Bunun hiç oluru yok mudur? İmam nikahı yapılabilir mi bunlar arasında? Evlenilirse her gün zina etmiş gibi mi sayılırız? Onların da Allah inancı var sonuçta neden olmaz ki?
Cevabın nedir?
İslam’ın bütün hükümlerini Kur’an’da görmeye kalkışanlar, dinin en az üçte ikisini rafa kaldırmış olurlar. Böyle bir yargı, binlerce İslam alimlerinin ortak vurgusudur. Bu sebeple, “ayette açıkça yasaklanmamıştır” diyerek Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenebileceği sonucuna varırsak, İslam’ın yüzlerce hükmünü aynı gerekçeyle değiştirmemiz gerekir. Bunun din açısından ne kadar vahim bir şey olduğu ortadadır.
İslam alimleri aşağıdaki ayetlerin ifadelerinden hareketle, “Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenemeyeceği” sonucuna varmışlardır:
1) “Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.”(Bakara, 2/221).
2) Ey iman edenler! Mümin hanımlar size katılmak üzere hicret etmiş olarak geldiklerinde onları imtihan edin. Gerçi Allah onların imanlarını pek iyi bilir. Ama siz de onların mümin olduklarını anlarsanız, artık onları kâfirlere geri göndermeyin.”(Mümtahine, 60/10).
Bu ayetlerde “mümin kadınların müşriklerle evlenemeyeceği” hükmünü ortaya konmuştur. Alimler bu iki ayetten şu hükümleri çıkarmışlardır:
a. Burada açıkça müşriklerden söz edilmiş olsa bile, ilk ayette yer alan “Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler” mealindeki ifadeden “mümin kadınların müşrikler yanında ehlikitaptan olan erkeklerle de evlenemeyeceği” hükmünü algılamak gerekir. Çünkü, ailede erkek daima yönlendirici, yönetici ve reis hükmünde olduğundan kadınların dinlerini değiştirmelerine sebep olma ihtimali kuvvetlidir. (Fetevâ-i Hindiye 11/330)13 Yorumla- +1 yıl
Özetle söylemek gerekirse, Müslüman bir erkek Müslüman veya ehlikitap olan bir kadınla evlenebilir. Müslüman bir kadın ise sadece Müslüman olan bir erkekle evlenebilir. Allah’ını Peygamberini bilen ve seven hiçbir Müslüman kadın, Kitap’ını, Peygamber’ini inkar ederek kendisini aşağılamış olan bir erkekle evlilik yapmaya kendini mecbur duruma düşürmemeli, geçersiz bir evlilik yapmaya mahkum hale gelmemelidir.
Müslüman olmayan bir erkek eğer Müslüman olursa, o takdirde Müslüman bir kadının onunla evlenmesi helal olur.
Soran+1 yılGüzel cevap ama o da Allaha peygamberlere meleklere inanıyor zaten
- +1 yıl
Bakın, Allaha inanmak 1 şarttır fakat Allaha inanmış olmanın 5 şartı daha vardır. Bunlara imanın 6 şartı denir.
Her şartın da şartları vardır. Bunlardan birisi ise peygamberlere, diğer bir madde ise kitaplara inanmaktır.
Bir insan Allaha inanıp, son peygambere inanmazsa, Allaha da inanmamis sayılır ki gonderdigi bir peygamberdir elcidir.
Incile inanıp kuran a inanmayan, hatta kuran a inanıp incile tevrata inanmayan da böyledir.
