Bazı erkekler evlendikten sonra eşlerinin çalışmamalarını iş sahibi olmamalarını istiyor sizce doğrumu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAdamın geliri yüksekse kriz ortamından da etkilenmeyeceğine eminse neden karısını çalıştırsın? Yanlış anlaşılmasın erkeğin karısından çalışmasını istemesi kötü bir şey değil. Ülkemiz şartları gereği gayet de normal bir durum ama bir erkek ben zaten yüksek maaş alıyorum. Sen de memur falan değilsin, özel sektörde kendini tüketeceğine bütün mesaini çocuklarımıza, ailemize harca diyebilir. Yalnız aldatma, şiddet, geçimsizlik gibi konularda boşanmaya giderse çift, o kadının o adamdan nafaka alacağını da erkek önden düşünmeli. Gerçi çalışan kadın nafaka alabiliyor mu bilmiyorum.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Çocuk olana kadar çalışsın ama çocuk olduktan sonra özellikle ilk 10 yaşa kadar çalışmasını istemem o saaten sonrada kendisi bilir çalışmak isterse benim için bizim çocuğumuza kimse annesinden daha iyi bakamaz kimse onun gibi eğitemez yani gözünün önünde olsun çocuk zaten belli bi maddi gücüm var fabrikalarım olunca o parayı mezara götürmücem gerek yok çok abartmaya illede lüx yerlerde yaşamaya zaten izmirin göbeğindeyim x küçük bi yerde yaşamıyom sonuçta yani kendi fikrim kesinlikle kadınlık hakkıyla ilgili bişe değil benim bu dediğim eğer biz bir aile isek çocuğumuzu sabah giderken şuraya bırakalım akşam gelirken şundan alalım işteyken aklım orda kalcak artı birde zaten nerdeyse bi asgeri ücret elalem baksın diye masraf etcez sanki eşim çalışıp kaç para kazancak çocuğun bakımından daha önemli değil
41 Yorumla
Evet dogru niye mi iste cevapları
İşte Mesele burda İslam inancında kadın paha biçilmezdir. Bir kadının sorumlulukları çocukların bakımı, evin düzeni , çocukların aile eğitimleri dini eğitimleri ahlak eğitimleri ev temizliği ve daha benim belki de hiç aklıma gelmemiş şeyler de vardır tabiki hayat müşterek saygı ve sevgi çerçevesinde kocanın da etkisi vardır ama büyük etki annededir. Artı bir kadının bir erkekle yalnız kalması haramdır. Bu yüzden Düşünceli Müslüman erkek esinin omuzlarına bir de iste çalışmayı koymak istemez. Tabi umursamaz kocaları saymıyorum esini hizmetçi gibi görenleri.
Çok eşlilik vardır ama bu belli sayıdadır ve tek eşlilik tavsiye edilmiştir22 Yorumla- +1 yıl
Birşey değil
+1 yılBu konuda karar vermeden önce geniş çaplı düşünmek lazım. Günden güne hayat pahalılaşıyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Doğmamış çocuklarımızın geleceğini düşünüp ona göre hareket etmeliyiz. Bu devirde sadece erkek çalışarak iyi bir hayat sürmek neredeyse imkansızdır. Karı koca çalışırsa hem ekonomik açıdan daha rahat olurlar hem kadının özgüveni artar ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir. Bu yüzden de eşine muhtaç hissetmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler kuzu :)
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
61Cevap
+1 yılbir kişinin çalışıp çalışmama gibi kişisel isteklerini yönlendirmeye çalışması en baştan hatalı soru çok yanlış bir erkeğin kadına sen çalışmayı bırakmasını istemesi bile iğrenç saçma bir istek hatalı ve baskıcı gelenek adı din adı altında kendinizi kısıtlamayın asla
20 YorumlaTamamen erkek egosu ve hemegonyası😡😡😡bütün kadınlarımıza sesleniyorum, mutlaka çalışın, üretin her be olursa olsun, iş bulamazsanız evde incik boncuk dizip internetten satış yapın, neden mi? hoşunuza gidiyormu sabah eşiniz evden çıkarken avcunuza para bırakması? kendinizi değersiz hissettirmiyormu? hem işin bu boyutunu geçtik:evin bütçesine destek hem yapacaklarınızın hızını iki katına çıkartmış olmuyormusunuz?
Evde oturup tüketen olmayın bence20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Eğer 1 kişinin çalıştığı refah seviyesi için yeterli geliyorsa, istememesi normal karşılanabilir. Ancak hem tersoyuz hemde gururluyuz şeklinde bir yaklaşım kabul edilemez. Kaldı ki kadın okumuş ve bir meslek sahibi olmuşsa kesinlikle müdahil olunmamalı. En fazla düşüncesini söyleyip kararı hanımlara bırakmak gerekir. Ben ihtiyacımız olmadığı halde eski eşim çok sıkılıyor diye çalışması için bir iş ayarlamıştım kendisine.
10 Yorumla
+1 yılBu kafa yapısına sahip bir adamla evlenmeyeceğim için böyle bir sıkıntıyla da karşılasacağımı sanmıyorum. Ha diyelim ki binde bir ihtimal böyle bir şeyi istemeye cürret etti, beni yormadan boşanma işlemlerini kendi başlatabilir.
20 Yorumla
+1 yılÖz güvensiz erkekler evet öyle istiyor kadının ekonomik özgürlüğunu kazanmış olması kendilerini eksik hissettiriyor. Erkek istiyor ki bana muhtaç olsun muhtaç olsun ki kafası attığında terk edip gitmesin vs. salak saçması düşünceler...
20 Yorumla
+1 yılYanlış hemen bir külhanbeylik taslamalar noluyoruz yani ben bekarken çalışıyorsan evliyken de çalışma özgürlüğüm var erkekte bunu kısıtlayamaz naparsa yapsın çalşırım yüz verip durmayın şu erkeklere ya
20 Yorumla
+1 yılSorgusuz sualsiz Bakicaksa her şartta bana diyebilir evet
22 Yorumla- +1 yıl
Cellat36
- +1 yıl
Yess😂
+1 yılÇalışan kadının Annelik ve eş görevleri yapması zordur haaa burda kadında rıza gostermeli ve adamda kadının sigortasının ödemeli. En iyi ihtimalle bu şekilde olabilir
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış, bıraklalımda buna kadın kendi karar versin erkeğin iş konusunda kadına hüküm verme hakkı yok kadın çalışmak isterse çalışır istemezse çalışmaz nokta
30 Yorumla
+1 yılEğer durumum iyise çalışmasına gerek yok evde çocuklarla ilgilenebilir ama ucu ucuna yetmiyorsa para tabikide çalışabilir ama şöyle durum vardır hani kariyeri vardır evlilikle beraber yürütmek ister birşey demem çalışsın tabi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence 2 tarafta calismali kendi ayaklarinin ustunde durabilen birisi olmali ben olmasam bile, ama gelir olarak cok fazla kazaniyorsam zorlamam ama calismasini isterdim hem cocugumuza da daha iyi bir yasam verebiliriz boylece
10 Yorumla
+1 yılValla hiç görmedim öyle erkek aksine paralı kadınları severler evlenince de para getirmelerini isterler kadının hanzolar. Kadından para bekleyen erkeğe erkek demem ben bee
20 Yorumlaevet istememeleri doğru . nedenmi çünkü kadın para kazanınca erkeğine üstten bakmaya başlıyor . zor durumda olursa eşide izin verirse çalışabilir ancak .
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Niye çalışmıyor çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun , tut ki bana bişi oldu öldüm iş kazası o zaman ne olucak kendini geçindirmesini bilmeli en azından
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide eşim bana öyle bir şey dese kabul etmem senelerimi verip o kadar okuyucam mesleğimi elime alıcam oda yok mu diyicek olmaz yani haksızlık yaaa
20 Yorumla
+1 yılOlm siz ne ayaksınız la. Çalıştırmayı istesek niye çalıştırıyorsunuz, çalıştırmak istemesek eşim çalışmama izin vermiyor diye bir yerinizi yırtıyorsunuz. Klasik Türk kadını iste.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu kararı kadın verir, ikili karşılıklı fikrini belirtir ama son karar kadınındır... Ayrıca zaten çalışmak ya da çalışmamak için de şartlar da iyi değerlendirilmeli...
20 Yorumla
+1 yılİlerde eşim eğer böyle bişey isteyip özgürlüğümü kısıtlarsa kesinlikle boşarım
50 YorumlaBunlar evlenmeden konusulmasi gereken konular. Calistigimi bilip evlendikten sonra yril derse onu birakirim isimi birakmam.
