Bahsettiğim kadında dinine inanıyor ''normal'' boyutlarda.
Çağdaş olan dinsizdir diye bir şey demedim yani.
Şu an içinde bulunduğum durum tam olarak bu.
Yıllardır tanışıyoruz, bu yıl artık açıldık biraz birbirimize karşı. Fakat ikimizde kendimizi kaptırmamak için birbirimizi dizginliyoruz. Sebep ise yukarıda bahsettiğin şey.
Onun ailesi bilinen tanınan zengin cemaatci ailelerden, çok kalabalık bir aile ve ailenin tüm hanımları kapalı, yobaz değiller modern bir aile fakat görüş olarak alakamız yok birbirimizle, kadınada fazla değer vermeyen bir aile, yani mesela karıları evde otursun, namuslu tertemiz kalsın, ama kendileri dışarıda eğlensin. Eh bide zenginlikleri olduğu için eşlerini para ile ellerinde tutuyorlar.
Benim ailem ise geniş fikirli, çağdaş. Ha benimde aile büyüklerim kapalıdır, bizde dinine düşkün bir aileyiz ama onların yanından bile geçemeyiz bu konuda.
En basit örneği, benim vücudumda 2 adet dövmem var, ve bu onun ailesi için kabul edilemeyen çok çok rezil bir durum.
Biz bu işin mümkün olmadığının farkındayız mesela, evlenmek büyük hata olur, evlendikten sonra sıkıntılar daha çok artar.
Evet oldukça sıkıntılı bir durummuş. Ne yapmayı planlıyorsun peki?
Mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz
Çok zor geçinirler ya, aşırı dinci erkekler biraz yobaz gelişime kapalı oluyor açıkcası
evlenir ne var yani bunda ustamın bir lafı vardır ne seçiyonuz olum garı garıdır derdi adam doğru söylüyor hemen hemen bütün karı kısmı karıdır sonuçta farklı bir yetenekleri yok ağzından alev falan çıkarmıyorlar kaalesi gibi ejderha ile gezmiyorlar uçamıyorlar bir süper kahraman değiller hepsi aynı sonuçta evlenince aynı işi yaparsın onlarla değişen bişey olmaz yaşlanınca da bişeye benzemezler
dindar vardır yobaz vardır
dindar inançlarını yaşar
yobaz inançlarıyla başkalarını rahatsız eder
dindarla yaşarsın yobazla yaşayamazsın
Yobazlığa kadar ilerletenden bahsediyorum. ''Aşırı'' olarak
Cevap
37Cevap
aşırı dinci tabiri nedir mnakoyim.
inancı fazla bir herif inanmayan bir karıyı karı diye almaz eve.
yani cevap veriyorum
birşey olacağı yok
Aşırı dincilik nedir ya :D Adam dinine düşkün işte ne güzel Allah'a bağımlılığın Allah'ı sevmenin ona ibadet etmenin aşırılığından ne zarar gelmiş ki bugüne kadar evlenmeli bence en azından kadını biraz doğru yola sokar
Kadın bir süre dayanır sonra kadın istifa eder erkeğin gözünde zamanla namussuz gözükür hiç girişmesinler o işe
pardonda çağdaş dediğin şey dini olmayan kişiler mi :D
Normal boyutlarda dine inanan kadın dedim.
Aşırı dinci adamdan kastım yobazlığa kadar ilerleten tipler.
Zor o iş hemde çok zor ama yobazlık kelimesinin dini bütün insnlarla kullanılmasının ne kadar kötü bir örtüşme olduğunun da altının çizilmesi gerek yani saçma
eyvah eyvah kadın evlenmeden ayrılır zaten ondan aşırı dinciler kadınlara baskı yapar evlendikten sonra kadın zaten çağdaş falan hayatta yürümez
tersi olur ama o dediğin olmaz kadın bayılır hayattan.
Çok iğrenç bir tanımlama.. O çocuk böylesine zihniyetle yapamaz misal.
Eğer orasını burasını açıp istediği erkek arkadaşıyla gezmesini çağdaşlık sayıyorsan. Ebediyen geri görüşlü olmayı tercih ederim : )))
Tutmaz her cemaat ehlinin kendi kurallari var o sadece kimlikte musluman olan bayanlarla surdurulmez bu is
Bence evlenilse bile ilerde çok büyük problemler olur ve boşanmaya kadar gider fikir uyumu çok önemli
asla evlenemez evlenseler bile haftasına ayrılırlar.
insanları ayırmak yanlış, şucu bucu dinci, dindar, çağdaş yobaz. çok ayıp benzetmeler. insanlar sevdilerse, anlaştılarsa evlenebilirler.
ne kadar sevselerde birbirlerini bir yerde çatışmalar başlayınca sorunlarda başlar
Anlaşamazlar, çatışma olur.
o-la-maz.. daha acık anlatılabılırmı bılmıyorum:))
ay canım çok zor ya o
sanırım biri diğerini etkiler aynı noktada olurlar
Evlenirler, iki gün sonra boşanırlar.
Aşk tutkudur hiçbirşey anlamaz.
olan çocuga olur ;) yazık yavruları arada kalır :D
Evlenirde anlaşamazlar
aşırı dinci çağdaş insan olamazmı canım benim
Aşırı dinciden kastım yobazlığa kadar ilerleten
onlardan uzakdur
Bu soruyu yazarken ölümü düşünerek mi yazdin
Aşırı dinci nedir ya bu kafayı değiştirin
evlenirse iki gün evli kalır ücüncü gün ayrılır :)
evlenir ama hayatta analaşamazlar
sen dinsiz misin peki_?
Üzüm üzüme baka baka kararır başka ne olsun
Evlenir de uzun ömürlü olmaz bence
Evlenebilir, sonra bosaınr..
Küfretmiştim ama mesajı sildiğin için gönderemiyorum. Karı ne laga luga ne mk kırosu
Evlenir ama fazla uzun sürmez!
Mezhebi geniş kızın yol otoban olur...
b*k olur bayan.
Evlenemezler
Çok zor,
hayr
mümkün değil
Hayır ASLA
hayır..
asla olmaz
Karı koca olurlar
Cık olmaz.