Allahu teala bir itikat disiplini koyuyor burada. Bundan önce gelen semavi dinlerdeki tahrif yani bozulma ve çözülme olmuştur. Islam bu gibi katı kurallı ilkelerle 1400 yıldır korunmustur. Bu meselenin izahı uzun. Anlamadığın başka bir mesele varsa sorabilirsin.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılhayır islamda müslüman bir kadınla müslüman olmayan istersen hristyan olsun evlendirilemez. bunu yolu vardır. o adam müslüman olup sünnet olacak o zaman evlenebilir ancak. yani burdan ılımlı fetvalar bekleme buradakilerin fetvasıylamı evleneceksin. şimdi olur mahsuru yok desek içinmi rahatlayacak anlamadım. müslümansan olmaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılSünnet olması şart mı ki
- +1 yıl
yav sen delimisin. müslüman olması şart. müslüman oluncada sünnet olması şart. niye sen sünnetsisz şeymi seviyorsun la
Soran+1 yılFarz mı sünnet yani
- +1 yıl
Sünnet olmak meşhur bir sünnettir. Bilmeyen Müslüman yoktur. Hatta Müslümanlıkta sünnet olduğunu bilmeyen kâfir bile yoktur. Gayrimüslimler bile namazın, tesettürün ve sünnet olmanın İslam dininin esasları arasında olduğunu bilirler.
Sünnet olmak İslam’ın şiârındandır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) [Taberani]
(Fıtri sünnet beştir: Sünnet olmak, kasıkları temizlemek, tırnak kesmek, koltuk altını temizlemek ve bıyık kesmek.) [Buhari]
(İbrahim aleyhisselam, 80 yaşında [sünnet emri gelince gecikmemek için] balta ile kendisini sünnet etti.) [Buhari]
(Sünnetsiz adam, 80 yaşında da olsa, Müslüman olunca yine sünnet edilir.) [Beyheki]
Resulullah, Müslüman olan erkeğe, 80 yaşında olsa bile, sünnet olmayı emrederdi.
adam şehadet getirmedikçe, müslüman farzlarını hayatına geçirmedikçe evlenemezsiniz.. özellikle hristiyan ve yahudilerden uzak durulmalı zaten kuranda bile geçiyor kendine güvenmiyorsan yanaşmayacaksında yanaşıyorsan sonunda müslüman olabilmeli, çünkü yanlış tek bir cümle müslümanı yoldan çıkarır yorumlarda "kafir değil hristiyan" yazdığını gördüm.. onlar tek bir yaratıcıya inanıyorlar evet, ama "allah" a inanmıyorlar allah, muhammed peygamberidir derken, diğerleri demiyor müslüman şehadet getirirken bile allah tektir birdir muhammed onun resuludür diyebilmeli diyemeyen biri kafirdir hristiyanda kafirdir ayrı kefeye koyma. müslüman olmasını iste imam nikahı başka türlü olmaz..
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Olmaz. İmam nikahınında geçerliliği olmaz çünkü müslüman değil ancak müslüman olur ve bazı gerekleri yerine getirirse olur kardeşim.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
50Cevap
Dinimize göre uygun değil. Evlenilmiyor. Mesele sadece Allaha inmak değil. Kadın erkeğe daha çok uyar daha çok dinler. Erkek dinine çağıracaktır. Belki zamanla etkilenecektir. Kadın erkeğin daha çok etkisi altına giriyor. Ayrıca erkekte dinine zamanla saygı göstermeme gibi durumlarda oluşabiliyor. Senin dinini yaşamana engel olabilir tartışabilirsiniz. Dinimiz bunların önüne geçmek istemiştir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 605 cevap paylaştı. arkadaşım hristiyanlar isaya tapıyor aynı magazada çalıştıgım bir abi var kimliginde Dini:Hristiyan yazıyor cıkırıp gosterdi ve isa ya tapıyormusunuz yani onu allahınız olarakmı goruyorsunuz dedim evet dedi. yani onlarında allah inancı var derken yanlış söylemisin ama din dışındaki diger konularda iyi insanlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılYok o isaya tapmıyor :)
Soran+1 yılKonuştum ya Allaha inanıyor meleklere peygamberlere
hayır evlenemez... çünkü kadın erkeğin etkisi ve gücü altında olduğu için ona söz geçiremeyebilir..
ama müslüman bir erkek farklı dinden olan kadına söz geçirebildiğinden müslüman olan çok kadın var.. birbirlerini sevip hristiyanken (erkek) müslüman olup evlenen çift hikayeleri duydum11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Bazı arkadaşlar evlenebilir demişler neye göre bu hükmü getiriyorlar anlamıyorum resmen günahkar oluyor bu kişiler.
