Merhaba arkadaşlar! Aşık olduğumuzda; çoğu zaman, sahiplenme duygusu bir otomatik refleks gibi kendiliğinden gelişir. Sevdiğimiz insanın hayatına ve özgürlüklerine müdahale etmeyi, seviyorum ve kıskanıyorum cümleleri ile süslemeyi pek severiz. Bence bu, aslında içimizdeki öz güven eksikliğinin maskesidir. Çünkü saf aşk, sahiplenme duygusu barındırmaz. Saf aşk, sadece mutlu etme ve mutlu olma isteği uyandırır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım..Sahi sizce aşk nedir? Sahiplenmek midir?
Yine harika sorularınızdan biri tebrikler. 👏 Aşırı sahiplenme yüksek doz dan direk öldürür serbest bırakıp yeter ki mutlu ol demek te ne kadar doğru bilemedim ya biz tüm saf sevgimizle severken ve bu yüzden karşı tarafı daha rahat bırakırken karşı taraf her türlü haltı yerse aldatırsa bizim gibi sevmezse ve giderse o zaman sonuç ne olur ne yapılır? ben de size sorayım madem
Yani kendi açımdan bu şekilde doğru kişiyi bulamayıp yanıltmak beni aşırı üzüp dağıtır az da olsa minik zehirlemelerle sahiplenmek isterim diyeyim o zaman
Sahiplenme duygusu, otoriteyle karıştırılıyor.. Birini benimsemek, korumak istemek, nefesini nefesimizde hissedecek kadar yakınımızda olmasını istemek kadar doğal bir olay olamaz ama biz bunu çok yanlış anlayıp çok yanlış uyarlıyoruz ilişkilere.. Birini sahiplenmek isterken aslında bilmeden baskı altına da almaya çalışıyoruz kimi zaman.. Bana kalırsa sahiplenmek o insanı herkesten her şeyden soyutlamak demek değildir önce bunun farkında olalım..
Onun yanında olmak, kendini güvende hissetmesini sağlamak, ona kimsenin yanında hissetmediği kadar özgür hissettirebilmektir sahiplenmek.. Keyifli geceler..
Bence aşkta sahiplenme kiskanma gibi duygular yoktur. Zaten karşıda ki kişi seviyorsa güveniyordur ve bu da kıskanma durumunu engeller. Sahiplenme duygusunun aşkı zehirlediğine inanıyorum.
Merhaba, Bence sahiplenme duygusu ile partner'imizin hayatını kısıtlama durumu arasın'da kıldan ince, kılıçtan keskin bir ayrım var. O ayrımı iyi yaparsak tam bir aşk adamı oluruz, yok eğer yapamazsak bir çuval aşkı berbat ederiz..
Aşık olduğun kişi aslında birbirine hitap eden ruhlardır. Bir elmanın iki yarısı gibi düşünebiliriz onları. Bu bağlamda değerlendirirsek daha doğru olur.