30 Yorumla
+1 yılİsterler ama yanlış bu, bunu isteyemezler o kadar oku çalış iş sahibi olduysan birde kesinlikle hayır
30 Yorumla
+1 yılDoğru onalrdan daha az maaş alırım korkusundan dolayı. Elalem ne der? Sarkıntılık yaparlarmi? Aldatirmi falan fistan işte
30 Yorumlasamimi olarak söylüyorum iş yerinde en masum görünen erkek bile arkanızı dönünce kıçınızı dikizliyor olabilir yani siz 1 adım atsanız o 10 adım atar evlilik bititir gerçekçi olalım hepimiz insanız iyi insanlarda var ama iş hayatında erkek ve kadınlar aynı yerde çalışınca evlilik biter bence.
10 Yorumla
+1 yılBu deyisken bi ollaydir evlenmeden calistirmam dersin evledikten bi sure sonra calis sen bilirsin dersin ama erkek herzaman istemedinde kadin calismasin ister simdi soyle elealim sen dielim evlenmeden dedin ben caliscam evlendin sonra adam calisma derse sendiceksin ben sana enbasta dedim caliscam die adamda bunun tam tersini olmasini istiosa en basta der kisiden kisiye deyisi bu onemli
10 YorumlaKişinin kendi tercihi insan isterse çalışır istemezse çalışmaz
40 YorumlaEşini çalıştırmayıp, bir üstünlük kurarak egosunu tatmin etmek isteyenler yapar bunu.
40 Yorumlabence yanlış ben viyolonsel çalıyorum modellik var amatör ve bankacılık okuyorum nasıl evde olurum yapmasınlar böyle
20 Yorumla
+1 yılo zaman çalşacak okumuş biriyle değil de ev hanımlarıyla evlensinler okumuşum o kadar onun için bırakamam işimi
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden olsa amenna da, şimdi onu yapanların sağlam parası vardır yolda asgari ücret ile geçinen adam o maaş ile nasıl yetişsin eve. 🙂🙂
20 Yorumla
+1 yılŞu zamanda sanırsam mecburen geçinmek zor olduğundan ama bunun zararı yerine faydası var bana göre kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli
10 YorumlaGünümüz sartlarinda atadan bi ev araba yatırım ya da destek yoksatek kisinin maasiyla gecinmek oldukca zor mantikli olmak lazim calisma konusunda
10 YorumlaDogru ama butun bunlari evlenmeden once konusmak lazim, bana gore calismamak olur ama bazi kizlar istemez mesela
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılValla isterse evde yatsın akşama kadar gezsin tozsun sorun yok isterse de çalışabilir ben karışmam pek
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki de değil. İstiyorsa çalışır istemiyorsa çalışmaz. Buna kimsenin karışmaya hakkı yok.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılgeri kafalılık düz kütüklük başka bişey değil kız ayool
20 Yorumla Bu tarz düşünceler geriyor bni iyiki evlilik düşünmüyorum.
20 YorumlaDoğru. Hatta çoğu kadının işine geldiği de söylenir
20 YorumlaHayır Doğru Değil Kardeşim Ben Evlenince Eşimle İkimizde Çalışcaz
20 Yorumla
+1 yılÖyle olan varsa nasıl geçinmeyi düşünüyorlar acaba?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Tam aksine o beni çalıştırmasın, evimin erkeği olayım o çalışsın 💁♂️
17 Yorumla- +1 yıl
O zaman çocuk doğur, çamaşırları yıka, evi camdan köşeden tavana kadar temizle, tuvaleti banyoyu yıka, yemek yap, bulaşikları yika, gelinin ailesine hizmet et, yatak döşek koltuk temizle hee nasıl olur? 😉😉😉
- +1 yıl
Ee kadın çalışacak sen çalışmayacaksın peki ne işe yarayacaksın 🤣🤣🤣
- +1 yıl
🤣 Bence ikisi de calismali ve her sey esit bir sekilde yapilmali tamam tuvaletle banyo benim ben yikarim ama erkeginde yemege ve bulasiklara yardim etmesi gerekiyor
- +1 yıl
Oyy kıyamam tamam sen evde otur evinin erkegi ol trip atma 🤣
+1 yılBu düşüncede olan insanlar var. Kaldı ki, geçmişte roller hep böyleydi. Sonradan değişti
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bence yanlış kadın kendi ayaklarının üstünde durabilmeli dünyanın binbir türlü hali var.
