Diyelim ki düğün tarihiniz yaklaştı sevgiliniz düğünde horon, halay, oynama vb. şeyler olmayacak sadece klasik müzik çalsın dedi kabul eder misiniz? Ben sanırım etmezdim düğünü düğün yapan onlardır asıl.. 💃
Sevgiliniz düğünde halay, horon vb. şeyler olmasın dese kabul eder misiniz?
Merhabalar 🎈 Gelenek göreneklerden biri düğün yapmak. Düğün yapıldığı gibi de halay horon vb dans türlerinin yapılması da o düğünün parçası haline geldi. Sevdiğim adam, değil “horon, halay vb şeyler olmasın” demesini geçtim ; mümkünse bana “düğün komple olmasın” desin daha çok sevinirim. Çünkü ben düğünleri sevmiyorum, düğün ortamlarından hoşlanmıyorum, düğün yaparsam ben keyif almam. Sonuçta ben evleniyorum ben mutlu olacağım ; benim keyif almadığım özel bir günde insanlar eğlensin sırf diye düğün yapmak zorunda değilim. O yuzden horonu halayı geçtim bana direkt “düğün yapmayalım” desin. Seve seve kabul ederim.
O zaman nişanlıma kendi-kendine evlenseydin bu dediğin olurdu , ama sen beni unutmuşsun galıba bu benimde düğünüm der hatırlatırdım ona. Kaldı ki , istekler ortak kararla kabul edilmelidir. Klasik müzikde olmalı, halk müziğide. Klasik müziyi çok severim , seve-seve dinlerimde. Benim tercihlerime saygı duymak zorundadır eşim.