Merhaba,
Düğün yapmak gerekli değildir.
Nişan, düğün, balayı, ev, araba, ev eşyaları, vs vb mutlu etmez, bunlar ile mutluluk olmaz, olamaz tabi ki kişilik ve karakter meselesi kişilerin kişilik ve karakter'ine kalmış. Herkesin hayatı aşkı ve sevgisi mutluluğu mutlulukları kendine özgürdür. Herkes her şeyi isteyebilir en doğal hakları!
Gelenek görenek adetler işte, altınlar takılar ve şöyle bir şey var imkanlar, yaşamak, yaşatmak günümüzde pek de kolay değil. İş imkanları kısıtlı, asgarî ücret düşük, fakir kardeşimiz ne yapsın? Nasıl düğün yapsın? Nasıl altın alsın üç beş bilezik tek taş alsın ki!
Bir erkeği bilmem de seven adam için çok zor, gurur kırıcı onur kırıcı bir şey, seviyorsun elinden geleni yapıyorsun ama olmuyor, bitmek bilmeyen istekler, insan sevdiğini zora sokar mı? Bence sokmamalı!
Maddiyat var ise imkan var ise düğün yapılabilir, balayı olabilir, altınlar olabilir olsun yani iyi olur! 😅
Ancak yok ise maddiyat, ayağını yorganına göre uzat demişler, imkânlar dahilinde bir şeyler olabilir, aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz!
Nice kadınlar tanıdım, eşleri zengin, düğünleri de olmuş, balayı da olmuş, evleri de var, çok paraları var ama mutlu değiller canları yanıyor, üzülüyor, hor görülüyor, eziliyor, dışlanıyor ve daha niceleri!
Sonra canı yanan kadın diyor ki! Ne düğün ne altın ne ev ne araba ne o bu şu adam olsun adam beni korusun kollasın yanımda olsun destek olsun kimseye ezdirmesin sahip çıksın sevsin aç bile kalırım diyor ama günümüzde çoğu düğün altın ev araba için sevdiğinden ayrılıyor tabi bu onlara göre bana göre onlar sevmeyi bilmiyorlar...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şöyle: Düğün olayı çok eskilere dayanır. Amacı ise gerek ahlaki olarak gerekse karşı cinsi kendine helal kıldığını herkese duyurup, bir arada gördüklerinde yanlış anlaşılma olmaması için yapılır. Zira düğün evliliğin reklamıdır diyebiliriz. Ki herkes evli olduğunuzu anlasın bilsin ki laf olmasın evli olup olmadığınızı daha çok insan bilir bu sayede rahatsız etmezler. Bu işin bir tarafı tabi diğer tarafıda eğlence mutluluk gibi şeyler. düğün sayesinde bir çok insan mutlu olur oynarlar eğlenirler. Fazla uzatmadan düğün evliliğin resmi olarak duyurulmasıdır diyebiliriz😊
00 Yorumla
Merhaba!
Bence düğün yapmak hiç gerekli değil. Bu biraz toplumun böyle gelmiş böyle gider tarzındaki adetlerinden. Sanki düğün yapılmayınca eş dost çevresinden laf olur söz olur gibi düşünülüp biraz da el mahkum şekilde yapılan bir şey diye düşünüyorum. Yapanlara saygım sonsuz ama düğün masrafı yapılacağına o parayla beyaz eşyalar tamamlansın ya da en kötü güzel bir balayı yapılsın bence. Böylesi çok daha mantıklı..62 Yorumla
+1 yılDüğünün önemi , çevreye duyuru ilan etmektir.
Bunun yanı sıra çiftlere ömür boyu kalacak bir hatıradır. Ve anne babanın evladının mutlu gününe şahit olmaları ayrı bir keyif veriyor.
Ben seviyorum düğün geleneğini.
Mutlu gününüzü sevdiklerimizle kutladığımız bir günün zararı olmaz. Doğum günlerimizide kutluyoruz..
Sadece masrafa dikkat etmek gerekir, evliliğin ilk gününden borca girerek kapıdan girmemek lazım. Mütavazi bir düğün yeterli olur.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılAylık 50 bin yüro alıyorsa yapsın 😂
10 Yorumla
+1 yıldüğün inanılmaz gereksiz ve ben pek çalgı çengiden hoşlanan birisi değilim.
bence düğüne 40-50k harcayıp takılarla da 10-15 k'lık bir kısmını kapatıp geri kalanı borçlanacağıma alırım hatunumu memleketten başlar dünyayı gezerim.
hadi seyahati sevmiyorsun o zamanda geleceğe yatırım yap. 4-5 saatlik bir 'eğlence' için binlerce lira harcayamam. En mantıklısı bir çekme karavan alıp sağlam amerikan 4x4 araç ile çıktınmı yola; ver elini kaz dağları, ver kolunu ege ver bacağını karadeniz turların anasını satayım.13 Yorumla- +1 yıl
Yok arkadaşım dugune 40-50 bin TL harcamıyorsun senin dediklerin çok lüks 😂 makul bir dugun fiyatı 10 bin 15 bin arasında bu parayla da bu devirde anca karavan alırsın gerisi gene cepten gider ki bence borçsuz evleneceksen (çok şükür bizim öyle) dugunde takilanlar da yanına kar kalıyor benden demesi o zaman da geZebilirsin gönlünce 😂
- +1 yıl
+1 yılBir insan en değerli gününü kendi isteğine bağlı yaşamalıdır. Düğün yapılada bilir yapılmayada bilir bu kişisel tercihtir. Ancak bu onun değersiz olduğunu göstermez. Kimisi sade bir nikahla mutluluğunu taçlandıra bilir, kimsi düğünle. Bana göre imkanlar istekleri mümükün kılıyorsa düğün yapılsın "bence". Olmuyorsada düğün yoksa evlenmem demekde pek real bakış açısı değil.
10 YorumlaAslında çokta gerekli olmayan şeyleri bize olmazsa olmaz gibi gösteren toplumsal baskının gerçekleri düğün gibi aktiviteler... Nişan, dış çekim, iç çekim, orkestra, kına, düğün, yemekler, çerezler, düğün/kına elbiseleri, takılar, kuaför, ev eşyaları…vs…vs…
Evlilik için bir kadın, bir erkek ve bir çatı dışında başka hiçbir şeye, gerçek manâda ihtiyaç yoktur. Elden geliyorsa israfa kaçmadan, âlâ! Fakat insanlar zorlanıyorsa, bu zulümdür...12 Yorumla- +1 yıl
@Pigt95 Evlilik yapayım derken kendilerini bir ton borcun altına sokup yıllarca o borcu ödemek için çalışan insanlar nasıl mutlu olabilir... birkaç maaşını bir saat giyeceği kıyafet için harcayan insanlar... düğünde çalgıcı yok diye kavga eden çiftler... ömrümde bir defa evleniyorum diyerek gösteriş abidesi bir düğün organizasyonu kuranlar... ben bunların o kadarda gerekli olduğunu düşünmüyorum... kiralamak en doğru karar aslında.. bir defa giyiliyor sonuçta..
Hahahaha hiç bu açıdan bakmamıştım len.. ama bana kalırsa gereksiz normal tıraş 50 lira damat tıraşı 500 lira, yok zurna ötmüyor yok kapı açılmıyor yok makas kesmiyor çoluk çocuk arabanın önüne atlıyor mobilyacılar bile düğün sezonu fiyatları ikiye katlıyor a*mk bir günlük düğün için bi yer kiralıyorsun 10 bin lirayı bayılıyorsun neye yarıyor peki o kadar giden para? Bu memlekette evlenen çiftlere yardım edileceğine hepten soyup soğana ceviriyorlar düğün için kredi çeken arkadaşlarım var ev alirken/kiralarken bile ev sahipleri sizin yeni evlendiginizi duymasın parayı beşe katlıyorlar ben var ya fırsatçılık yapan hepinizin anasını bacısını esiktekini besiktekini yeri ceddini var ya allahım beni bu ülkeden al finlandiyaya gönder yarabbim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılyaptıgın şatafata bağlı
mahalle baskısı örf , adet oldugu dusunulurse ulkede nıkah kıyayım gıdeyım durumu aıleler tarafından kabul gormuyor hele kı kız aılelelerı sankı padısahın kızı evlenıyor gıbı şatafatta ısrarcılar maalesef düğün yapılıyor.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yıldüğün güzel bence.. yeni hayata eğlenerek başlamak lazım. düğün olmaz da hani nikah sonrası küçük özel bir parti olsun diyeceğim o da bir çeşit düğün... napalım normal bir günmüş gibi öyle evet evet diyip günümüze devam mı edelim... düğün iyidir
10 Yorumla
+1 yılBen düğün de, kına gecesi de yapmadım. En güzeli gerçekten. Kimseye gösteriş yapmak için masraf yapmam, yaptıramam. Zaten oynamayı falanda sevmem hiç. Sade bir nikahla evlendik. Gayette güzeldi.
20 Yorumla
+1 yılHem para masrafı hemde insanların ağızına laf vermekten başka bir şey değil nikah kıyılıp düğüne verilcek parayla bir ülkeye gidilip balayı yapılabilir hem parada kalır.
20 YorumlaDünyanın en gereksiz şeyi. İki akraba göbek atsın diye Servet harcayamam. Ben arkadaşlar arası bi parti yapıcam sadece. Geri kalan parayla da gezerim salak mıyım
20 YorumlaHerkesin kişisel tercihi ben yapmaktan yanayım bunun icin dugunumu 1.5 sene erteledim pandemi dolayısıyla keyifle bütün aile orada olup en sevdiklerimle gönlümce eğlenmek istiyorum zaten her ailede bi kanser kitle vardır ne yapsan beğenmeyen o yüzden içinden nasıl geliyorsa onu yap hayat senin hayatın 🥰
20 YorumlaTakı olayı için düğün yapılıyor :D bide dans eğlenme hoplama hayatımızda parti mi gördük düğünler olmasa dans edemicez dkdkd şaka Bi yana Bi gün Bi akrabanla karşılaştığında kucağında Bi çocuk gördüğünde aaa bu nerden çıktı olmasın diye haberiniz olsun artık bekar değilim şeysidir düğün işte.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSeninkini cinselliğe almışlar benimkini kaldırıyorlar. Düğün evlenen çiftler için hayatlarının bir kısmını rahat geçirmeleri için hediye ve destek seramonisi dir aslında.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılDügün evliligin ilanıdır zaten her evlenen aynı yatakta yatar bunda garipsenecek bir şey yok ki her seyde oldugu gibi düğündede lükse kaçmamak borçsuz evlenmek daha iyidir.
10 Yorumla Hiç gerekli değil. Sadece annemlerin düğünlerde taktığı takıların geri dönüşümü için gerekli. Onun dışında o parayla tatile çıkar çatur çutur yerim
20 Yorumla
+1 yılBence değil. Ben istemiyorum. Evleneceğim kişinin ailesi çok ısrar ederse yapsınlar. Masraflara karışmam ama.
20 Yorumla
+1 yılben o parayla gezilmeli diye düşünüyorum bir dünya turu iyi olabilir
32 Yorumla- +1 yıl
niye kırdın ki hayallerimi
Düğün şart değil.. Düğüne verilecek parayla balayı yapmak daha mantıklı bence
20 Yorumla
+1 yılBence sade bir nikah daha şık olur. Milleti eğlendirmek için onca para dökmezdim
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunun için çağrı yapmaya gerek yok ki birçok insan evlilik dışı da aynı yatağı paylaşıyor bu sadece o artık benim deme durumudur ya da mutluluğu paylaşma bir anı bırakma durumudur ve bana göre evet şart
00 Yorumla
+1 yılNikah yeterli bence, düğünlerde kimseyi mutlu edemezsiniz
10 YorumlaGerekli ya da şart değil ama güzel oluyor ben tercih ederim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBakın biz evleniyoruz bugünde gerdeğimiz var haberiniz olsun 🤣
10 Yorumla
+1 yılbence gereksiz bi tantana düğünsüz evlenmek istiyorum.
10 Yorumla
+1 yılGereksiz, saçma ve boş yere masraf, o kadar saat gürültü, kalabalık insan kafayı yer
10 Yorumla
+1 yılAşırı saçma geliyor bana. Elimde olsa sessizce evlenirim kimseyi çağırmadan.
10 Yorumla
+1 yılbence gereksiz masraf o parayla ev al iş kur ne bileyim tavuk bak veya sanayiden dükkan al
10 YorumlaEn nefret ettigim sey. Bir nikah arkadaslarla velki ufak bir eglence bitti gitti iste.
10 Yorumla
+1 yılDüğünevli olduğunu bildirmek için gerekli ama büyük çaplıolmasına gerek yok
10 Yorumla
+1 yılOha kızların yorumlarını okuyunca kendime inanamadım. Kimse düğün istemiyor. Acilen birini bulup evlenmem lazım. Fikir falan değiştirirler neme lazım 😅😅😅
00 YorumlaMalesef bizim insanimiz biraz abartiyor dügnü
Maddi durumun yerindeyse isdedigin gibi yap
Ama bazi insanlad sirf gösderis olsun diye dag gibi borcun altina girip dügn yapiyolar
Sonra cift borc yüzünden zor duruma düsüp tartisiyolar00 YorumlaÇoğu bunu cimrilik olarak algılıyor da evlilik için 100k 150k harcanıyor o parayı çiftin geleceğine yatırım olarak kullanılsa çok daha faydalı olur yüzünü görmeye tahammülümün olmadığı akrabaların gelip göbek atacağı bir şey yapmak istemiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlarım siz bir şeyi anlamıyorsunuz ama bu paralar dugun salonlarını tutunca 150-200 bin olmuyor dugun salonuna verdiğin para en fazla 15 bin geri kalan şeyler seni borçlandırıyor lütfen artık bunu anlayiiiiin sen nikahta yapsan aynı gelinliği alacaksın aynı saçı yaptıracaksın damatlık giyilecek bu böyle yanı
+1 yılUlan halay çekip durup 500 kişi ağarlayacağıma gider bahamalar da deniz kıyısında sade, elit bir kır düğünü yaparım. Aileler gelir sadece takı da takılmayayı versin zaten takılan takı düğünün masrafına yetmiyor.
10 YorumlaEn gereksiz bulduğum şey 5 saatlik bir şey için o kadar para veriyorsun bir de samimiyetsiz akrabalari etrafına topluyorsun falan offfff yazarken darlandım. En güzeli aileler arası nikah
20 YorumlaBence değil, şahsen uzun süredir olan bu düşüncemi pandemi de sağolsun destekliyor. Neden cebime kalacak en az 10bin₺ yi insanlar tepinsin diye birkaç saatliğine harcayayım ki?
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün gereksiz bir şey
İki kişi sevişerek, aileleri de ve çevreleri de buna göbek atarak kutlayacak🤣🤣🤣00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Düğün eski cağlarda bir eğlence ortamı sağlamak için yapılırdı. Evet şimdi gereksiz gözükebilir ama düğünler cemiyet toplantılarının en hayati buluşmasıdır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Mmmh mmmhh saçmalık bakın paramız var gösterisi resmen sadece nikah ile geçinseler gelinin ailesinin bir yerleri çatlar
00 Yorumla
+1 yılBence gereksiz o parayla tatile gidip beraber tatil yapmak daha mantıklı. Nikah yeterli bence
10 Yorumla
+1 yılÇokta gerekli değil bence ben yaptım hicbirseye yaramıyor küçük bi organizasyon olacak sonrada düğüne yapılacak olan masrafla alır eşimi yurt dışına eğlenmeye giderim
10 YorumlaGereği yok sadece ailesel faktörlerden dolayı insanlar bunu gerekli sanıyor.
10 Yorumla
+1 yılBence masraflardan kaçınmalı şöyleee çok şaşalı değil ama güzel bi düğün olmalı. Abartmaya gerek yok bu muhabbetler benim özendiğim şeyler değil :/
20 Yorumla
+1 yılBence değil millet geliyor götü göbeği salıyor 1 gün için sen ya da sevdiğin adam bir ömür boyu onu ödüyorsunuz
20 Yorumla
+1 yılÇok masraflı be , benim evin anahtarını vereim daha iyi
00 Yorumla
+1 yılThe hangover filmindeki gibi bir evlilik yaşayacaksam olur
00 YorumlaSade ve güzel bir tören dışında yapılan her şey gereksiz vakit nakit enerji kaybı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence evlilik olmak zorunda yoksa erkek birşey yapar kız zor duruma düşer
04 Yorumla- +1 yıl
Malesef şerefsiz erkekler kızı sikiyo ortada bırakıyor o yüzden kimseye güvenmiyeceksin
- +1 yıl
Ahaha gayet açık ve netsin😀
- +1 yıl
Ne güldün
- +1 yıl
Direkt yazmışsın garip geldi bebiş😀
Hiç gerek yok. Böyle şeyleri sevmiyorum. Asla da yapmam.
30 Yorumla
+1 yılDugun yapmak. bir gunde olsun kusursuz görunmek guzel bir duygudur. Dusnsene 24 saate olsa gelinligin icinde kusursuz bi gelin oluuyon😊🕊
10 YorumlaDüğün zaten istedigin gibi olmuyor ki. Bence gereksiz. Az kisiyi cağır nikahına yeter yani
20 YorumlaGereksiz masraf ve gösteriş sade bir nikah neyimize yetmiyor
20 Yorumla
+1 yılEğer mutlu iseniz ve o masrafı kendinize bir gelir olarak değerlendirecrkseniz.. Önemi yoktur
10 Yorumla
+1 yılDügün sadece şov işi gibi geliyor bana asıl olay Damadin ve gelinin birbirine olan bağlılığı
10 YorumlaEvet çok gerekli böyle kol kol bilezikleri, dolarları takmalarını isterim
10 YorumlaEvliliğin resmiyet boyutu dışında bir gerekliliği olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılşart değil düğün, eğer iki taraf da olmasa da olur diyorsa bir nikahla da tamamlanabilir.
10 Yorumla
+1 yılÇok gereksiz ben yapmayacağım
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTercih etmeyebilirim 😂
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün gereksiz bir masraf
20 Yorumla
+1 yılBennce hic geregi yok ben sevmiyorum
20 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler