Sizce bir ilişki bittikten sonra unutmak için beklemek mi daha mantıklı yoksa çivi çiviyi söker diyerek yeni bir aşka başlamak mı?

Unutmak ve Silmek gerekir.
Zira sarsılmış, yıpranmış bir gönül üstüne aşkı, sevgiyi inşa edemezsiniz. Bu süreç ne kadar sürer bilemem. Senin yaşadığınla orantılı. Nasıl ayrıldığınla alakalı bir durumdur.
Çivi çiviyi aşk ile sökmez, aksine çiviye zarar verir yani aşka. Hasar bırakır, iz bırakır. Aynı hataya tekrar düşersin. Nasıl mı dersen şöyle k;
Kişi sevmek sevilmek ister. Seven kişi sevdiğini kıskanır. Sen geçmişini unutamaz isen ve onu hep aklına getirir isen karşı tarafta da aynı kişiyi hayal eder, onun gibi birisi olmasını istersin. Sen aynı O' sun. Sen O' na ne kadar benziyorsun ya da O olsa böyle yapmazdı gibi gibi...
Karşı tarafı istemeden rencide edersin. Bir gönülün bir sahibi olur. Ama halen eski ev sahibini çıkartmamışsın. Yani gelen kişi Kiracı muamelesi görür.
Kim ister bunu. O kızın bir gönlü yok mudur. O bir Can bir kalp taşımakta. Bir et parçası muamelesi yapmaya da lûzum yoktur.
Kişi arınacak. Duru olacak. Yol alacaksa çantasındakileri atacak.
Bak Hakan yine çok konuştun. Böyle bu işler azizim. Biz bilmeyiz. Bildiğimizi de iddaa etmeyiz. Bildiğimiz O' ndandır.
Canan' a kıyma, Canan' ı kırma. Canan ürkek bir kuştur. Bırak yerinde dursun...
Unutmak için beklemek aslında normalde daha mantıklı; çünkü çivi çiviyi söker mantığıyla hareket edersen karşı tarafın duygularıyla tamamen oynamış olursun. Bu da yanlış bir hareket. Gerçi ben unutmak için beklemeyi bırak kökten bitirip "sözde aşk" ile dalga geçmeye başladım. İsteyen benim yaptığımı da uygulayabilir ama bunu yapabilmek için iradeniz hem güçlü olmalı, hem de boşluk hissini benim gibi tamamıyla ağır olaylar yaşadıktan sonra yok etmiş olmanız lazım. Çok da tavsiye etmem bu alternatifi ama iş görür.
Cevap
39Cevap
birini unutmak için başka birini kullanmam..
Bir ilişki bittikten sonra yaşananlara saygı, barışma ihtimali ve ilişki bitse de sevginin bitmemesinden ötürü 4-5 ay kimseyle o niyetle konuşmuyorum.
unutmak en güzeli.. kendi ruh sagligin için... sonuçta yeni ilişkideki kişi de insan onu da idare etmek var onunla da hisler olacak hem eskiyi hatırlayıp üzülüp hem yeni ile laylaylom bana göre zor... oturur yasımı tutarım.. unuturum
Önce biten ilişlki unutulmalı. İlk çivinin çıktığı yere ikinci çiviyi çakarsanız, laçkalaşmış yuvada ikinci çiviniz tutunamaz. Acı üstüne acı yaşarsınız.
Bir kadın beni harcadı diye ben başkanı kadını harcamam. Her zaman doğru zaman doğru insanı beklerim. Yoksa birinden ayrılıp hemen birini bulmak bana saçma ve karaktersizce geliyor. Hayatta herşeyin dengesi vardır. Aşkında öyle.
Normalde zamana bırakmak gerek ama diğer türlü de denenebilir, hatta başarılı olabilir, diğeriyle devam edilebilir. Aslında açıkca diyecen birine yeni ayrıldım dertleşmeye ihtiyacom var, biraz takılalım diyecen.
Merhabalar,
Bu konuda yanlış yanlışı doğurur diyeceğim. Nedeni temeli sağlam olmayan bir ilişki başka bir facianın habercisi olabilir. Bana göre en iyisi zamana bırakmak. Arınmak ve yenilenmektir.
Belliki unutamamışsın en iyisi bi müddet bekle ilişkini düzeltme yollarını ara baktın uzun sürdü olmuyor ozaman başka limanlara yönel.
Kimseyi yara bandı yapmıyorum. 1.5 ay oldu ayrılalı ama konuştuğum kimse yok
Birini unutmak için başkasıyla birlikte olmak kötü bir şey olur. Olduğun kişiye yazık olur.
aşk yeniden çiftimi özlemişim :) beklemek en mantıklısı
Beklersen ve gelmezse üzülürsün , unutursan gelirse ödül olur; gelmezse yoluna devam edersin
Unutmak için zaman lazım sabırlı olmayan insanlar için çok zor
Eğer gerçekten sevdiysen unutamazsın o yüzden başkalarını yara bandı olarak kullanmamalısın
Kalbinden onu atana kadar beklemezsen eğer ilişkiye başladığın kişiye hakaret eymiş olursun.
Yeni bir aşk bence unutturuyor. Unuttum demek bile onu hatırlamaktır
ilişki bittikten sonra kafa dinleme evresine geçmeliyiz bence
Beklemeli bence. İyisiyle, kötüsüyle yaşanmışlıkları düşünmeli ve ders çıkarmalı insan. Bu sayede yeni birisi olsa da eskisiyle yeniden devam etsede yalnızda kalsa tecrübe ve ders olur
Ben 2 yıl bekledim ancak toparladım iliski üzerine iliski sürdüremem kirip dökerim yeni geleni yazık olur
hiçkimse vazgeçilmez değildir doğru ilişkiyi bulaka kadar devam.
Ciao🦇
Bence birini tam unutmadan yeni biri hayata alınmamalı zira bu iki tarafı da sahte mutluluğa sürükler. Aklındaki ve yanındaki farklı olur dolayısı ile hoş olmaz ancak belirli bir süre sonra yeni bir mutluluğa kapı açılabilir.
Ve unutmak değil silmek gerekir.
Birisini unutmak için başka birinin duygularını yıkmak ve onu kullanmak çok yanlış bence.
Birini unutmadan kimseyi hayatımıza almamak gerekir bence.
Bir süre yalnız kalmak daha iyi bence
Bende geçmiyor o kaide.
Zaman geçmesi lazım.
Unutmak zaman vermek daha mantıklı.
Bence bu olayda çivi çiviyi sökmez
Beklemek daha mantikli.
Unutmak için oyun oynamak 👍👍
Biraz beklemek daha iyidir
Çivi çiviyi sökmez önce acını yaşayıp unutacaksın
Kendisine zaman tanınmalı.
Unut unut hadi ordan et yenisini
Biraz dinlendirmek lazım yüreği beyni
Yeni bir aşka başlamak
Hiç sevgilim olmadı bıyıklı abi
Bir daha hiç başlamamak en mantıklısı
Kapı bir kez kapanırsa ikinciyi zorlamaya gerek yok
Başkasıyla konuşmak mutlu etmez beni
bir süre beklemek..
bir 15 dakika falan :)
Unutmak için beklemek her zaman daha mantıklı.
Unutman lazım. Yaş kaç?
bence başka limanlara doğru yelken açmak gerekir
Aceleniz yok bekleyin ay
Bekledim ama nafile... ver elini gerilla taktiği
Yeni aşka başlayacaksın
Çivi çiviyi söker
Başkasının duygularıyla oynamamak lazım
beklemek
tabiki de çivi çiviyi söker :)
Sevgi varsa beklemek
çivi çiviyi söker :)))
Çivilemek unutturur.