"Ben kadınım, erkeğe istediğim gibi davranım" düşüncesinde olan; bencil, saygısız, anlayışsız, sevgisiz, beni maddi ve manevi sömürmeye çalışan kötü biriyle evlilikten tabi ki korkarım. Fakat tam tersi bana kendisi gibi insanca davranan biriyle bir ömür mutlu olunur, öyle biriyle evlenmekten asla korkmam.
Evlenmek korkutucu olucak ise özgürlüğümü kısıtlayacak, aşık olmadığım bir kadınla evlenmek ve gözümün maalesefki başka kadınkara gidebilme korkusu, bunu evleneceğim kadına yapmazdım, yapmak istemezdim.
Evlenmemek korkutucu ise, ömür boyu yalnızlık kalma hissi, herşey gelip geçici, ailenden belkife arkadaşlarındanda sonra olsa bile seninle geri kalan ömründe barınla yoğunla seni kabul edebilecek biri olmaması.
evlenmek nasıl güzel? evlenmek benim için şöyle güzel, evleneceğiniz kızı sizi iyinizle kötünüzle kabul edecek ve herhangi bir arkadaşınızla yapabildiklerinizi samimi ve özgürce beraber yapabildiğiniz gerek gezip tozduğunuz gerek evden çıkmadığınız evlilikler. bu zamanda böyle ilişkiler zor biraz ama ben böyle hissetmeden evlenmezdim ne kendim üzülmeyeyim nede evleneceğim kişi, bu sevgililiğe benzemez çünkü, gerek yok hayal kırıklıklarına..
Bugünde tam bu konu hakkında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde çalışan bir fizyoterapist ile sohbet ettim ve gerçekten evlenmek benim için daha büyük bir sorun olacağının farkına vardım. Ben doğuştan bedensel engelliyim evlilik yaparım sevmek sevilmek bunlar sorun değil ama belli bir zaman sonra insanlar beklentileri yüksek oluyor ve belki o kişi gezmek tozmak isteyecek belki onun yapacağı bir çok şey bana uymaz ve çocuğum olacak belki de top oynamak isteyecek olmayacak o yüzden bekarlık güzel, sadece sevişmek için ya da evlenmiş olmak için evlilik yapılmaz ki
Evlenmek…evde bir yabancı var. Aynı yatakta uyuyorsun aynı sofraya oturuyosun bir evi idare ediyorsun ve sorumlulukların var ona karşı. Çok büyüm meziyet. Herkes beceremez. Mesela ben