Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin çok çiğ olduğunu söyleyebilirim 26 yaşına gelipte insanların olgunluk sürecini anlamamandan belli. Kız çocukları sahiplenebilir abisi babası annesi erkek çocuğu böyle değil en azından eskiye dönük eskilerin yoğurdukları. Bana güldüm kızdılar ağladım kızdılar dersime işime herşeye. İyi birşey olunca kimin oğlu oldum. Ezile ezile hayatı öğreten babam 20 yaşında sana artık dünyanın dertleri gelse de kaldırırsın ama kardeşlerin yapamaz bana birşey olursa herkes sana emanet seni böyle yetiştirdiğim için özür dilerim ileride hak vereceksin demişti. Allah razı olsun.
11 yaşında babasız kalan bir çocukla tanıştım tam10 sene önce 19 yaşındaydım. Çocuk restaurantta bulaşık yıkıyor okul çantası ile geliyordu. Annem temziliğe gitmemeli babamız ona bir gün kıymazdı amca dedi. Saygıdan büyüklerine amca diyordu. Herkes o çocuğu sahiplendi. Çocuk ablalarının düğününü bile yaptı. 2 küçük kardeşini okutuyor. Askere gitti geldi dükkanı var berberin yanına koymuştuk şu an çok iyi bir ustaa ve iyi bir durumu helal bir noktası var. Bu çocuğu kullanmak bile istediler istifade etmek için zaaflarından. Herneyse uzatmayalım bu arkadaş şu an yetiştirme yurtlarındaki çocuklara her yıl 2 kurban kesip oyuncaklarla hayır yapıyor bizim ortaklaşa yaptığımız bir olay bize ortak olup bu oyuncak ve kurbanı o karşılıyor sevgi evlerine.
Bana geçen diyor ki annem yaşlandı 2 ablam evlendi 3 erkek kaldık annem yoruluyor , evlenmek istiyorum ama 21 yaşına gelmiş bir kız çocuğuyla evlenip onu da büyütmek istemiyorum annemi üzer haftada bir ona yardıma gitmez. Şimdi soruyorum o çocuk gibi benim gibi bir sürü bayan ve erkek arkadaşlarımız var sadece çevremde bak. Genellemeye vurmuyorum bile. Kendisini geliştirmemiş şımarık hayatı bilmeyen insanlarla ezilen sınıfı bir tutma. Hayat çok acımasız bir günde olgunlaştırır kişiyi.
İnsanlar saygısını sevgisini yitirmezse eğer toplum daha bilinçli nesiller yetiştirir ama ne ataya ne insana ne hayvana ne doğaya saygısı sevgisi kalmamış merhamet duygusunu yitirmiş bir nesil olarak ilerliyoruz maalesef ki...😔😔😔516 Yorumla- +1 yıl
Bu Yorumun alnı olsa da öpsek
Cevap sahibi+1 yılGelen beğeni ve güzel yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar sağolun varolun 🙏
- +1 yıl
Abi çok güzel bir yorum. Allah razı olsun.
- +1 yıl
👉 merhameti olmayan insan insan değildir.
👉 insanı olgunlaştıran yaş değil yaşadıkları ve hayatı ne kadar hangi açıdan yaşadığıdır. ( çektiği çile , ezilişi yükselişi , aldığı sorumluluk )
Bu güzel uzun yorumdan doğruluğunu onaylayabileceğim kısa özeti.
Alınacak ders için ise hayat yiyip içip eğlenip çevrenizdekilere duyarsızca yaşayıp etrafınızda onca ihtiyaç sahibi görmezden gelerek yaşamanın boş yaşamak olduğunun anlaşılmasıdır 👉 nettt
En İyi Cevaplar
+1 yılBen evlenmeyi düşünmüyorum, ama bu denli genelleme yapmanız iyi bir şey değil. Bu söylediklerinize hangı kanıyla vardınız, hangi vasıfla, araştırmanız mevcut mu? Kaynak gösterebilir misiniz? Yoksa tez konunuz mu? Yeterli donanıma sahip misiniz? Yoksa kulaktan dolma bilgiler ve çevrenizde ki bir iki erkekten yola çıkarak mı bu yorumu yaptınız?
52 Yorumla- +1 yıl
@_ΛqresiF_ madem kişiye bağlı, o zaman genelleme yapan sorular sormayacaksınız. Madem kişiye bağlı o zaman soru başlığını "erkeklere" değilde "şöyle erkeklere" vb. şekilde türeticeksiniz.
+1 yılYasak değil de, belki de bir kriter olabilir sadece. Gerçekçi olmak gerekirse yaş, belki yaşanmışlıkları, bilgisi, çevresi ve değerlerinin oluşumunda büyük bir etken. Fakat her insan aynı değil, kimi 30'unda kimi aynı düşünsel olgunluğa 45'inde dahi erişemiyor. Belki de insanın bu gelişim ve değişim için çabası etken.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Kadınların yaşıt erkeklerden olgun olması eskidendi. 19 yaşında annem evi çekip çeviriyordu, kaynanasının evini temizleyip eve gelip yemek yapıp, çocuklara bakıyordu. Tatlısını yapıyordu, namazını kılıyordu. Şimdiki 19'luklarda bırak bunları görmeyi, yumurta kıramaz bir sürüsü. Yataktan kalkamıyorlar daha.
