Şu iki defa gerçekten çok fazla katılıyorum gelen gideni aratıyor mu Evet maalesef ki aratıyor Hani bazen insanlar böyle ya şu Keşke bir gitse de kurtulsak diyor ya ama hiçbir zaman onu unutmasınlar ki biri gider ondan daha Beteri gelir bu iş hayati olsun aşk hayatı olsun fark etmez sen Hayatın her alanında geçerlidir Herkesin yeri doldurulur mu sorusuna gelirsek Herkesin yeri o kadar kolay kolay doldurmaz eğer o kişiyi gerçekten sevdiysen Aşk anlamında değil sadece normal arkadaşlık ilişkilerinde olsun kardeşlik ilişkileri dolsun hepsi için geçerli o kişiyi gerçekten hayatında benimsediysen onu yeri doldurmak o kadar kolay olmuyor işte
Gelenin gideni aratip aratmamasi tamamıyla kişinin kendine bağlıdır. Hatalardan ders çıkarmayi başarabilmiş, olayı kişileri iyi analiz edebilen bir kişi için gelen gideni asla aratmaz. Ama vurdumduymaz , anlık hisler ile harekete eden birisinin yağmurdan kaçarken doluya tutulmasi aşikardır. O yüzden gidenden sonra kimi hayatına alacağın önemli. İnsan her zaman seçimlerinin ve hatalarının bedelini öder. Birincisi hatadır ama ilkinden ders almayıp 2. De doluya tutulmak aptallıktır.
Cezaevinin kapısınsa su yazardı eskiden. Buraya hiç girmeyen essek, iki kez giren essogluessektir. 😂😂😂
Hata yaptim mi evet ama asla aptallık yapmadım. O yüzden hayatımda hiç gelen gideni aratmadı. Kafam rahat😂😂😂
O defteri kapatıp yeni bir sayfaya başlarsın. Ardına dönüp de baktığında kapattığın defterlere, harcadığın mürekkebi, üzerine akıttığın göz yaşlarını hatırlarsın. Kimi temizler rafını, atar çöpe anılarını, kimi açar defalarca okur yapraklarını. Acı bizi şekillendirir, törpüler yahut sivriltir. Bazen de kırar, yapıştıramazın hiçbir şekilde. Belki yarının yok, ama önemli değil, nasıl olsa bugünün de bir önemi yok. Artık duygusal anlamda hiçbirşey hissetmiyorum ama farkında olmasam da sanırım acı çekiyorum.
Gülmek istiyorsun gülemiyorsun, Ağlamak istiyorsun ama hissedemiyorsun. Bazen iştahın kesiliyor, bazen de yediğin yemek boğazına düğüm oluyor. Tamam belki yaşandı bitti ve çıkıp gitti diyorsun ama bir daha asla ondan önceki sen olamıyorsun. Küçük bir umuda tutunuyorsun tamam mı, Belki bir gün.. Ardından keşkeler başlıyor ve bitmek bilmiyor. Ayağa kalkmak istiyorsun ama fark ediyorsun ki sen kendinden başka hiç kimsenin umurunda değilsin. Sen hiç kimsenin umurunda değilsin. Kendin için yaşa diyorsun ama, farkında olmasan da gün geçtikçe eriyor, eriyor ve tükeniyorsun. Deneyenlere saygım sonsuz ama sanırım ben artık vazgeçtim.
Ayrıca soru için teşekkür ederim. En azından haykırmak isteyip de yapamasam da bu içimden gelen son birkaç cümleyi buraya yazabildim.
Herkesin yeri günü ve zamanı geldiğinde doldurulur, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Siz siz olun; kimseye vazgeçilmez biriymiş gibi davranmayın yoksa ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz..
Aile hariç, herkesin yeri dolduruluyor bir şekilde. Açıklama da dediğin doğru, gideni zorla tutmanın bir anlamı yok. Hayatta, senin yanında olmak isteyenler zaten hep oradadır ve hep seninle kalacaktır. Gidenler içinse yapılacak bir şey kalmamıştır. Yerlerini dolduracak insanlar elbet gelecektir.
hayat devam ediyor.. gidenler hep olacak.. ancak gidenlerin yerini bir başkası doldurmayacak ancak burada önemli olan bir başkasıyla doldurması değil zaten.. Her insanın yeri ayrı sadece hayatından çıkanı ardında bırakmayı bilmeli.. insan
Haketmeyen insanları hayatımızda tutmak ilk önce kendimize haksızlıktır. Gitmek isteyen gitsin. Hakmeyeni de göndermeyi bilmeliyiz. Hayat kendini üzecek kadar uzun değil ve kimsede vazgeçilmez değil. Herkesin yeri bir gün dolar. Yolumuz her zaman doğru insanlara çıksın inşallah.
Elbetteki herkez in yeri doldurulabilir hatta daha iyisini bile olabilir ama takıntı yaparsan eskilere güzel hiçbirşeyi göremezsin bile hayata koşarak önüne bakacaksın arkana bakarsan düşer yolundan cıkar hedefine zor ulaşır seni bekleyenleri kacırırsın
Bence hiçkimse insanın “kendisinden” değerli değil. Herkesin yeri dolabilir. Girmek isteyene gitme dememeyi öğreten Hayat, bazı insanların yerine daha güzel ve özel insanlar gönderiyor, ee biz de oturup boşluğu açanın kapatmasını beklersek ohooo.. Anı yaşa ! ✌🏻 Her zaman gelen gideni aratmaz, bazen gelen gidenin arkasından “iyi ki gitmiş” dedirtir 😃
Elbette, her şey '' seninle '' başlar... Kısaca insanın '' kendi '' ile... Kimi zaman insanlar da şekiller gibidir. Çok benzerler fakat '' zaman '' aldatır.. Mesela, bir yıldırım milisaniyede düşer, duvardaki çatlak haftalar içinde oluşur, ayran içtiğinizde bardakta izler dakikalar içinde meydana gelir... Bunların matematiği de örüntüsü de şekli de aynıdır... Her şey grifttir. Karmaşıktır. Küçüğe baktığınızda büyüğü, büyüğe baktığınızda küçüğü görebilirsiniz... Ne bildiğinizden çok ne yapabileceğiniz önem kazanır öyle zamanlarda. Çünkü bilmek yetmez. Karakter ortaya çıkar... Konu değer kavramı ise, bu sadece insan ile değil, davranışlar ile de mümkündür. Kaybedebilirsiniz, bu ne terk edeni, ne de kalanı değersiz kılmaz. Kimi zaman öyle olması gerekir. Zamanı değildir, geç kalınmıştır. Belki de erken... Kiminin ayaklarına sermek istediğini, kimileri öperek başının üzerine koyar bu dünyada... Her durumda, Evet, '' Anı yaşa ! '' ancak karakterinle, insanlığın ile, değerlerin ile... Bu ise sadece '' kendi '' için yapıldığında değerli...
İmza bay Nanik 🤞😊🎈🎈🎈 ( Bu arada gülmek güzel şeydir, sevinçli bir gün diliyorum...)
Evet, bana siz bulaştırdınız :), iyi şeyler de bulaşıyor ne mutlu ki :) Pek tabii, güneşli, sevinçli, güzel bir gün 🎈🎈🎈 Rica ederim... İçimden geldi sadece... Lütfen neşeli kalınız.😃👀😃
Ya canım bence bu hayatımıza giren insanlarla alakalı hayatımıza iyi insanlar girerse giden aranmaz o yüzden Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın diye Dua edelim ben öyle yapıyorum en azından🙏
Şükür saplantılı değiliz, sildik mi bitti mi, biter 💁🏼♀️ Çok çabuk yabancıya dönüşür benim için verdiğim değeri sevgiyi haketmeyen insanlar, maalesef 😃
Zamanı geldiğinde hepimiz gidicez biri önce, biri sonra ne farkeder çok fazla anlam yüklememek gerek değiştiremeyeceğimiz şeyler için. Bize kalan tek şey şu "an" ne sonrası ne de öncesi tadını çıkarmak gerek.
Konumuz aşk ise eğer gidenin yeri dolabilir. Ama nasıl dolabilir. Duvar kolonunda ki beton çatlağını alçı ile doldurmazsın. Yerine daha kaliteli beton dökmen gerekir. Iste aşk konusu da böyledir. Yazan: Inşaat ustası ben.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kimse vazgeçilmez değildir, ama birinin yerini bir başkasıyla doldurmaya da çalışmak da aptallık olur. Bir de sanırım herkesin hayatında yeri dolmayan biri mutlaka oluyor.
Yerini doldurabilirsen doldur ki, o boşluğun için de kaybolma. Çünkü “kimse vazgeçilmez değildir”. Hatta aptallık olsa da, gerekirse yerini başkasıyla doldurmaya çalış, çünkü senin vazgeçemediğin senden vazgeçeli çok olmuş ki, yeri boş kalmış
Doldurulur çünkü kimse vazgeçilmez değildir hatta bunu tecrübe olarak sayabiliriz bize bir kaybı da olmaz. Her tanıştığımız insan bize bir şeyler katar.
herkes yaşattıkları ile kendisine özel bir hikayedir. yerini doldurmaya çalışmak yersiz. döneri çok severim ama köfte de güzel şimdi o da gider bak der yoluma bakarım.