Gizli Üye(30-35)1 yılHaklilar. Kendi tercihleri olmali. Calismak istemeyene baski murulup, yetersiz işe yaramaz hissettirilmemeli.
Buyuk konusmayayim ama cocugum olunca calismayi pek dusunmuyorum. Komsumuzun ricasıyla cok tatli bir kiz bebege 3-4 ay bakıcılık yaptim. Calisan kadindı. Annem gelecekti ama biraz rahatsiz, birini de bulamadım ben gelene kadar ilgilenebilir misin, ucreti de veririm demisti. Bende o sira üniden mezun olmus biriydim. Cocukta cok tatliydi. Elime de harclik olur diye kabul ettim.
Bu kızımız sabah annesi işe giderken aglamazdi ama uyku saatlarinde ne zaman kapi calsa uyanir, kalkar kosa kosa yarim yamalak anne anne demesiyle kapiya kosardi. Benim kapiyi acmami istekli gozlerle beklerdi.
Kapida annesini goremeyince üzülürdü. Icim giderdi o tatli kizi boyle görünce. Yuregim daglanirdi resmen. Sarılır ederdim ama annesi degildim. Sarilinca ben biraz yuregimin atesini sondurmek ister gibiydim. Onun icin hicbir anlam ifade etmiyordum, annesi degildim. Ne kokum annesi, ne bakislarim, ne sesim.
1 ayda cocuga icim acidigindan birakmak dahi istedim ama kadini da yari yolda birakmak istemedim. Mecbur devam ettim. Annesi bazen goruntulu arardi cok sevinirdi, gozlerinin ici gulerdi, gülümserdi. Bazen huysuzlanirdi da hasta vs olmasa da. Annesinin sabah işe giderken mimizlil yapmasa da sonra bazi zamanlar bana huysuzluk yaptigi olurdu. Bazende yapmazdi.
Gun icinde her kapiya, annesini gorme umuduyla giderdi. Annesi aksam uzeri eve geldiğinde yine kosarak anne anne diyerek gider, iste bu kez annesini görürdü. O sevinci, o mutlulugu, o rahatlamasini gormeniz lazim. Galiba belli bir yastaki cocuklar anne baba yaninda olmayinca gitti birakti sanabiliyorlarmis. O onun rahatligiydi galiba annesini gorunce. Uzman degilim ama boyle bir bilgi kalmis aklimda.
Anne baska bir sey. 9 ay boyunca bag kuruyorsun. Belki babada bu kadar özlem olmuyor. Babaya da ozlem oluyordur ama anne kadar degil. Yani o cocugun babasiyla da aradi iyiydi ama hic baba baba diye kosmadi kapiya.
O kiz cocugu yuzunden hayatimda vicdanimla bu kadar basbasa kaldigim bir donem olmamisti o vakte kadar. Annesi calismak zorunda miydi ki bu melek varken diye dusunurdum.
Bir baska tanidigimda cocugumun ilk adimlarini goremedim, telefondan izledim sanki baskasinin cocuguymus gibi demisti. Oyle ozel anlar kaciriliyor ki. Bir daha gelmeyecek anlar.
Anne calismak zorunda degilse, tek basina bekar anne degilse, evin maddi durumu cok zorda degilse calismamali bence. Ki eskiden erkekler iki iş yapardi eve parayi yetistirirdi kadindan beklenmezdi, cocugu annesinden ayirip git calis denmezdi.
Artik kadinin dogru duzgun meslegi olmasa bile git calis deniyor. Ne yapacak garsonluk, satis danismanligi, kasiyerlik falan. Cocugu birakmaya degiyor mu? Sabahtan aksama kadar calistin aldigin 3 kr bir sey. Degdi mi? Hadi doktorsundur avukatsindir tamam. Bircok yerde kadin doktor va ariyoruz, bircok alanda kadinanda ihtiyac var, yok degil.
Ama bazi kadinlar calismak zorunda degil. Istiyorsa calissin ama ben boyle dusunuyorum. Ben arkamda anne diye beni dort gozle bekleyen bir cocuk birakmak istemiyorum. Ilk adimlarini telefondan, kayittan izlemek istemiyorum. Ben onu ahlakli, vatana millete, ailesine hayırlı duzgun bir evlat olarak yetistirmem gerekir.
