Kadınlar eskiden ciddi ve güzel ilişkiler arardı. Şimdi çoğu neredeyse takılmalık ve eğlencelik ilişkiler arıyorlar ve durumu da kabul ediyorlar maalesef evlilikten de uzaklaşıyorlar. Sizce bunun nedeni ne? Kadınlar neden artık böyle düşünmeye başladı?
Kadınlar neden eskisi gibi evliliğe sıcak bakmıyor?
Ilk olarak genelleme yaptigini düşünüyorum. Evet bu boyle bir durum olsa da herkeste degil. Sebepleri: *erkekler kadinlara koca meraklisi diye diye bu hale geldiler bence. Ben evlenmek, yuva kurmak isteyen biriydim. Yakin erkek arkadaslarima tanidiginiz biri varsa hayırlı bir işe sebep olun falan derdim. Bana ne koca meraklisisin derlerdi. Artik evleneyim demiyorum o yüzden. Erkeklerin gozunde "koca/erkek meraklisi" gibi gozukmemek icin artik tek kelime etmiyorum evlilikle ilgili. Ve bence benim gibi cogu kadin bu lafi duyuyordur. Bu da sogutuyor insani. Masumca yuva kurmak istemeye bile bir sey diyorlar, kilif buluyorlar artik.
*erkekler evde aktif degil. Hala kadindan hizmet bekliyorlar kadinlar ise bunu istemiyor. Ozellikle calisan kadinlar. Tum sorumluluk kadinlara kaliyor ve bu da yipratici oluyor. Beyler calisan kadina yardim etmeyi ve cocuklara ortak bakmayi ogrenmedigi surece bu yuzden evlilikten kacan cok kadin olacak bence.(bende onlardan biriyim) Cunku cevremdeki cogu calisan kadin evde sadece nefesi ve varligi var. Bir de ayda maasima ekstra getirdigi 4-5 bin lira. Onun disinda her sey bende. Ben hayati paylasamiyorum onunla. Ben hayati tek basima sirtlaniyorum bu yuzden evli olmaninda zaman zaman bir anlami kalmiyor, ben zaten evde aslinda yalnizim diyen kadinlar var. Hal boyle olunca bosanmalar ve evlenmemek istemelerde cok oluyor.
*onun dışında kadinin okumasi kendine denk birini istemesine neden oluyor. Kadin doktorsa kocasi da en kotu ihtimal doktor oluyor. Ya da ogretmense ogretmen. Erkekler bunu cok sorun yapmiyor yani kadinin kendinden düşük olmasını ama kadinlarda var bu.(tabi erkeklerde kendilerinden daha iyi kazanan bir kadini istemiyor cogunlukla) o yuzden bu noktada da secicilik olayi fazlalaşıyor kadinlarda. Bazilari kendine denk ya da kendinden yuksek gelirli ya da yuksek kariyerli birini isteyebiliyorlar.(istisnalar elbette var. Meslegi maasi cok takmayanda var)
*artik korku da var. Ulkede olan kadin cinayetleri, siddet gibi durumlarda insani evlilikten, erkeklerden soğutuyor. Ustelik ne guvenlik ne de adalet tarafindan bunlarin cezasi yok. Babam bile bu devirde artik kiz evlendirmek cok zor. Kızım kimle gorusursen gorus ben mutlaka bileyim diye konusmuslugu var benimle. Kiz babalari da fazlasiyla tedirgin artik malesef. Bu da evlenmeyi geciktiriyor.
*Onun dışında aldatma olaylari. Bu sitede olsun gercek hayatta olsun bu durum, sadakatsizlik cok yasanmaya basladi. Erkekler en ufak bahanede aldatıyor. Diger kadinlarda adam evli diyorsun dinlemiyorlar. Her iki cinste igrenc seyler yapiyor. Bu sadakatsizlikte evliligin temelini sarstigi gibi evlenmeme sebeplerinden de olabiliyor. Guvensizlik sağlıyor çünkü.
Daha bircok sebep vardir. Aklima bunlar geldi. Gunumuzde kadinlarin evlenmeme ya da evliligi geciktirme sebepleri var. Ve bence bazilari gercekten gecerli sebepler.
erkeklere güven duymuyorlar cunku, kalpleri kırık cunku. benim cevremde bircok kariyerli güzel kız arkadasım var, hepsinin ortak bir ozelliği var, kalpleri kırık ve hep aynı sorundan. bir erkek yaklasıyor cok güzel jestler yapıyor, flört ediyorlar fakat erkek iliski sorumlulugu almak istemiyor, ama adam istiyor ki gezsinler, yakınlassınlar ama biz neyiz dediklerinde 'sevgiliyiz ' diyemiyor erkek, bağlanmak istemiyor cunku. veya adamla sevgili oluyorlar bakıyor sosyal medyada instagramda mesela aynı gün 10 tane kız takibe almıs, hepsinden aynı seyi duydum. dedikleri sey su, artık kalbimin kırılmasını istemiyorum hersey olacagına varır. kusura bakmayın bazı erkeklerin maymun istahı boyle yaptı bence.
Zaman zaman evlensem mi fikri geliyor 10 saniye sonra geçiyor.. 😊 İnsanlar mutlaka evlenmelidir diye bir tabu olmamalı bence.. Bir insanın mutlu olabilmesi için mutlaka evliliğe ihtiyacı yoktur bana göre.. Herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşasın.. Keyifli günler..
Zlooo gsrdaşım ne yaptın kadınlara böyle soru sorulurmu linc edecekler seni bak her biri bi taş atsa vallah billah taş yığınından seni göremeyiz 🤣🤣🤣 aman dikkat kardeşim kadınlar her daim haklıdır 😁
eskiden sadece erkekler böyle düşünüyordu ve yuvayı dişi kurar , dişi kuş ayakta tutar deyip erkek aldattığında bile kadını suçluyorlardı evlilikleri ayakta tutanlar kadınlardı dövülseler de sevilmeseler de ayrılmıyorlardı çünkü bir güvenceleri yoktu ailelerine bile geri dönemiyorlardı evliliği de zaten çoğu baba evinden kurtulmak için yapıyordu. kısaca eskiden kadınlar muhtaçtı o evliliğe şimdiyse çoğu kadın artık kendi ayakları üzerinde duruyor kimseye muhtaç değiller öyle ilk önüne gelenle de evlenmiyorlar doğal olarak kimseye güven olmuyor malum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben ciddi bir ilişki istiyorum ama evlilik bana çok uzak geliyor. Sebebi benim insanlari idare edememem. Yani canimi sıkan olunca bi kalemde siler atarim akrabam da olsa mubattap olmam. Ama evlenince bunu yapmak cok zor ve kendu akrabamla bile baglarini koparan ben, neden yeni akrabalar edineyim ki? Benimki tamamen insan iliskilerimdeki sorunlardan kaynakli yani. Yoksa hicbir erkekle relax takilayim yatip kalkayim baska da bir sey olmasin kafasinda degilim. Ciddi bir sevgililik istiyorum ama evlilik degil...
Kadınlar hala aynı değişen yok ama siz para pul yok deyip kadınlarla takıldığınız ve ciddi düşünmediğiniz için kadınları evlilikten soğuttunuz... Kiii sadıkta değilsiniz... Evlenince kadın sizin peşinizde mi koşsun... Artık uyandı kadınlar, gerek yok saçmalıklara...
Tuhaf. Bence tam tersi, erkekler temelli soğdu gibi evlilikten. Çoğu zorunluluk olmadığı sürece evlenmiyor bile. Sırf sevgilisi hamile diye kaç erkek evlendi son zamanda haberiniz yok sanırım.
Ben hala bu konuda erkeklerin daha geri durduğunu düşünüyorum. Erkeklerin bu kadar ciddiyetsizliğini gördükten sonra koyver gitsin demiş olabilirler, sonuçta üzüm üzüme baka baka...
Cunku erkekler HÂLÂ stiyorlar ki kadin adama hizmet etsin ama evde de durmasin gitsin calissin ha bi de bebege baksin koskoca adam bakacak degil ya... Aldatmalar da artti. Ekonomi desen 💩. Nasil evlenek
Yeteri kadar zengin olursa erkek, oldukça sıcak baktıklarını söyleyebilirim. Üstelik ne demişler, İdeal koca kimdir? Karısının harcayabileceğinden daha fazla kazanan erkektir 🙄😂
ailemiz ve çevremizden gördüklerimiz güven sorunları vs neden oluyordur bence bu duruma ama evliliği kimle yaptığınıza göre değişir çok fazla önyargılı da olmamak gerektiğini düşünüyorum
evliliğin bir zorunluluk olamdığını farkettiler. ve bir evin sorumluluğunu almak istemiyor olabilirler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes evlenmek zorunda değil ben tam aksi erkeklerin eğlence hayatından çıkamadığını düşünüyorum. Zaten Türkiye’de aile olmak inanılmaz pahalı ve çok sorumluluk gerektiriyor ben de bir çocuğum yuvam olsun isterdim ama bu ülkede yapamam
Bir sürü nedenler var tabi. Bu nedenleri diğer bayanlarla da ortak fikirlere sahibiz. Şiddet, aldatılma, Erkeklerde ki sorumsuzluk, tembellik, diğer kötü alışkanlıkları, Ekonomik nedenler... Birde güvenilcek adam kalmadığı için
Kadınların bu yorumu kendisine mihenk taşı yapmış olması üzücü, belki yanıldığın için söylüyor olabilirsin ama sevecek güven verecek insanlar biryerlerde emin olabilirsin