55 Yorumla- +1 yıl
Kaynanası ameliyat oluyor, sıkışıyor. Durduk yere kimse kimseden yardım istemez zaten. Gönül rızasıyla yardıma gitmek kölelik veya kullandırtmak olmuyor. Bir gün de onun günleri dolu olur ve başkaları yardıma gelir. Aile olmak bunu gerektiriyor. Evde mantı yapılacağı zaman komşular geliyor yardıma, sonra da anne komşulara yardıma gidiyor. Kölelik değil bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
260Cevap
u +1 yılMantıklı, bence de sana katılıyorum ☝️
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Senin çevrende dinsiz imansız modern kapitalist şehir hayatına ayak uydurmuş tipler var diye herkesi öyle mi sanıyorsun? Senin söylediğinin tersi kadınlarda dolu !
evlenilmemesi gereken şımarık kibirli egolu , erkeği parası için seven ucuz karakterli ve 5dk. satan pislik ÇİĞ kadın dolu etraf..
Bu tür lafları PROPAGANDA amaçlı yazmışsın gibi geldi bana..
Sen evlenmek istemiyorsan evlenme.. sevdiği aşık olduğun insanı bulanlar evlenip mutlu bir aile hayatı yaşamalıdırlar ayrıca evliliğin sabir bir yaşı YOK.
sevgili yapmayı öpüşmeyi sevişmeyi öğrenen birinin EVLENME YAŞIDA GELMİŞTİR.
İçinden bu duygular gelenler evlenmezse orda burda barda clubda gecehayatında ya da telefondan fa*hişelerin kendini sattığı programlardan sevgili yapıp geçici ilişkiler yaşayarak hayatlarını kirletip duruyorlar ve içlerinden sevi aşk enerjisini sürekli boşa harcıyorlar.. sonundada karşı cinsten soğuma başlıyor.. "hepsi aynı vs" gibisinden laflar havalarda uçuşuyor.. Birbirini seven insanların yaşı kafaya takamadan zamanı geldiyse evlenmeri AŞKlarına sevgilerin sahip çıkıp birbirinin tapusunu aqlmaları gerekiyor ve dinende bu şart ! insanların birbirini oyuncak edip kullanıp atmaması için bu gerekli ama gübümüzde modern medeni dinsiz kapitalist hayat yaşayan insanlar birbirleriyle dalga geçip oynayıp sıkılınca atıyorlar.. sonucunda gençlik bunalımlarda.. aldatılma hikayeleriyle birbirlerini zehirliyorlar..
Neyse konu uzamasın.. özetle senin kendi kafandan uydurduğun 30 YAŞ diye birşey yok.. o olgunlukla alakalı ve senin çevrende düzgün olgun kimse YOK diye başkalarını çevresindede olmayacak diye birşey yok?
aramayan bulamaz, arayan MEVLASINIDA , belasınıda bulur..10 Yorumla
+1 yılBence alakası yok. Bu karaktere, kişiye göre değişir.
Zaten hafif meşrep bir erkekse 30 dan sonra da aynı oluyor. 30 yaş bana göre geç bir yaş.
En azından kendim için söyleyeyim, 30 yaşında olup, sonra evlenen erkekler zaten o yaşa kadar her şeyi yapıp sonra evlenme isteği gidiyor.
İki tane abim de var, biri 22 yaşında evlendi şu an 30 yaşında hala çok olgun değil. Ama diğer abim 26 yaşında hala evlenmedi çok olgun yapısı var.
Böyle bir yasak ne erkeklere, ne de kadınlara gelmemeli. Kişiler kendini ne zaman hazır hissederse, o zaman evlenmeli.82 Yorumla- +1 yıl
30 gel konus
- +1 yıl
Ne alakası var 30 yaşına kadar istediğini yaşadı diye evlenme isteğinin gitmesinin. Insan seks için mi evleniyor. Çocuk sahibi olmak yuva kurmak için evleniyor.
Sexe gelince kimse evlenmeden sexe doyamaz. seks haftda bir yapılacak bişey değil bekâr için her bekar erkek hergün seks yapma imkanını bulamadığından evlenme isteği duyar.
