Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Sizce dindar, ilahiyat okumuş birisi açık bir bayanla evlenebilir mi?
Cevaplarınızı bekliyorum
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Cevaplarınızı bekliyorum
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
öncelikle bu sorunu esefle kınıyorum. açık diye tabir edilen kadınların dinine daha bağlı olmadığını sana kim söyledi? bu ön yargı nerden geliyor? şimdi kapalı diye tabir edilen kadınlarında ne haltlar yediğini biliyoruz. söyletme. ayrıca gerçekten tesettüre uyan bir kadın makyaj yapmaz, dar giymez, dikkat çekmemeye çalışır. ve belli ki inandığın dinde o kısma dikkat etmedin ama ilk tesettür erkeğin göz kapağına gelmiştir. günümüzde moda olan tesettür giyim yüzünden bu modaya uymayan kadınları dışlama derim.
Beni yanlış anladıysan özür dilerim neden bu soruyu sordum çünkü toplumumuzda böyle saçma sapan algı var diye ben bunu sordum. Yoksa Allah beni affetsin ama benim yengelerim de kapalı ama dar taytlar giyiyorlar, oruç tutmuyorlar, moda gibi kapanıyorlar
anladım :)
açık kadınlaara dinine baglı ya da degil die bir terim kullanmamıs neyin sacmalıgıacaba
@Burcubilinmeyen okumakta baya zorladığım yorum için teşekkürler
@Burcubilinmeyen Özür dilerim
neden evlenmesin, birinin imanı kıyafeti ile ölçemezsin. Ben kapalıyım ama açık olup da 5 vakit namazını kılan arkadaşlarım var.
Doğru
Şimdi abicim bu devirde bu soru olmadı kimin ne olduğu bellimi
Aleykümselam
Nasıl yani
Nasıl yani ne gibi
Biraz anlatabilir misin senden ricam
Diyorum ki ben öyle insanlar tanıdım ki bütün gün kafasını sevdadan kaldırma da demem bu insan tam dört dörtlük diye yani bence fark etmiyor Açık kapalı. Günahı sevabı benim değil Allah için yapıyor benim için yapmıyor hocam bir insanın kalbine bakarım merhametine vicdanına bakmak lazım
Secdeden yazıcaktım Sevda yazmışlar
Yani başı açık olup da kafasını secdeden kaldırmayan da var demek istiyorsun doğru mu anlıyorum
Hayır şunu demek istiyorum kapalı açık ayrımı yapmayalım ama herkeze edebine göre giyinmeyi tabii ki Allah’ın emrettiğin oda farkında eğer bunu yapmıyorsa Günah Onundur bize sadece uyarmak düşer
😊👍🏻
Yani o zaman sen de evlenebilir neden evlenmesin diyorsun çok güzel bir yaklaşım
Aynen
Çok teşekkür ederim
İnsanların dış görünüşü imanlarını göstermiyor. Örtünmek bir ibadet, namaz, oruç,
zekat vs diğerleri gibi. Örtünmek yetmiyor, erkeğin ve kadının gerçekten inandığı gibi yaşaması lazım. Bunu yapmadığım için karşımdaki insanın kıyafet seçimi en son bakacğaım şeydir.
Bence de çok doğru bir bakış açısı
Teşekkür ederim.
Cevap
9Cevap
Normalde evlenmesi normal karşılanmalı da bizim insanımız her bir ilahiyatçıda peygamberlik kriterleri ve alametleri aradıkları için hoş karşılamayabilirler
Doğrudur
Açıkla evlenemezsin diye bir şey yok ama kapanması lazım sen karına İnsanların bakmasını hazmedebiliyor musun?
Hayır tabi ki!! Bunu kendim için sormadım zaten öylesine sordum
Evet kapanırsa sevabı da erkeğe gelir
Yanina yakisani degil seni Allah'a yakinlastirini sev.
Çok güzel bir bakış açısı
Evet tabii ki de Ehlikitap musevi ve hristiyan bi bayanla bile evlenebilir
Aynen doğru kardeşim
Doğru yine algılar
İmanin kimde olduğu belli olmaz açık kapalı diye ayrım yapma merhem etli mi sevgi saygı var mı ahlaklı mi ona bak bence kapalı olup huy olarak iyi olmayan çok var hakkında hayırlısı olsun
Amin inşallah doğru söylüyorsun
Evlenir neden evlenmesin herkes bölümü ile ilgili biri ile mi evleniyor sanki
Zorla kapatmaya çalışmazsan bir de
Doğru ancak günah olabilir
Neden evlenmesini ki evlenebilir evlenmemek için bir sebep değil sevgi saygı güven varsa olur o iş
Neden evlenmesin herkes kendine Müslüman kadın açık diye Müslüman olamazmı saçma sorular sormayın
Onu demek istemedim ki
Evlenen bir dünya insan var ve cokda mutlularr önemli olan kap kapp :)))
Evlenebilir sorun olmaz belki kapanmasına bile sebep olabilirsin ama zorllamak yanlış bişey
evlenebilir ve bu çok güzel olur kadını da islama teşvik eder
Bana göre sorun olmaz.
bence hayır sürekli bir sıkıntı çıkar
Olabilir doğru bir bakış açısı bu da
bence evlenebilir ama açıklık derecesi de önemli
Burada haklısın işte
Yok müslümanlığı düşer
Niye evlenemesin
Neden olmasın
Evlenmez
Tabıkı de ne alaka
Neden evlenemesin
bence dinlar, ilahiyatcı biriyle evlenilmez
Niye o ne demek?
dayıcım dindar biriyle benim mantalitem aynı olamaz bu demek
Beni ilgilendirmez o senin yaşam tarzın ama dindarlara da saygı duymalısın
ee ben saygı duymadığımı söylemedim zaten?
Tamam o zaman mesele yoktur ben yanlış anladım kusura bakma
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?