yaşadğı şeyi kendisine yakıştırıyor ise inancı ve yaşamı kendisini ilgilendirir. İnsanları nasıl istiyorsa öyle inanıp, öyle giyinip öyle yaşayabilir. Hepimiz kendi hayatımızın sahibiyiz.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 904 cevap paylaştı. İyi değil bence kapalı ise ona göre hareket etmesi yaraşır sonuçta bir amaç uğruna kapanmış
10 Yorumlaİslamda saç kapatmak yoktur. Tamamiyle mezhepçi ve hadisçi zihniyetlerin uydurmasıdır.
10 YorumlaÇok abartılmadığı sürece insanın sevgilisi ile gezip tozmasında eğlenmesinde ne sakınca olabilir ki? Ayrıca başkalarının ne konuştuğu değil kendilerinin ne hissetikleri önemli
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı. Başörtülü olunca ne oluyor? Başörtülü olunca neden çoğu şey değişiyor ve değişmek zorunda kalıyor? İsteyen istediğini yapar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşortunun bir amacı var bir anlamı var bir şey denmek isteniyor ama yaptığın şey bu verdiğin anlamla celismeyince abes oluyor gayet normal bir şey kapalılar ile açıkların bir tutulmaması ama tabi ayıp olarak görülen ikisi içinde aynı derecede ayıp görülür ama sadece kapalida saçma durabiliyor abartilinca
+1 yılİslamda mahremiyyet hükümleri bellidir. Nefsine uyup bir seyler yasayan bedelini öder kapalı olmuş açık olmuş erkek olmuş kadın olmuş farketmez.
00 YorumlaBence kapanma amaçlarına, ters bir durum. Kendileriyle çelişiyorlar. Yine de hayat onların hayatı, kimseyi ilgilendirmez.
00 Yorumlabenim umurumda bile değil saçma sapan bunları konu etmek kapananların çoğu bilinçli değil kapalı olmak da ayrıcalık hiç değil
00 Yorumla
+1 yılYani kapalı olduğu için bu tür görüntüler bir tezat oluşturuyor. Belli ki aile zoruyla kapanmış diyorum görünce.
00 Yorumla
+1 yılKapalı ise daha dikkatli olacak. Ne öyle öpüşme vs.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖpüşme yok ki öpme sarilma
- +1 yıl
Her neyse. Kapalı kız daha dikkatli bilinçli terbiyeli olmalı. Kötü örnek olup dinine laf ettirmemeli.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünahsa açığa da kapalı ya da günah kimse açık olan kadını yargilamiyorsa kapalı olan kadını da yargilamamali
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYa onların canı yok mu bu işin kapalısı açığımı var herkız hererkek sevişmek ister S. kişmek ister oynaşmak ister öpüşüp koklaşmak ister bu hayvanlarda bile var bu bir arzu bir istek bir ihtiyaçtır bu doğanın kanunu böyledir.
00 Yorumla
+1 yılBaşka şeylerde yapiyorlardır 🙂 snapsız sindiki kapalilar sence gerçektenmi kapaniyor
02 Yorumla
Soran+1 yılNerden cikardin ya o kadar da değil
- +1 yıl
Sonuçta ihtiyaç
Bende kapalıyım dışarda herkesin gözü önğnde bu açıkta olsa yapmamalı ama kapalılar daha da dikkat etmeli bence çünkü insanlar farklı gözle bakıyor
52 Yorumla
Soran+1 yılNası yani kapalılar yaptığında farklı gözle bakıyorlarsa açıklar yaptığında normal gözle mi bakiyorlar zaten ciddi bı ilişkileri var öyle eglenmelik. degilki niye kötü bı gözle baksinlar
Haram herkese haram ama kapalıysan daha çok dikkat etmen laızm
10 Yorumla
+1 yılÇarşaflı biriyle çıplak birinin aynı pozuna farklı yorumlar geliyor. Yanlış olan şey herkese yanlıştır.
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olan herkese haram kimse burda ahlak bekçiliği yapmasin
10 YorumlaBence değil fazla cıvık olmamak kaydıyla herkezin kendi görüşüdür kişiden kişiye değişir.
10 Yorumla
+1 yılsana ne?
bana ne?
kime ne?
isteyen istediğini yapar00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılne var bunda.. neden gezmesinler.. insan değiller mi onlar.. kime ne.. herkes kendine baksın önce..
00 Yorumla buradaki toplum her türlü absürt bulur da kapalıysa daha fazla olur
00 YorumlaBu konular böyle 2-3 cümleyle anlatılabilecek şeyler değil ya ama uygun değil tabi öyle sarmaş dolaş takılması
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,6b cevap paylaştı.
+1 yılelbette abes. bi insan neden kapanır? önce burdan başlamak gerek inanç içinmi tarz içinmi? inanç için ise yaptıklarının inancıyla alakası yok. sadece başı kapatmakla olmuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi anlamı olmalı kapalılık neden? Özel hayatını uluorta öyle el erkek bacağında sanal alem paylaşımı kimseye yakışmaz bırak kapalıyı
00 YorumlaYa türbanı alet etmeyin çok arkadasım kahve vincanında kirmizi sarap bira içiyorlar sadece türbani gösteriş amaclı yapıyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılTürbanın gösterisi mi olur ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimin ne gördüğünden kime ne? İsteyen istediği gibi gezer bundan da bize ne😂
00 Yorumla
+1 yılBence değil onların da el tutmaya öpmeye sarılmaya ihtiyacı var
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık resmen kendileriyle çelişiyorlar
20 Yorumlahayır neden olsun kapalısın diye sevgilinle gezemez misin bu sadece açıklara göre bir şey mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılGezmek sermek normal gezmekden bahsetmedim heralde ben açığım benim annem asla izin vermez mesela ama kızını kapatan aile kızının heryerde gitmesine izin veriyor içki içerken Snap atan çocukla birlikte olmasını normal karşılıyorlar birlikte attıkları snapta çocuk kızın istune dizini koyuyor oda elini bacağına atiyor felan yani kapalı diye bunu yapamaz değil yani kızını kapatan ailenin bunu normal karşılaması ilgimi çekiyor
+1 yılNe çıplak eliyle erkeğin tenine mi dokunmuş azmış bunlar
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ya o kadar da değil bence kötü niyetle yaptıkları bir şey yok
Geri kafalı çok var maleseff aldırış etmesinler bence
11 Yorumla- +1 yıl
Geri kafalilikla ne alakasi var bunun? Sen sarıklı cubbeli bir adamın, elinde bira içerek yolda yürüdüğünü görsen iyi düşünür müsün?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşı kapalıların sokakta öpüşmesi çok ilginç oluyor bana göre ya 🤣🤣🤣
00 YorumlaAbes değil. Kapalı birimisin?
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır değilim
Soran+1 yılGezmesi değil de yani bı Nisan felan yokken evine gitmesi elini sevgilisinin bacağı ciplakken bacağının üstüne atması öpmesi abes onun dışında sarılması gezmesi sorun değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapalılarla ilgili öyle şeyler görüyoruz ki allah muhafaza. Düşman başına bukadar desem yeterli olur heralde. Kurban olsunlar açıklara..
00 YorumlaÇok hoş durmuyor kapalı bir bayan icin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Hayır gayet normal.
00 Yorumla
+1 yılYoolo herseyi tapabilirler
00 YorumlaNeden abest olsun gayet normal
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. Fazla abartmamak kaydıyla olabilir
00 Yorumla
+1 yılKötü görünüyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYav kapalılar daha hınzır bakma sen
10 Yorumla
+1 yılAbes tabii ki.
10 Yorumla
+1 yılbence normal bir durum..
00 Yorumla
+1 yılkapalı ne oluyor? insan dısı bir varlık mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya ya başlığa bakma ayrıntıyı da oku aciklarindinda yapması yadirıganıyor zaten ama anne babası izin verebilir diye düşünülür ama kapalilarin annesi babası daha kısıtlayıcı oluyor o yüzden nasıl izin veriyorlar diye düşünülebilir
- +1 yıl
bahsettigimiz kisi kac yasında? 14 ? yoksa yestiskin mi?
- +1 yıl
ayrıca kapalı dedigin sey farklı bir insan türü mü? insan degil mi bunlar? neden ayrım yapıyorsun?
Soran+1 yılYa ayrım yapmıyorum ama hani bı amaç var kapanmanin amacı sadece o konuda amaca uymazsa abes kaçıyor yoksa genel olarak ayırdığım yok yaşi da on yedi
- +1 yıl
kapanmanın amacı nedir peki?
+1 yılTabiki abes
10 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendiremedi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kotu gorunuyo..!
00 Yorumla
+1 yılkapalı görüyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Arkasaslar sizce kapalilarin sevgiliyle rahat rahat gezmesi abes mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım