Evlilikte insanları en çok düşündüren şeylerin başında düğün masrafları geliyor. Düğün yapmadan evlenen insanlar çoğaldı bu yüzden. Sizce düğün yapmak gerekli birşey mi gereksiz birşey mi?
Sade bir nikâh töreni yeterlidir. Nikâh töreninin amacı; sevdiğin ve değer verdiğin insanlara, hayatının geri kalan kısmını birlikte geçirmek istediğin kişiyle beraber "Biz bugünden itibaren hayatlarımızı birleştiriyoruz, birlikte yaşayacağız" demektir. Peki düğün nedir? Klâsik düğünden bahsediyorum; yemekli, eğlenceli. Eş, dost, akrabanın toplandığı, yemek yediği ve müzik eşliğinde eğlendiği bir organizasyon. Evlenen çiftin evliliğine o kadar çok sevindiler ki kalkıp halay mı çekiyorlar? Bu evlilik haberi onları o kadar mutlu etti ki kalkıp çiftetelli mi oynuyorlar? Hayır. Maksat eğlence olsun, muhabbet olsun. O çift düğüne harcayacakları parayla hayatlarına yatırım yapsalar daha iyi değil mi? Ev kredisine peşinat yapsınlar, araba kredisine peşinat yapsınlar, mala ya da mülke ihtiyaçları yoksa tatile çıksınlar, doğacak çocuklarına şimdiden özel sigorta oluşturup hayata 1-0 önde başlamasını sağlasınlar vs. seçenekler arttırılabilir ve tüm bu seçenekler; eşe, dosta bir akşamlık eğlence yaşatıp yemek yedirmekten çok daha mantıklı olur.
olmalı. her bütçeden düğün yapmak mümkün. yeter ki zekayı çalıştır.
gelinlik alamıyorsan bile bir beyaz gelinliğe benzeyen elbise de mi alınamaz. yıl olmuş 2020 eskilerin bizimkiler gibi fırsatları yoktu yemekti düğündü aileler tükeniyordu. şimdi bir kadın istese düğün pastasını bile kendisi yapar. ucuz gelinliğe benzeyen elbise ya da damatlık bulur. böyle fırsatlar varken niye karı koca şöyle karşılıklı düğününde oynayamasın.
ama illa biz istemiyoruz dersen kimine. ben isteyipte yapmaktan maddi açıdan korkanlara söyledim.
Gereksiz maddi açıdan büyük israf. Belki 1 kere oluyor kafasında olabilirsiniz lakin ben eşimin ailesi yüzünden yapmak zorunda kaldım, senelerdir onlarda bende borç ödedik. Şimdi nikahtan gelmiş biri olsaydım hem evim hem arabam hem arsam vardı o derece. Gereksiz bir lüKS. Bu çeyiz ve ev eşyaları içinde geçerli. Sade az ve öz olsun bence. Tavsiye. Yoksa evlilik borç harç ile geçer. Hazırda paranız bile olsa ilerde koyar yani. Onun yerine balayı ve mis gibi bir yazlık ya da arsa alın geleceğiniz kurtulsun.
Bu kişiye göre değişir. Kimisi çok ister kimisi masraf olarak görür. Ben düğünden ziyade adet adı altında masraf yapanlara kızıyorum. Kimisi bizde şu adet var diye erkek tarafını sömürüyor. Genel Türkiye 'de çok fazla görgüsüz insan var. Sürekli millete hava atma dertleri var. O insanlar yüzünden bu tarz seyler bitmiyor. Yabancılar sade bir düğün yapıp dünyayı geziyor. Bizimkiler bir çok şeye masraf yapıp evlendikten sonra borç ödüyorlar
@Somurtkankedi7 Ondan sonra o borçların içinden çıkamayıp evde daha ilk zamanlar olmasına ragmen huzursuzluk ondan sonra boşanma. Hayır ne gerek var bu kadar şatafat varsa yapılır durumu varsa onu aşırı borç sıkıntıya sokmucaksa ama kalkıpta banka borç çekip evlenirlerse o evde huzur olmaz.
Nikah duyurulmalı, bu islamda gereken bir şey zaten. Ama son zamanlarda düğünler öyle bir hal aldı ki , uçuk fiyatlarda gelinlikler, uçuk fiyatlarda tutulan düğün salonları, saçma sapan gösteriş için alınan altınlar, düğünlerde yardıma ihtiyaç duyan insanlar hariç herkesin tıka basa doyması gibi itici durumlar ortaya çıktı, daha saysak ne israflar, edepsizliklerle doludur bazı düğünler. Bence bunun için israfa kaçmadan , nikahın duyulacağı şekilde, birilerine hayır işleyerek yapılmalı düğün yapılacaksa.
Kesinlikle gereksiz kına yapıcaksan yap iyi olur o ama düğününü sade bir nikah yap pek sevmediğin hatta çoğunlukla arkasından konuştuğun akrabaların düğününe gelip göbek atması pek bir önem taşımıyor bence yap güzel bir nikahını giy yine istediğin güzel gelinliği arkadaş ortamınla küçük bir parti düzenle uğraşma bence düğünle
Merhaba, Küçükken gerekli görürdüm. Hoş gelirdi, eğlenirdim ancak büyüdükten sonra fark ettim ki hiç gerekli değil. İnsanları sevmiyorum. Gerek yok. Biz bize yeteriz... 😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnanın cok gereksiz her iki taraf cok yıpranıypr maddî manevî zarar İKİ saat ıcın dunya kadar para harcanyr cogu erkeğe yükleniyor yazik degıl mı hele bu pahalılılta ben de ıstemyrm ama ailem Muş lu dugunsuz mumkun mu ne kusuru vardı da dugunsuz gitti dıyecekler ben takıyor muyum asla ailem takıyor mu Cook :(
Düğün yapıp millet için masraf yapmak yerine.. ki artık bu zamanda takılan takılar paralar düğün masrafını bile çıkartamaz olur.. Altın pahalı.. Balayına gidip çatır catır düğüne harcıyacak parayı kendisi yemeli insan
@Sharmpee emin ol burada gereksiz diyen pembelilerin çoğu tribünlere oynuyor :) hepsi sevgililerinin başının etini yiyordur şurada burada düğün yapacağız diye
Fitne fesat çıkmaması açısından düğün yapmak önemli. Evlendiğini çoğu kişinin duyması gerek. Düğünün amacı bu. Tabi aşırıya kaçarsa ki kaçar, gereksiz.
bir de artık herkesin sosyal medya hesabı var, karı koca oradan evlendiklerini ilan etseler herkes görür, daha da görmeyen kusura bakmasın kimse kimseye izahat vermek zorunda değil :)
Hayatımda hiç görmediğim ya da en fazla 1 kere gördüğüm akrabalarımı çağırmaktansa sadece sevdiklerimizle, dostlarımızla eğlenebileceğimiz bir düğün yapmayı tercih ederim, o kadar masrafa da gerek yok
evleneceginiz kisi.. ailesi ve kulturuyle alakali konu... simdi boyle gelenekleri olan bir kiza hayir demek olmaz ama genel olarak dugunlerden hoslanan biri degilim sadece sevdigim kadin icin bu sacmaliga katlanirim...
Ben illa olsun demem sade bir nikah beinm icin daha ideal o stres ve sıkıntı ya da girmeye gerek yok o parayla da balayında doya doya eğleniriz yani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gerek yok dügün parasına güzel bir yerden balayı yapın zaten insanlar nankör dügünde onca eglence yaparsın senin kusurlarını dedikikodu yaparlar boşver hiç gerek yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gereksiz artık eskiden sosyal medya yok iken güzeldi ama artık dügün başkaların işkenbesini boşuna doldurmak onun yerine 100 kişilik bir nikah töreni ile işi bitirmek en güzeli
hiç gerek yok tanımadığım akrabaları falan görmeye sade arkadaşlar arasında en güzeli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Oynamayı bilmem etmem, sadece el çırparım. Onun dışında çok masraflı, şöyle güzel kolonsuz herkesin gelini damadı gördüğü yuvarlak masalı yemekli bir nikah olur.
benceee gerksiz altın takmak isteyen eve gelir hediyesini takdim eder millet oynasın diye h kendimide kocamıda krediye boğamam üzgünüm sevgili akrabalarımmm :)) ama kocamla dünyayı gezmeyi tercih ederdm
Sırf birkaç kişi halay çeksin pasta yesin diye o kadar masrafa ne gerek var? Gelin gelinliğini fotoğraf cekilirken giyse yeter ben o parayla Roma'ya balayına giderim kankalarım.
Bu gereksiz akımı nerden çıktı bilmiyorum. Düğün berekettir. Altınlar gelir millet eylenir. Bu marjinal takımı da bütün geleneklerimizi unutturuyor valla. Ben atlı düğünlü zurnalı düğün istiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendi paranı kendin değilde akrabaların yediği için olmasa da olur
Baya gereksiz taşıyamayacağım gelinliği giyip tanımadığım insanların halay çekmesini izleyip birde buna tonca para vereceğime gider sadece bir nikah kıyar o parayla balayımı daha güzel yaparım
@Ssemiramiss O zaman ne yapıcaksın duygularınla hareket etmiceksin mantıgına göre parası olan biriyle evleniceksin dügününüde yapar en iyi evinide tutar en güzel eşyalarıda alır :)
@mert19971111 zamanı gelince her şey olur, düğün illa ki çok abartılı bir şekilde anlaşılmamalı bence mahellenin salonunu tutarsın orada bile olur hatta kına gibi sokakta da yaparsın yapıcam diyen insan her türlü düğün yapar