• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Evlenince çalışmak istemeyen kadınlar haklılar mı?

KaderGkn
KaderGkn Takip Et
Xper 6 Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
53
Yapay Zekaya Sor
Evlenince çalışmak istemeyen kadınlar haklılar mı?
Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Haklilar. Kendi tercihleri olmali. Calismak istemeyene baski murulup, yetersiz işe yaramaz hissettirilmemeli.

Buyuk konusmayayim ama cocugum olunca calismayi pek dusunmuyorum. Komsumuzun ricasıyla cok tatli bir kiz bebege 3-4 ay bakıcılık yaptim. Calisan kadindı. Annem gelecekti ama biraz rahatsiz, birini de bulamadım ben gelene kadar ilgilenebilir misin, ucreti de veririm demisti. Bende o sira üniden mezun olmus biriydim. Cocukta cok tatliydi. Elime de harclik olur diye kabul ettim.

Bu kızımız sabah annesi işe giderken aglamazdi ama uyku saatlarinde ne zaman kapi calsa uyanir, kalkar kosa kosa yarim yamalak anne anne demesiyle kapiya kosardi. Benim kapiyi acmami istekli gozlerle beklerdi.

Kapida annesini goremeyince üzülürdü. Icim giderdi o tatli kizi boyle görünce. Yuregim daglanirdi resmen. Sarılır ederdim ama annesi degildim. Sarilinca ben biraz yuregimin atesini sondurmek ister gibiydim. Onun icin hicbir anlam ifade etmiyordum, annesi degildim. Ne kokum annesi, ne bakislarim, ne sesim.

1 ayda cocuga icim acidigindan birakmak dahi istedim ama kadini da yari yolda birakmak istemedim. Mecbur devam ettim. Annesi bazen goruntulu arardi cok sevinirdi, gozlerinin ici gulerdi, gülümserdi. Bazen huysuzlanirdi da hasta vs olmasa da. Annesinin sabah işe giderken mimizlil yapmasa da sonra bazi zamanlar bana huysuzluk yaptigi olurdu. Bazende yapmazdi.

Gun icinde her kapiya, annesini gorme umuduyla giderdi. Annesi aksam uzeri eve geldiğinde yine kosarak anne anne diyerek gider, iste bu kez annesini görürdü. O sevinci, o mutlulugu, o rahatlamasini gormeniz lazim. Galiba belli bir yastaki cocuklar anne baba yaninda olmayinca gitti birakti sanabiliyorlarmis. O onun rahatligiydi galiba annesini gorunce. Uzman degilim ama boyle bir bilgi kalmis aklimda.

Anne baska bir sey. 9 ay boyunca bag kuruyorsun. Belki babada bu kadar özlem olmuyor. Babaya da ozlem oluyordur ama anne kadar degil. Yani o cocugun babasiyla da aradi iyiydi ama hic baba baba diye kosmadi kapiya.

O kiz cocugu yuzunden hayatimda vicdanimla bu kadar basbasa kaldigim bir donem olmamisti o vakte kadar. Annesi calismak zorunda miydi ki bu melek varken diye dusunurdum.

Bir baska tanidigimda cocugumun ilk adimlarini goremedim, telefondan izledim sanki baskasinin cocuguymus gibi demisti. Oyle ozel anlar kaciriliyor ki. Bir daha gelmeyecek anlar.

Anne calismak zorunda degilse, tek basina bekar anne degilse, evin maddi durumu cok zorda degilse calismamali bence. Ki eskiden erkekler iki iş yapardi eve parayi yetistirirdi kadindan beklenmezdi, cocugu annesinden ayirip git calis denmezdi.

Artik kadinin dogru duzgun meslegi olmasa bile git calis deniyor. Ne yapacak garsonluk, satis danismanligi, kasiyerlik falan. Cocugu birakmaya degiyor mu? Sabahtan aksama kadar calistin aldigin 3 kr bir sey. Degdi mi? Hadi doktorsundur avukatsindir tamam. Bircok yerde kadin doktor va ariyoruz, bircok alanda kadinanda ihtiyac var, yok degil.

Ama bazi kadinlar calismak zorunda degil. Istiyorsa calissin ama ben boyle dusunuyorum. Ben arkamda anne diye beni dort gozle bekleyen bir cocuk birakmak istemiyorum. Ilk adimlarini telefondan, kayittan izlemek istemiyorum. Ben onu ahlakli, vatana millete, ailesine hayırlı duzgun bir evlat olarak yetistirmem gerekir.

Aslinda ulkemizdeki degerlerin, ahlakin, insanligin kaybolmasinin bir sebebi de bu. Cocuklar evde ahlak, edep egitimi almiyor. Cunku evde aile yok. Anne baba yok evde. Cocugu bakici büyütüyor. Ama bakici oturupta ahlak, edep, insanlik, insani degerler ogretmez. Temel ihtiyaclarini karsilar. Uyutur, mamasini verir, tuvalete goturur ya da altini degistirir, oyun oynar bu kadar. Cocuklar bakici elinde buyudugu icin sadece bu ihtiyaclari karsilaniyor. Duygusal yanlarinda bosluklar olusabiliyor. Anne boslugu zaten olusuyor. Ahlak edep zaten ogrenemiyor.

nerede agresif, huysuz ogrenci varsa annen calisiyor mu dedigimde %80-90 oraninda evet cevabini aldim. Cocuklar anne eksikligiyle büyüyor maalesef.

Kadinlar cok arada derede kaliyor. Evde olmam ya da olmamak. Ikisi de zor.

Evde kalsan sozun yok, surekli ayni rutindesin, sosyallesecegin alan yok, koca da biraz ekonomik siddet uyguluyorsa vay haline. Calisinca en azindan ortama giriyorsun, mecbur kendine ceki duzen verip bir havaya bürünüyorsun. Bazi kadinlar evde daha cok yoruluyorum iste dinleniyorum, kendime ait zamanim oluyor, kendim icin bir seyler yapiyorum diyor.

Calissan ev isleri gibi yuklerin ustune bir yuk daha. Cocuklar anasiz, ilk kelimesi, adimlari, emeklemesini vs goremiyorsun. Belki cok istedin o meslegi okudun doktor oldun, avukat, ogretmen oldun hayalindi ama evde seni bekleyen bir cocuk.

Kadinlar ev hanimi da olsa da dert, calisan kadin olsa da dert. Ne yapsak sıkıntı, stres gercekten. Kadin olmak bastan asagi dert her konusuyla.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

hem haklılar hem haksızlar. çalışma hayatına özendiriliyoruz çünkü sömürülüyoruz. erkekler bitti sıra kadınlarda ve bunu öyle güzel gösteriyorlar ki kıllarını kıpırdatmadan bir sürü insanın kendini kötü hissetmesine yetersiz hissetmesine sebep olan insanlar yaratıyorlar. bir kesim var bilirsiniz. ne modaysa ne yeniyse ne bize dayatılıyorsa bayrak sallayarak ilk onlar giderler ve diğerlerini de peşlerine katmaya çalışırlar. savaş sonrası dönemde kadınların evde kalması ve çok çocuk doğurması kadınlara aşılandı çünkü nüfus artmalı kaybedilen erkek nüfusu yerine konmalıydı ama artık sorun nüfus değil işgücü.

çok değil 20-25 yıl önce dahi tek bir erkeğin maaşı bir aileyi geçindirebilirdi. şu an ise hem kadın hem erkek çalışsa bile yeterli değil neden mi? çünkü eskiden harcayacak yer yoktu. çünkü eskiden kadınlar sadece pazar alışverişi yapardı. peki şu an? kadınlar çalışma hayatına girip kendi parasını kazanmaya başladıktan sonra istediklerini de almaya başladılar ve özellikle 2016 yılı sonrası bu kardashianlardan yayılan makyaj, kontur hileleri, porselen makyajlar vs. ile makyaj malzemesi olarak sadece kalem bir de ruj kullanan kadınlar artık tüm maaşlarını makyaj malzemelerine yatırmaya başladı. bir bakın etrafınıza insanlar en çok ne alıyorlar. apple ürünleri hariç nerdeyse sistem hep kadına yönelik çalışıyor çünkü erkekler alışveriş konusunda daha belirli kalıplar içindeler fakat kadınlar onlara özendirilen, dayatılan her şeyi ihtiyacı olmasa dahi alma eğiliminde. yani özgür kadın, iş hayatında kadın vs. bunlar tamamen safsata. kadın çalışmasın demiyorum ama çalışan kadın özgür değildir. sistemin onu almaya zorladığı şeyleri alacak kadar özgürdür sadece.

çok uzattığımı biliyorum ama kökenine inmeden sorun çözülmez. soruna gelecek olursak eğer bir kadın evlenmeyi seçmişse ve eşi ona maddi olarak yetemiyorsa o evliliğin bir anlamı yok. bir çok erkek, çalışan kadını desteklediğini, eşinin de çalışmasını istediğini söylüyor bu 20-25 yıl önce kadın için özgürlüktü fakat şu an erkeklerin kadının üzerine eklediği yüklerden biri haline geldi. evlilikte kadına ve erkeğe düşen görevler vardır. kadın evle ilgilenir, çocukla ilgilenir, eşiyle ilgilenir. erkekse maddi olarak sorumludur ailesine karşı ve denge budur. bunun aksini savunamazsınız. çalışan bir kadının evlenmesi kadar saçma bir şey olamaz. kendi başına hayatını idame ettirebilen, ''özgür'' ve toplumda yeri olan bir kadını evlilik adı altında sömüremezsiniz. para kazanmak erkeğin görevidir. kadın eğer işinden memnunsa, işi onu yormuyorsa kendi isteğiyle çalışabilir ama bu erkeğin kararına bağlı olamaz. erkek eşinden çalışmasını bekleyemez. soruyorum size kadın hem iş hem evlilik hayatını bir arada yürütürken erkeğe bunun neresinde ihtiyaç var tam olarak?

2
    2 Yorumla
    • adeliaAdel
      adeliaAdel
      1 yıl

Kesinlikle haklısın. Ve biz buna Popüler kültür kolesi diyoruz. Lazer için bir güzellik merkezine gitmistim. Bana dudak bodoksu yaptirmaya calismislardi. 18 yaşında çocuklar geliyor falan diye aklımi celmeye. 18 yaşında çocuk değil mi dedim bu çocuklar daha büyüme cagidna neyin ne olduğunu nereden bilsinler. Daha vucutlari bkle oturmamış çocuklara bodoks yaptiriyor. Yazık ya.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

durum gerçekten çok acı. insanlar para için birçok insana yetersizlik, eksiklik hissini aşılıyor. standart güzellik kalıpları koyup siz buna uymuyorsunuz diyerek estetiğe, değişmeye zorluyor. yazık. ister 18 yaşında olsun ister 38 hep kadınlar üzerinde bir baskı var. hadi genç yaşta cahiller ve hayattan haberleri yok bu işe girişiyorlar peki yetişkinler yapmıyor mu? toplum öyle bir yere geldi ki insanlar yaşamayı bırakıp kendini kabul ettirmek için uğraşmaya başladılar. sanki kusurluymuşuz, uyumsuzmuşuz gibi. sadece dış görünüş de değil. maddi olarak da öyle. herkes tatillerde herkes lüks içinde görünüyor instagramda orada burada. o kadar kötü bir dönemde doğduk ki...

Yorumla
  • TürkKızıyız
    TürkKızıyız Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 42%
    1 yıl

bir kadın bu konuda ne istiyorsa onu yaşaması haktır. şahsen ben kadınların yüzyıllardır cadı diye yakılması, eve tıkılması, haklarının elinden alınması ya da eğitilen kadın varsa bile bunu yalnızca zengin adamları elde etsin diye zorbalayan ailelerin hikayelerini bildiğimden çalışmaktan yanayım. zevkle, gururla, o kadınları onurlandıra onurlandıra çalışırım.

0
    0 Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Tembellik için çalışmak istemiyorsa ve evdede işleri sallarsa zaten öyle bir hatunla hiç bir erkek anlaşamaz. Becerikli bir hatunsa, eşi, çocuklar, ev işleri ve hobileri varsa ve sürekli bir şeyler üretiyorsa zaten bi zahmet birde para kazanmak için çalışmasın.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Profesör Bilgin
Profesör Bilgin Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Merhaba Kader 🌸

Bu konu tamamen kişisel tercihlerle alakalı bir durum. Her insanın hayattan ne beklediği, değerleri ve hayalleri farklıdır. Bazı kadınlar evlenince çalışmamayı tercih eder çünkü ev işleri, çocuklarla ilgilenmek veya kendine daha fazla zaman ayırmak gibi istekleri olabilir. Bazıları ise kariyerine devam etmek ister çünkü kendini bu şekilde daha güçlü, bağımsız hisseder. Her iki durum da saygıyı hak eder.

Ancak, şunu eklemek isterim ki; kadının hayata kattığı değer yalnızca eşiyle, ailesiyle ilgili değil. Toplumda kendi ayaklarının üzerinde duran ve üretken bireyler olmamız, bizi her zaman daha güçlü yapar. Bir gün hayatla ilgili planlarımız değişebilir. Bu süreçte, ekonomik özgürlük ve bireysel güç her zaman önemlidir 😊💪

Sana önerim, kendi hayallerini ve önceliklerini keşfetmen. Senin için ne doğruysa, o kararı vermelisin. Asla başkalarının beklentilerine göre yaşama. Kararın her ne olursa olsun, sevgiyle dolu bir hayat dilerim 💕 Ramazan ayının bu huzur dolu atmosferinde güzel kararlar alman dileğiyle!

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

27

Cevap

29

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.

çalışabilirler

0
    0 Yorumla
  • Mel912
    Mel912 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Ben hak veriyorum çalışmak istememelerine. Zaten evde yapılması gereken bir sürü iş var. Dışarıdaki iş yükünü stresini bir de üstlenmek zor. Erkek çalışsın kadın evine kendine baksın gezsin tozsun kendini geliştirsin. Keşke bunu yapabilecek imkanımız olsa

0
    0 Yorumla
  • Silhouettee
    Silhouettee Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    1 yıl

Hayat zor. Gereklilik ise herkes calışmalı. Insan sadece karın tokluğuna yaşamaz. yaşadığı standartları geliştirir, daha iyi şartlara çaĺışarak gelmeye gayret edebilir. Çocuk olmuşsa belli bir zamana kadar bakmak için çalışmaz Bu normal. Keyfe istemiyorsa yanlış. Ancak bir tarafın durumunun çok iyi olması gerekir.

0
    1 Yorumla
    • Coldmol78
      Coldmol78
      1 yıl

Cocuksuz evlilik olur evliliği çocuğa baglayanlari sevmiyorum

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

O zaman ev işleri yapılacak ve akşam evde yemek olacak, sofra kurmak zorunda değil. Ama ben prensesim diyorsa eyvallah der sahalara geri göndeririz. Ben her ay BES'e 5k diğer yatırımlar için 10-20k kadar para ayırıyorum o parayı ıvır zıvıra harcayamaz kusura bakmasın.

0
    2 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Köle ariyon sen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Köle aramıyorum kimsenin de kölesi olmam. Eşim çalışsın çalışmasın tabi ki bakarım ama ben evde oturup sabah akşam gezicem diye her gün binlerce tl harcayacaksa kusura bakmasın. 3 milyon tl yatırımım var ileride gidip Ege'deki arsama ev yapacağım. Kendi ihtiyacımdan kısıp çocuğumu en iyi okullara göndereceğim.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Her zaman haklıdır bana göre. Bir kadın mutluysa o evde herkes mutlu olur bir kadın mutluysa o toplum mutlu olur. Aslında her şey kadının mutluluğu ile alakalıdır o sebeple kadınlar her zaman haklıdır aslında bir yönden.

bir erkeğin sen de çalış demesi çok itici bir şey bunu kabul etmek gerekiyor…. tabii ki günümüzde Türkiye şartlarında zor bazı şeyler …

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Ben evliyim çalışmıyorum sağ olsunlar eşim ve ailesi çalış diye uzerime baski yapiyor sanki evliligi eşimle ben yurutmuyoruz kaynanam her seye burnunu sokuyor ama çalişan kadin degerlisir erkek gozunde neden mi erkekler hizmet ibulmak için evleniyor ev işi yapsin kadın yemek yapsin bebek dogursun bide sancisini cektigi bebek kocasinin soyuna geçsin soyadlarini alsin sonra bide git işte çaliş kadin eve para getir neden sen eşine her anlamda hizmetci olmak icin evlenmedin mi ama bi kadinin calismadi güzeldir diger insanlar bile daha degerli gorurler kocan bile daha degerli gorur kisaca özet çalişin kadinlar size kalmiş ama çalişan kadin herkesin gozunde farkli Seyit Onbaşi da olsaniz degeriniz yok çalişmayinca kapitalis sistem kolesi olmusuz cunku

1
    0 Yorumla
  • Belin35
    Belin35 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Haksız. Yarın bi gün adam seni aldattı bı anda cektın gittin ne ypcan eski kadınlar ekonomik özgürlükten şiddete falan katlanıyordu. ya da anlaşamıyorsan napcan bi tecrüben meslegın olmalı

1
    0 Yorumla
  • Enperatriz
    Enperatriz Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Haklılar. Özellikle çocuk olunca çok daha zor olur. Kendi şahsım adına ben çalışırım evlendikten sonra da. Çalışmak benim için üretmek ve hayata katılmak gibi.

0
    0 Yorumla
  • kalasnikovs
    kalasnikovs Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    1 yıl

erkeğin ayrı kadının ayrı sorumlulukları vardır. ben ona kalk ütü yap demem kalk bir bulaşık yıka da demem o da bana çalış diyemez. Evde canım sıkılıyordur çalışırım ama istemiyorsam.. ev geçindirmek erkeğin eve bakmak kadının sorumluluğu kıpsss

0
    0 Yorumla
  • Ebru2777
    Ebru2777 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Eğer çok önemli bir meslek değil ise kadınlara çok ihtiyaç duyulan meslekleri kastediyorum evet çalışmak istemiyor ise hakkı

0
    0 Yorumla
  • Hasmakıneĺı
    Hasmakıneĺı Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 101%
    1 yıl

Bizim elemanlari gördükten sonra evlensem çalıştırmam

0
    1 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Niye

Yorumla
  • Siyah_2024
    Siyah_2024 Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 102%
    1 yıl

sonuna kadar hemde
    ghötüne güvenmeyen evlenmesin

0
    1 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

🤣🤣

Yorumla
  • Davinci013
    Davinci013 Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 99%
    1 yıl

Yani çocuk falan istiyorsa çocuğa falan bakacağı için haklı olabilir ama diğer türlü eşine yardımcı olması da ayrı bir şey

0
    0 Yorumla
  • Singleboy34
    Singleboy34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Şartlar el veriyorsa ve çocuk olacaksa çalışmamalı

0
    0 Yorumla
  • LonelyHead
    LonelyHead Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 97%
    1 yıl

Efendi efendi evinde oturmak istiyorsa sorun yok. Ama sömürürüm diyorsa o yemez :D

0
    0 Yorumla
  • İnce_Memed
    İnce_Memed Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 33%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Hakkı vardır istemese çalışmaz isterse çalışır kendi kararı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bence haklılar. Çünkü ben çalıştığım yerde tacize uğradım. Allshtan iş verenlerim iyiydide arkamda durup içeri attırdılar. Ben evli değilim kolay bir şekilde bunu dilegetirdim ama evli kadınlar buna saklayabilirler, belki saklayanlarda vardır bunu bilemeyiz. Çalışmamakta haklılar. insan başına gelmeden anlayamaz bazı şeyleri.

0
    0 Yorumla
  • olalaaa__
    olalaaa__ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Neye göre kime göre

Kimisi çalışır kimisi çalışmaz

0
    0 Yorumla
  • Hsuwuehebdj
    Hsuwuehebdj Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 101%
    1 yıl

Kişisel tercihlere saygı duyup kabul etmek gerek.

0
    0 Yorumla
  • DeaconnFrost
    DeaconnFrost Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    1 yıl

evlenmeden çalışmak istemeyen kadınar da haklı.

0
    0 Yorumla
  • NeyyMıstaffamNeyy
    NeyyMıstaffamNeyy Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 367 cevap paylaştı.

Herkes kendini düşünmek zorunda. Menfaat dünyasındayız.

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 962 cevap paylaştı.

Ev işleri tek kişiye bindirilirse elbette çalışmak istemez haklı bulurum

0
    0 Yorumla
  • SilverBlooming u
    SilverBlooming Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Haklı bence hem ev işleri hem çocuk hemde iş aynı anda olmaz

0
    0 Yorumla
  • SpunkyChick1
    SpunkyChick1 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Çalışırım ama eve yardımcı bir ablanın gelmesi lazım.

0
    0 Yorumla
  • Inspired006
    Inspired006 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Ben çalışmasını gerek duymazdım isterim hayatını yaşasın

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Kapalı biriyle evlenmek istiyorum. Evlendiğimizde çalışmasına gerek olmayacak. Çocuklarımıza annelik yapar 😊

0
    2 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

İnşallah bulursun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İnşallah 😊

Yorumla
  • veronicaan
    veronicaan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    1 yıl

hayır değiller, yarın öbür gün boşanmak istediklerinde kocalarının eline baktıkları için boşanamıyorlar. bir kadın her zaman kendi ayakları üstünde durması gerekir, kendi parasını kazanması ve özgürlüğünü eline alması gerekir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bir yandan ev işleri diğer yandan çocuk bakımı üstüne dışarıda da çalışırsa kadınlar hangi birine yetişsin?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Hayır değiller. Erkek dediğin kırar dizini oturur hanımının dizinde dibinde. Kadında çalışır

0
    0 Yorumla
  • ishmbeal
    ishmbeal Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    1 yıl

bence haklilar. calismak zorla olcak bir sey degil. ben sahsen cocugum dogdugunda ortaokulu bitene kadar calismayacagim.

0
    0 Yorumla
  • Coldmol78
    Coldmol78 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    1 yıl

Ben evlenince calisicam sevdiğimle baş başa gezicem Hayalim sevdiğimle dünyayı gezmek hem meslegimle ilgilenicem hem sevdiğimle

1
    0 Yorumla
  • Lúthiien
    Lúthiien Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl

Haklilar valla hangi birine yetissin kadin

2
    4 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Ama erkeğe muhtaç kalacak

Yorumla
    • Siyah_2024
      Siyah_2024
      1 yıl

erkeğe zaten muhtaç
      erkek olmasa; teknoloji, ev, araba hiçbiri olmaz

Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

@Siyah_2024 ne alaka

Yorumla
    • Siyah_2024
      Siyah_2024
      1 yıl

ne alaka mı?

Yorumla
  • Minaaal
    Minaaal Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    1 yıl

Yarın ne olacağı belli olmaz o yüzden çalışılmalı

0
    0 Yorumla
  • efegulesci
    efegulesci Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    1 yıl

Çocuk varsa çocuğa bakacaksa calismayabilir yanlış varsa düzeltin

0
    0 Yorumla
  • Scorrrpboyy
    Scorrrpboyy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Kendi isteyecegi birsey

0
    0 Yorumla
  • Lordseyfo
    Lordseyfo Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 91%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.

Kendi istekleri ve haklılar

0
    0 Yorumla
  • _gunes__00
    _gunes__00 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Eşi ev işinde yardım etmiyorsa haklı

0
    0 Yorumla
  • testosteronnn
    testosteronnn Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 101%
    1 yıl

yazık onlara erkeğe bağımlı oluyorlar

0
    0 Yorumla
  • blairathy
    blairathy Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Ben çalışmak isterim ya evde olmuyor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Çalışmayan kadını babası sevsin.

0
    1 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

😅😅

Yorumla
  • Ammavelakinx
    Ammavelakinx Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Kesinlikle haklilar

0
    2 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Neden

Yorumla
    • Ammavelakinx
      Ammavelakinx
      1 yıl

Anneye zulümdür kadını calistirmak yazık bence

Yorumla
  • _Butlerr_
    _Butlerr_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    1 yıl

Cok net haklilar

0
    0 Yorumla
  • pazzophelia
    pazzophelia Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

işleyen demir pas tutmaz haklı değiller

0
    0 Yorumla
  • herseyi_bilen_adm054
    herseyi_bilen_adm054 Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 99%
    1 yıl

Kesinlikle hakli

0
    0 Yorumla
  • Yasemin_005
    Yasemin_005 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Haklı gibi

0
    0 Yorumla
  • Abssor
    Abssor Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

haksızlar

0
    0 Yorumla
  • Askozade
    Askozade Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Haklılar.

0
    0 Yorumla
  • Munkesir
    Munkesir Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Evet

0
    0 Yorumla
  • SorryImnotreadyyet
    SorryImnotreadyyet Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı.

Haklı

0
    0 Yorumla
  • ouzinyo
    ouzinyo Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 35%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 637 cevap paylaştı.

Haksız

0
    0 Yorumla
  • daejoyoung
    daejoyoung Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Olabilir yani

0
    0 Yorumla
  • demirbeys
    demirbeys Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    1 yıl

Kadın hangi birini yapsın haklı

0
    0 Yorumla
  • bitmissincerewn
    bitmissincerewn Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

evet

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Ben hak vermiyorum.

0
    19 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Neden

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ne bileyim bence kadın dediğin de ayakları üstünde durabilmeli. Ben de karım çalışsın istemem. Maddi durumun kötü değilse mecbur iki kişi de çalışacak. Ben evlendim kocam bana bakmak zorunda bakamayacaksa evlenmeyecek düşüncesi bana yanlış geliyor.

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Şöyle düşün o kadin çocuk ta doğuracak o çocukla bakicinin ilgilenmesi ne kadar doğru

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ya maaşı iyi değilse erkeğin ne yapacak ki?

22 bin ₺ maaş, haydi 30 bin ortalam diyelim. 30 bin alan bir erkek kiradır şudur budur nasıl geçinecek ki?

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Oda doğru Allah'tan evlilik düşünmüyorum bdndn

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ben de hahah sen de haklısın ama yapacak bir şey yok. 50-100 K kazanacaksin ki rahat edeceksin.

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Parası olmayan evlenmesin (param yok nxndn)

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

O zaman ölene kadar bekarızssss

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Bn değil de sen knk ugjfhf

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ne (yankılı)

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Knka bn kadınım güzel sayılan türden yani demem o ki gelir seviyesi yüksek erko alırım görücü usulü hfbczhf

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Hahah al ben de zengin kadın alcam jsjsjjd Ben de yakışıklıyım :P

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

İkimizde yolumuzu bulduk desene hfzhfHfzhf

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Aynen beni kaybettin kanka jsjjsjd

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Ne alaka ncjcjf

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Onu ben de anlamadım ajskkskwk

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

🤣🤣 Allah' seni ne etmesin ya şapşal nfjjf

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Hahhahahaha 🤣🤣

• KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Jfjfjfdk

• herkeslestiremedigin
    herkeslestiremedigin Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    1 yıl

Haklılar

0
    3 Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Neden

Yorumla
    • herkeslestiremedigin
      herkeslestiremedigin
      1 yıl

Yani çalışmak isteyip istememesi onu bağlar zorla çalıştiramazsin bir kadını ki günümüzde kadınların bu kadar tacize uğradığı yerlerde

Yorumla
    • KaderGkn
      KaderGkn
      1 yıl

Mantıklı

Yorumla
  • sametemma
    sametemma Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 yıl

Bencede

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Evlenince çalışmak istemeyen kadınlar haklılar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlenince çalışmak istemeyen kızlar sizce haklı mı? Kadınlar çalışmalı mı? 148 cevap verildi
Çalışmayan kadınların evlenmeye hakkı var mı? 10 cevap verildi
Sizce evlendikten sonra kadınlar çalışmalı mı çalışmamalı mı? 15 cevap verildi
Çalışmayan kadın evlenemez mi? 10 cevap verildi
Çalışan kadın evlenmek istemez mi ve evlenmek isteyen kadın çalışmak istemez mi? 7 cevap verildi
Sizce evlilikte kadın çalışmalı mı çalışmamalı mı? 27 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sen geceye bir şarkı bırak Bende sana bir şarkı bırakayım mı?
  • Kas yaparken günde 1 paket lor peyniri yemek mi daha mantıklı yoksa protein tozu mu?
  • Mesleğinizi üç emoji ile yazın desem?
  • Kadın ruhundan anlarmısınız?
  • Size nankörlük eden birine kin duymadan nasıl yaşayabiliyorsunuz?
  • Oyun oynamayı özlediniz mi?
  • Çekici biri olduğunu düşünüyor musun?
  • Tatile kiminle gidilmeli?
  • Sevgilin sözünü dinlemezse ayrılır mısın?
  • Sizce Türkiye son maçını oynamadan Dünya Kupası'ndan elenebilir mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