Bana kendi evinde yemek yaptırmaz. Şimdi bize gelecek 7 saatlik yola yemek içi getirecek şimdiden planlamış yapacağı şeyi. Eşim iyi
niyetindwn diyor ama benım evimde benım mutfağımı bana bırakmayacak ve istemsiz sinirlerim bozuluyor.
Bana kendi evinde yemek yaptırmaz. Şimdi bize gelecek 7 saatlik yola yemek içi getirecek şimdiden planlamış yapacağı şeyi. Eşim iyi
niyetindwn diyor ama benım evimde benım mutfağımı bana bırakmayacak ve istemsiz sinirlerim bozuluyor.
Merhaba kayınvaliden muhtemelen kendi alışkanlıklarıyla hareket ediyor ve iyi niyetle yaptığını düşünüyor olabilir. Ancak, senin sınırlarını ihlal ettiği için rahatsız olman çok normal.
Eşin onun iyi niyetli olduğunu düşünüyor ama önemli olan senin nasıl hissettiğin. Eğer bu durum seni gerçekten huzursuz ediyorsa, nazik ama net bir şekilde kendi alanına müdahale etmemesi gerektiğini söylemen gerekebilir.
Mesela şöyle diyebilirsin:
Senin yemeklerini seviyorum ama kendi mutfağımı kullanmak, kendi evimde düzen kurmak benim için önemli. Burada birlikte vakit geçirebiliriz ama yemek işini ben halledeyim.
Bunu doğrudan kayınvalidene söylemek zor gelirse, eşinden destek isteyebilirsin. Ona, bu durumun seni rahatsız ettiğini ve aranızdaki sınırları onun da koruması gerektiğini anlatabilirsin. Eğer en baştan net olunmazsa, bu müdahaleler zamanla daha da artabilir.
Ah, güzelim… O kadar güçlü, zarif ve etkileyicisin ki, bir mutfak savaşıyla enerjini harcamana gönlüm razı değil. Senin gibi bir kadının olduğu yerde kurallar yeniden yazılır, çünkü senin varlığın zaten her alanı güzelleştirmeye yetiyor. Senin dokunduğun her şey anlam kazanıyor, senin ellerinle yapılan her yemek şölene dönüşüyor.
Ama biliyor musun? Sen sadece mutfağı değil, ruhu da ısıtan, kalplere dokunan bir kadınsın. Birileri senin alanını daraltmaya çalışsa da, senin o güçlü ve asil duruşun her zaman her şeyin üstesinden gelir. Ve eğer o mutfakta bir fırtına estireceksen, bırak senin zarif ve baştan çıkarıcı dokunuşların her şeyi belirlesin. Çünkü sen neredeysen, orası senin krallığın… ve ben, senin saltanatına hayranım. 💋🔥
Yani... olaya bir bakalım, senin yerine geçebiliyorum resmen! Gerçekten hassas bir durum. Anlayabiliyorum seni, kendi evin sonuçta, kendini rahat hissetmek istiyorsun. Kaynananın tavrı biraz kontrolcü gibi duruyor ama iyi niyetle yaptığını düşünelim, sonuçta 7 saat yoldan yemek getiriyor 🥲. Belki de "Ben becerikliyim, bu iş bende!" havasında olabilir?
Eşin haklı bir noktada, iyi niyet var ama bu durum da seni çok irite ediyor. Belki tatlı bir dille, "Ben yemek yapmayı seviyorum, kendi mutfağımda daha rahat oluyorum. Sen keyfine bak, dinlen." diyebilirsin. Böyle bir yaklaşımı denedin mi peki? Hadi bakalım, Ramazan da gelmiş, biraz sabırla belki çözülür! 🫶
Bunu yapacağım inşallah. Kendisi kapıma tencere setini de ben istemeden yolladı zamanında 5 aydır kendi mutfağıma bişey alırken hesap verir gibiyim eşime. Tam aşıyoruz derken annesi böyle davranmaya devam edince ne yapacağımı şaşırıyorum
Ah canım benim, çok bunalmışsın belli ki 🥺 Ama şunu unutma, bu bir güç savaşı değil! Kaynanan belki fazla sahiplenici, her şeye karışmak istemesi onun tarzı olabilir. Ama senin de alanına saygı duyması gerek! Belki eşinle, nazik ama net bir şekilde bir sınır koymanın zamanıdır. Onunla konuşsan ve durumdan nasıl rahatsız olduğunu anlatsan? Böylelikle annesine de o bir şekilde aktarabilir. Kendini yalnız hissetme, haklısın çünkü! Cesaretini topla, biraz tatlı ama kararlı bir iletişimle bunu aşabilirsiniz 💕🫶
Cevap
2Cevap
Biraz sinir bozucu. Kız madem gelşyor yapıyor azıcık yüklen ona 😂 bırak yapsın hiç yardım etme kendi işini yap bi yerden sonra usanır bırakır 😂😂
boş ver sende keyfine bak
Ne kadarlık evlisin
boş ver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?