Tek başıma bir hayat yaşamaya karar verdim bu yanlış bir karar mı? Tek olmak istiyorum hayatımda biri olsun istemiyorum bu yanlış bir karar mı? Tek derken kimse konuşmicam arkadaşım olmicak demiyorum tabikide sevgili falan istemiyorum #yilax
Tek başıma bir hayat yaşamaya karar verdim, bu yanlış bir karar mı?
Hayatınıza dair her türlü kararı almak elbette ki sizin insiyatifinizde. Tek başına yaşamak, kimseyi hayatına almama kararı da bu kararlardan biri. Sanırım daha önce beklentilerinizi karşılamaktan uzak ve sizi yıpratan ilişkiler yaşamışsınız. Bu ruh halini anlayabiliyorum çünkü sizin yaşlarınızda ben de ilk aşkımdan ayrıldıktan sonra benzer bir ruh hali içine girmiştim. Daha sonra 5 yıl kadar hayatıma kimseyi almadım ve bir süre kendimi sadece okumaya vererek kişisel gelişime yöneldim. Fakat okul, iş, güç gibi konular hallolduktan sonra insan neden benim de karşıma düzgün biri çıkmıyor sorunsalı ile karşı karşıya kalabiliyor. Şu sıralar olmasa da, bir kaç yıl sonra bu soru sizin de kapınızı çalacak. İşte o zaman kendinize vereceğiniz doyurucu bir cevap yoksa yine ruhsal bir kaos içine girebilirsiniz. Tabi bu illa böyle olacak diye bir kural yok, çünkü herkesin yaşantısı ve ihtiyaçları kendine özgü.. Bence bir süre aşk meşk işlerinden uzak durun, sonra yalnızlık hissi kapınızı çalarsa belki kararınızı gözden geçirme ihtiyacı hissedebilirsiniz..
Gayet doğru karar. Dostlarının ve ailenin kıymetini bil. Boş ver bu işleri. "Sözde aşk" ile dalga geç. Eğlenmene bak. Ama daha fazla kapılma. Değmez. Her insan için değmiyor cidden. Kendi adıma konuşayım: Ben bir yola ciddi bir şekilde çıkıyorum mesela. Sonra karşı taraf sadist, mazoşist, narsist ve aptal biri çıkıyor. Sen ne kadar fedakarlık yapsan da, ne kadar sevdiğin için iyilikler yapsan da karşı taraf bunun kıymetini bilmiyor. Ya seni yanlış anlayıp çamur atmaya kalkıyor, ya baskı yapıyor, ya sana ihanet ediyor ya da yalan dolanla işi çeviriyor. Bu yüzden gerçekten değmez ve seni iyi anlıyorum bu konuda.
Ben de yalnız yaşamak istiyorum ya. Aşk işlerinden yoruldum. Baskı altında kalmaktan, yanlış anlaşılmaktan, üzerime çamur atılmasından, yalanlarla uğraşmaktan, ihanete uğramaktan yoruldum.
Büyük konuşma derim :D bir ay önceye kadar ben de kimseyi hayatımda istemiyorum, erkeklerle muhatap olmak istemem diyordum. Bir baktım aa girmiş hayatıma sevgilim olmuş :D. Bir süre yalnız kalmak sana iyi geliyorsa doğru kararı almış olduğundan hiç şüphem yok kuşum. 🌸
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunu ben de düşünüyordum bir ara. Ama bunun dezavantajı olarak da sevgisizlik çok yıpratıcı olur gibi geliyor. Arkadaş önemli bir şey ama o sevgi açığını kapatamaz bence
Yoo bence çok mantıklı ben şu an o hayatı yaşıyorum aileyi saymazsak ama ben böyle ayrı eve çıkıp kendimi ailemden izole de etmek istiyorum zorlanacam ama olucak artık sınırdayım çünkü...