Arkadaşlar iki yıldır evliyim ve eşim benden habersiz sürekli olan birikimlerimizi batırıyor ne yapmalıyım?

Arkadaşlar görüşleriniz benim için çok önemli eşim benden habersiz birikimlerimizi çöp etmekle meşgul. Kripto para idda şan oyunları derken hesaplarıma göre bir yıl içinde 90 bin TL kadar kaybımız var. Hep sonradan öğreniyorum ve her seferinde yıkılıyorum evimde huzur kalmadı. Bana saygısızlığı yok aksine ben sinir krizleri geçiriyorum o beni yatıştırıyor. Eşime göre bende çok tutumlu bir insanım hiçbir şeyi ziyan etmem bir şey gerekli değilse almam oldukça tutumlu biriyim eşim ise tam tersi hayal dünyasında yaşıyor kısa yoldan zengin olacağını falan düşünüyor ama emek olmadan yemek olmayacağını hala anlamış değil varlıklı bir ailenin oğlu para hırs bürümüş gözünü bense memur kafasındayım az aşım kaygısız başım sağlık huzur mutluluk ve en önemlisi her şey helalinden olsun isteyen bir yapım var ne yapmalıyım bilmiyorum çok zoruma gidiyor. Huylu huyundan vazgeçmez şu an uyuyor telefonu elimde maillerini okuyorum ya en basit saçma sapan batak oynuna bile her gün 30 lira çip almış ben bu kadar sıkarken geleceğimiz için eşim neden bu kadar düşüncesiz ne yapmam lazım bir değil iki değil arkadaşlar
Arkadaşlar iki yıldır evliyim ve eşim benden habersiz sürekli olan birikimlerimizi batırıyor ne yapmalıyım?