Aslinda ulkemizdeki degerlerin, ahlakin, insanligin kaybolmasinin bir sebebi de bu. Cocuklar evde ahlak, edep egitimi almiyor. Cunku evde aile yok. Anne baba yok evde. Cocugu bakici büyütüyor. Ama bakici oturupta ahlak, edep, insanlik, insani degerler ogretmez. Temel ihtiyaclarini karsilar. Uyutur, mamasini verir, tuvalete goturur ya da altini degistirir, oyun oynar bu kadar. Cocuklar bakici elinde buyudugu icin sadece bu ihtiyaclari karsilaniyor. Duygusal yanlarinda bosluklar olusabiliyor. Anne boslugu zaten olusuyor. Ahlak edep zaten ogrenemiyor.
nerede agresif, huysuz ogrenci varsa annen calisiyor mu dedigimde %80-90 oraninda evet cevabini aldim. Cocuklar anne eksikligiyle büyüyor maalesef.
Kadinlar cok arada derede kaliyor. Evde olmam ya da olmamak. Ikisi de zor.
Evde kalsan sozun yok, surekli ayni rutindesin, sosyallesecegin alan yok, koca da biraz ekonomik siddet uyguluyorsa vay haline. Calisinca en azindan ortama giriyorsun, mecbur kendine ceki duzen verip bir havaya bürünüyorsun. Bazi kadinlar evde daha cok yoruluyorum iste dinleniyorum, kendime ait zamanim oluyor, kendim icin bir seyler yapiyorum diyor.
Calissan ev isleri gibi yuklerin ustune bir yuk daha. Cocuklar anasiz, ilk kelimesi, adimlari, emeklemesini vs goremiyorsun. Belki cok istedin o meslegi okudun doktor oldun, avukat, ogretmen oldun hayalindi ama evde seni bekleyen bir cocuk.
Kadinlar ev hanimi da olsa da dert, calisan kadin olsa da dert. Ne yapsak sıkıntı, stres gercekten. Kadin olmak bastan asagi dert her konusuyla.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılhem haklılar hem haksızlar. çalışma hayatına özendiriliyoruz çünkü sömürülüyoruz. erkekler bitti sıra kadınlarda ve bunu öyle güzel gösteriyorlar ki kıllarını kıpırdatmadan bir sürü insanın kendini kötü hissetmesine yetersiz hissetmesine sebep olan insanlar yaratıyorlar. bir kesim var bilirsiniz. ne modaysa ne yeniyse ne bize dayatılıyorsa bayrak sallayarak ilk onlar giderler ve diğerlerini de peşlerine katmaya çalışırlar. savaş sonrası dönemde kadınların evde kalması ve çok çocuk doğurması kadınlara aşılandı çünkü nüfus artmalı kaybedilen erkek nüfusu yerine konmalıydı ama artık sorun nüfus değil işgücü.
çok değil 20-25 yıl önce dahi tek bir erkeğin maaşı bir aileyi geçindirebilirdi. şu an ise hem kadın hem erkek çalışsa bile yeterli değil neden mi? çünkü eskiden harcayacak yer yoktu. çünkü eskiden kadınlar sadece pazar alışverişi yapardı. peki şu an? kadınlar çalışma hayatına girip kendi parasını kazanmaya başladıktan sonra istediklerini de almaya başladılar ve özellikle 2016 yılı sonrası bu kardashianlardan yayılan makyaj, kontur hileleri, porselen makyajlar vs. ile makyaj malzemesi olarak sadece kalem bir de ruj kullanan kadınlar artık tüm maaşlarını makyaj malzemelerine yatırmaya başladı. bir bakın etrafınıza insanlar en çok ne alıyorlar. apple ürünleri hariç nerdeyse sistem hep kadına yönelik çalışıyor çünkü erkekler alışveriş konusunda daha belirli kalıplar içindeler fakat kadınlar onlara özendirilen, dayatılan her şeyi ihtiyacı olmasa dahi alma eğiliminde. yani özgür kadın, iş hayatında kadın vs. bunlar tamamen safsata. kadın çalışmasın demiyorum ama çalışan kadın özgür değildir. sistemin onu almaya zorladığı şeyleri alacak kadar özgürdür sadece.
