Okudum ama atanamadım. Kpss çalışıyorum ama umudum yok. Sınavla uğraşmaktan sosyal hayatım olmadı evlenemedim ve çok üzülüyorum. Şimdi güya kpss çalışıyorum ama doğru düzgün çalışmıyorum. Ailemle yaşıyorum ve bundan dolayı utanıyorum, sosyal hayatım eşim dostum yok. Sosyalleşmek istiyorum ama sınav var çalışmasaö bile dışarı çıkınca vicdan azabı çekiyorum. Ama her şeye geç kalıyorum. Bu bataklıktan çıkılır mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılumutsuzluğa kapılmamalısın. Öncelikle, işsizlik ve atanamama durumu birçok kişinin başına gelen bir durum. KPSS gibi sınavlara hazırlanmak uzun ve zorlu bir süreç olabilir, ancak umudunu kaybetmemelisin. Belki de farklı bir yaklaşım veya destek alarak sınav çalışmalarını daha verimli bir şekilde yapabilirsin. Bu konuda sana rehberlik edebilecek bir eğitmen veya mentor bulmak faydalı olabilir.
Sosyal hayatının olmaması da endişe verici olabilir, ancak sınav çalışmakla sosyalleşmek arasında bir denge kurabilirsin. Belirli zaman dilimlerinde kendine molalar vermek ve sosyal etkinliklere katılmak zihinsel sağlığın için önemlidir. Aynı zamanda, sınav çalışırken dışarı çıkmak veya sosyal etkinliklere katılmak sana ara verip daha verimli çalışmanı sağlayabilir.
Bu süreçte duygusal olarak destek alabileceğin birilerini bulmak önemli. Ailenle yaşaman utanılacak bir durum değil, destek aldığın bir alan. Belki aile üyelerinle hislerini paylaşarak içinde bulunduğun durumu anlatabilir ve destek isteyebilirsin. Aynı zamanda terapist veya danışman gibi profesyonel yardım almak da bu süreçte faydalı olabilir.
Hayat bazen beklenmedik dönemeçler alabilir, ama önemli olan pes etmemek ve adım adım ilerlemek. Belki şu an içinde bulunduğun durumdan çıkmanın yolu gözükmediği için endişe duyuyorsun ama adım adım ilerleyerek ve destek alarak bu durumun üstesinden gelebilirsin. Unutma, her şeyin bir çözümü vardır ve senin de bu sürecin üstesinden gelebileceğine inanıyorum.214 Yorumla- +1 yıl
@bisolukk Acaba bu iyi bir şey mi bilemedim şimdi ?
- +1 yıl
@bisolukk Peki tam olarak yazdığım bu paragraf neden dikkatinizi çekti anlatır mısınız?
- +1 yıl
@bisolukk Teşekkür Ederimm
- +1 yıl
@bisolukk Küçük beyfendi mi?
- +1 yıl
@bisolukk hayır 20
- +1 yıl
@bisolukk evet yaa ne kadar üzücü 6 yıl sonra hala aramızda 6 yaş farkı olacak :D
- +1 yıl
@bisolukk espiri yapmadım ki :D
En İyi Cevaplar
+1 yılBence seni en çok zorlayan karamsar olman olabilir. Öncelikle bunun üzerine düşünmelisin. Bir insana en çok yardım edebilecek kişi yine kendisidir bunu unutma. Başaracağına inanarak hedeflerinin peşinden koş. Mesela hergün kütüphaneye gidip orada ders çalışabilirsin. Hem ders çalışıp hem de sosyalleşmiş olursun. Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olabilirsin. Tema vakfı, lösev, çağdaş yaşam derneği vb. Bu tarz sivil toplum kuruluşları bir çok meslek grubundan insanların gönüllü olarak etkinliklere katıldığı yerlerdir. Böylelikle hem sosyalleşme ihtiyacını karşılayabilir hem de toplumun yararına etkinlikler yapabilirsin. Elbette bunlar insanı çok geliştirir. Çünkü sosyalleşme insana merdiven atlatıyor.
013 Yorumla
Soran+1 yılGönüllü olarak çalışıyorum zaten ama maddi gelir olmuyo o kötü
- +1 yıl
Mezun olduğun bölüm nedir?
Soran+1 yılSosyal hizmet
- +1 yıl
Atanmadan önce bu bölüm üzerine bir yerde çalışmayı düşündün mü? Hem işte çalışıp hem kpss ye çalışmak zor olur. Bedenen yorulunca bu sefer ders çalışmak zor olabilir. Ama maddi açıdan en azından kafan rahat edebilir. Ayrıca sosyal hayatın da olur.
Soran+1 yılBu bölümden özelde bulamadım. Çağrı merkezinde çalıştım ama onu da yapamadım tam
Soran+1 yılYani çıkmak istedim çok saçma bi işti
- +1 yıl
Çağrı merkezinden çıkmakla iyi yapmışsın. Kendi bölümünle alakalı bir iş bulabilsen senin için çok iyi olur.
Soran+1 yılBulamıyorum işte tecrübesiz diye almıyo kimse
- +1 yıl
Özel eğitim okullarıyla görüşebilirsin. Mutlaka atanmadan, sosyal hizmetler bölümünün işlerini yapan birileri var. Özel okullarla mutlaka görüş. Ayrıca iş kura başvurup bölümünle alakalı iş beklentin olduğunu söyleyebilirsin.
Soran+1 yılBaşvurdum bölümümle ilgili iş önermiyorlar orası da çağrı merkezi ilanı atıyo
- +1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun?
Soran+1 yılAnkara
- +1 yıl
Aslında Ankara 'da çok vardır. Bütün özel okullara başvuru yap. Olmaması mümkün değil.
- Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılHayat beyaz yakalı bir iş erbabı olmaktan ibaret değil. Kendinizi buna şartlandırmışsınız. Bırakın yükünüzü gemiye ve yola çıkın. O yükü sırtlanırsanız altında kalırsınız ve öldüğünüzde bir mezara ihtiyacınız kalmaz zira siz o mezarı zaten içinizde açmışsınız. Söylediklerimi anlıyorsanız eğer, kabullenin artık o geminin bir idarecisi olduğunu ve yola teslim olun.
Sizi iyi anlıyorum zira ben de aynı durumu yaşıyorum ama elhamdülillah bir kaygı taşımıyorum.
00 Yorumla
Bak arkadaşım önce zihniyetini düzelt
Sen bir mücadele vermişsin ama umduğun gibi gitmemiş olabilir bu gayet doğal
Bu sitede sosyalleşmeye başlayabilirsin yaşın çok geç değil böyle hayata küsülmez
Herkes Yaralı kimin ne yaşadığını bilemezsin sadece sen değilsin00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
43Cevap
+1 yılSınav diye diye gençliğini bitirdin be bacım. Hayat KPSS değil ki. Kitaplar insana bişey öğretmiyor. Kölelikten başka bir şey değil. Halk eğitim kursuna git, başka bir iş bul kendine. Emin ol zevk alacağın yapabileceğin bir sürü iş çıkar dışarıda. Zaten hayatının yarısı gitmiş, diğer yarısını da heba etme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTanışalım ben 27 yaşındayım
Beraber çalışalım birbirimize destek olalım
Senin gibi akıllı duygusal bir kızla tanışmak istiyorum
Sevgili olmak istiyorum
Bana bir şans verir misin
Birbirimizin sınav konusunda eksiğini tamamlar hemde iki iyi dost ve sevgili oluruz
Ne diyor sun
Senden bir şans istiyorum
Senin en yakın dostun ve sevgilin olmak istiyorum
Bunun benimle tanışır mısın00 Yorumla
+1 yılMerhaba yazdıklarını okudum kusura bakma ama hem plansız çalışmışsın hem de yaşamışsın eğer planlı çalışıp yaşasaydın böyle olmazdın ama yine de geç kalmış sayılmazsın farklı şeyler yaparak kazanımlar elde edebilirsin
10 Yorumla
+1 yıl50 yaşında değilsin önce bir sakin ol evlilik için daha çok erken öncelikle kesinlikle arkadaşlık edin sosyal hayatın olmazsa psikolojik sıkıntıya düşersin derste de iyi olmazsın sakin ol
06 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk için geç kalıyorum ama
- +1 yıl
Bence geç değil sosyal hayatını genişlet yeni uğraşlar bul yeni zevkler bak nasıl her şey yoluna girecek
Soran+1 yılKpss nolcak o zaman çalışamam ki
- +1 yıl
şu an da çalışmış gibi gözüküyorsun ama kafana bir şey girmiyordur
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Dertleşmek istersen yazabilirsin
+1 yılGereğinden fazla olan her şey zarar veriyor insana sal gitsin biraz rahatlat kendini hiç çalışmasan anlarım da kendi hayatından ödün verecek kadar uğraşmışsın vicdan yapacağın bir şey yok bence
02 Yorumla
Soran+1 yılAma dışardan bakınca işsiz güçsüz vasıfsız biriyim
- +1 yıl
Şöyle diyim sana geçici olarak bir işe girebilirsin kasiyerlik olabilir herhangi bir mağazada reyon görevlisi olabilirsin hem çalışıyor olursun hem sosyalleşirsin arta kalan zamanda da sınavına hazırlanırsın
Kpss ile sadece vakit kaybediyor ve vicdanını rahatlatıyorsun. Çünkü olmayacak bişeye amin demeye calısıyor ve zorluyorsun. Gerçekçi olmaya çalışırsam bence artık bi işe girmeli ve sosyal hayata dönmelisin. Ayrıca doğru insanı bulunca evlenip çocuk sahibi olman o süreçte ıstıyosan sınav işlerini halletmek daha mantıklı 40 yasına kadar sınava çalışacak halın yok ne zaman evleneceksen ne zaman çocuğun olacak? 40tan sonra enerjı denen şey kalmıyor zaten 10 yılın var. Bence bırak kpss vs
00 Yorumlasosyallieşmek spora başla gunde 1 saattin a ayir sadece
iş için bir market ve rasteonta başla ama bir yernden başla bende senin gibiydim ama çok şükür iş kismi hall oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılboş ver bence ya kasma bu kadar. Olmazsa olmaz. Herkes atanıcak diye bir şey yok ki zaten ülkenin çogu işsiz atanamamış. Sen tek degilsin. Varsa eger talibin degerlendir derim. Yoksada bulursun birisini nolucakki. Etraf bekar erkek kaynıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı. Devlete atanmayı bekleyene kadar özel sektörde çalışabilirsin herhangi bir sektörde
04 Yorumla
Soran+1 yılÇağrı merkezi dışında olmuyo
Soran+1 yılYaptım , en iyi ihtimalle gidip görüşüp geliyorum yaş da sorun oluyo artık o yüzden umudum yok
- +1 yıl
Is başvurusu yapacaksam 8 ya da 9 kariyer sitesine cv mi yüklüyorum ve naçizane iş verene kendini iyi pazarlaman lazım olduğundan daha iyi daha başarılı daha özgüvenli ve görüşmelere gitmeden ayna karşısında kendini mülakatta gibi konuşa bilirsinde cv ni ne kadar kalabalık gosterirsen o kadar iyi diye düşünüyorum
- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılSen=Ben. Valla aynı senin gibiyim. Ne eksik ne fazla. Ömrümüz geçiyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılNapıcaz böyle
- +1 yıl
Valla yalnız değiliz milyonlarcayız sokaklara dökülüp ortalığı yakıp yıkmadıkça çaresi yok. İş bul bırak kpssyi diyorlar denedim ama en uzun işim 5 ay oldu. Eylülde girdim çalışmaya 1 ay sigortasız çalıştım asgari ücret altına. Ocakta asgari ücret zammı yapıldı işten çıkarıldım. Ondan önce çağrı merkezinde çalışmaya çalıştım vallahi yapılacak iş değil. Çağrı meerkezindeki herkes üniversite mezunuydu. Sosyal hayata dön diyorlar sosyal hayat parasız olmaz. Bir ruj bir pantolon bir çift ayakkabı kaç para olmuş. Bir konser bileti bir sinema bileti bir yerde kahve içmek kaç para olmuş. Aldığım 10 bin tl para ailem paramdan tek kuruş almadılar. eylülden aralığa kadar aldığım şey 2 pantolon 1 mont 1 çift bot birkaç tane kazak badi onlar da kaliteli değil. bir tane de 9 bine telefon aldım. Bilgisayarı babam aldı 20 bin tl ye hal bu. atanmaktan başka çare yok. Erkekler de çalışmayan çalışmayacak kadınla evlenmeye yanaşmıyor onlar da haklı tek maaşa ev mi döner. Ayrıca işle ilgili sorunu olmayan işi olanlar da kazandığı parayla kira ve geçim sağlayamamaktan korktuğu için evlenmeye yanaşmıyor. Hal bu atanmaktan başka çare yok.
Soran+1 yılAynı beni anlattın atanma iş bul diyolar. Sanki doğdu düzgün iş varmış gibi.. ben de sadece çağrı merkezinde bulabildim ve bir yıl çalıştım ama dayanılcak gibi bi yer değil. Keyfimizden bu durumda değiliz saçma sapan konuşup iyice sinir bozuyorlar insanlar da
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSağlık olsun takma vakti gelince atanirsin işinde olur böyle olmasında da vardır bir hayır sen elinden geleni yap artık kısmet
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılYakınmakta haklısın ama bunları bir kenara bırakıp şu işe dört elle sarılmam gerekir
02 Yorumla
Soran+1 yılNe işi
- +1 yıl
KPSS işi
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız değilmişim bende 24 yaşındayım is kimse vermiyor cüzi rakama öğrenmek için bir yere girdim. Kpss zaten yüksek yapamadım. Bu sene hiç motivasyon yok Koca zaten yok.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ben de 34 yaşındayım işsizim bekarım asosyalim gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti
17 Yorumla- +1 yıl
Çalış knk iş bulursun
- +1 yıl
Geçimini nasıl sağlıyorsun
- +1 yıl
Ve senelerdir burada takılıyorsun hep görüyorum seni çevrenden yardım al bence fiziksel bir engelin yoksa
- +1 yıl
Günah ayrıca bu şekilde
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkılır niye çıkılmasın. Bundan 10 yıl önceki halim.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 947 cevap paylaştı. umutsuz olma daha sıkı çalış
hangi bölüm mezunusun kim ne zaman atanır belli olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Şimdi bunları düşünmeden sınava çalışma vakti sınavdan sonra düşünürsün takma kafana
00 Yorumla
+1 yılÇıkılır hatta seviye bile atlarsın... Bunu ciddi söylüyorum.
00 YorumlaBenimle evlen seni kurtarayım bu bataklıktan 😄
00 Yorumla
+1 yılÇıkılır elbette karamsar olma. Pozitif bakarsan iyileşir. Bu belki zaman alır ama düzelir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılYa evlilik ya da iş, en geçerli olan iş gibi duruyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelam, Bir an önce iş hayatına atılarak. Kpss olmasa da çalışabildigin bir iş olsun. Yoksa Kpss olmazsa daha kötü olur senin için.
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç umudum yok zaten
Cevap sahibi+1 yılHangi bölüm?
Cevap sahibi+1 yılKaçla atanıyor torpilsiz?
Soran+1 yıl85 -90
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa hayat imkan sumamıştır ya da bu kişi tembellik etmiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılİş bulamadım özelde
Cevap sahibi+1 yılBen de yks ye böyle çalisıyorum. Umarım bu 5 ayda toparlarım. İkimize de iyi şanslar
+1 yılEmin olun aynı durumda olan bir çok insan var. Herkes iş, gelecek kaygısı vb. yaşıyor. Bana göre yapmanız gereken kpss ye hazırlanmak gerisi zaten kendiliğinden olacak.. kpss ye daha çok var güzel bir şekilde hazırlanıp atanabilirsiniz
00 Yorumlaİmkanınız varsa dershaneye gidin hem sosyallesirsiniz arkadaş edinirsiniz hem düzenli kpss çalışırsınız. ben de kpss çalışıyorum bu arada hakkımızda hayırlısı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBn 40 yasindayim Nede yani? Diyirum haka bulamiyorum
00 Yorumla
+1 yılAllah yardimci olsun ama kpss calisana kadar ozelde cakissaydin cok daha fazla paran olurdu. Hem ozelde isini iyibyaparsan memurdan daha fazla kazanirsin
00 YorumlaBiraz piskin olmak arsiz olmak lazim bende ayni durumdayim ve hayat beni boyle birine evirdi yapacak bi sey yok
00 Yorumlaİnsan kendisine 16 17 yaşındayken yol haritasını cizmeli
00 YorumlaEğer güzel planlama yaparsan hem sınava çalışıp hem de sosyalleşebilirsin
00 YorumlaEğer Bursa ise Bursa Uludağ üni duyurularıni takip et kpss personel alacak
07 Yorumla- +1 yıl
bişiler alınımış daha alınacak mı emin misin
- +1 yıl
65 puanla büro memuru olur mu sence :D
- +1 yıl
@uııuıuıuıuıuı Tekirdağ Namık Kemal uni başvurdum en yüksek puandan başlayıp alıyorlarmış cagirmadilar bile zor. Yani uni puana göre alıyor
- +1 yıl
hımm bilgi için teşekkür ederim
+1 yılburada arkadaşlık kurmak isterim
00 YorumlaSağlık olsun diyelim maalesef olmuyor bazı şeyler.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye’de yaşamaktan işsizlik
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılÖzel sektörde başla KPSS beklersen ohoo
00 Yorumla
+1 yılAdam gibi birini bul diril onunla
05 Yorumla- +1 yıl
Waaooww
- +1 yıl
@kaçzamanoldu olması en iyileştirici şey sevgidir niye waow kız
- +1 yıl
Beğendim zaten yorumunu bencede sevgi önemli
- +1 yıl
@kaçzamanoldu tabiki de öyledir
- +1 yıl
Yess
- Aile & Toplum konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılBuda geçer. Derin bir nefes al.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkılır kolay değil süreç bölüm nedir?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı durumdayız bacım 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazılarımızın hayatı çok daha boktan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılBölümün nedir
01 Yorumla
Soran+1 yılSosyal hizmet
+1 yılzengin koca kurtarır seni
01 Yorumla
Soran+1 yılNerden bulcam
- Aile & Toplum konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkılmaz ayol ama Allahtan umut kesilmez
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir sıkıntı yapma
00 Yorumla
+1 yılIse gir para birikdir gerisi gelir
11 Yorumla- +1 yıl
Tam kafa dengi biri. İşe girince devamı geliyor hakkaten
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Kader kısmet
00 YorumlaDilerim hayaline kavusursun bozma maralini
00 Yorumla
+1 yılTürkiye server
00 Yorumla
+1 yılAh ulan zor iş
00 YorumlaHer şey nasip kısmet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılTakma kafaya geçer
00 Yorumla Neden çalışmıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılİş bulamıyorum
Burası Türkiye
00 YorumlaEvlenek mı la
00 Yorumla
+1 yılEvlen o zaman
00 Yorumla
+1 yılBölüm ne
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBölümün ne