Nişanlım çok utangaç ağzından gramla laf alıyorum resmen ayrıcada kilolu birisi kadınsal olarak ilgimi çekmiyor o beni çok seviyor ama ben onu arkadaştan öte görmüyorum şu an başka biriyle konuşuyorum tamda istediğim gibi biri evlenelim dese yarın sabah nikahı basarım
Açık konuşacağım. Nişanlını beğenmemiş olabilirsin ama bu sana onu aldatma hakkı vermez. (Sanırım bir özgüven problemin var. Birinden hoşlanmadığında direk bitirmek yerine, başka birini bulmayı beklemen normal değil.) Al karşına nişanlını kalbini kırmadan ayrıl. Sonra ne istiyosan onu yap. Ama şunu unutma bir ilişkide en önemli şeyler arasında güvende var. Konuştuğun kişi nişanlı olduğunu biliyor buna rağmen konuşuyorsa o kişiye güvenin 0 olmalı. Siz yarın bir gün nişanlanır veya evlenirseniz sanada yapar. (Eğer karşındaki kişi nişanlı olduğunu bildiği halde seninle böyle konuşuyorsa onun aklına tüküreyim. “Bu kişi başkasıyla nişanlıyken benimle konuşuyor, bunu benimle nişanlı veya evliykende yapar.” diye düşünebiliyor olması lazım.) Eğer nişanlı olduğunu bilmiyorsa o zaman sen nişanlını bıraksanda sizin iş ciddiye binerse nişanda veya evlenirken gelenlerden illaki duyar nişanlı olduğunu. Bu nişan durumunun ne zaman olduğunu öğrendiğinde de seninle konuştuğu süreç olduğunu anladığı an sana tepiği basar akıllı bir kızsa. Bilmiyorsa iki kızında hakkına giriyosun bu işin sonu hiç iyi değil. Ne diyim Allah ıslah etsin seni (veya sizi). O kız (veya kızlar) görmüyor, bilmiyor ama Allah görüyor, biliyor yaptığını (veya yaptığınızı). Bir an önce nişanlınla konuş, o kıza daha fazla eziyet etme. Eğer öteki kız nişanlı olduğunu bilmiyorsa onunlada bir an önce konuş bence. Bir an önce ikisindende helallik alıp tövbe et. Allah o kızın (veya kızların) bir damla göz yaşında boğar seni (veya sizi) haberin olsun.
Böyle eleştirmek kınamak kolay. Bir kez birini bir konuda kınadım. “Ben onun yerinde olmazdım, olsaydımda şöyle yapardım böyle yapardım” dedim. Başıma geldi o zaman anladım o kişiyi. Yerinde olmadığım sürece asla bilemem yaşadığın zorlukları vs. seni buna iten şeyin ne olduğunu. Herkes olaylara istediği kısımdan bakar ve istediğini kısmını görür. Anlamaktan daha kolay yargılamak. Haksızlık yaşamışsın, belki ilişkilerinde belkide hayatının başka bir yerinde. O zaman en iyi senin anlaman lazım haksızlık ettiğinde karşındakinin ne hissedeceğini. Sana haksızlık yapanların intikamını başkasından alma. Haksızlık yapandanda alma Allah`a havale et. İllaki yaptığının bedelini çeker. (Burada mı öteki tarafta mı çektireceği Allah`a kalmış) Ne olursa olsun yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Bu yazıştığın kıza kendini kaptırdın mı, niyetin ne bilemem ama nişanlı olduğun kişiyle konuşup bir şekilde helallik almazsan gerçekten aşkından öleceğin o doğru kişi karşına çıktığında ondan bundan aldığın ah dolanır ayaklarına.
Amin. Gerekirse psikiyatriste veya psikoloğa git, derdini anlat yargılamadan dinlerler. Böyle şeyler yapıyosan baya zor şeyler yaşamışsındır. (Ne yaşamış olursan ol yaptığın şey yanlış, asla tastiklemiyorum.) Belkide özeldir herkese anlatılacak şeyler değildir. Varsa benim yardım edebileceğim, elimden gelebilecek bir şey söyle yapmaya çalışıyım. Ama bu durumdan bir şekilde çek kurtar kendini. Ne kendine ne nişanlına ne de konuştuğun kıza yazık etme.
Bi kere alın ya da alınma bu seninde o mesajı atan kişininde karaktersiz olduğunu gösterir! Madem nişanlandın kızın günahını ne aldın? Nişanlandım bari sevmeye çalışayım diye düşünmek yerine gözün başka yerde! Kusuruma bak gerçekten hadsiz, yüzsüz bir herifin tekisin. Nişanı at öyle konuş bari. O 'nişanlın'da inşAllah senden önce atar nişanı da nası biri olduğunu yüzüne vurur egomanyak!
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Söylediklerinde haklısın üstüme alınmadım zaten kötülük etmek güzel bişey
Nisanlindan ayrilsana o zaman hem kizi aldatip hem kandiriyorsun. kuzum bak istemiyorsan zorla evlenirsen neler olacak dusunsene boyle bir evlilik yurur mu belki kizin baska nasipleri var ona engel oluyorsun soyle kizdan ayril
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başka nasibi yokki çok iyi biliyorum o bu yaşına kadar ben hariç hiçbir erkeğin elini tutmamışdır
Çok karaktersizsin madem sevmiyorsun niye nişanlandın? Bi kere bir insana konuş demekle konuşulmaz onunla yeni şeyler deneyeceksin kitap okuyacaksın film izleyeceksin güzel yerlere götüreceksin ki bir anı olduktan sonra konuşma olsun karakterisx
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neden nişanlandım dersen ben yakışıklı biriyim o kilolu biri hayatında bir daha benim gibi biri olmayacak çünkü biraz sevinsin istedim
Ahahaha bir insan sevinsin diye sadece kendini düşünmeyip karşıdaki kişiyi düşünürsen eğer sonunda 2 nizde üzülürsünüz , bence sen diğer kızı buldun ve şimdi ne bahane üretsem diye nişanlından ayrılmak istiyorsun çok saçma söylediğin şey
Kardeşim bak sen biliyorsun yaşamışsın kıza şiir yazıyorum güzel sözler ediyorum tek dediği çok güzel seni seviyorum falan filan başka laf yok hep seviyor
Kıza bak nasıl basitleştirmiş kendisini yazık sevgi aşk sanıyor senin gibi davarı , davar dememin sebebi de Nişanlım diyorsun nasıl bir. sa. laksın ya silah zoruyla mı nişanladılar
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendisiyle uzun süredir konuşuyoruz daha doğrusu sadece günaydın iyi akşamlar napıyosun dan öteye gitmiyor konuş diyorum 2 kelime etmiyor napim şimdi
Ayrıl o zaman niye canını yakıyorsun daha fazla. Benimde canımı yaktılar belki aldatarak değil ama seviyorum deyip 1 sene sonrasında terk ederek. İnsanlara, insanlığa güveni bitirmeyin.
Bir zamanlar aşıktım öylesine seviyordum ki tapıyordum adeta öl dese ölürdüm sonra bişeyler oldu ayrıldık o günden sonra bütün kızlardan intikam yemini ettim