Asker sevgilimden ayrılamıyorum takıntılı ve intihara meyilli ne yapmalıyım?

Sevgilim uzman çavuş geçmişinde de askerlikte de çok zor şeyler yaşamış kendisiyle bi tesadüf eseri tanıştık daha sevgili değilken benimle çok güçlü bi duygusal bağ kurmuş hassas anlarında tesadüfen yanında olup ona iyi geldiğim için. Ben ona karşı bişey hissetmiyordum ama o, o zamandan beri bana takmış gibiydi. Sürekli beni izliyordu bana yaklaşmaya çalışıyordu. İlgisi hoşuma gidince sevgililiği denemeye karar verdim konuştuk sevgili olduk. Bu dönemde bana daha çok bağlandı tüm acılarını bana açtı. Ben onu arkadaşım gibi görüp destek oluyodum zamanla kıskançlık krizleri başladı. Yanımdan erkek geçince bile gözü dönüyodu nefesi değişiyordu. O zamanlarda ayrılmayı kafama koydum ama ayrılamadım. Zor şeyler yaşıyo yanında olmalıyım dedim çünkü gerçekten bana karşı iyiydi tüm sinirine rağmen bana bi kez bağırmadı şiddet asla olmamıştı. Ama takıntısı artıyodu bi gün telefonuma casus program kurduğunu farkettim o an bende kayış koptu evine gittim hesap sormaya özür diliyodu falan ama ben kafama koydum bu ilişki bitti dedim. Bitemez falan dedi öptü zorla kaç dakika çırpındım bırakınca bitemez diyodu ben korktum ağlamaya başladım. senden korkuyorum, bunlar normal değil bi gün haberlerde tecavüz edilip öldürüldü diye çıkmaktan çok korkuyorum senden iğreniyorum bana azcık değer verdiysen benden uzak dur dedim. Çıktım evden o yıkılmış gibi duruyordu öyle programı sildirdim onu da engelledim. Bi 4 gün sorun çıkmadı herakde gerçekten alındı ve peşimi bıraktı dedim. Silah arkadaşları aradı gecenin köründe bu silahı aldı kafasına sıkacak acil gel dediler. Gittim manyak gibiydi gözlerinden çok korktum ağlayarak özür dilerim özür dilerim dedi sayıklar gibi bilmiyorum acıyamadım. Salak mısın diye bağırdım bastım tokadı indir şu silahı canım dedim istemeden ağlamaya başladım ama üzüldüğün için değil sıkılmıştım artık bu hallerinden. Şehir ülke herşeyi değiştirip kurtulmak istedim ama maalesef imkanım yok. O kadar olaydan sonra manyak hiç bişey olmamış gibi davranıyo ben korkuyorum ayrılamıyorum. Arkadaşları üstlerine bildirmek istedi psikolojik durumunu ama ben izin vermedim. Tutunduğu iki şey var zaten bi ben bi de askerliği biri giderse kafayı yerdi. Napıcağımı bilmiyorum yardım edin lütfen
Asker sevgilimden ayrılamıyorum takıntılı ve intihara meyilli ne yapmalıyım?