Baylar, yemin ederim ki, her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır; gerçek, tam manasıyla bir hastalık.
Fyodor Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Baylar, yemin ederim ki, her şeyi fazlasıyla anlamak bir hastalıktır; gerçek, tam manasıyla bir hastalık.
Fyodor Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Evet okuduğum bir çok kitaptan notlar alırım. Daha verimli olması için nir kenara yazdıktan sonra not aldığım yeri tekrar okurum. Bu gece bu kitaba başladım, başladığım andan itibaren not almaya başladım.
'Biz zavallı kızlar ne yapalım? Geçen gün öğretmen de gizlice ağlıyordu. Annem hep der, erkekler çıldırdı ve kanunları yapanlar onlar.''
Tanrısız Gençlik -- Ödön Von Horvath
Kilise iki körpe bedenin evlilik aracığıyla öldürülmesine öyle alışkındı ki, tören mistik bir çifte ölümün kutsanmasını andırıyordu.
Bilinmeyen Bir Tanrıya -- John Steinbeck
Bir insan kapana kısılmışsa ve seçme şansı yoksa, kapanın içini dekore etmeye girişir.
Tatlı Perşembe -- John Steinbeck
Keza yirmi sene evvel teşekkül eden Atların Islah Cemiyeti'nin çalışması sayesinde bugün atlarımız gürbüz bir cins halini aldı. Ne olurdu bir de İnsanları Islah Cemiyeti yapılsa.
A’mâk-ı Hayal -- Filibeli Ahmed Hilmi
Önce biraz ağladılar ama alıştılar şimdi. Aşağılık insanoğlu her şeye alışır.
Suç ve Caza -- Dostoyevski
O zamana kadar bana onca yabancı kalmış, onxa anlamsız bir biçimde yanımdan geçip gitmiş olan şehir, işte ancak şimdi yeniden yaşamaya başlamıştı, ben de ancak şimdi yeniden yaşıyordum, çünkü senin, sonsuz rüyamın artık yakınımda olduğunu seziyordum.
Stefan Zweig-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Cevap
2Cevap
Unutma kızım, dedi, kalabalıklar daima tehlikelidir!.. İçlerinde mutlaka ruhlarını ucuza satan alçaklar bulunur...
sefiller - hugo
“Hangi cennette acılar içinde kıvrandıklarını, hangi cehennemde daha önce hiç tatmadıkları türden, yepyeni zevklerin sırrına vardıklarını gayet iyi biliyordu.”
Dorian Gray’in Portresi
Sonuna kadar git be insan avara et ve korkma tanrı baş şeytandan çok yarım şeytandan korkar...
Zorba
Yokki sevdiqim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?