Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Aşk bir hastalık mı?
Soruyu beğenin 💁♀️💁♀️
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, aşk insanın egosunu resmen eriten bir durumdur ve yoğun aşkı yaşadığımız sürece bunu hiç umursamayız. Aşk bittiğinde ilk fark edilen elinizde kalmış ancak işe yaramaz hale gelmiş egonuz olur. İnsanı yaşama bağlayabildiği gibi yaşamdan hızla koparabilir çünkü "gördüğümüze aşık olmayız, aşık olduğumuzu görürüz." onun için kaygılanır, mutluluğunu kendi mutluluğundan daha çok önemseriz.
sevgililer arasındaki duygu alışverişi düşünüldüğünden daha karmaşıktır ve gerçekte, eşitlik ilkesine dayanmaz. Her zaman verdiğimizden daha fazlasını alırız çünkü seçilmiş olmak, beğenilmiş olmak gibi ihtiyaçlarımız karşılanır. Aşk tutkuya dönüştüğünde ise kıskançlığın etkisi altına girer ve sahiplenme arzusu doğar. Aşk herhangi bir an tutkuya dönüşebilir. Tutku sahiplenmenin son ve kesin halidir. Mutlak olarak sahip olunma ya da sahip olma isteğidir.
Nietzsche köleleştiren tutku için şöyle der; "sahip olduğuna dair daha ince kanıtlar ister kişi. Bize verdikleri değil, aynı zamanda bizim için nelerden vazgeçebildiğini görme arzusudur." dolayısıyla köleleştiren aşk aynı zamanda tüketen bir aşktır da."
Verem verem
Çok düşünerek, ayrıntılara girerek aslında kendimizi mutsuz ettiğimizi farkettim. Her şey çok basit, sıradan, yapay, bir oyun gibi geliyor. Beynimizde isteksiz bir şeyler dönüyor, âşık oluyoruz, seviyoruz, yine isteksiz cinsel bir şeyler istiyoruz ve bu yoldan ilerliyoruz. Bana kalsaydı bu şey mesela aseksüel olmak isterdim. Birini sevmek ya da cinsellik yapmak zorunda olmak istemiyorum. Evet, birini sevmek için can atan ve kuduruk bir insan değilim ama yine de olsaydı güzel olurdu diyorum. Sonra da diyorum ki ne boş, saçma düşünüyorsun. Sen de herkes gibi birini sev, âşık ol, cinsellik yaşa, hayatına bak, böyle şeyler düşünme. Sıradanlıksa sıradanlık, basitlikse basitlik. Beynimizin kölesi olalım, 40-50 sene sonra da ölüp gidelim. Ne diye çok düşünüp kendi aklımızı bulandırıyoruz.
Gerçek aşk ise evet aşırıya kaçıp takıntı haline gelebiliyor bazen
✌️✌️😇
Cevap
63Cevap
Evet, Aşk bir hastalıktır. Öyle bir hastalık ki, hiç bitmesin istiyor insan. Eğer ki karşılıklı ise. Seven sevdiği ile vakit geçirmek ister. Hiç ama hiç yanından ayrılmak istemez. Bir saniye bile uzak kalınca anlıyor seven sevdiğine ne kadar çok aşık olduğunu... ama söyleyemiyor, çok bağlanıyor. O kadar çok bağlanıyor ki ayrı kaldığında her geçen bir saniyenin de ne kadar ağır geçtiğini fark ediyor... Aşık bir kalbin atışları her zamankinden daha farklı atıyor sanki şimdi yerinden kopacakmış gibi...
Kalp aşık olduğu ismi duyunca, hissedince her zamankinden daha heyecanlı atıyor...
Aşık olan ruh kendi varlığını unutur hep aşkını düşünmekten...
Aşık olunca neler yaşadığıma bir bakayım,
🥀Kalbimin ritmi bozuluyor🥀Düzgün konuşamıyorum kelimeler 🥀Boğazıma düğümleniyor,🥀Şuurum kapalı oluyor ,🥀Akıl baştan uçuyor,🥀Tenimin ısısı artıyor en az 38°... Hmm, Evet aşk hastalıktır
Aşk Dediğimiz şey nasıl bir aşk önce bunu bilmek lazım efendim... Çünkü insanlar bir kadına ya da erkeğe aşık olduklarını sanıp gerçekte ya paraya, ya cinselliğe aşık oldukları için aşk kavramı burda çöküyor.. O yüzden aşkı yaşayan insan zor bulunur.. Kısaca hastalıktan çok delilik gibidir efendim...
Yani dozunda olduğu vakit oldukça sağlıklı ve normal bir durum tabiki.
Sonuna kadar katılıyorum. Aşk bir hastalıktır. Bir kişiye bağlandığın zaman bırakman veya vazgeçmen o kadar zor ki.. Bu yüzden aynı zamanda tutsaklıktır aşk.
Obsesyon geçiçi olan birşey kısaca insanda oksitosini artırır zamanlada ters teper kavgalar artar sonra nafaka
evet hastalık..
ama öyle tatlı ki..
hani sivrisinek elini bacağını dalağını vb sokar da tatlı tatlı kaşınır ya, kaşıdıkça kızarır hatta derin kalkar..
aşkta tam olarak böyle işte..
Aşk bağımlılıktır.. Eğer karşılıksız ise de hastalık
Şimdiki aşkların tümü. degil çünkü hoslanmayada aşk diyenler var ama. gerçek aşık olmak bir hastalik
Herkes saydırmış ama aşk güzel bence aşık oldugunuz kişi kötü sizin arkadaslar üzgünüm 😂
Aşk madde gibidir kötü olduğunu bilirsin ama bırakamazsın seni içten içe çürütür
Kontrol edebiliyorsanız hastalık değildir ama eğer aşk sizi kontrol ediyorsa hastasınızdır.
Hastalık, hemde bazı durumlarda kanserden daha kötü bir hastalık...
Aşk tedavisi olmayan ve herkesin yakalandığı ama kimsenin de iyileşmek istemediği bir hastalıktır.
Evet hastalık bir hormonun fazla salgılanmasından oluyor
Kanka iki türlü oluyor bu:Ya dünyanın en güzel şeyi ya da ölümcül bir hastalık oluyor adeta.
Hastalık olsa doktora giderdik çoğalma içgüdüsünün tek eşliye evrilmiş kimyasal hormonsal hali.
İleri boyutta denen aşk, sensizlik bana ölüm gibi yaşayanların hasta olduğunu düşünüyorum.
Hastalık değildir ama hastalık haline getirenler var
Aşk harika bir duygu. Bunu hastalık hâline getiren insanlar
öyle kaybedersin kahrolursun devam eder sonunda biter gene kahrolursun
Aşkın tek etkisi verdiği aptallıktır ama insanlar bunu mutluluk sanır
Aşk sarhoşluğu işte
Eğer aşk bir hastalıksa bana acil doktorunu ilacını neyim bulun
Aşk hastalıktan ziyade bir kusurdur bence şayet ki aşka inanmam çünkü tamamen kimyasal bişey aynı anda bir kaç hormon salgılanınca (isimlerini unuttum ) aşık olursunuz
Farklı duyguları bir arada yaşamaktır aşk. Hastalık ise şifası sadece yar ve yaratandadır
İnsanın beynini donduruyor gerek yok o kadar hoşlaşmaya
2000 yılında aşık olmak resmen bir hastalık olarak kabul edildi ve F63.9 kodu altında uluslararası hastalık sınıflandırıcısına dahil edildi.
Ota da konar b. ka da diye boşuna dememişler, evet hastalık..
Bu Neye aşık olduğuna bağlı sen Kötüyede aşık olabilirsin...
Görüldüğü kadarı ile evet bir hastalığa benziyor Rabbim düşürmesin 🤲
Aşk körlüğe sebep olmadıkça hastalık değildir.
Hastalıksa bile en güzel hastalık.
Bağımlılık ve psikolojik bi hastalık.
Evet sevgiden ötesi olursa evet
Eğer karşılıklıysa güzel bir hastalık.
Nasıl yakalandığına bağlı.
Ölümcül bir hastalık
Çaresi olmayan bir hastalık
Tedavisi olmayan bir hastalık
Aşk bir bağımlılıktır.
Aşk bir hastalık değil oruçtur.
Hastalık değil ama hastalanma sebebi.
Yo değildir. İhtiyaçtır. Başlar biter.