Aldatıldığımı öğrendim ama sevgilim bildiğimi bilmiyor ne yapmalıyım?

3 yıldır sevgiliyiz bizim sayemizde sevgili olan arkadaşlarımız var onların da bizim de ilişkimiz harikaydı çifte düğün falan yapmak isterdik ama benimkiyle benim dostumun (!) arasında bir şeyler yaşanmış bir kere bile değil bir kaç kere ve ben bunu annem sayesinde hiç beklemediğim bir şekilde öğrendim 22 yaşındayım sevgilim 24 yaşında o sevip sevebileceğim en iyi insandı aile terbiyesi almış, nazik, saygılı, romantik. dostum dediğim kız ise 9. sınıftan beri arkadaşım sizce ne yapmalıyım? bu durumu arkadaşımın sevgilisine söylemeli miyim? bu darbeyi nasıl kaldırabilirim? 1 haftadır aklımdan çıkmıyor. kafamı dağıtamıyorum. karantinadır yasaklardır ayağına sürekli beraberlermiş. yemedikleri bok kalmamış. belki şu an bile birliktelerdir aklıma geldikçe ağlamamaya çalışıyorum böylesine bir pislik midesizlik için değmez diyorum ama dayanamıyorum 3 yılım çöp oldu benim anılarımın çöp olmasıyla kalmadı sevgilimin de en yakın arkadaşı aynı darbeleri aldı ama onun haberi yok tabi lütfen yardım edin ne yapacağım böyle bir olayı kuru kuruya bitiremem
Aldatıldığımı öğrendim ama sevgilim bildiğimi bilmiyor ne yapmalıyım?