Merhabalar 🎈 Aşk denilen duygu yaşamasını , anlamını bilene güzeldir. Herkesin üstüne pek yakışmaz zira aşk... Aşkı ilaç etkisi gibi yapan da insandır, zehir etkisi yaratan da yine insandır. Aşkı nasıl yorumlayıp yaşadığına bağlıdır yani. Bazen de antidepresan etkisi yaratır, bazen de panzehir. Ama gerçek bir aşk insana iyi gelen , huzur bulduğu, gülüşlerine gülüş katan, özlem duygusunu bile , zorlu engelleri bile aştıran en etkili tatlı bir ilaçtır. Yaşamayı bilene dediğim gibi; kimine zehir, kimine antidepresan. Bazıları vardır aşktan bişey anlamaz, bazıları vardır aşk için dünyaları yakar, o hesap...
Aşk geçicidir onu erkek yapar oda bakalım bana düşecek mi diye gözüne kestirir fizikten dolayı boydan yüzden değil bence amaç odur onu hissedersin hislerin çok kuvvetlidir beni kandıracağını sanır ama yanılır 2. gün oturur masada kahve içer ki bakalım bana gelecek mi? ama ben ne yaparım zor olur ama sinirlendiğim o mucize olur geri geri giderim yine olmaz yine giderim ileri çeker yine geri giderim araba çarpmasını göze alırım ve o mucize orda biter ama bende bir değişiklik olur elim ayağıma dolaşır çok utanırım
Aşk, insanı insan kılan, bireyi her türlü hırstan, hınçtan, kibirden, katılıktan, hoşgörüsüzlükten uzak tutabilecek tek İLAÇTIR. Egosal dürtülerin yenilgi noktası, bireyin gerçeği ile buluşmasıdır..
Aşk, tıbben bir hastalık saplantılı bir ruh halidir. Kalbimiz sandığımız ama gerçekte beynimizin serotonin seviyemizi engellemesinden kaynaklanan çektiğimiz acının vücud bulmuş halidir. Yüzyıllar boyunca da aynı eksende dönüp duracak.
Normal şartlarda hayır, içerisinde saf sevgi barındıran bir şey hastalıklı olamaz. Tam tersi aşk dünyadaki en güzel duygulardan. Fakat takıntısının adına aşk, sevgi diyerek bunların arkasına gizlenen insanların yaşadıkları hastalık gerçekten.
Aşk (F63.9), uluslararası hastalık koduna göre F63.9 kategorisine ait paranoid tipte bir akıl hastalığıdır. Aşk, obsesif durum sendromuyla benzerliklerle karakterize edilir ve alkolizm, kumar bağımlılığı, madde bağımlılığı ve kleptomani ile birlikte "alışkanlık ve dürtü bozuklukları" zihinsel sapmalar grubuna dahil edilir.