Nişanlımın bu huyuyla nasıl başa çıkarım?

Nişanlım harika bir insandır çok seviyorum da onu. Tabi her insanınki gibi onunda eksileri var, bende görmezden geliyorum çoğu konuda tolerans gösteriyorum, ama bir huyu var ki çok zorluyor beni.
Moral bozukluğunu etrafındaki insanlara aşırı yansıtarak yaşıyor. çok fevri ve kırıcı bir üslubu oluyor. En rahatsız edicisi ise, sonradan iyi hissedince hiç bir şey yokmuş gibi davranılmasını bekliyor. Ailesi böyle alıştırmış.

Dün mesela gelinlik bakmaya gittik. İlk defa gelinlik giyinicem ve çok heyecanlıydım. Oda şu anda ek iş olarak inşaata gidiyor ve çok yoruluyor, ramazanda var oruç felan derken tahmin ettim durgun olucağını ama benimde günümü öyle bir zehir etti ki tavırlarıyla.
Ben sonuna kadar anlayış gösteriyorum zaten ama dün o mutluluktan zerre bırakmadı. Hiç bir şeye sevinemedim onun tavırları ve enerjisi yüzünden. Ne desem tersledi beni.

Bütün yolculuk sessiz konuşmadan geçti. Okadar moralimi bozdu ki benimde. Anlıyorum yorgun ama niye benden çıkarıyorsun hıncını? Üstelik o bana “neyin var” diye sorduğunda “ bütün gün terslerin beni” deyince lafı ağzıma tıkayıp “ ozaman bir sorun yok” demesi okadar zoruma gitti, üzdü ki beni. Halbuki “biraz yorgunum sana hissetirmek istemedim” desr herşey hall olucak ama böyle gönül alıcı kelimeler söylemek hep çok zorluyor onu.

Dünden beri bende ona soğuk davranıyorum. Oda bunun çok iyi farkında ama pek oralı olmuyor daha çok üstü kapansın ve biz onun keyfine göre devam edelim istiyor. Çok üzülüyorum gerçekten yani, sevdiği halde böyle beni kırması okadar inciniyorum ki. Ne yapıcam hiç bilmiyorum onun bunu anlaması için ve benim bu huyuyla baş edebilmem için..
Nişanlımın bu huyuyla nasıl başa çıkarım?