Gayrimuslim bir erkek arkadasim (arkadastan biraz fazlasi? ) musluman olmayan biri ile birlikte olmam dedim diye irkci dedi?

Erasmus yaparken kelimenin tam anlamiyla 'yolda' beni durdurup bir seyler sormasi vesilesiyle tanistik. Ben dini butun yasamaya calisan birisiyim. Daha ilk tanistigimizda bile sinirlarim olabilecegini arkadasca konusabilecegimizi belli etmistim. Uzunca bir sure bulustuk, ortak zevklerimizden vs upuzun sohbetler ettik. Bir sure sonra bana karsi bir seyler hissetmeye basladigini fark ettim konusmayi kestim. Ama ne olduysa 3 yil sonra tekrar konusmaya basladik ve sanki arada hiç zaman gecmemis gibi saatlerce zevkle muhabbet eder olduk. Ciddi ciddi benimle olmak istedigini soylemeye baslayinca ben de durumu izah ettim. Aslinda bilmedigi bir sey degildi ama yine de çok kirildi. Sanki ayrimcilik, irkcilik yapiyormusum gibi konustu. Ona benim için yeterince iyi degilsin dedigimi söyledi halbuki kast ettigim bu degildi sadece farkli oldugumuzdu. Velhasilkelam ona haksizlik yaptigima dair icime suphe dustu, kalbini kirmak hiç istemedim. Ama diger yandan da sartlar belli..
Gayrimuslim bir erkek arkadasim (arkadastan biraz fazlasi? ) musluman olmayan biri ile birlikte olmam dedim diye irkci dedi?