Nişanlım (kız) bana hakaretler ediyor, ailesine çok bağlı, beni hiçe sayıyor. Ne yapacagim?

Selamlar,
29 yasinda erkegim. Kızlar konusunda cok basarili olmus birisi degilim, fakat kariyer ve maddi durum olarak iyi durumdayim. Yurt disinda okurken kiz arkadasim X ile internetten tanistim. Ziyaretlerimde memlekette gorustuk anlastik. X ile en basta birbirimizi cok sevdik. Farkli dunyalarin insanlariyiz, ben annesini lisede kaybetmis, uni sonrasi aileden ayrilmis, ozgur goruslu bir insanim. X ailesine asiri bagli, hic sozunden cikamayan, kendi kararlarini kendisi alamayan, veya ailesi tarafindan buna izin verilmeyen, ailesine ev hizmeti yapan, politik konularda onyargili ve fasist olabilen muhafazakar bir insan.
Kizlar hakkinda basarisiz olan ben, X ile en basta iyi anlastigimi gorunce memlekete dondum. Memlekete donmeden once evlenir Ankaraya tasiniriz dedik, anlastik. Geldigimde isler komple degisti. Baska sehre tasinamayacagini, onun ve ailesinin oturdugu sehre gelmem gerektigini soyledi. Ben de maalesef en buyuk hatami burada yaptim ve onun sehrinde is buldum.
En basta hersey iyiydi, fakat ailesi bana hem soguk davranip hem de iç güveys gibi davranmaya basladi. Ben kendi ozgurlugume cok deger veriyorum, kesinlikle her seye tamam diyen bir insan degilim. Ailesi dahi olsa dusuncelerimi aninda soylerim, her konuda politik, dini, bilimsel.
Bir de ailemden bahsetmem lazim. Ailem daginik bir aile. Birbirimizle baglarimiz iyidir ama herkes farkli sehirlerde, herkesin kaderi kendisinin, tipik Anadolu ailesi degil oglum evlenecek her seyiyle ilgileneyim edeyim diye. Siz halledin biz maddi destek oluruz kafasinda.
Bu arada kizin ailesi cok zengin, fakat bu beni hosnut etmekten ziyade biraz huzursuz ediyor, kizin beklentiler hep buyuk.
Neyse konuya geri donelim. Biz git gide kavgali bir iliskiye donduk saygi sinirlari asildi, aileye laf giydirmeler.
Ben aileyle cok icli disli olursak problem yasariz, bayramlarda gider geliriz, sessiz olalim kafasindayim. X, bana sen nasil bir mahlukatsiz aileme saygi duymazsin, sen onlara layik degilsin, utaniyorum diyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben gecmiste iyice dolarak ailesine saygisizlik ettim acip baya azarladim. Sonra ozur diledim. Fakat unutulmuyor. Temel problem benim yasam bicimime ailemin rahatligini kabul edemiyorlar. Herkes herseyi mukemmel yapacak ve geleneksel davranacak beklentisi var.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben kizla baska bir yere tasinalim, ailelere bayramda gideriz buna varim. O da ailesiyle icli disli olmami istiyor. Kendisi cocuk gibi, ailesiyle olan iliskimde bunu yonetemiyor. Misafirlikte hep benim konusmam bekleniyor.
Nişanlım (kız) bana hakaretler ediyor, ailesine çok bağlı, beni hiçe sayıyor. Ne yapacagim?