Bu güne kadar ya ben oraya gittim ya o buraya geldi bir şekilde sürdürdük ama bu noktaya gelebileceğimizi hiç düşünmedim anlık yaşadım ne desem bilmiyorum onunla olsam ailemle olamayacağım ailem kabul etmez siz ne dersiniz. Benim için Türkçe de öğrenmeye çalışıyor.Mesajı çeviriyorum öylesine konuşturan bunu söyledi. B ben S: sevgilim. S: benimle evlenir misin? Gerçekten soruyorum. B: ne demek istiyorsun? O:onu demek istedim. 2 yıldır beraberiz ve bence bunu evlilik ile sonlandırmalıyız. İlk andan beri biliyordum sen beraber olmak istedğim kişisin. Sana teklif edeceğim sadece bilmeni istedim. Beraber mükemmel olurduk sana söz veriyorum seni asla pişman etmeyeceğim. Bunun hakkında düşünebilirsin ama asla seni kazanmak için her şeyi yapacağımı unutma. Sonrasında da seni seviyorum yazdı. Ben daha yazmadım fikir lütfen mantıklı yorumlar atın almanyaya git kurtul tarzı değil lütfen
Alman erkek arkadaşım 2 senede sonra benimle evlenmek istiyor ne demeliyim zor olur mu?
Ben genelde karşıyım çok kültür farkı olduğunu bil aranızda o sorunları çoğu insan asamiyor ben çok boşanan gördüm sevgide kurtarmıyor yani diyorsan ki ben idare ederim evlen ama emin ol çok çok çok zor sorunları asamazsin her şey göründüğü gibi degil
Basit bir mesaj da herkes her şeyin en iyisidir zaten. Real hayatta yanyana olamadığın biri ile böyle bir şeye yeltenme bence. Uzaktan tanımayla, ara sıra gelme ile de tam tanıdığını sanma.
Okudum tabi ki, demek istediğim şey. Bir insanı tamamen tanımak için, tamamen uyuştuğunuzu anlamak için zaman lazım. Ne kadar süre yanında kaldı? 1 yıl mı? İlişki zaten 2 yıl olmuş. Onunla evlenirsin, belki bir huyu sana çok ters gidebilir, ona da böyle olur. Sonuçta hüsran olur, evlilik çok ciddi bir atılım. Büyük sorumluluk, doğru aday olduğuna tamamen tanımadan emin olma derim. Tamamen tanımak için de bir evin içinde bir süre geçireceksin, ne yapıyor, nasıl davranyor, ne huyları var. Çünkü bir insan her gün sevgi dolu olmaz, her gün mantıklı, komik, ya da neşeli olmaz. Sinirli zamanları da vardır her insanın.
Peki hiç uyuşmadığınız nokta, senin sevmediğin bir huyu, bir davranış, bir olay vuku bulmadı mı? Her şey güllük güllistanlık mıydı? 8 ay aynı evde kaldıysan. Cinsellik de yaşanmıştır.
Yani her şey iyiydi. Çok naif birisi tam benim sevdiğim gibi her şeye ve herkese saygısı var gönüllü olarak yardım kuruluşlarında çalışıyor çoğu almanın aksine ailesini haftada en az iki kez ziyaret ediyor. Eşitlikçi hoş görünümlü ince ruhlu birisi
Peki her şey iyise, seni sevdiğini düşünüyorsan. Ve anlattığına göre böyle bir insansa, sorun nedir? Ailen neden bunu sorun etsin ki. Senin sevdiğin istediğin biri sonuçta, aksine ailen avrupaya gidersen övünür bununla bence. Bir de tabi senin fikrin var, evlenmek sana büyük gelebilir, sorumluluk almak istemiyor olabilirsin. Bazen bir insan bizi istediği kadar sevse de, mükemmel birisi olsa bile. Biz onu onun kadar sevemeyebiliriz, bu da gayet normal. Peki varsayımlarımı boş ver, senin korkun nedir, soru işaretlerini söyle cevap bulalım.
Ben biraz anlık yaşadım yukarıya da yazmıştım onunla evlenirsem oraya gideceğim biraz korkar biriyim dil öğrenmek evlilik aile kurmak bir kültüre adapte olmak benim için zor ve korkutucu geliyor ailem yabancı biri ile evlenmemi istemez ama ben evlenmeye karar verirsem kaçar giderim de. Yeni bir hayata başlayacak olmak beni korkutuyor çünkü ben rahat olduğum alandan çıkmaya korkan birisiyim çocuklarım olsun çok istiyorum ama bende yetersizlik duygusuda hakim
Dil öğrenmek, bir kültüre adapte olmak, yeni bir ortama alışmak ve yeni bir yuva inşa etmek bunlar emek ve zaman ister tabi ki. Ama eğer O adamı seviyorsan ve istiyorsan bunu sorun etmezsin ve katlanırsın. Ama sen bulunduğun yerden çıkıp gitmek istemiyorsan ve evinin, ailenin sana sunduğu rahatlıktan memnunsan belki de o kadar çok sevmiyorsundur. Evlilik birbirini çok seven çiftler için var sonuçta, her gün birlikte uyanmak isteyen, her gün birlikte yaşamak isteyenler için. Ama sen korkuyorsun, evlenmekten, yeni bir yere gitmekten, sevdiğin ile yaşamaktan. Oysaki sevdiğin biri için fedakarlık yapman gerekmez mi? Bence eğer yapamıyorsan bu kadar çok hevesli değilsindir. Belki de seni sevdiği kadar sevemiyorsun, belki de henüz evlilik için, bu büyük sorumluluk için kendini hazır hissetmiyorsun. Kültür şokunu atlatmak başka bir ülke de yaşamak falan bunların üstesinden, erkek arkadaşının da yardımı ile baş edebilirsin. Ama bence asıl sorun, senin evlenmek istememenden kaynaklı, bu kadar basit, rahatını, evini bırakıp, evlenmek istemiyorsun.
Hayır tam olarak öyle değil ailemle mutlu değilim bir rahatım olduğu pek söylenemez onunla rahat olacağımı biliyorum ama mantıklı da düşünmeye çalışıyorum cidden ben çok hassas biriyim onu seviyorum ve onunla gerçekten olmak istiyorum evlenmek aile kurmakta istiyorum ama korkuyorum anksiyetelerim yüzündendir belkide teşekkür ederim cevabın için
Rica ederim, yani denemeden bilemezsin. Onunla evlendiğin anda direk avrupa vatandaşı olacaksın zaten. Ona göre de hakların olacak, avrupa devletini direk arkana alıyorsun. Keza Türk vatandaşlığında var. Tamam seviyor olabilirsin, tamam çocuk sahibi olmak, yuva kurmak istiyor olabilirsin de. Risk almadan, fedakarlık yapmadan mutluluğa erişemezsin. Milliyeti önemli değil, sana değer verecekse seni yüceltecekse, seni üzmeyecek seni her daim sevecekse. Korkmana gerek yok, anlaşamadınız mı? Ayrılırsın yoluna bakarsın, hiç kimse aşktan ölmez. Adamla zaten aynı evin içinde yaşamışsın, yüksek ihtimalle güzel bir yuvan olacak. Kültür çakışması yaşayacaksın elbette, dil sorunun olacak elbette, yeni bir devlet, yeni bir ülke zorluklar olacak tabi ki. Ama emin ol, bunların üstesinden zamanla geleceksin, oraya uyum sağlayacaksın. Çünkü sığınabileceğin, buna değecek olan bir yuvan olacak, seni seven birisi olacak. Buna değer.
Rica ederim, umarım mutlu olursun. Sen yine de kendini karşına al ve uzun uzun düşün derim, mutlu olmak istediğin yolu seç. Ne seni mutlu ve rahat eder bunu düşün. Senin için iyi olanı senden başka kimse bilemez.
Hayır benim Türkçem bozuk değil başta gayet açık bir şekilde yazdım sizin algılarınız kapalı demek ki. Bana inancını dayatamaz çünkü bir inanca mensup değiliz ben de değilim. İnanç satma olayını orta çağdan çıkarken bıraktı Avrupa. bizde devam etmesi sizi yanıltmasın.
Söyle lütfen. Türkiye’den birkaç noktada çok daha iyi olduğu bariz ama ben alışabilir miyim Alman düzenine bilmiyorum zorlandığın şeyleri söyle lütfen merak ediyorum
Sadece standart bir insanla evlenme maddi durumu alman şartlarına göre yukarda olsun yoksa yapamazsın Ayrıca turkiyeden farklı bir yaşam Herşeyi bi kenara bırak emeklilik yaşı bile 68 olacak Almanyanın geleceği Nazizme doğru gidiyor Ben sahsen burda memnun degilim ancak Türkiyede ki ekonomik durumumdan iyiyim orada 600 tl ve sigortasız çalışıyordum O yüzden sana gelme diyemem Çünkü burada dil bilirsen hayat kolaylaşır