Kaynanam neden böyle yapıyor?

Beni durduk yere sinir etmeyi başarıyor. Kendisi ev hanımı ve çalışmak nedir nasıl zordur asla haberi yok. Dün çok yoğun geçti benim için çok yoruldum ve çıkışta kaynanamlara gittik. Eşim anladı halimden yorgun olduğumu dedim ki saat 4den sonra yoğun bakımda iki tane hasta çıktı onlara gittim o yordu beni ama iyiyim merak etme. Kayınvalidem ordan atladı sen napıyosun ki sanki yoğun bakımda dedi ne halta yarıyosun der gibi bı tavırla asla işimi öğrenmek için değil niye nazlanıyosun der gibiydi. Eşim atladı napcak anne tedavi yapıyo işte kız dedi neyse dedim sustum ki kayınpederimi de uzun süre tedavi ettim ona rağmen böyle tavrı insan azıcık der ki bak kız iyileştirdi kocamı ama yok. Neyse oturuyorum bu sefer dedi ki senin ayak bileklerinin hali ne öyle dedi şişmiş diye yorulunca ayakta uzun süre durunca şişiyo yani napıyım bütün gün canımın çıktığının göstergesi bence bu ama kilo mu aldın sen diye sordu iyice delirdim sustum hayır anne yorgunluktan dedim sonra eşim anladı kızdığımı kalkalım dedi kalktık evimize geldik. Ne istiyo benden ya gerçekten ne istiyo asla saygısızlık yapmıyorum ama insan gelinine kilo mu aldın zaten demez bence üstüne bı de ayak bilegini kiloya hiç bağlamaz sinir oldum kilolu biri de değilim kilom gözüne batıyo olsun
Kaynanam neden böyle yapıyor?