Tüketirken çok bilinçsiz şuursuz olabiliyoruz. Nedir bu hızlı tüketme isteği sevgiyi anlatın hele 😃🤷♀️

Artık insanlar bir şeyler için çaba göstermekten yoruldu. Eskiden yeni insanlar ile tanışabilmek ulaşılması zor bir süreçti. Bu durumda çevredeki insanlarla ve hayatındaki insanla olan ilişkisine sımsıkı sarılmasını, hayat motivasyonunun sürdürülebilirliğini artırıyordu. Artık insanlar kendini anlatmak değil, anlaşılmak istiyor. Farklı hayatlar, yaşam tarzları, düşünceler, alışkanlıklar göze gelmiyor. Sanal bile olsa bir iletişim kurulabiliyor. Bu da bir süre sonra kişisel doyumsuzluğu ön plana çıkarıyor.
İnsan tatminsiz ve doyumsuz olduğu için hep daha fazlasını istiyor. Beklentileri ilişkilerde çok yükseltiyoruz. Fedakarlık ve emek vermek yerine bencil bir biçimde talepkar davranıyoruz. Kariyeri yüksek olsun, parası çok olsun, çok yakışıklı/güzel olsun, çok becerikli olsun, sadık olsun, eğlenceli olsun, ilgili olsun ama kıskanç olmasın, romantik ve ince ruhlu olsun gibi cümleleri sıkça duyuyoruz. Partnerimizin olumlu yanlarına odaklanmak yerine başka seçeneklere bakıyoruz ya da olumsuz kişilik özelliklerini gözümüzde büyütüyoruz. Tüketen bir toplum olduğumuz için aşk ve sevgiyi de çabucak tüketiyoruz. Yoğun yaşıyoruz ve hızlı bir biçimde bitiriyoruz...
Teşekkürü bir borç bilirim.😄🙏🌹
😃rica ederim
Sevgi! dünyada yaşayan tüm canlıların en çok ihtiyacı olduğu kavram ve nedense kıymeti bilinmeyen yine bu kavram, kişi kendinden başlamalı sevgiye ki be kadar önemli olduğunu anlayıp değecek herşey işe paylaşmalı. oooo o kadar çok ki herşey diyorum, insan sevgisi hayvan sevgisi, çiçek böcek doğanın her şeyine sevgi, tanrı sevgisi
Çabuk tüketme sebebimiz ise sağlıksız ve üretken olmayan bir toplum maalesef psikolojisi bozuk bir toplumdur, üretken olmayınca haliyle tüketen devreye giriyor ve biz bunu değer yargılarımıza zayıfladığı önem seme hissini yok ettiğinizden haliyle sevginin yerini kin ve nefret alıyor
Karşımızdaki insana değerli bir taş gibi davrandığımız müddetçe bu gerçekleşmeyecektir hiçbir zaman.
Cevap
20Cevap
Aslında sevgi çabuk tükenmez. Bir anlık hayranlık veya hoşlantıyı sevgi olarakta nitelendiriyoruz. Biraz tanışma faslını ve yapılacak şeyleri hızlı yaşayınca bazı şeyler çabuk sıradanlaşıyor.
İlk anki merak gidiyor. Tanıdım diyorsun , aslında hâlâ tanımadığın yönleri var. Lakin gördüğün tarafları sömürdükçe geriye görülmeyen karanlık yüzü kalıyor ve o da sevgisiz tarafıyla noktalıyor.
Bu nedenle insanın karanlık yönünü görmeden tanıdım diyemem. ✍️
Bence en büyük etki karşısındaki insana hatalarıyla kabul edip saygı duymamak. Karşıdaki insanı beynleri içindeki kalıba uydurmaya çalışıyor ve saygımızı yitiriyoruz. En azından benim başıma gelenlerden biri buydu.
Çabuk tüketiriz çünkü elde etmek aslında bizim elimizde değildir. Ve işte tam da bu yüzden tüketmek bizim elimizde olur ve bunu yapmakta üstümüze yoktur.
Acıkınca hızlı yediğimiz gibi tıpkı!
Açsak hemen tüketiriz..
Çok hızlı olup delice üstüme düşen adamın aslında beni değil aşkın kendisini sevdiğini anlamıştım misal. Kendi kafasında kurduğu romantik komedi misali dünyayı yaşamak istiyordu. Çocuk gibi, gerçek hayattan uzak. Zaten duygularını üstlerde yaşadığı için sevdiği insan hayatındayken bile o duyguyu ilk hissettiren üçüncü kişilere meyletmesi normaldi. Şanssız karşılaşmalar, düşman başına.
İki insan için önemli olan üşümeyecek kadar yakın, dikenlerini birbirine batirmayacak kadar uzak olabilmek.
Insanlar sevgi diye biseyi ilk başta anlıyor ama zamanla anlamıyor guzel şeyler çabuk biter
Çok hızlı yaşamıyor her şey insanların sonrasına heyecanı kalmıyor
Hiç bitmeyecekmiş gibi hızlı tüketim, sonu getirir. Hiç bitmeyeceğini sanmamızdan dolayı heralde.
Hem sevgiyi kullanmayı bilmediğimiz için hem de Sevgiyi basitleştirdiğimiz için.
O kadar çok ihtiyacımız var ki gerçek sevgiye sünger gibi emiyoruz gördüğümüzde 😂
Maymun iştahlı insanlar her şeyi hemen tüketmeyi sevdiği için
izim koyde bır laf vardır cok ustune dusersen popişi kalkar derler o hesap işte.
değer bilmeyen varlıklarız bebeğim çünkü kaybedene kadar
Galiba önce sevmeden aşık oluyoruz aşk tükeniyor geriye sıfır kalıyor
saygıyı korumadigimiz için.
İnsan gibi sevmeyi bilmediğimizden.
Günümüzdeki sevgiler aşklar laylaylom
Sevgimizi hak eden yok bence.
Yasamayi bilmedigimizden
Kendine sor daha iyi cewap alırsın
Toplum olarak yaşamasını bilmediğimiz için✂️
Tüketiğimide kim söylemiş
Bir fikrim yok
Son kullanma tarihi yaklaşıyordur ondan