Ben şahsen haftada bir seks yaşıyorum ama yetmiyor Evlensem mi diye düşünüyorum çünkü insan beraber uyucak birini istiyor. Buda fahiselerle yapamayız. Hem belli bı yaştan sonra tövbe edip evlenmeli zina yapmamali düşüncesinde tüm. Gençken önüne gelenle yatıp evlendiğinde eşine sadık olabilirsin çünkü görmüş geçirmiş bir erkek gözü dışarıda olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle gelmeli! Esim le evlendiğimde o 35 yaşında. 19 yaşında ayrı yasamaya başladı ve 35 yaşına kadar düzgün bir ilişkisi olmadı. "Cici aylar" bittikten sonra HER küçük tartışmada ayrılmak istediğini söyleyip ergen kız gibi trip atmaya başladı. AksamKesinlikle gelmeli! Esim le evlendiğimde o 35 yaşında. 19 yaşında ayrı yasamaya başladı ve 35 yaşına kadar düzgün bir ilişkisi olmadı. "Cici aylar" bittikten sonra HER küçük tartışmada ayrılmak istediğini söyleyip ergen kız gibi trip atmaya başladı. Aksam dışarı çıkıp 2-3 gibi gelirdi, "bana karışamazsın, ben öyle alışığım, oyle yaşarım" derdi, zamanla bu çıkışlar sıklaştı ve sabah 4-5 gibi eve gelmeler oldu. Bebeğimiz oldu, böyle devam etti, aile ne olduğunu bilmiyor, ortak karar bilmiyor, ağır geldi, zor geldi. Küfür hakaret ve şiddet de başladı. Ben onu 35 görünce olgun sandım, her kavgada eşyasını (tablet, kulaklık, sarj vs..) alıp dolaba saklar ben kullanmayim diye çocuk gibi.. Malesef simdi boşanmaya hazırlanıyorum
16 Yorumla- +1 yıl
Olgunluğu yaşta aramıcaksın
Cevap sahibi+1 yılMalesef bunu yaşayarak öğrendim 😔 ama olsun, oğlum oldu çok şükür, iyi ki oldu ♥️
(Telefon kafayı yemiş... yazı tekrarlamadan dolayi özür dilerim 🙏)- +1 yıl
Önemli değil :)
- +1 yıl
Allah bağaşlasın🤱
Cevap sahibi+1 yılAmin
Allah razı olsun
Teşekkür ederim 🙏😊- +1 yıl
Ricaederim :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence saçma ya değişir kişiden kişiye. Benim babam 45 yaşında hala olgun değil mesela :D Ergen ergen işler yapıyor bizle netflixin gençlik dizilerini falan izliyor. Evli de değil zaten arada sevgili yapıyor. Valla erkek arkadaşım bile daha olgun.
Bir de 19 yaşındaki köydeki görücü usulü evlenecek kız 35 yaşında adamla mı evlensin? Yazık olur yani yaşıtıyla evlenmesi daha mantıklı bence. Çok yaş farkı iyi değil. Kızlar da çok olgun değil yani küçük yaşlarda.
Bir de kadınlarda 35’den sonra üreme ile ilgili sorunlar çıkmaya başlıyor. Çünkü yumurtalarımız doğduğumuzdan beri aynı yerde ve zamanla bazıları hasar görüyor yeni yumurta da üretilmiyor sürekli stoktan kullanıyoruz yani ne kadar sağlıksız yaşarsanız o kadar çok hasar görür yumurta hücreleriniz.
Anne olmak için biyolojik olarak en uygun yaşlar genç yetişkinlik dönemleri. Tabii ben çocuk düşünmüyorum siz de düşünmüyor olabilirsiniz ama düşünenler de var. 21-22 yaşındaki kızlar da en fazla 25indeki adamla evlenir yani.
Ama sen tabii 30 üstü tercih edebilirsin kendin zevkine kalmış.
Ben şahsen kendim 30 yaşında evlenmeyi tercih ederim evleneceğim kişi de 30-35 aralığında olsa ideal.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖf ne kadar boş yorumlar yapmışlar neymiş erkekler evlenmezmiş otuzdan sonra kriterler falan artıyormuş vb arkadaşlar iyi misiniz 20li yaşlarda aslında size uygun olmayan biriyle evleniyorsunuzdur eğer otuzlu yaşlardaki isteklerinize uymuyorsa.
Ayrıca bazı erkekler sanki lütuf ediyor gibi yorumlar yapmış kimse evlenmek zorunda değil evliliği zorunluluk olarak göremler var hala şaka gibi. Çok şükür çevremde aklı başında insanlar var bunlardan olsa her gün sinir krizi geçiriridim.
Ben buna mukabil farklı yorum yazacağım.30 yaş altı erkekleri evlenme yasağı gelsin demişsiniz bunun yaşla alakası yok ben 34 yaşındayım ve kendimi geliştirmek için çalışıyorum şimdi ben ne kadar olgunum desem de yalan olur. Hergun denilse ve sen ne kadar olgun beyfendi birisin diyen çıksa hiç olmadı böyle söyleyen ve 30 lu yaşlara karşı üzülerek söylüyorum kızlarda hep onyargi ile yaklaşıyor bu acı tecrübeyi bizzat yaşadım ve yüreğim kırıldı depresyon geçirdim ben ne hata yaptım bilemem ama belliki bana karşı sen malsin diyende var küçük beyinlisin diyende var ben 27 yaşımda yanlış bir evlilik yaptım görücü usulü ve bedelini ağır ödedim maddi ve manevi zararım çok büyük oldu orası ayrı hikaye boşandım . Hani bir düşünülse 20 li yaşlar çok çocuk akıllıdır denilmesi bana komik geldi mantıklı bir düşünce degil özellikle erkek tarafından bakılırsa ben o yaşlarda çok eğlenceli komik insanlar gördüm ve espri anlayışı çok geniş ve onlar daha olgun daha kibar daha görüntü çiziyorlar. Ben 30 lu yaşlara da saygı duyuyorum fakat içlerinde aklı çocuk olan var mı evet var ama bu insana gorede değişiyor. Hepimiz insanız sonuçta ve olgunluk yaşla alakalı değil akıl ile alakalı düşünce ile alakalıdır. Sorunuz konusunun cevabına ben ancak bu şekilde cevap verebilirim . Son bir ekleme daha yapmak istiyorum insanları sınıflandırma yaparken bir kez daha düşünmek gerekir şu yaş olgun iyi beyfendi nazik şu yaş sığ akıllı muamelesi yapmak aksine çok iyi düşünce degil siz fenomen bir insansınız sorunun kaynağı ne ile bulundu bilmiyorum fakat bana göre artık sınıflandırma konusu bir kez daha gözden geçirilsin derim