Müslüman bir kadın hristiyan bir erkekle evlenemez çünkü Kuranın hükümlerini kabul etmeyip, Peygamber efendimizin sünnetlerini de aynı zamanda kabul etmeyen bir erkekle evlenilmez aksi takdirde zina etmiş ve Cenab-ı Hak tarafından lanetlenmiş olursun21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılHz. Ömer (yanlış olabilir 4 halifeden biri) dönemine kadar evlenebilirdi ama sonra yasaklandı kesin olarak.
Kaynak: Din hocamdır. Portekizli bir herifle evlenebilmek için sormuştum bu yanıtı aldım.015 Yorumla
Soran+1 yılO zaman Hz Muhammed böyle bir şey söylememiş?
- +1 yıl
Ya kadın ya erkek için normalmiş ama yüksek ihtimalle kadın
- +1 yıl
Benim aldığım yanıt buydu bilemiyorum ama yasak sonuçta her şey aynı kapıya çıkıyor.
- +1 yıl
portekizli herifle evlenebilmek için mi Türk erkeklerinin suyumu çıktı
- +1 yıl
@çılgınbilimadamı benimle evleniceksen vazgeçerim joao'dan :D
- +1 yıl
evlen benimle kadın! :)
- +1 yıl
@çılgınbilimadamı evet evet evet!! :D
- +1 yıl
asdfghjk hayırdır, daha önceden karşılaşmışmıydık bana takılıyorsunuz da :)
- +1 yıl
yoo öyle dalaşınca tatlıya bağlamak istedim :) @çılgınbilimadamı
- +1 yıl
tamam beni yumuşattınız, halla birliktemisin
- +1 yıl
kiminle? @çılgınbilimadamı
- +1 yıl
portekizliyle
- +1 yıl
karışmak gibi olucak ama bozmayın soyunuzu kardeşim yabancılar içinde kırmayalım birbirimizi
- +1 yıl
ohoo biteli sene oldu :) @çılgınbilimadamı
- Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılablam ingilizle evli ve adam müslüman olmadı. kime sorduysak nikahları geçersiz dedi. zaten yabancıyla imam nikahı yapamıyorsun. resmi nikahla sadece olmayacağına göre kocam dediğin adamla zina etmiş olacaksın bir yolunu bulup müslüman et sende
03 Yorumla
Soran+1 yılDenicem
- +1 yıl
kimin nerede olacağına sen mi karar veriyorsun? ayrıca siz gibiler de ne demek. şu yazdıklarında siz gibiler diye tabir edilecek kesim sen oluyorsun. laflarına dikkat et de konuş çocuğun yok senin burda.
iyide müslüman bir bayan hristiyan bir erkekle evlendiğinde dini değişmiyor yani farklı dinde diye sevgiden vazgeçmek çok saçma bence o ibadetini ayrı yapar sen ayrı yaparsın evlilik buna engel değil insan olsun yeter dini önemli değil
21 Yorumla
+1 yılAteizmi bile biliyorsun bunu bilmiyormusun bayan müslüman.
Ben en çok hristiyan birinin senin gibi kendi dinine bile bilgisiz biriyle ne işi olduğunu merak ettim.23 Yorumla- +1 yıl
Yılın cevabı.
Bu cevaptan sonra ayakta seni alkışlıyorum.
Soran+1 yılBiliyorum farklı şeyler bilen var mı diye sordum. bilgi paylaşımı olsun diye.
- +1 yıl
yürü be bu cevap süperdi
Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Tabi ki evlenir yeter ki kafalar bir olsun evleneceğin adam senin dinine göre nikah kıyar (imam nikahı) daha sonra eşin olacağın kişinin dinine göre nikah kıyılır dini yönden konuşmak gerekirse...
12 Yorumla
Soran+1 yılÖnce imam sonra papaz sonra resmi nikah hahah.
Müslüman birinin evlenecegi kisi müslüman degilse önce din degistirmesi gerekiyor ki imam nikahi kiyilabilsin. Ben böyle biliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı :)
+1 yılDinen mümkün değil. Müslüman olması gerekir. Bu kuralın amacı doğacak çocukların müslüman olmasını sağlamak ve müslüman nüfusunu arttırmak.
01 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olursa sorun yok o zaman
Musluman bir kadin hiristiyan ya da yabanci bir erkekle evnemze ama mustuman olmayan bir erkek musluman bir kadinla evlenebilr dinde oylee
08 Yorumla- +1 yıl
Ayni degilmi ikisi de ben mi anlamadm
- +1 yıl
nasıl kanka ben anlamadım benim bidiğim iki tarafta müslüman olcak
- +1 yıl
Merak *
Soran+1 yılBiliyom da daha iyi öğrenmek için sordum belki farklı şeyler öğrenirim diye
Soran+1 yılHaha
+1 yılTam o mevzuları bilmiyorum hacı hoca gibi bir şey değilim ama sot babada ngelir çocukların hıristiyan ve çok değişik kültürlü olur bacım benden söylemesi
04 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk istemiyorum zaten
- +1 yıl
Bacım çocuksuz olur mu yapmayalım batılılar gibi olmayalım en az 3 çocuk
Soran+1 yılBakamam
- +1 yıl
Ya nasıl bakamazsın böyle şirin bir şey olcak değişik değişik hareketler yapıcak böyle öpğceksin kokluycaksın el üstünde tutucaksın anlatılmaz bir şey böyle yarım yamalak tatlı tatlı konuşucak eve neşe gelicek sevip yorgunluk atıcaksın bu kadar güzel bir şey olabilir mi?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen yazmışın zaten kendine göre bir kanun millete ne soruyon
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka soruyorum doğru bilmek için
+1 yılEvlenebilir, fakat müslüman bir erkeğin ecnebi bir kadınla evlenmesine daha ılımlı bakılır çünkü erkek baskın olduğu için kendi dinini kabulettirme ihtimali yüksek fakat yapacağınız evlilikte inancınızı yaşamanıza karışmıyorsa buna ruhsat var
00 YorumlaDikkat cekmek icin sormussun beyinsiz bu soruyu ben sormustum ama daha farklisini ozenti
01 Yorumla
Soran+1 yılGörmedim ki. Başıma geldiği için sordum alakam yok senle
Hayır evlenemez. O kişinin Müslüman olması gerekir.
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yılİnşallah :) ama o kadar bilgi donanımım yok yanlış yapmam umarım
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. evlenemez arkadaşım.
https://www.youtube.com/watch?v=OZcA2YHWJMY00 Yorumla
+1 yılMüslüman başka bir dine mensup kişiyle evlenemez yasak.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 551 cevap paylaştı. onu müslüman yaparsan evlenirsin , hem cennete gidersin.
16 Yorumla
Soran+1 yılDininden vazgeç demek kolay değil :) alttan alttan ılımlı yapmaya çalışıyorum
Soran+1 yılSünnet farz mı
Soran+1 yılHristiyan erkeğin mi farz
Aşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. MUslüman bir kadin hristiyan bir erkekle evlenemez ama musluman bir erkek hristiyan bir kadinla evlenebilir kardeş
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyom ama Müslüman olsa?
- +1 yıl
Musluman olduğuna in olacaksın ondan sonra da evlenmeyi düşünürsün şimdi kadınların yaratılışı hassas olduğu için yani hristiyan bir kadının müslüman olması daha kokay olur ama hristiyan bir erkek biraz daha güçlü olduğu için müslüman bir kadını din değiştirmeye zorlayabilir kardeş
Hayır evlenemez, dini islam olmayan herkes kafir sayılıyor.. Dinler çok trajikomik.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olursa problem ortadan kalkar.. her cevabin altina srmussun direkt yazayim dedi m. d
02 Yorumla
Soran+1 yılSağol bacım :D
- +1 yıl
Sendee ol
+1 yılDindar biriysen sende bilirsinki evlenemez sorman bile sacma
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki Müslüman olsa?
- +1 yıl
Olur
Ateist değilim ama onlar neden gelmiyor anlamışta değil kesinliklede İslam da böyle bir şeyin yeri yok günah
02 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü dinimizi aşağılayacaklar gelirlerse.
kız vermek olmuyor. neslin devamı hristiyan üzerinden devam etmesine din hoş bakmıyor. ama müftülüğe sen sor emin ol bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olsa?
öyle bir hata yapma canım asla islama giremessin istedin kadar pişman ol degme elin sünnetsizi için
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer çocuğun olursa erkeğin kanını alacağından hristiyan olur biliyorsun değil mı? Günah günah yapmayın söyle şeyler
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olsa
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olursa sıkıntı yok ama olmazsa evlenme derim
+1 yılEvlenemez. Allah'a inanç yetmez.. Biz hz isaya inanmazsak müslüman olmayız.. çünkü Allahın peygamberi oda.. Ama onlar Hz. Muhammdi kabul etmiyorlar.
00 YorumlaBayan evlenemez ancak Müslüman olması gerek evlenmen için..
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılMüslüman kız Hristiyan erkekle evlenemez ama müslüman erkek hristiyan bir kızla evlenebilir
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
olur bence ama ibadetlerinzde birbirine özgürlük tanıyın..
03 Yorumla
Soran+1 yılOlmazmış
Aşk İlişkileri konusunda 778 cevap paylaştı. Müslümanlığı kabul ederse sorun yok, fakat etmezse evlenemezsin dinen emir bu
02 Yorumla
Soran+1 yılSünnet olması şart mı
+1 yılkonuya hukuken bakarsak evlenir ama islamda haramdır. aksini söyleyen muhtemelen dinden çıkar kanka
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur :(
- +1 yıl
sindi baktım müslüman kadın kafir erkekle evlenemez kesinlikle nikah tutmaz , müslüman erkeğe ehli kitap (hristiyan veya yahudi v diyer eski hak dinler) evlenir birleşmeleri zina değildir ama yinede evlilik mekruhtur ama kadın deist ateist putperes vesayre dinsiz ise hiç bir şekilde nikah tutmaz zina olur
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılEvlenenemez adamin gusulu bile yoktur ki yani cenabet biriylemi evlenesin :D
00 Yorumla
+1 yılşunu kabul edin artık olmaaaaz! günah neden gavurla evlenmek istiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
sen bizden kurtulmaya çalışıyorsun heralde
+1 yılBu olayın tam tersı olursa olur. Yanı erkek musluman kadın hrıstıyan olabılır. Evlenmelerınde bır sakınca yok dıye bılıyorum.
00 Yorumla
+1 yılevlenemezsin. hergun zina etmis sayilirsin. tabi muslanligi kabul ederse evlenebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılhayır dinen günah ama müslüman bir erkek hrıstiyan biriyle evlenebilir
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum onu :(
- +1 yıl
ermenimi sevgilin
Soran+1 yılSevgilim değil sordum sadece konuştuğum biri var da bileyim diye. Yarı ermeni
Müslüman kadın kafir biriyle evlenmez. Fakat erkekler icin durum farklı
06 Yorumla
Soran+1 yılKafir değil Hristiyan
- +1 yıl
hıristiyanda kafir olur kanka insan ya müslümandır ya kafirdir
Soran+1 yılNeden ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır evlenemezler müslüman olması lazım müslüman bir erkek bir hristiyanla evlenebilir fakat müslüman bir kadın hristiyanla evlenemez
10 Yorumla
+1 yılEvlenemez haramdir. Erkek musluman olmasi gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılAteistler senden daha çok dini biliyor. Asıl onlara sormalısın.
01 Yorumla- +1 yıl
Hay bu ateistler daha biliyo saçmalığının hateistlerin bir halt bildiği yok götleri rahata alışmış adamlar onlar saçma sapan konuşma
+1 yılevlenir ama adam sünnet olucak zorunludur yani müslüman olacak yoksa kabul olmaz
00 YorumlaErkek farklı dinle evlenebilir ama kadın evlenemez diye biliyorum. Sonuçta sünnet olmuyorlar
00 Yorumlamüslüman bir kadın kesinlikle evlenemez. erkekse hristiyan kadını müslüman yaparak alabilir..
04 Yorumla
Soran+1 yılBen Müslüman yapsam
- +1 yıl
o zaman şartlarda sıkıntı olmaz evlenmeden müslüman yapcan yani sen. Dini nikah kıyılmalı çünkü. ama şöyle birşey diyeyim ben bu konuda ruslar çok iyi hatunlar ama dini konuda müslümanlığı seçmedikleri için evlenemiyoruz. Yoksa türk erkeklerinin kıymetini biliyorlar. Türk kızına o değeri versek g*t havalarda oolalalaala diye geziyo mallar.
Soran+1 yılAbim rusu Müslüman etti evlendi boşandı :D
Olmaz önce Müslüman olmak durumunda
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılAllah ile pazarlık mi yapıyorsun?
14 Yorumla
Soran+1 yılSoru sordum
- +1 yıl
Sorduğun sorunun cevabını bildiğin halde mi? Allah i kazanan neyi kaybeder Allah i kaybeden neyi kazanır? Yeterlimi sana bu cevap?
- +1 yıl
Peki hıristiyan kadınla müslüman adam nasıl evlenebiliyor?
- +1 yıl
Sayet o kadın islamiyeti benimseyecegine söz verir ve islama uygun evlenir se olur yoksa oda yasak.. sebebi ise ya seni hak yoldan çevirir? Maide süresi 51 derki sakin hristiyan ve yahudilerle dost olmayın yoksa sizde onlardan olursunuz vay onların haline.
+1 yılAteyiz değil. Ateist. Saygılar
00 Yorumladinimize göre doğru değil o müslüman olursa anca
00 Yorumla
+1 yılevlenebilir tabiki
Ateyiz degil o Ateist ^^02 Yorumla
Soran+1 yılAteeizty hatta banane :D
- +1 yıl
Tebrik ederim :D
zekeriya beyazdan fetva al bu konuda :D
06 Yorumla
Soran+1 yılHelal der o :D
Soran+1 yılEvlenmezsen adam değilsin :D:D:D
Soran+1 yılHaha :D
Maalesef din öngörmez bunu..
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Niye her soruda bizi dışlıyorsunuz? Üzülürüz bak.
02 Yorumla
Soran+1 yılSen gelme ulan ayı
+1 yılMuslumn kadin hristiyan erkekle evlenemez
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yıloda müslüman olursa evlenebilirsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılSünnet olmak zorunda mı
Cevap sahibi+1 yılbunu hocayya sorun evinze cami falan yakınsa o hrityn çcukla gidin bu konuları konuşun yarın mesela
- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bildiğim evlenemez.
00 Yorumla
+1 yılEvlenemez. ayet var. Ben demiyorum Allah diyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılDin degiştirmesi lazım sanırım
00 Yorumla
+1 yılHayır, müslüman bir kadına haramdır.
10 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Müslüman bir kadın Hristiyan bir adamla evlenebilir mi? (bilen cevaplarsa sevinirim. Ateyizler gelmesin.)?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler