"Bardağın boş tarafı gibiyim, kimse doldurmuyor, kimse tamamlamıyor eksiğimi. Bardağın dolu tarafı gibiyim, kimse boşaltmıyor taşan acılarımı, boğuluyorum." -Ruhunu Satan Kadın
Etkilendiğiniz kitap alıntılarını yazabilir misiniz?
“Daima benim hasretimi taşıyacaksın. Her kadın yarası aldığın vakit beni özleyeceksin. Çünkü ben seni yaralamadım, kırmadım seni.“
Bir Tereddütün Romanı
“Üzümleri biz eziyoruz, şarabı başkaları içiyor. Darıyı biz ektiğimiz hâlde tabaklarımız bomboş. Zincirlerimiz olduğu hâlde kimsenin gözü onları görmüyor, köle olduğumuz halde insanlar bizi hür sanıyor.“
Genç Kral
“Başkasının yuttuğu lokma insana her zaman büyük görünür.”
Karamazov Kardeşler
“Birilerinin benimle konuşmasını yarım ömür boyu, titreyerek bekledim.”
" Neden istemiyorlar senin gelmeni? " " Zenciyim diye. Orada hep iskambil oynarlar, ama ben oynamam, çünkü ben zenciyim. Leş gibi de kokarmışım. Ben sana bir şey söyleyeyim mi Lennie , asıl siz leş gibi kokuyorsunuz. " [Fareler ve insanlar - John Steinbeck]
"gozlerimi kaldirdigimda yıldızları gorururm, hicbir anlamı olmayan yıldızları… ve tum bunların ortasında bir ben kalırım, hicbir sevginin evlat edinmedigi, hicbir dostluk’un oyunlarına almadıgı, yüzüstü bırakılmıs, zavallı bir cocuk."
Hayata tutunmak için kendini yakıp o acının içinden çıkabilmeyi başarmak zorundayız. Ne kadar zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım pes etmeden devam ettiğimizde istediğimize ulaşırız. Simurg'a varmak için, Simurg olmak gerekir. Sevgili Limon Çiçeği