00 YorumlaBır erkek oLarak gözlemlerıme gore bır yorum yapmak ısterım. Yasaklama olayı olmaz ancak bunun zaten kararını kadınların vermesı gereken bır durum. Kızlar daha 20 ye basmadan evlenme kafasına gırıncede halıyle oyle bır talepte olusuyor. Erkeklerın gec olgunlastıgı meselesı harıcı bırde bır erkegın okuyup askerlıgını işi gucunu karıyerını oturtması zaten ortalama 30-35 i bulur. Bence bır erkek asla karıyerını oturtmadan evlenmemelı ama bu tabıkı bölgelere göre ve örf adetlere gorede degısen bır durum. Fakat ülkede bu derece yuksek boşanma sebeplerının en buyük etkenı zaten maddıyata dayalı tam ekmegını karıyerını elıne almamıs bır erkegın yaptıgı evlılık ucurum kenarına yapılan evden farksızdır. Fkata bayanlarda durum daha farklı bence bır kadın max 30 da evlenmelıdır 25 bandı ıdealdır zıra kadınında dez avantajı erken çökmesıdır 25 yasındakı bır kadın ıle 35 yasındakı bır erkek aşa yukarı aynıdır fızıkı şartlardadır bana gore zıra bunu zaten kadının 30 lu yaşlardan sonra dogurganlıgının azalmasındanda net olarak anlayabılırız. Fınalde hanım kızlarımız 18-20 yaşalrında koja derdıne dusunce evlenecegı koja adaylarıda malasef agzı süt kokan anne kokusunu üstünden henuz atamamış olan damat adayları olacaktır
00 Yorumla
+1 yılBence yaşla alakası yok tamamen karakter meselesi.. 30 yaşını geçmiş ama tenekeden farkı olmayan insanlar var.. Ses var ama içi boş😉 O sebeple ben insanların beyin yaşına bakıyorum o mühim.. İnsan hangi yaşta olursa olsun hazır olamıyorsa olamıyor.. Bu durumda da en doğrusu evlenmemesi.. O olgunluğu ve sorumluluğu kendinde görüyorsa ne yaparsa yapsın.. Keyifli geceler.. 🥂
40 YorumlaBir kere sorduğun soru doğaya aykırı. Bana aklın ç*künde mi diyenler olacaktır ama umrumda değil. Erkeklerin bu şekilde olmasının sebebi toplum. Çocuğuna kıyamayan anneler. Erkeklerin cinselliği sizin gibi değil. Çoğunun erken yaşta evlenip cinsellik yaşamaya başlaması gerekiyor.
Ayrıca 30'lukları 18'lik kızlarla evlendirisiniz siz bir de şimdi. Gülünç...
Ne de olsa çok olgunlar değil mi?
Sizin bu saçma sapan tutumunuzun yanlış olduğunu ileride erkek çocuğunuz olunca ve onun yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmezseniz göreceksiniz.
Tabii o zaman da sormak istersiniz oğlum aklın ç*küne mi kaçtı diye?
Toplum böyle yozlaşıyor işte.
Her neyse yirmilik kızlar çok olgun otuz beşlik erkeklerle evlenebilir. Kırk yaşına geldiğinizde görürüz sıkıntı yaşıyor musunuz yaşamıyor musunuz?
Sizin olgunluktan kastınız eli ekmek tutmak. Ev bark sahibi olmak. Yazık...40 Yorumla
+1 yılBence erkeğin geç olgunlaşması -hatta kadını bile ekleyebiliriz - hayata geç atılmak. Okumak, iş bulmak, maddi bir birikim sağlayabilmek ailesinden destek görmeyen 30 yaş altı erkek için çok zor. Bu durum erkeği sorumluluk altına girmekten çok depresyon sahibi yaptığı için erkekler depresyon halinde bir de ekstra sorumluluk almak istemiyorlar.. bu sebeple de çocuk kalıyorlar. Tıpkı ortaokul çocuklarının sürekli ilkokul çocuklarıyla aynı bahçede oynamalarından dolayı ilkokuldaki davranışlarından kopamayıp hiç büyüyememeleri gibi bir şey..
20 Yorumla
+1 yılBence bu bozuk düşünceleri kafanızdan atın bayan hanımefendiler böyle düşünen bayanlara sesleniyorum herşey sizde bitiyor siz bayanlar kandirilmasaniz biz erkekler size birşey yapmayız karaktersiz tipleri ayırt etmiyorsunuz kim seviyorum diyorsa kosuyorsunuz sonrada bütün erkeklere gem vuruyorsunuz bence kabahatin büyü siz bayanlarda sizler gözü açık ayık olacaksiniz burda suçlu aramıyoruz ama korde değiliz olan bitenleri yapılanları görüyoruz toplum olarak olan bitenler yaşla değil tamamen kişilikle karakterle terbiyeye ahlakla alakalı kişi kendini yetiştirmişse erkek bayan farketmez yaşı başı kaç olursa olsun herzaman kendi içinde toplum içinde sıkıntı
10 YorumlaErkek ister istemez 20 yaşında sonra olgunlaşmak zorunda. Zira yaşadığı toplum, büyüdüğü ortam güçsüz erkeği barındırmaz. Erkek daima ayaklarının üstünde durmak, güçlü olmak, anlayışlı olmak, alttan alabilmeyi bilmek zorunda bırakılıyor.
Fakat bu durum kız çocuklarında tam tersi, ne toplumda ne ailede biçilen bir sorumluluk olmadığından, 30 yaşına kadar çocuk kalıyorlar.
Haliyle evlenecek yaş skalasında erkeklerden çok, kadınlar 30 yaş altında evlilik kararı vermemeli, verseler de buna yasaların izin vermemesi gerek.
Bilhassa kadın gibi çocukluğundan beri tek gayesi evlenebilmek olan, bunu tek başarı olarak gören, tek hedefi olarak gören cinsiyetin sağlıklı bir evlilik yapabilmesi, yapsa da sürdürebilmesi düşünülemez.13 Yorumla- +1 yıl
mal mısın lan sen 30 yaşından sonra anne olması zorlaşıyo kaldı ki o çocuk büyüycek hareketlencek annenin yaşı artıkça gücü yetmeyecek saçma sapan sallamışsın ayrıca hiç bi kadın öyle düşünmüyor
- +1 yıl
30da evlenip 3 çoçuğu olan kız kuzenlerim var. Çocukları da çok tatlı, güzel, sağlıklı. 30dan sonra zorlaşıyor diye birşey yok.
- +1 yıl
tabikide var bilimsel araştırma bunlar 50 yaşında zaten doğurganlık bitiyor 30 dan sonra da iyice azalıyor
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılZaten istesek de 30dan once o maddi guce ulasamiyoruz babadan kalma bisey yoksa. eskiden insanlar manevi acidan zenginmis ve bu yetiyormus. simdi gelinler birbiriyle sidik yaristirir oldu.
"aysenin dugunu soyle satafatliydi fatmaya su kadar altin takıldi benim asagi kalir yanim mi var"
Yok. onlar kadar embesil ve sığ beyinlisin canim kardesim. mutlulugun bunlar olmadigini anlamalari gec olmuyor zaten.2 3 yil sonra biten evlilikler genelde bu zayif temeller uzerine inşa edildiginden cabuk yıkılıyor. uzuluyorum evlenmek icin acele edenlere. omrunun geri kalanini aptal ve karaktersiz biriyle ortak gecirme riskine girmek buyuk ahmaklik00 Yorumla
+1 yılÖyle bir karar gelirse haklı olarak erkekler de bu durum için derinlemesine kurallar isterler. Evlenecek kişiye ehliyet şartı isterler. Mesela evlenmek isteyen bir kız evlilik ehliyeti için ilgili kuruma gider ve bir mülakattan geçer.
Müfettiş-- Bir kadın ailesinin ihtiyaçlarını nasıl gidermeli sence?
Evlenmek isteyen Z kuşağı kızımız-- Eeemmm ummmm bilmeeeem.
Müfettiş-- Nasıl bilmezsin kızım! Evde anneni hiç mi gözlemlemedin.
Evlenmek isteyen Z kuşağı kızımız-- Yaa üff ne bilim ben dizi izlerken annem önüme meyve tabağı falan bir şeyler koyuyor ama o sırada diziye baktığım için pek konsantre olmaıyorum yaaanıııı.
Müfettiş-- Bu malınn evlilik sertifikasını 10 yıl erteleyin. Evet, sıradaki.00 YorumlaOlgunluğun yaşla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
30 yaş altına değil de olgunlaşmamış ergenlere bu yasak gelse hiç de fena olmaz..41 Yorumla- +1 yıl
Yorumun altına imzamı atarım
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik yasağı ne ya... Evlilik yasağı, başörtüsü yasağı, inanç yasağı, o yasağı, bu yasağı, şu yasağı... Yasaklarla olmaz bu iş. Sorumluluk aldıracaksın ki olgunlaşsın.
Evet olgunluk problemleri var fakat hepsinde değil. Ayrıca anaları babaları doğru düzgün yetiştirseydi o zaman. Yapıyorlar çocuğu ne inanç var ne kültür ne "gerçek" örf adet ne saygı sevgi salıyorlar sokağa hasbelkader büyüyor erkek oluyor askere giderken bile mızmızlanıyor, anne-baba parasıyla geçiniyor sonra olgunluk bekliyoruz. Çok çok nadir insanlar böyle olgun ve düzgün. Çok boş adam var, bu konuda haklısın. Çok boş kız olduğu kadar ama. Umarım sana bana olgun olanı denk gelir. Zaten kızgınım bazı mallara :D00 YorumlaÇok genç yaşlarda olgun düşüncelere sahip olanlarda var. Haklısın yani. :)
51 Yorumla- +1 yıl
Düşünceyle iş bitmiyor. Davranışları bozuk zaten
Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı. Zamanla olgulasan tek sey armuttur canim. su yillarda kizlarinda cok olgun oldugunu soylemeyecegim hala ergence cocukca hareketler dusunceler tavirlar oldukca fazla. lay lay lom yaslari 15e kadar bence en fazla. ama Şu an ya cogu kisinin ruhu cocuk ya da zeka seviyeleri ne yazikki durum bu benim gozumde🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılOlgunluk yaş ile değil yaşanmışlıklara ilgili 30 yaşına gelmiş bir insan ya 10 yaşındaki aklıyla kalıyor veya 60 yaşındaki zihniyetiyle büyüyor. Misalen çocuk yasta sürekli hem maddi hemde manevi zorluk çeken 10 yaşındaki çocuk 30 yaştaki bir olgunluğa gelebilir. Pişmekle ilgili zamanla degil
10 Yorumla
+1 yılbana sorarsanız olgunluğun yaş ile bir alakası olmadığını söylerim
olgunluk tamamen kişinin kişiliğinden düşünce yapısından fikirlerinden anlaşılır ve uysal olmasından gelir
ve bu her yaşta olabilir ya da olmayabilir ister 20 ister 40 fark etmez10 Yorumla
+1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeyi zaten düşünmüyorumda kızların sürekli erkekler geç olgunlaşıyor yalanından gına geldi asıl geç olgunlaşan kazık kadar olduğu halde kendisini Barbie, prenses sanan kız cinsidir. O şımarık bebek kız halleriniz o kadar iticiki olgun kadınların tırnağı bile olamazsınız o kadar diyorum. Kendi yaşımdaki kızlarla anlaşabildiğim milyonda bir çıkıyor çoğu olgunlaşmamış ve oturup doğru düzgün konuşmayı dahi bilmiyor. Asıl ergen kızların evlenmesi yasaklamalı aklı beş karış havada daha kendisi çocuk olan kızdan çocuk büyütmesini beklemek tabiki tuhaf oluyor...
00 Yorumla
+1 yılolgunluğun yaşla alakalı olduğunu düşünmedim ben..
hiç bir zaman..
yaşım 20 li yaşlarda da aynı şeyi düşünüyorum..20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı.
Lan gerçi bu karı milletinin olgunluktan kastı, erkeğin anasını babasını unutmuş olması, bütün maddiyatın ve ilginin karısına dönmesi, karıya köpek olunması falan işte..
E hadi tamam yakalım gemileri, sadece ikimiziz desek bunlara, illa ki kıvırırlar. O yüzden beyler, bu olgun erkek, ideal erkek vs dolmalarını pek yemeyin oğlum, zararlı çıkarsınız..
Dükkan bu diyin, . ötü yiyen buyursun.
Yoksa hadi naş..00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sözleşmesinde herhangi bir nedenden ayrılık söz konusunda hiçbir şekilde nafaka ve mal varlığı almayacağı belgesini imzalamayan kadınlarda evlenmemeli
Ayrıca zeka testinden geçmeli 6 ay boyunca kısıtlı kıafet veya yiyecekle yaşamayı başarabilen kadınlar bu testi geçerse evlenmeye hak kazanmalıdır madem erkeklere böyle ise kadınlara da böyle olsun bakalım00 Yorumla
+1 yıl30 dan önce evlenseydim cok salllakklik yapmis olcaktim
gecmiste bende olgundum ama bilincli ve oturakli degildim..
olgunluk her yasta var..
sorumluluk ve oturaklik yani bilincli ne istedigini bilen yaş 30 dur
daha erken yas erken yaslandirir ve cok agir olur
bence cocuk yapmak icin evlenilmemeli
yaptjn bosandin ee noldu mk simdi?00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 570 cevap paylaştı. Erkek 30-35 yaşından önce evlilik düşünmemeli. Nedeni ise cpd (cinsel pazar değeri) erkeklerde bu yaş aralıklarında zirve yapmaktadır. Kadınların 20-30 yaş aralığında zirvede iken hızla düşüş yaşarlar ve evlilik için her mübah yolu denerler. :) Erkeklerin 30 dan 50 ye kadar yolu var cpd skalasında. Teşekkürler.
00 Yorumla
+1 yılŞahsın kendini hazır hissetme hali kesinlikle kişinin yaşanmışlıklarına, bağ kurduğu çevresine ve acılarına bağlı değişkenlik gösterir. Kişi tecrübeleriyle olgunlaşıyor ve sorumluluk alabilecek düzeye erişiyor bu düşünce sistemine ulaşan birey evlenebilir bu olgunluk için illa bir sayı gerekmiyor. Yaş’ a takılmayın
00 Yorumla
+1 yılSana evlenme yasagı gelmeli 15 yasında ev gecindiren ailesine bakan cocuklar var sen ne gördünki konusabiliyorsun 30 yas altı evlenme yasak felan 8 yasında evine ekmek götüren cocuklar var yan yana senle oturtalım konuşması sohbeti fikirleri aklını alır boş paylasım
00 YorumlaJennifer Lopez 30 dan küçük ile evlenmeyin dedi ya hemen aaooo haklı demek ki moda böyle diyen sizin gibi beyin yoksunlari keko, kezban kızları görünce üzülüyorum hemcinslerime. Keşke ölüp gitsenizde bu hastalıklı sığ düşüncelerinizi başka insanlara bulaştırmasanız.
00 Yorumla
+1 yılBir fahişenin hayat hikayesinin belgeselini izlemiştim. Kadın 30 yaş altı erkeklerle ilişkiye girmiyormuş. Çünkü sapkınlık yapıyorlarmış. 30 yaş altı düzüşmeyi bile bilmiyorsa evlilik müessesesini yürütmesi pek mümkün görülmüyor. Evlilik yürüse bile geride çok iz kalacaktır. kalan izler pişmanlıklar kırgınlıklar ve mutsuzlukları beraberinde getirecektir. istisnalar kaideyi bozmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklı gibi ama haksizsin. Bence herkesin ortami ile alakali. Kaldi ki eskiden anne babalarimiz daha olgunmus. Bu nesil bir haybeye geldi. Bence bizden sonraki nesil daha olgun olucak. Mesala ben cocuklarim 15 olmadan kisisel bakimindan tut hayatinin belli bir kalitede tutucak kadar temizlik, yemek yapmak, kendini gecindirecek kadar ekonomik bagimsizlik konularinda egitmek istiyorum. Evet Şu an size çok basit gelmis olabilir. Ama liseyi hatirlayin ve usulca kenara cekilin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim rahmetli dedem daha 22 yaşında gedikli astsubay iken ananem ile evlenmiş ve rahmetli ananem 16 yaşındaymış. 59 sene aynı yastığa baş koymuşlar. Şimdi de aynı mezarda yan yana yatıyorlar.
Ama tabi eski insanlar başka oluyor. Riyakarlık bilmiyorlar. Bizden daha temiz yaşıyorlar herşeyi.
Günümüz şartlarında tabi ister istemez 30'undan sonra evlenmek daha uygun.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 çok be yani tamam belki bende işi gücü toparlama birikim yapma derken 30'a merdiven dayarım belki hiç evlenemem ama bunun normali 25-26 bence, 32-33 yaşında baba olsan çocuk 10 yaşına geldiğinde 42-43 yaşında adam olacaksın çocuk dede mi desin baba mı desin haksızlık bence
00 Yorumla30 yaşından küçük erkekler çocuk yeaaa
Diyen kız : Ben kediyim miyuv. Beni sev bana ilgi ver. Şunu kiskandirayim. Durup dururken trip atayım. Mantikli düşündüğünü zanneder ama geniş düşünmeyen çocuk zihniyeti10 YorumlaKesinlikle...
Ne varsa biz olgun erkeklerde var.
Şunun gibi gari bulursam evleniyom pazartesi.
Aha da ilanımi verdim gidiyom 😝
10 Yorumla
+1 yılBence gelmeli. Ya da bir kadına nasıl davranılır eğitimi verilmeli. Özellikle yaşıtım olan erkeklerdeki özgüven kimsede yok. Milyonları olan zengin sevgililerim oldu ama bu ağzı açlık kokan yaşıtlarım kadar havalı değillerdi.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen feleğin çemberinde geçmişsin belli
+1 yılYaş ile alakası yok. Bazı kızların da olgun olduğunu düşünmüyorum, aynı yaş grubuyuz diye bu muameleyi görmek istemem.
18 yaşında gayet olgun davrananlar biri de vardır, 35 yaşında çocukça düşünenler de vardır.10 Yorumla
+1 yıl33 olsa daha iyi olur.. insanlar ömürleri boyunca bir cok kez belli yaslarda değişime uğrarlar..30 yaş sendromu sonrası evlilik daha doğru olur..
20 Yorumla
+1 yılYaşın kemale erdi 30a kadar evlendin evlendin evlenemedin evlenemedin. Ondan sonra gerçek aşkı bulamayacaksın bir tane dızo çıkacak karşına sana finansal kölelik yapacak sende ona istediklerini vereceksin ama içinde hep offf ömrümü tükettim offf şu adama harcadığım senelere bak diyeceksin.
O yüzden 30 yaşın altındaki erkekleri eleştirme şahsen ben 21 yaşındayım ve evlenmeyi düşünmüyorum güzel bir kızla çıkana kadar20 Yorumla
+1 yılAksine evlenme yaşı küçültülmeli.
Hatta ehliyet alma , oy kullanma yaşları da küçültülmeli.
Gençlere daha cok güvenmeli ve güvenebileceğimiz doğru kararlar alabilen genç nesiller yetiştirmeliyiz.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl32 yaşında evlendim. 3.5 yıl sürdü evliliğim. Hem birlikteyken hem ayrılırken hem ayrıldıktan sonraki süreçte hataları yine kendisinin yaptığını itiraf eden bi ilişkim oldu. Eğer daha erken evlenseydim hataları ben yapardım. Kısmen haklı bi önerme.
00 Yorumla
+1 yılOooo soruyu soran erkeklere laf attı hemen linçlemeliyim 😆
Şaka bir yana genelleme yapmak doğru olmaz o olgunluğa ulaşmış hemcinslerim mutlaka vardır sonuçta herkesin karakteri hayattaki rolü farklıdır00 Yorumlaİstediği kadar çiğ kalsin. imanini kurtarmak için evlenmek şart. zaten hayati evlendikden sonra anlar insan daha da bir olgunluk gelir. zaten o olgunluğun 30 dan sonra aliyor genelde erkekler. e daha sonrasi evlenmekde biraz tuhaf olur.
00 Yorumla
+1 yılOlgunluk dediğimiz şey bence insanların yaşadıkları gördükleri şeydir bazı kişiler acı çekmeyip yokluk nedir bilmiyor bunlar için hayat toz pembe tabi ama dediğim şeyleri yaşayan insanlar daha olgun ve her adımını düşünerek atarlar
00 Yorumla30 yaş altı her kız çok mu pişmiş oluyor? 😅 Bırakın böyle genellemeleri olgunluk yaş veya cinsiyetle ilgili değil, sizin çevrenizde hep çiğler var diye herkes aynı olamaz.
10 Yorumla
+1 yılHayir. Ben genc erkeklerden hoşlaniyorum. Dayim yaşindakilerden değil. Igrenc. Ben erken evlendim. Ikimizde gencdik. Genc ve bu yüzden daha sağlikli güclü erkek dururken 30 yaş üstü erkeği ne yapican. Ve erkekler yaşlandikca sperm kalitesi düşüyor ve cocuk hasta doğumasi yükseliyor.
(Türkcem icin ve yanliş bir sey söylediysem özür dilerim)01 Yorumla- +1 yıl
yorumumu silin lütfen
+1 yılBirseyler diyecektim fakat benim yerime bazi kisiler soylemis zaten, lutfen devam et 30 yaşına kadar gelmemis erkeklerin evlenmesi sana dogru gelmiyorsa devam et gelmesin, akli basinda olan kimse de beklemez zaten senin gibi insanlardan birşeylerin dogru gelip gelmemesini, Allahimmmmmm abi niye boyle insanlar bu kadar çoğaldılar. (Elestireye acik değilsen boyle bir soru sormamalıydın. Yorumumu anlayisla karsilamayacak kim varsa lutfen ama lutfen eyvallah deyin geçin)
00 YorumlaOlgunluk yaşla değil yaşantıysa oluşan bir oluşumdur. Bunu anlayamayacak kapasiteye olmaktır asıl “çiğlik”.
Belki de 30 dan önce de düşünmek yasaklanmalı..
hani yeterince pişmeden falan (!)00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu kesinlikle yaşla alakalı değil. Bu gözler 15 yaşında küçük kardeşine bakan, annesinin üzerine titreyen olgun çocuklar da gördü 40 yaşına gelip eşini rezil eden utanç verici insanları da.
00 Yorumla 30 yaş altı biz erkeklere göre de biraz cıvık kalıyor sanki. sjsj
Öyle şey mi olur kız. Genelleme yaparsan haksızsın. Ama bazıları dersen bak olur. Çünkü bazı erkekler yaşadıkları şeyler gereği yaşına göre daha olgun olabilirler. Örneğin erken yaşta çalışmaya başlamıştır. Yaşadığı maddi ve manevi durumlar ona bir olgunluk katmıştır.00 YorumlaBence kadın erkek ayırmadan bütün evlilikler psikolog soruşturmasından ve onayından geçmelidir. Kişilerin adli geçmişi araştırılmalı ve tarafların bilgisinin olduğuna dair onay alınmalıdır. Aynı şekilde evlat sahibi olabilmek içinde benzer süreçlerin yürütülmesinden yanayım. Aslında direk bütün dünyanın çocuk sahibi olmasına karşıyım bir 10 yıl kadar.
00 Yorumla
+1 yılHayır tabii ki. 30 yaş altı olup işini düzenini kuran olgun birçok erkek var. Neden beklesinler ki? 25 yaşını geçmiş hala olgun olmayan bir erkek zaten evliliğe yanaşmaz.
00 YorumlaYaş demeyelimde IQ testi şart olsun ayrıca evlilik okulu diyede eğitim kursları açılsın IQ Testini geçemeyen kursu bitiremeyen belgesiz kimseler evlenemesin bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence hem erkek hem kız 24 yaş altına yasak gelmeli 24 yaş atı daha cocuk meyin ne olduğunu bilmiyor işsiz güçsüz evleniyorlar sonradan boşanmasalar oluyor
24 yaş altı yasak gelmeli00 Yorumla
+1 yılO tamamen karakterle alakalı, çoçukluğumdan beri çalışmak zorunda kaldım, çoçuk işçi olarak ezilerek geçti hayatım, 17 yaşından beri kendim tek yaşıyorum, şu an 26 yaşındayım evim arabam birikmiş param ve kendime ait spor odam ve oyun odam var, misafirim eksik olmaz, yemekler konusunda daha yapamadığım bir yemek olmadı. İnsan kendini geliştirmeli, başkalarından bunu beklememeli
00 YorumlaKuzu olgunluk yaşla olacak bir şey değil insanın nasıl yaşadığıyla alakalıdır. Maalesef günümüz kızlarında şu hava var. Hani böyle arkadaşım erkeklerle olayım. Mesela bu algı olduğunda karşıdaki de her şeyi yapıyor. Sonra şu genelleme çıkıyor bütün erkekler şerefsiz. Bence insanın karakterine bakın öyle ilişki yaşayın veya evlenin
00 Yorumla
+1 yılEvlilik tamamen iki tarafinda aile olma ve sorumluluklarını yerine getirme gücünü kendilerinde hisetmelerine bagli diye düşünüyorum. O gucu hissediyorlarsa her yaşta evlenebilirler
00 Yorumla
+1 yılne saçma birşey bebeğim bu 30 yaşta aslında genç bir yaş yetişkin genç 18 30 yaş arası tam eğlenme makara gezme tozma yaşı 30 45 arası da tam böyle iyi bi kariyer güzel bir hayat yaşı yani 30 45 de genç ama 20 li yaşlardan daha yetişkin aklı basında bir yaştır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yıl26 yaşında kaç tane erkek tanıyıp bu yorumu yapıyorsun onu geçtim yaş belirtmiş birde 30 yaş diye çok ilginç kafalar bunlar pudra şekeri ile ulaşıyorsunuz sanırım normal kafa yapısı değil bu :D
00 Yorumla - Devamını Gör (344)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat