30 yasindaa bekarr olup evlilik yapmamis olma nedeni ne olabikit sizcee maddi beklentilerr mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selamlar.
Bu kişinin kendi isteğine bağlıdır. Hayatına ya da iyi biri girememiştir. İlla evde kaldı tabiri kullanılmamalıdır. Böyle bir tabir yoktur asla.
İnsanlar ne zaman isterse o zamanda evlenir. Belkide o kişi daha evlilik bile düşünmüyordur.
Kalbi kırık olabilir. Önceki ilişkileri onu yeni ilişkilerden uzak tutuyordur. Biri onu üzmüş diye korkmuş olabilir. Hevesi biter o zaman. Kimseyi hayatına almak dahi istemez.
Evlilik yerine kendi hayallerini yanlızca gerçekleştirmek istiyor olabilir. Bazen evlenirken eşler izin vermez bazı şeylere. Bunlardan korkarak kendi ayağı üstünde durmak istiyor olabilir.
Hayatına hayatının aşkı girmemiş olabilir. Hala onu bekliyordur ve umutludur. Bu yüzden evlenmemiştir. Bir gün geleceğine inanıyordur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşırı seçicilik, yüksek ekonomik beklentiler, kariyeri kaybetme veya yükselme isteği gibi bir sürü etken sıralanabilir.
270 Yorumla
+1 yılBelki seçicidir çevresindeki insanları kendine yakıştıramıyordur, belki finansal açıdan daha da güçlenip öyle evlenmek istiyordur, belki 30 yaşının henüz erken olduğunu düşünüyordur, belki sevdiği vardır onu bekliyordur, belki istediği kişiyi ailesi istemiyordur, belki de evlenmek istemiyordur. Artık bu kadar seçenek sundum, seç beğen al birini.
40 Yorumla
+1 yılYalnızlığı sevmek bence. Evlenince tek eşle bitmiyor olay. Anası danası aile baskısı, çocuk ne zaman olacak soruları böyle abuk bir döngüden kaçan bir insan 30unda da bekar olur 40ında da
34 Yorumla
Soran+1 yılDogruu
- +1 yıl
@asistant evet evet ben de bu kafadayım zaten
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
130Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. artık bu durumlar normalleşmeye başladı. sebeplerini bende merak ediyorum. asıl kız arkadaslarımızın verdiği cevaplara bakmak lazım. iş yerinde mis gibi kızlar vardı hani cirkin olsa anlarımda kısmet sanırım evlenemediler. sanırım metropol insanlarında bu hastalık var. iş güc sahibi olunca düşünceler değişiyor. yaşla beklentiler artıyor. bu devirde güvenememe hastalıgı insanlara. şans vermeme. yeni insanlar hayatına sokamama vs. aman erkekler bizi kullanır korkusu. aman bunlar uckur pesinde düşüncesi. ama aynısı erkeklerde de var. bakıyorsun mis gibi delikanlı. agzı laf yapar yakısıklı fizikli kariyerli. o da bekar. bu sorunun bi de bekar versiyonunu yası arttırarak sormalısın bir de bence. ona fikrimi daha net olarak yazabilirim ama bu soru için acıkcası tam bilmiyorum tahminlerimi de yazdım kısaca.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl30 yaşındayım ve evlenmedim; çünkü evlilik büyük sorumluluk ve insanlara güvenim kalmadı. Yalnız yaşamaya alıştım, kendime zor yetişirken bir de koca derdi çekmeyi düşünemiyorum. En önemli şey de aşık olmayı unuttum, karşılaştığım herkes bana alelade geliyor. Bir de evlenip boşanmış arkadaşlarım çok, bütün bunları görünce evlenme isteği adına hiçbir şey kalmıyor... 😕
41 Yorumla
Soran+1 yılAynen bnaada oyle geliyor erkekelrin birinin digerinden farkii yok gibii geliyor birine uyum sagalamk cokk zorr hayat tarzii ayni dusuncesi ayni olmasii lazim
+1 yılhayır bence aklı basında bir insan , zihinsel ve beynine hitap eden bir eş ister bu yaşlarda bekar olmanın sebebi de budur bence. daha küçük yaşlarda biraz daha cinsel durtuyla arzu istek kabarmasıyla evliliğe daha kolay karar verirken ilerleyen yaşlarda daha çok akla mantığa yatan ne istediğini bilen gerek duruşuyla gerekse hayatta var oluş amacıyla tam bir bütünlük halinde olan bir aday arıyor insan sebebi bence bu
50 YorumlaPandemi'den dolayısıyla insnalar bir birine mesafeli davranıyorlar, yeni birisi ile tanışmak için ortama gitmek gerektiği için bu durum yanında riskleri de barındırdığını göz önüne alırsak herkes tek tabanca takılıyor. Ben 35 yaşındayım ve berakrım, hayatımdan çok memnunum, şahsen kendi kendime yetiyorum ve ev kredi borcumu ödüyorum, harcamalarım belirli. Yani genel olarak senin de soruna cevap verme mahiyetin de diyorum, insnalar bir birlerine güvenmiyorlar, ben şahsen dünyanın içinde olduğu durum bakımdan pis ve bakımsız insanlardan uzak duruyorum
20 Yorumla
+1 yılÇalışan kadındır.
Ailesine bakıyordur.
Geçmiş ilişkilerinde pişmanlık yaşamıştır.
Yalnızlık seviyordur.
Doğru kişi için dikkatli ve seçici olmaya çalışıyordur.
Başka şeylerden evlenmeye fırsat bulamamıştır.
Evlilik hayatı istemiyordur.
Aklıma bunlar geldi.50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliklerin çoğu toplumda ki misyonu tamamlamak için yapılıyor ve bir dünya mutsuz evli var çünkü amaç mutlu olmak değil mış gibi yaşamak ve sırf toplum ne der diye evlenip mutsuz olmaktansa doğru insanı ve doğru zamanı beklemek iyidir...
50 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 386 cevap paylaştı. Tabi ki hayatın ve özgürlüğün tadını çıkarmak.
Kalp kırmadan, dırdır çekmeden ya da başka sorumlulukların altında kalmadan istediğin deneyime yelken açmak.
Maddi imkanlarının, dünyanın sana sunduklarının, bedeninin sana verebileceklerinin hakkını sonuna kadar vermek.
Bazen yarınını istediğin gibi şekillendirmek, bazen yarını düşünmeden yaşayabilmek.
Özgürlük gibisi var mı Allah aşkına...20 Yorumla
+1 yılHerkes evlilik kader değil tercih falan diyor ama asla değil. Evlilik kader kısmet nasiple alakalı bir durum. Bazı insanların kendi irade ve seçimleri dışında evlenme durumları olmuyor çünkü bazı insanların kaderine Allah evlenmeyi yazmadığı için evlenmek nasip olmuyor karşısına evlenebileceği uygun biri çıkmıyor.
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
İnsanın insanı sadece güzellik ile değerlendirmesinin olmadığının bir göstergesi değil midir?
Bir sivilce, bir kaç faça, kaza ile gidecek olan güzellik yerine.
Eğlenceli, hoş sohbet, sevgi dolu, vicdanlı merhametli değer kıymet bilen, saygılı, denemeye açık, okuyamayı seven bir insan ister bazıları güzellik gelip geçicidşe.
Seçim hoş olsada olmasada yapıyor insanlar.
.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişiliği bir bk gibidir. Yani hatta genel ev de çalışanlardan 100 kat kötüdür ki 30 yaşına kadar kapak atamaamış her salladığı yem foss çıkmıştır. hele türkiyede 30 yaş kadar evlenememiş güzel ise oky kartakteri orospudan 1000 kat daha beter olmalıdır. Bildiğiniz ömür yiyici pirhanadır o kadın beyler kaçın 👉
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden oyle olsun omur yiyicii amacii ne olabilitt
Cevap sahibi+1 yıl30 yaşına kadar gelipte onca müşteriden biri reyondan almamış ise çürük ya da kelektir kişilik olarak. Onca talibi beğeneeni kusur bulmuş ki reddetmiş bu demek ki kusuru tolare edilemez.
- +1 yıl
Bir kalp nasıl böyle bok kaplayabilir inanamıyorum 🤦
Evlenmek istemiyordur.
İstediği gibi birisi çıkmamıştır karşısına.
Güvenmek de zor bu devirde insanlara yanlış olmasindansa bekar olmak tercihidir.
Güzelse zaten zengin kocayı rahat bulur o yüzden maddi beklenti olduğunu sanmıyorum ben.20 Yorumla
+1 yılVuslat dediğimiz şey hesap işi değil nasip işidir. 🙂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendine göre gönlüne gore biri çıkmamıştır karşısına oda yanlis bir evlilik yapmaktansa bekar kalmayi secmek durumunda kalmistir
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi beklenti değildir çünkü zaten o zamana kadar maddi konusunu zaten halletmiş olur çoğunlukla kişi. Değer veren, doğru insan olmayınca, sırf evlenmiş olmak için evlenilmez zaten...
32 Yorumla
Soran+1 yılDuzenli isi meslegi yoksaa halldilmiyot
- +1 yıl
O zaman senin sebebin maddi demektir. Ayrıca zaten çoğunlukla demiştim...
Ya kişisel tercih ya da bir türlü beğenmemek. Kimi de aşırı seçici oluyor, kendisi tanrıça diğerleri ölümlüler gibisinden.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlendim 17 gün sonra tekrar boşanma davası açtım bende bekar sayıyorum kendimi hiç evlenmemiş sayıyorum evliliğin yaşı olmaz allah nasip etmişse hiç beklemediğin bir anda bile evlenirsin bence pek takma hala bekarsa kadınlar için bakirelik sorunu olanlar genelde böyle bekler erkeklerse daha var zamanı deyip hayatını yaşamak istiyor birde maddi sorun var
10 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda mı belki özgürlüğüne düşkün bir kadın hayatında bir erkeğe de ihtiyaç duymuyor çocuk yapma düşüncesi de yok olamaz mı? Niye herkeste evlenmek zorundaymis gibi bir algı var ne zaman kırılacak bu saçma sapan algi 🤦
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. karsisina aradigi kriterlere göre birinin cikmamasi olabilir
maddiyat olabilir ailevi sebepler olabilir
kariyer sebepleri olabilir hersey olabilir yani
bizler buna kısmet olmuyor deriz kısaca20 Yorumla
+1 yılHer şey olabilir... Toplumca "evlendirme merakını" aşmalıyız artık. Bekar olan herkesi evlendirme isteklerini kendi yaşamlarına harcasalar daha mutlu olurlar.
10 Yorumla
+1 yılBelki kariyer yapmak istiyordur. Veya karşısına uygun biri çıkmamıştır. Olabilir yani.
13 Yorumla- +1 yıl
@tesas56 karakter değil kariyer kendisini gerçekten kariyere adamış kişiler genellikle evlenmenin kariyerlerini geriye çekeceğini düşünürler.
+1 yılTercih meselesi.. herkes evlenmek zorunda değil. Herkes çocukta yapmak zorunda değil. Bir yaşa gelince direk evlenme baskısı olmasını bir türlü anlayamıyorum. Herkes istediği hayatı istediği şekilde yaşamalı ve kimse karışmamalı
41 Yorumla
Soran+1 yılKeske oyle olsaa nerdee
Tercih meselesi. Elalem ne der diye yaşayanların anlamayacağı türden meseleler.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılFazla seçicidir ya da karşısındakiler ikna edebilecek kadar güven vermemiştir.
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik biraz da kısmet işidir.
Benim ilkokuldan bir arkadaşım vardı, 43 yaşında evlendi. Hanımı da 39 yaşındaydı.20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Nasip olmayınca çiğnersin lokmayı lakin yutamazsın. Nasibinde yoksa hiç bir beklentin olmasa dahi yalnız kalırsın. Lakin hiç bir yalnızlık ölene kadar sürmez.
00 YorumlaHayat şartları güvensizlik maddi sıkıntı asosyal bunlardan ötürü olabilir güzellik çirkinlik olarak konuya öyle bakmıyorum herkes kendine göre birini bulabilir çünkü
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemeyenlerin kendi seçimleri birr çok nedenleri var ne düşündüklerini bilemeyiz. Aşağıda da bilindik şeyler söylenmiş herkes kafasına göre konuşuyor🤭
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kısmettir her şey. 30 yaşına geliyorum hala bekarım. Gocunmuyorum, ki gocunacak bir durum yok bunda. İnsanın nasibi neredeyse onu bulur zaten. Acelem yok takılıyorum kafama göre.
00 Yorumla
+1 yılÖzgürlüğüne önem veriyordur bir erkeğe muhtaç olmam baskıya gelemem diyordur ya da kafasına göre adam yoktur
10 Yorumla
+1 yılZaten guzelim diyorsa milleti begenmiyordur burnu havada ve simariktir. Guzellik ve cirkinlik neyin onemlisi yaw. 20 sene sonra topraksin zaten
10 Yorumla
+1 yılkarşısına istediği gibi birisi çıkmamış olabilir, herkes evlenmek zorundada değil zaten böyle mutludur bel
10 Yorumla
+1 yılDaha aklı başında davranıp mantığıyla hareket edip seçici olmak
20 Yorumlayaşa çok takılıyorsunuz tarkan 45 te evlendi beyaz hala bekar bu insanlar kız mı bulamadı yani herkes evlenmek zorunda değil ki
30 Yorumla
+1 yılKafasındaki kişiyi bulamamıştır ( kendimden biliyorum ) 🙂
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Maddi sorunum yok evlilik için önümde engel yok ama 30 da olsam evlilik istemiyorum bence tercih evlenmek istememek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılOrtalama evlilik yaşı zaten 28-30 soru o açıdan saçma. Her şey olabilir evlenmek istemiyor da olabilir.
00 Yorumla Maddi beklentiler ve zamanında kimseyi beğenmeme egosu yüzündendir. Şimdi de çok seçici davranıyordur
00 YorumlaYüksek beklentiler ve sıkıntılı bir yaşama başlamaktansa, hiç başlamamayı tercih etme vs. gibi fikirler aynı ben de olduğu gibi.
05 Yorumla- +1 yıl
zeka dediğin şey kolay aradığın organıyla düşünen değil beyni ile düşüneni arıyorsun. unutma ki beyni ile düşündüğü vakit de erkek seçici davranmaya başlar
- +1 yıl
@serkan575757 işte tam olarak istediğim şey bu
- +1 yıl
Doğru noktaya ayak basmışım
- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılSapyoseksuel olabilir
Hayatını yaşamak isteyebilir
Maddiyat olabilir
Uzatmalı sevgilisi yüzünden olabilir
Kariyer olabilir00 Yorumla
+1 yılYa flörtözdur birini bagli kalmayi sevmiyordur ya da benim gibi evliliğin gereksiz olduğunu düşünüyordur.
00 Yorumla
+1 yılMaddi beklentisi olan kadınlar aşırı güzel olmadıkça evde kalır çünkü erkekler maddi beklentisi olan kadınları itici bulur
00 YorumlaErkeklerin o çocuğu olması.
34 Yorumla- +1 yıl
tanıdığın erkeklere söylesen daha makul olur. ben bütün kadınlara o demiyorum. kişisel yargılama tercih ediyorum. Unutmayın sizi tercih edenlerde bu durum mevcut
- +1 yıl
unutmadan doğuran siz yetiştiren siz bu durumda kendinize sovdugunuz de farkına varın bir zahmet
Soran+1 yıl@serkan575757 kadin erkek insanlarda ahlak namuss karakter kalmadi maalsef herkes cikarcii olmus
- +1 yıl
dediğin gibi ne yazık ki kalmamış işte menfaat peşinden olanlar yüzünden sadece cinsel olarak düşünülen bir devirde evlenmek sadece tatmin olayına kalmış aşk, samimiyet ve sadakat ruhu ölmüş. O yüzden Türkiye'deki kadın ve erkeklerden bu sebeple bıktım. Bir çok ülkeyi bilirim. Lakin kişiyi bu kadar karalayan bir ülke görmedim.
+1 yılBence bu gereksiz bir düşünce yani herkes evlenmek zorunda değil evlenmek istemeyedebilir ona kalmış illa kötü bir neden aramamak gerekiyor
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. İşten gucten hayat kosturmacasindan manita yapmaya firsat kalmadi😀
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Kariyerinde yükselmeyi beklemek ee bir de aşırı seçicilik olunca bekar kalıyorsun tabii
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılseçicilik değil de insanlardaki sahteliği gördüğün için uzak durdun
10 Yorumla
+1 yılKendini bilmek , evlilik hatasına düşmemek , farkındalık
10 Yorumla
+1 yıl30 sayılırım tip var para sorun değil o da var yani olmayınca bırakmak gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgözü yükseklerde ve kolay beğenmeyip ince eleyip sık dokuyan biri aklıma gelir
10 Yorumla
+1 yıl30 yaşında olanın evlenmek zorunda olduğunu düşünmüyorum...
12 Yorumla- +1 yıl
Türkiye sınırları içerisinde aile baskısı elalem ne der düşüncesi stres insanın psikolojisini bozuyor evden gideyim diye evlenmek istiyorlar insanlar
- +1 yıl
@Kızlardasormasınm sırf bu dediğin nedenlerden dolayı evlenen insanların hayatı zindan oluyor...
Gizli Üye(30-35)+1 yılYas gittikci seçicilik artır gençlik biraz calhillik biraz hayal dünyası aşk denen lanet duyguya inanmak bunun sonucudunde evli olup mutlu olamayan evlenip boşanan yüzlerce insan
00 YorumlaE olabilir yani hayatına kendisi gibi birisi gelmemiş olailir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. 32 yaşımda yakışıklı olup bekar olma sebebimle aynıdır muhtemelen.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. Bu kafandaki 30 yaşındaki kişi erkek mi kız mı söyle ona göre cevap vereyim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı. Oyle tip cok goruyoruz. Hayatin yasanmamis hangi boyutu kaldi ki ;)
00 Yorumlaseçiciliği artmıştır.. maddiyat sadece önemli maddelerden biridir.
00 Yorumla
+1 yılKarşınızdakinden neler bekliuorsunuz? Ve kendinizi nasıl tanıtıyırduhuz
01 Yorumla- +1 yıl
33 yaşında bekarım
+1 yılGüzel kadınlara, "nasıl olsa sevgilisi vardır" diye yazmayan, kendinden fazla bulan erkekler de var.
00 Yorumla
+1 yılNeler olabilir kişi seçicidir..
Veya karşısına düğün biri çıkmamıştır guvenmiyordur vs. vs.00 Yorumla
+1 yıl3 harfliler ile evli olabilir. ya da günübirlik ilişkiler daha cazip geliyordur.
00 Yorumla- Devamını Gör (146)
Devamını Gör(191)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem