Kaynanamdan artık nefret ediyorum? Nasıl başa çıkıcam?

Kendisi ne kendi kaynanasina bakar, kocasi basından gitsinde (annesine bakmaya) arkadaslariyla cami gezmeleri piknikler sohbetler vb. Fink atayim ister. Kocası durursa sayet o tek takilmak icin memlekete kacar. Ne kaynanasi ne kocasinin ailesi ve cogu akrabasi sevmez. Mimlenmis kendisi. Herkese laf sokar, dini kullanarak insanlarin uzerinde otorite kurmaya çalışır. Kocası dahi yorulmus cok dert yanıyo da ama seviyodurda kac senelik hanımı. Keyfine düşkün, yasi genc olmasina ragmen 70 lik nenem gibi kolum agriyo bacagim tutmuyo diye kendine acindiran (ne tansiyon ne seker biseyi yok) isten kacan ama ne hikmetse gezerken hic bi yeri ağrımayan bi insan. Esimi baskasiyla evlendirmek istemis. Esim kabul etmeyip benle evlendi. Dis görünüş olarak asla bi kusur bulamiyor. Ev isi yemek vb. Mukemmel yaparim. Evlenmeden önce ailemin durumu iyiydi. Çocuk yuzunden calisamasamda su an da universite mezunuyum meslegim var. İnsanlar benim esime ve ailesine 2 gömlek büyük olduğumu zaten konusuyolarmis hep. Ama ne esim ne annesi hatta ne de babasi beni ezmekten geri durmuyorlar. Annesi sürekli disliyor laf söylüyor beni esime kotuluyor kendi cevresine beni sokmuyor. Insanlar guzel iyi marifetli dedikce kaynanam degilde kumam gibi kiskancliktan catliyo. Her dedigime bi laf. Bana yaptigi kotu muameleyi evlatlarına bile yapmiyor kizsa bile iyi konuşcam diye ugrasiyo. Bana gelince hizlica biseyleri bulmaya calissam bile aninda telâşların efendisi vb. Alayci kizar gibi konuşuyor. Orta da onluk bisey yok. Kocam ise dagdan inme ayi gibi. Evlendigimizden beri beni dusundugu yok. Cimri, sucum olmasa bile ona buna kizip bana catan, beni ailesine ezdiren, asiri nazli, beni hayat arkadasi değilde askerlik arkadasi gibi kullanmaya calisan (is olarak) bi adam. Hamileligim de bunalimdaymista (annesi aramizi bozmaya calisti hep bosamasi icin) beni kovan dünya aleme rezil eden haysiyetsiz bir adam. Simdi gecti gitti diyo ama benim kinim gecmedi.
Kaynanamdan artık nefret ediyorum? Nasıl başa çıkıcam?