Eşim ve aramızdaki gerilimle alakalı?

Her konuda anlaşıyoruz ama bir konu var ki tüm olumlu yanlarını gölgeliyor evliliğimin. Ve çok konuştum onunla, anlamıyor.

Sorun şu, eşim evde konuştuğumuz şeyleri ailesine anlatıyor. Yetiştirme anlamında değil. Kavga gürültümüzü anlatmaz. Ama mesela espri yaparım, gider söyler o da şu konuda şunu söyledi diye Güler mesela. Ben bundan hoşlanmıyorum. Çünkü yapı olarak soğuk biriyimdir. Sadece eşime ve çok yakın çevreme sıcağım. O esprileri muhabbetleri de eşimle aramdaki samimiyetten dolayı yaparım. Diğer insanlara yapmam yani. Çok dikkat ederim. Mizacım böyle. Gidip anlatması haliyle hoşuma gitmiyor. İnsan gibi defalarca uyardım, İzah ettim, bak dedim, seninle diyaloğum başka, ailenle başka, sana olan samimiyetimi abine kız kardeşine göstermem, sana olan muhabbetimi onlara taşıma. Hep tamam dedi. Ama ciddiye almıyor. Çünkü kafa yapısı “zaten burada değil, bilmeyecekse önemi yok”. Yahu bilmiyorum diye niye yasağımı çiğniyorsun.

Bu artık onunla olan iletişimimi de zedeledi. Eskiden sohbet ederdim. Şimdi gider her güldüğünü ailesiyle konuşurken “o da böyle dedi” diye anlatır yargısıyla bakıyorum. Böyle düşüne düşüne muhabbetim kalmadı adamla. Artık şikayet de etmiyorum çünkü kaç kez ettim, devam ediyor. Zaten duymayacağım ya.

Artık boşanmayı düşünüyorum. Anneme açıldım kızdı, bunda boşanacak ne varmış, şiddeti yokmuş kumarı yokmuş. Tamam da bu problem bir sürü probleme yol açıyor. Yasağımı çiğnemesi “hatrım yok her halde ciddiye almıyor beni” diye gururumu kırıyor, anlatacağını bildiğim için muhabbetim kısıtlanıyor, insanın eşine karşı filtreyle konuşması da hoşuma gitmiyor. Eş yanında en rahat olmanız gereken kişidir, en kasıldığım kişi oldu. 2 yıldır çekşyoeım bu problemi, defalarca kavga ettim, olmuyorsa zorlamanın alemi yok diyorum. Haklı mıyım
Eşim ve aramızdaki gerilimle alakalı?