10 YorumlaYok öyle bir şey öyle İnsanlar genelde gelenekçi kesim modern kesim de öyle bir şey yok
12 Yorumla- +1 yıl
Ben bu sitede görmüştüm
Adam doktor, nişanlısı yüksek lisans yapıp mesleğinde yükselmek istiyordu. Adam resmen bununla ilgili soru sordu nasıl engel olurum yardım edin. Okumasını istemiyorum, benden yüksek maaş alacak, çalışmasını bile istemiyorum aslında demişti. Bunun modernlikle alakask yok bence. Tamamen cahillik, okumuş olmak veya okumamış olmak fark etmiyor bence
+1 yılDoğru değil tabiki. Kendilerine bağımlı biri işlerine geliyor
10 Yorumla
+1 yılyok bea çalışsın bu zamanda tek maaşla nasıl geçineceksin eğer para aklamıyorsan 🤣🤣
10 Yorumla
+1 yılYanlış. Bireyken çalışılıyorda evlenince neden çalışılöasın. Hayat tek kişilik değil
10 YorumlaErkekler kendi çalışır eşleri evde otursun isterler tespit doğru
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBızım ışımzde calışan bayanları gorunce evlenmekten sogudum kesnlıkle evlensem hanimi calştrmam erkle kadın bir yer olamıyor bunun cok ornegını gordum kadınlar cok kolay kanıyor her şeye
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı. evde dominant olabilmek için karısının çalışmasını istemeyenler var ve bu hiç tasvip edilecek bir davranış değil ama, etrafımda farklı olarak, özellikle çocuk sahibi olduktan sonra çocuğun eğitimi ve bakımı için eşinin çalışmasını istemeyen insanlar da var ki ben de bu durumda aynı şeyi düşünürüm. Eşiyle hiç sorunsuz anlaşabiliyorlar ve çocuk ta evde ebeveyn eksikliği yaşamıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılBence yanlış çalışsın hem kafa dağıtır hem para kazanır evde otursa aksam geleceksiniz size saracak ondan sonra eşimle kavga ediyoruz. İyi oluyor size 😂
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. tabuki dogru benim kadinim evde oturacak bana hizmet edecek cocuk doğuracak eve göz kulak olacak sonra da yatakta mutlu olucaz karşılıklı
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen bu kararı kesinlikle eşime bırakırım çalışmayacaksın diye emir vermek doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil, paraya ihtiacım varsa eşimin çalışmasına izin veririm. Ama gerek yoksa boş yere çalışmış olur.
00 Yorumla
+1 yılKadınlar buna karşı çıkmalı sonra ekonomik özgürlükleri olmuyor kocasından para gelmezse evden dışarı adım atamıyor
30 Yorumla
+1 yılCalışmak ıstıorsa calışblr ıstemıorsada calşmaz, kendi kararı. Hıcbır şekilde Hıcbır konuda baskı uygulamam. Özgur bırakırım, o da umarım bunun degerını bilir 😊
10 YorumlaSizin hayatınıza müdahale etmesi doğru değildir. Evlilik önce bu konular hakkında konuşup birbirinizin üstüne düşen sorumlulukları hakkında anlaşmanız gerekir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,8b cevap paylaştı. maddi durumum kötü olmadıkça eşimin çalışmasını istemem
10 Yorumla
+1 yılO tip erkeklerde bir ortak özellik keşfettim. Özgüvensizlik...
00 Yorumla
+1 yılBu konular derin konular... önce evlenmeden önce bazı kriterler konuşulduğunda sorun zaten ortadan kalkacaktır...
10 Yorumla
+1 yılNe var bunda kendi ayakları üzerinde dursun kadında erkeğin eline bakmasın , köy kızı aldıysa istemez herhalde ne bileyim😑
10 Yorumla
+1 yılBen bilmem eşim bilir 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Reklam yapma😂
- +1 yıl
Tamm ya 😡
- Devamını Gör (48)
Devamını Gör(93)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bazıları evlendikten sonra eşlerinin çalışmamalarını istiyormuş. Sizce doğru mu 🤔?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım