Insanlar dış güzelliği ile gelir iç güzelliği ile kalır hayatımızda. Göze hitap etmeyen birine dünyanın en iyi insanı dahi olsa şans vermez kimse. Tanımak için şans vermeyince de gönlümüze durduk yere girebilmesi mümkün değildir. Bizim mahallede bir Melek teyze var komşumuz çok severiz. Onun ağzından yazacam biraz eski topraktır. Bana derdi ki oğlum alacağun kari muhakkak güzel olsun. Niye Melek teyze önemli olan manevi güzelliği değil mi? Oda onemli tabi ki ama eli yüzü güzel olmasi en önemlisi. Niye Melek teyze? Evlenduğun kadin evliya bile olsa illaki o evda kavga çikacak, kavga çikinca sende sinirlu uşaksin karinun yuzune bagacasun çirkun hepten sinirun bozilacak. 😂 ama güzel olsa bakinca sinirun geçer kalbun yumişar kiyamazsun. 😂 Melek teyzeyi görünce diyorum arada seni dinledik de güzel hatun aldık bak olmadi nasıl olacak sen bize yanlış nasihat vermiş olmayasın diyorum. Ben sana elun izmirunden güzel kiz al demedum ha buralardan karadenizden dedum daa 😂😂 seni ikunciye ben evereceğum sen karişma bu sefer diyor. 😂
Melek teyze sülalenin reisidir bir görsen anlamadığı iş yok. Paranın hesabı onda öyle bakkaldan marketten kolay kolay alış veriş yapmaz toptancilardan 6 aylık erzak alır sülale boyu. Öyle zeki bir kadın ki öyle ince eapiriler yapar öyle ince laf sokar ki ağzı açık kalır adamın. Allah uzun ömür versin ona.
Yanıma yakışması mı? Pek de bir önemi yok açıkçası. Boya bir çare bulunmaz ama insan sevince boya mı takılır? Hiç sanmıyorum. Yarın paramız olunca çok daha güzel kıyafetler alabiliriz, kuaföre gidip bambaşka bir hale bürünecek olabiliriz ya da bir spor salonuna yazılıp kiloları fiziğimizi düzenleyebiliriz. Ancak aramızda olan o çekim, saygı ve sevgiyi ne bir miktar para, ne de pahalı kıyafetler düzeltebilir. O yüzden önce yanıma değil de gönlüme, ruhuma yakışmasını yeğlerim.
Yani sevgilim olacak kişiyi seçerken ilk baktığım kriter değil ama düşünce tarzı ve hayat görüşü uyumluysa yanıma yakışması konusunu da önemsiyorum. Zaten önemli değil diyen yalan söyler bence. Her insan baktıkça içinin açıldığı birini ister yanında..
Benim için göz zevkime hitap ediyor olması başlangıç için çok önemli. Sevgili dediğiniz kişiyle oturup bacı bacı takılmıyorsunuz sonucta fiziki bir çekiciligi olmalı ki kalbinizi çarptırsın. "Benim için sadece kişiliği önemli", diyen insanları hiç ama hiç samimi bulmuyorum. Kişiliğini merak etmek için önce görsel hoşlantı olmalı.. aşk böyle başlıyor.
Ben bu konuda dusunceleri ile bagdasmayan tutarsiz bir insanim..
Daha once de demisimdir illa ki, agir duran, classy diye tabir edilen kadib goruntusunu severim, ama kendim o goruntuyu tasiyabilecek bir sekilde hareket etmiyorum.
Yani cok mantikli ele alamiyorum soruyu. Sey gibi, hayalimdeki goruntuyu dusunup bir de kendimi getiriyorum gozumun onune, la diyorum otur yerinde. 😂
Yani benim icin sorun degil de, o tabloya kendimi konduramiyorum, bembeyaz resme siyah firca vurmanin anlami yok 😌
Dış güzelliğe değil iç güzelliğe önem veriyorum diyenler öyle yalan atıyor ki 😒 kişi görünümüyle sizi etkilememişse iç güzelliğini niye merak edesiniz ki? Ayrıca kimsenin Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat vs arayışında olduğunu düşünmüyorum. Yanına yakışsın yeter kafasındayız ki zaten bu da olması gerektiği gibi. Neyse efendim sarışınlar benim kaderim aga gxhshs bugüne kadar esmer bir erkekle flörtleşmedim, sevgili de olmadım zaten. Sarışınları mı çekiyorum bilmiyorum. Boyu da benden en az 15 cm uzun olsun isterdim. Topuklu ayakkabılarımız 7,8 cm olduğu için o da 😁
Kimse yalan söylemesin herkes ilk dış görünüşten etkilenmek ister ki doğrusu da bu bence. Bu demek değil karakter önemli değil en önemlisi karakter ama o dış görünüşten etkilenmeme olayı olursa ben sağlıklı bir ilişki olacağını düşünmüyorum. Benim için dış görünüş sadece ilk baktığım zaman aaa evet güzel diyebilmek. Boy olarak takıntım yok kilo olarak da. Tabi kilosu sağlıksız olmamalı. Giyim kuşam konusunda birbirimize fikir vermeliyiz. Ama bu karışmak demek değil.
Baya bir önemli. Hele ki boy konusunda, benden uzun olmalı. Gerçi ger türlü benden uzun olurda. Tabii sevdikten sonra bunların ne kadar önemi kalır, bilemiyorum.
Elbette fiziksel durumun çevrem tarafından eleştireleceği bir gerçek. Ama ben daha çok ruhumuzun yakışmasını yani gülüşümüzün sevişmesini, küsmelerimizin sarılmasını, düşüncelerimizin tartışmasını bakışlarımızda önemsiyorum. Öyle ki bundan çevrem bihaber olur. Kendi özel sandığımız, anahtarı biziz.
Bana göre; Erkekler gösterişi seviyor ama kendilerinde değil. Yanındakiyle :) Güzel hatun istiyorlar. Haklılarda sosyal medya bu yönde onları epey etkiliyor. Metroseksuel olarak nitelendirilen erkekler bana her zaman yorucu hatta itici geldi. Bi erkeğin takıp takıştırdığını, giydiğimi devamlı sorması hoşuma gitmiyor. Ben alayım, seçeyim, giydireyim isterdim :) Yanıma yakışmasını isterim. Görüntüsü normal olsun. Ve yanıma en çok Eğitim, karakter, duruş, bakış, değerlendirme, düşünme yapısı ile yakışsın.
yanıma yakışmıyor demek bi kere ayrımcılık ben onu yanıma yakıştırmak için değil hayatımı süslemek için alırım bazı durumlar vardır çok çirkin sağlıksız aşırı kilolu bakımsız (bunların hepsi düzeltilebilir) olur ha onu sokmam hayatıma zaten onun dışında çokta yüksekten uçan biri değilim
Bu konuda kendimi yargılarsam karsı tarafın nasıl olacagı hakkında ipucu veririm oncelikle ahım şahım bi boyum yok tipim zaten ortada bence asıl önemli olan karekterdir , hayadır ve benim için çok önemli olan merhametidir aslında bir kitapta okumstum merhamet sefiller ve gücsüzler ordusunun ıstırabından başka bisey deildir diyodu kesinlikle yanlıs bi insana en çok yakısan merhametidir neyse çok tatava yapmaya gerek yok kısacası birisi yanıma yakısması için bu özellillere sahip olması yeterlidir
Önemli olan karakter, dış güzellik önemli değil tarzı söylemler sadece laf olarak kalır. İnanmıyor musunuz bakın çevrenize hangi güzel kızın yanında çirkin erkek, hangi yakışıklı erkeğin yanında çirkin kız vardır. Güzellik görecelidir tabi ama genel geçer kabul edilen şeylere göre yorum yaptım
Herkes için göze hitap etmesi en önemli önceliktir. Bu aşama başarıyla geçildikten sonra karakter ve diğerleri geliyor. Eş seçimi çok önemlidir. İnce eleyip sık dokumak lazım bu konuda. Sonuç olarak hayatımıza alacağımız insan ile bir ömür boyu yaşayacağız.
Evet hemde çok önemli fakat asıl önemli olan karakterdir.Önce kişinin dış görünüşüne bakarım eğer bana hitap ediyorsa ondan, hoşlanırsam onu tanımaya çalışırım ve kalbine ve karakterine bakarım. Eğer iyi biriyse onunla birlikte olmaya çalışırım değilsede ondan buzz gibi soğurum.
Merhaba :) Evlenirken bedenlerimiz değil karakterlerimizin uyuşması sonucu evlendiğimizi düşünenlerdenim. Karakter uyuşmaz ise yan yana ne kadar çok yakışırsak yakışalım güzel bir evlilik sürdürülmez. Benim için yanıma yakışması en son kriterlerimden biridir.
Yalansız, dolansız merhametli, şefkatli, dürüst olmalı beni benden çok düşünüp seven biri olmalı, tip olarak benim gibi kahverengi saçlı ve kahverengi gözlü beyaz tenli olmasını isterim benim boyum 169 onun boyunun 180,185 olmasını isterim.
Güzelliğine hayran kalıp anlaşamadığım da oldu tam tersi de. Karakter olayını ise çok iyi ya da çok kötü olarak değerlendirmiyorum. Kafa dengim olsun yeterli. Zaten hangimiz çok iyiyiz ki. Çok bilmiş ukala olması da beni ayrıca cezbeder.
Gönüle dokunamayan kişi gözüme dokunsa kaç yazarki. Geçim huzur mutluluk gözle olmuyo. Kalple gönülle kişilik karakterle iyi huyla, hoşgörüyle, empatiyle, inançlarla, mukaddeslerle, tatlı dil güler yüzle oluyor.
Walla insani olarak çok iyi çok donanımlı ve kendini çok iyi bir şekilde kabul ettrebilen bı kadınla @aycaakayahan1 la sevgiliiyiz 🙂 ve hani hiç onun dış görünüşüne göre yargılama yapmadım.
Önemli.. Dışını beğenmediğim birinin karakterini merak etmem beni çeken birsey olmalı, o kişi herkese çirkin gelebilir bana güzel geliyorsa umrumda olmaz yakıştırmasalar bile.
Yakışmadan kastın, toplumun yorumu ise umurumda olmaz. Gözüme hitap etmeyen birisi ise zaten gönlüme hitap edemez. Bir kadına duygu besliyorsam, her yönden bana hitap ediyordur.
Biraz önemli tabii kimse kalkıp iç güzellik diye gezmesin herkes yanında hoşuna gidecek birini ister elbette asıl olan içinin güzel olması ancak herkes bakar dış görünüşe de
Karakteri güzel olsun, sevsin, sahiplensin, sadık, fedakar, merhametli olsun isterse çamurdan olsun 😇
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hanımefendiler uzun boylu ve kaslı kollu erkek sevdiği için ben de kısa boylu ve kassız olduğum için tüm yatırımlarımı yalnızlığıma yaptım. 😊 Herkese yanına yakışan eşleri diliyorum. 😊 Kendime de huzurlu ve yalnız bir hayat istiyorum. 😊
diş görünüş ve karakter ikisi harmanlanir sonra bir karara varirsin sadece dış görünüş diyenleri bir nebze anlarimda sadece karaktere bakarim diyenleri hic anlamıyorum