"... her zaman iyiyimdir ve tek kötü yanım da budur. Çünkü her zaman iyi olmak kadar kötü bir şey yoktur."
- Dostoyevski, Budala (sf. 111) İletişim Yayınları
- Dostoyevski, Budala (sf. 111) İletişim Yayınları
" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin.. Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, mal mı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mi olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş kurşun olamaz mı?
Victor Hugo
Tam olmadı ama yazdım
Kullandığın sözlerin
Kahkaların , şiirlerin
Okuduğun roman
Hepsi kaderidir
Yani kısacası coğrafya kaderidir hatta sorduğun adres bile bir kaderidir
Biliyorum buralar sana yabancı İstanbul dan bastığın topraklar da ne tür insanlar geçti gitti ne kaderler yaşandı
Cevap
2Cevap
umut doğar her zaman
Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
tütmesi gereken ocak nerde?
“İnsanlar ihtiyaç duydukları şeyleri elden çıkarmaya bayılırlar."
“Kendimizdeki kusurları başkalarında görmeye hiçbirimiz dayanamayız.”. Oscar Wilde, Dorian Gray'in Portresi
ancak karşı taraftan cesaret almadıkça, çok azımız âşık olacak kadar cesur bir yüreğe sahiptir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?