çok uzattığımı biliyorum ama kökenine inmeden sorun çözülmez. soruna gelecek olursak eğer bir kadın evlenmeyi seçmişse ve eşi ona maddi olarak yetemiyorsa o evliliğin bir anlamı yok. bir çok erkek, çalışan kadını desteklediğini, eşinin de çalışmasını istediğini söylüyor bu 20-25 yıl önce kadın için özgürlüktü fakat şu an erkeklerin kadının üzerine eklediği yüklerden biri haline geldi. evlilikte kadına ve erkeğe düşen görevler vardır. kadın evle ilgilenir, çocukla ilgilenir, eşiyle ilgilenir. erkekse maddi olarak sorumludur ailesine karşı ve denge budur. bunun aksini savunamazsınız. çalışan bir kadının evlenmesi kadar saçma bir şey olamaz. kendi başına hayatını idame ettirebilen, ''özgür'' ve toplumda yeri olan bir kadını evlilik adı altında sömüremezsiniz. para kazanmak erkeğin görevidir. kadın eğer işinden memnunsa, işi onu yormuyorsa kendi isteğiyle çalışabilir ama bu erkeğin kararına bağlı olamaz. erkek eşinden çalışmasını bekleyemez. soruyorum size kadın hem iş hem evlilik hayatını bir arada yürütürken erkeğe bunun neresinde ihtiyaç var tam olarak?
22 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle haklısın. Ve biz buna Popüler kültür kolesi diyoruz. Lazer için bir güzellik merkezine gitmistim. Bana dudak bodoksu yaptirmaya calismislardi. 18 yaşında çocuklar geliyor falan diye aklımi celmeye. 18 yaşında çocuk değil mi dedim bu çocuklar daha büyüme cagidna neyin ne olduğunu nereden bilsinler. Daha vucutlari bkle oturmamış çocuklara bodoks yaptiriyor. Yazık ya.
Cevap sahibi1 yıldurum gerçekten çok acı. insanlar para için birçok insana yetersizlik, eksiklik hissini aşılıyor. standart güzellik kalıpları koyup siz buna uymuyorsunuz diyerek estetiğe, değişmeye zorluyor. yazık. ister 18 yaşında olsun ister 38 hep kadınlar üzerinde bir baskı var. hadi genç yaşta cahiller ve hayattan haberleri yok bu işe girişiyorlar peki yetişkinler yapmıyor mu? toplum öyle bir yere geldi ki insanlar yaşamayı bırakıp kendini kabul ettirmek için uğraşmaya başladılar. sanki kusurluymuşuz, uyumsuzmuşuz gibi. sadece dış görünüş de değil. maddi olarak da öyle. herkes tatillerde herkes lüks içinde görünüyor instagramda orada burada. o kadar kötü bir dönemde doğduk ki...
1 yılbir kadın bu konuda ne istiyorsa onu yaşaması haktır. şahsen ben kadınların yüzyıllardır cadı diye yakılması, eve tıkılması, haklarının elinden alınması ya da eğitilen kadın varsa bile bunu yalnızca zengin adamları elde etsin diye zorbalayan ailelerin hikayelerini bildiğimden çalışmaktan yanayım. zevkle, gururla, o kadınları onurlandıra onurlandıra çalışırım.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılTembellik için çalışmak istemiyorsa ve evdede işleri sallarsa zaten öyle bir hatunla hiç bir erkek anlaşamaz. Becerikli bir hatunsa, eşi, çocuklar, ev işleri ve hobileri varsa ve sürekli bir şeyler üretiyorsa zaten bi zahmet birde para kazanmak için çalışmasın.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Kader 🌸
Bu konu tamamen kişisel tercihlerle alakalı bir durum. Her insanın hayattan ne beklediği, değerleri ve hayalleri farklıdır. Bazı kadınlar evlenince çalışmamayı tercih eder çünkü ev işleri, çocuklarla ilgilenmek veya kendine daha fazla zaman ayırmak gibi istekleri olabilir. Bazıları ise kariyerine devam etmek ister çünkü kendini bu şekilde daha güçlü, bağımsız hisseder. Her iki durum da saygıyı hak eder.
