Eğer eşlerden birisi paranoyak falan değilse genellikle kuşku duymaya başlıyorsa telefon vb şeyleri kurcalamasının altında yatan kuşkuda haklılık payı yüksektir maalesef. E kuşku duymaya başlayan kişi de doğal olarak kendisini rahatlatmak adına beklenmedik zamanda bu tarz hareketlerde bulunabiliyor. Gizlisi saklısı olmayan birisinin eşinden saklayacağı bir şey de olmuyor haliyle.
Şimdi evlilikte özel hayattan kastın ne olduğu önemlidir yani benim düşüncem bir kadının diğer kadın arkadaşlarıyla yaptığı meselelere erkeğin müdahil olma çabası doğru değildir aynı şekilde bir kadın da bir erkeğin kendi erkek arkadaş çevresi ile olan arkadaşlığına müdahil olması doğru değildir tabikide ama evli bir kadın veya erkeğin sosyal platformlarda çok fazla zaman geçirmesi ve karşı cins birisiyle muhabbet kurması ve bir de üzerine benim özel hayatım saygı duy demesi özel hayat gizliliği değil yaptıklarıma göz yum demenin bir başka şeklidir ve bu tür durumlara saygı duyulmaz.
O yüzden o özel hayat denilen sınırlar daha evlenmeden net şekilde çizilmeli ki sonradan büyük sorunlar yaşanmasın.
Telefon ve iletişim araçları haricinde denilebilir. Ben evlilik öncesi ilişkide bile bu şeylerin saklanmasına karşıyım. Benimle seks yaparken özel değil mi de, telefonu özel. Saçmalamanın bir anlamı yok. Bu arada banyo dur, başka kişisel bakımdır. Anlarım özelliğini... Ama bu her konu için geçerli ya da bahane edilemez...
Olmalı mı olmamalı mı yoksa hiç öğrenmemeli mi. Bülent ortacgil😂
Elbette olmali lakin bu biraz tavırlarada bagli. Biri benim telefonumi eline alacak kontrol etmek maksatli bir seylere bakacak. Çakarım bir tane görür gününü😂
Digeride elinde telefon tuvalete banyoya giderse, gece yataktan kalkip fısır fısır konusmalar falan yaparsa alacagi tepkiye hazir olsun.
Aile içinde ikimizin ayrı ayrı özeli olamaz. Özel olanda budur. Arkadaşımın akrabamın bir sorunu bir derdi olmuş paylaşmışsa bu bende kalır. Nasıl eşimle olan özelimi kimseye anlatmıyorsam, bana güvenip sıkıntısını paylaşan yakınımın özelinide eşime anlatmam.
Eşler arasında da özel hayat olmalıdır her bireyin kendi özel alanı vardır çünkü. Ve evet nikahlı kocam da olsa benim ailevi mesajlarımi okuyup telefonumu kurcalayamaz benden izinsiz
Belki sevgili döneminde çok hayatına müdahale edilmesinden kaçınır insan ama evlilik kurumuna girildikten sonra bence sen ben diye bir şey olmamalı o yola benimle girdiğine göre birbirimizin herşeyinden mükellefiz
Seni anlamıyorlarsa çok da şey yapma, anlaşılmaya çalış tabi. Bazen biz de anlatamıyor olabiliriz. Ama tüm çabalarına rağmen hala seni anlamıyorlarsa çok da şey yapmamak lazım :D
Bu yüxden 3 ay süren evlilik kalmadı. Eski müşteri leri ile iletişimi yatmayı kesen kadın görmedim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Eş olarak seçtiğin kişiden nasıl özel hayatın olabilir telefonda ne saklıyorsun ki kocanın görmesini istemiyorsun şüphe ve kıskançlıktan başka bir şey uyandırmaz ilişkiyi bozmaya götürür
@Mertşah işte arkadaşlarımla ilişkim eskisi gibi olmaz ki olmamalı da bence ben evli arkadaşlarıma onlar bekarken attığım uygunsuz fotoğrafları ya da ne bileyim yaptığım erkek muhabbetlerini onlar evlendikten sonra yapmadım hiç çünkü artık o başka bir evrede
Ama senin hiç mi bir derdin olmayacak eşine anlatabilirsin derdini evet o senin eşin ama her şeyi anlatabileceğim konusunda katılmıyorum arkadaşlarınla hep erkek muhabbeti yapmazsın ki zaten eğer hayatınız harika değilse illa ki bir sorun çıkacaktır bunu anlatma gereksinimini hissedersin ya da o sana bir şeylerini anlatır bunun yanı sıra ondan bazen ilişki tavsiyesi de alabilirsin böyle bir şey olduğunda eşinin bunu okuması me kadar doğru arkadaşlarımla olan ilişki beni ilgilendirir onu ilgilendirmez yanlışını görür bunu söyleyebilir ama keyfi olarak girip mesajlarımı okumasına karşıyım ben.
Bence evli olan insanın telefonu ortada olmalıdır, bu illaki kurcalamak anlamında değil ortada dursun ki şüphe çekmesin özeli olabilir tabi arkadaşlar arasında sohbeti vs ama bunları telefon gizleyerek yapmamali
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşler sağlıklı bir ilişki için her şeyi bir birine anlatsa iyi olur aksi takdirde soğukluk güvensizlik meydana gelebilir şeytan boş durmuyor
Her kimse bu hangi konum olursa olsun kişinin mutlaka özeli vardır paylaşmayacağı belki de rahatsızlık duyacağı bir sınırı bu yüzden bu çizgiler çizilmeli ve ona göre yol alınmalıdır.
Kendisi hakkinda her şeyi bilmek isterim ama mesajlarını falan okumam arkadaşlarıyla özel mevzuları olabilir
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Size bir şey sormak istiyorum bana mesaj atabilir misiniz?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabikii, ben evlensem dahi benim telefonumu elleyemez. En sinir olduğum şey telefonuma başkasinin dokunmasi, herkesin kendi özeli var, eşte buna dahil, bende onunkini ellemem