Ancak, şunu eklemek isterim ki; kadının hayata kattığı değer yalnızca eşiyle, ailesiyle ilgili değil. Toplumda kendi ayaklarının üzerinde duran ve üretken bireyler olmamız, bizi her zaman daha güçlü yapar. Bir gün hayatla ilgili planlarımız değişebilir. Bu süreçte, ekonomik özgürlük ve bireysel güç her zaman önemlidir 😊💪
Sana önerim, kendi hayallerini ve önceliklerini keşfetmen. Senin için ne doğruysa, o kararı vermelisin. Asla başkalarının beklentilerine göre yaşama. Kararın her ne olursa olsun, sevgiyle dolu bir hayat dilerim 💕 Ramazan ayının bu huzur dolu atmosferinde güzel kararlar alman dileğiyle!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılçalışabilirler
00 Yorumla Ben hak veriyorum çalışmak istememelerine. Zaten evde yapılması gereken bir sürü iş var. Dışarıdaki iş yükünü stresini bir de üstlenmek zor. Erkek çalışsın kadın evine kendine baksın gezsin tozsun kendini geliştirsin. Keşke bunu yapabilecek imkanımız olsa
00 Yorumla
1 yılHayat zor. Gereklilik ise herkes calışmalı. Insan sadece karın tokluğuna yaşamaz. yaşadığı standartları geliştirir, daha iyi şartlara çaĺışarak gelmeye gayret edebilir. Çocuk olmuşsa belli bir zamana kadar bakmak için çalışmaz Bu normal. Keyfe istemiyorsa yanlış. Ancak bir tarafın durumunun çok iyi olması gerekir.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO zaman ev işleri yapılacak ve akşam evde yemek olacak, sofra kurmak zorunda değil. Ama ben prensesim diyorsa eyvallah der sahalara geri göndeririz. Ben her ay BES'e 5k diğer yatırımlar için 10-20k kadar para ayırıyorum o parayı ıvır zıvıra harcayamaz kusura bakmasın.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKöle aramıyorum kimsenin de kölesi olmam. Eşim çalışsın çalışmasın tabi ki bakarım ama ben evde oturup sabah akşam gezicem diye her gün binlerce tl harcayacaksa kusura bakmasın. 3 milyon tl yatırımım var ileride gidip Ege'deki arsama ev yapacağım. Kendi ihtiyacımdan kısıp çocuğumu en iyi okullara göndereceğim.
Gizli Üye(30-35)1 yılHer zaman haklıdır bana göre. Bir kadın mutluysa o evde herkes mutlu olur bir kadın mutluysa o toplum mutlu olur. Aslında her şey kadının mutluluğu ile alakalıdır o sebeple kadınlar her zaman haklıdır aslında bir yönden.
bir erkeğin sen de çalış demesi çok itici bir şey bunu kabul etmek gerekiyor…. tabii ki günümüzde Türkiye şartlarında zor bazı şeyler …
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen evliyim çalışmıyorum sağ olsunlar eşim ve ailesi çalış diye uzerime baski yapiyor sanki evliligi eşimle ben yurutmuyoruz kaynanam her seye burnunu sokuyor ama çalişan kadin degerlisir erkek gozunde neden mi erkekler hizmet ibulmak için evleniyor ev işi yapsin kadın yemek yapsin bebek dogursun bide sancisini cektigi bebek kocasinin soyuna geçsin soyadlarini alsin sonra bide git işte çaliş kadin eve para getir neden sen eşine her anlamda hizmetci olmak icin evlenmedin mi ama bi kadinin calismadi güzeldir diger insanlar bile daha degerli gorurler kocan bile daha degerli gorur kisaca özet çalişin kadinlar size kalmiş ama çalişan kadin herkesin gozunde farkli Seyit Onbaşi da olsaniz degeriniz yok çalişmayinca kapitalis sistem kolesi olmusuz cunku
10 YorumlaHaksız. Yarın bi gün adam seni aldattı bı anda cektın gittin ne ypcan eski kadınlar ekonomik özgürlükten şiddete falan katlanıyordu. ya da anlaşamıyorsan napcan bi tecrüben meslegın olmalı
10 Yorumla
1 yılHaklılar. Özellikle çocuk olunca çok daha zor olur. Kendi şahsım adına ben çalışırım evlendikten sonra da. Çalışmak benim için üretmek ve hayata katılmak gibi.
00 Yorumla
1 yılerkeğin ayrı kadının ayrı sorumlulukları vardır. ben ona kalk ütü yap demem kalk bir bulaşık yıka da demem o da bana çalış diyemez. Evde canım sıkılıyordur çalışırım ama istemiyorsam.. ev geçindirmek erkeğin eve bakmak kadının sorumluluğu kıpsss
00 YorumlaEğer çok önemli bir meslek değil ise kadınlara çok ihtiyaç duyulan meslekleri kastediyorum evet çalışmak istemiyor ise hakkı
00 Yorumla
1 yılBizim elemanlari gördükten sonra evlensem çalıştırmam
01 Yorumla
1 yılsonuna kadar hemde
ghötüne güvenmeyen evlenmesin01 Yorumla
1 yılYani çocuk falan istiyorsa çocuğa falan bakacağı için haklı olabilir ama diğer türlü eşine yardımcı olması da ayrı bir şey
00 Yorumla
1 yılŞartlar el veriyorsa ve çocuk olacaksa çalışmamalı
00 Yorumla
1 yılEfendi efendi evinde oturmak istiyorsa sorun yok. Ama sömürürüm diyorsa o yemez :D
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHakkı vardır istemese çalışmaz isterse çalışır kendi kararı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence haklılar. Çünkü ben çalıştığım yerde tacize uğradım. Allshtan iş verenlerim iyiydide arkamda durup içeri attırdılar. Ben evli değilim kolay bir şekilde bunu dilegetirdim ama evli kadınlar buna saklayabilirler, belki saklayanlarda vardır bunu bilemeyiz. Çalışmamakta haklılar. insan başına gelmeden anlayamaz bazı şeyleri.
00 YorumlaNeye göre kime göre
Kimisi çalışır kimisi çalışmaz
00 Yorumla
1 yılKişisel tercihlere saygı duyup kabul etmek gerek.
00 Yorumla
1 yılevlenmeden çalışmak istemeyen kadınar da haklı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 369 cevap paylaştı.
1 yılHerkes kendini düşünmek zorunda. Menfaat dünyasındayız.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 961 cevap paylaştı.
1 yılEv işleri tek kişiye bindirilirse elbette çalışmak istemez haklı bulurum
00 Yorumla
u 1 yılHaklı bence hem ev işleri hem çocuk hemde iş aynı anda olmaz
00 Yorumla
1 yılÇalışırım ama eve yardımcı bir ablanın gelmesi lazım.
00 Yorumla
1 yılBen çalışmasını gerek duymazdım isterim hayatını yaşasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKapalı biriyle evlenmek istiyorum. Evlendiğimizde çalışmasına gerek olmayacak. Çocuklarımıza annelik yapar 😊
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİnşallah 😊
1 yılhayır değiller, yarın öbür gün boşanmak istediklerinde kocalarının eline baktıkları için boşanamıyorlar. bir kadın her zaman kendi ayakları üstünde durması gerekir, kendi parasını kazanması ve özgürlüğünü eline alması gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir yandan ev işleri diğer yandan çocuk bakımı üstüne dışarıda da çalışırsa kadınlar hangi birine yetişsin?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır değiller. Erkek dediğin kırar dizini oturur hanımının dizinde dibinde. Kadında çalışır
00 Yorumlabence haklilar. calismak zorla olcak bir sey degil. ben sahsen cocugum dogdugunda ortaokulu bitene kadar calismayacagim.
00 YorumlaBen evlenince calisicam sevdiğimle baş başa gezicem Hayalim sevdiğimle dünyayı gezmek hem meslegimle ilgilenicem hem sevdiğimle
10 YorumlaHaklilar valla hangi birine yetissin kadin
24 Yorumla- 1 yıl
erkeğe zaten muhtaç
erkek olmasa; teknoloji, ev, araba hiçbiri olmaz - 1 yıl
@Siyah_2024 ne alaka
- 1 yıl
ne alaka mı?
Yarın ne olacağı belli olmaz o yüzden çalışılmalı
00 Yorumla
1 yılÇocuk varsa çocuğa bakacaksa calismayabilir yanlış varsa düzeltin
00 Yorumla
1 yılKendi isteyecegi birsey
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Kendi istekleri ve haklılar
00 Yorumla
1 yılEşi ev işinde yardım etmiyorsa haklı
00 Yorumla
1 yılyazık onlara erkeğe bağımlı oluyorlar
00 YorumlaBen çalışmak isterim ya evde olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇalışmayan kadını babası sevsin.
01 Yorumla
1 yılKesinlikle haklilar
02 Yorumla- 1 yıl
Anneye zulümdür kadını calistirmak yazık bence
Cok net haklilar
00 Yorumla
1 yılişleyen demir pas tutmaz haklı değiller
00 Yorumla
1 yılKesinlikle hakli
00 Yorumla
1 yılHaklı gibi
00 Yorumlahaksızlar
00 YorumlaHaklılar.
00 YorumlaEvet
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılHaklı
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 637 cevap paylaştı. Haksız
00 Yorumla
1 yılOlabilir yani
00 YorumlaKadın hangi birini yapsın haklı
00 Yorumla
1 yılevet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen hak vermiyorum.
019 Yorumla- 1 yıl
Neden
Cevap sahibi1 yılNe bileyim bence kadın dediğin de ayakları üstünde durabilmeli. Ben de karım çalışsın istemem. Maddi durumun kötü değilse mecbur iki kişi de çalışacak. Ben evlendim kocam bana bakmak zorunda bakamayacaksa evlenmeyecek düşüncesi bana yanlış geliyor.
- 1 yıl
Şöyle düşün o kadin çocuk ta doğuracak o çocukla bakicinin ilgilenmesi ne kadar doğru
Cevap sahibi1 yılYa maaşı iyi değilse erkeğin ne yapacak ki?
22 bin ₺ maaş, haydi 30 bin ortalam diyelim. 30 bin alan bir erkek kiradır şudur budur nasıl geçinecek ki?- 1 yıl
Oda doğru Allah'tan evlilik düşünmüyorum bdndn
Cevap sahibi1 yılBen de hahah sen de haklısın ama yapacak bir şey yok. 50-100 K kazanacaksin ki rahat edeceksin.
- 1 yıl
Parası olmayan evlenmesin (param yok nxndn)
Cevap sahibi1 yılO zaman ölene kadar bekarızssss
- 1 yıl
Bn değil de sen knk ugjfhf
Cevap sahibi1 yılNe (yankılı)
- 1 yıl
Knka bn kadınım güzel sayılan türden yani demem o ki gelir seviyesi yüksek erko alırım görücü usulü hfbczhf
Cevap sahibi1 yılHahah al ben de zengin kadın alcam jsjsjjd Ben de yakışıklıyım :P
- 1 yıl
İkimizde yolumuzu bulduk desene hfzhfHfzhf
Cevap sahibi1 yılAynen beni kaybettin kanka jsjjsjd
- 1 yıl
Ne alaka ncjcjf
Cevap sahibi1 yılOnu ben de anlamadım ajskkskwk
- 1 yıl
🤣🤣 Allah' seni ne etmesin ya şapşal nfjjf
Cevap sahibi1 yılHahhahahaha 🤣🤣
- 1 yıl
Jfjfjfdk
1 yılHaklılar
03 Yorumla- 1 yıl
Yani çalışmak isteyip istememesi onu bağlar zorla çalıştiramazsin bir kadını ki günümüzde kadınların bu kadar tacize uğradığı yerlerde
Bencede
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne