Bugün böyle bir konu konuştuk. Belli bir yaşa kadar evlenmeyen insanlar bunu rahatlığını alışıktan sonra evlilik konusuna çok daha soğuk bakmaya başlıyorlar diye.

Bugün böyle bir konu konuştuk. Belli bir yaşa kadar evlenmeyen insanlar bunu rahatlığını alışıktan sonra evlilik konusuna çok daha soğuk bakmaya başlıyorlar diye.

Kendimden örnek vereyim.
İlk önce.
Hiç evlenmedim anlayacağınız üzere.
Evliliğe bakış açım galiba eski de kalmış olmasından dolayı aynı bakış açısında birini bulma ya da denk gelmemin zor olduğu konusunda şanslı olduğumu düşünmüyorum.
Paranın ön planda olduğu gözle görünür şekilde ortadayken ve kişinin sizi tanıma çabası cebinizin ne kadar dolu olduğundan sonra gelmesi bu kadar belirginken , benim birine guvenebilme hayatıma girebilme ya da benim onun hayatında yer etme ihtimalim pek doğru görünmüyor.
Bir de konumuzun ikinci kısmı var ki birinci kısım kadar önemli.
İnsanların yaşam tarzı ve davranış şekilleri, beklentileri, istekleri hiç alakasız şekilde ilerler oldu.
Anormal olan şeyler normal,
Normal olan şeyler anormal olarak kabullenir oldu.
Hal bu olunca taşlar yerli yerine oturmaz oluyor.
İnsanlar kendileri için yaşadıklarını , söyledikleri ve konuştukları şeylerin kendi öz düşüncesi olduğunun yalanına kendilerini gayet güzel inandırmış durumda.
Taklit etmek , miş veya mış gibi yapmak uzun zamandır adet haline gelmiş durumda.
Karanlıkta gerçekten herkes insan olarak görünüyor.
Bu konu da sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum.
Ama dediğim gibi sadece karanlıkta.
Hayatın tek gerçeği doğum ve ölümden sonra.
Evlenebilir bence neden evlenmesin.. her şey yaş değildir bana göre.. 40 yaşında bile aşkı bulan evlenen olabiliyor hatta çocuk yapan.. ama insanın biraz da çaba göstermesi ve araması gerekiyor yani oturduğu yerden 20 yaşında ki birisi bile sevgili bulamaz
30 yaşından sonra insana bir olgunlaşma geliyor ve seçicilik artıyor. Normal de 20'li yaşlarında birinin gülüşüne vurulup evlenebilirsin ama 30'dan sonra öyle olmuyor, deli gibi sevsen de mantığına uymadıktan sonra reddediyorsun. Aslında bu çoğu insana göre kötü bir şey olsa da bence güzel bir evlilik için seçilcilik şart. Genelde zaten 20'li yaşlarda yapılan evliliklerin çoğu bitiyor çünkü insan büyüdükçe düşünceleri değişiyor ve karşındaki kişinin kendisine uygun biri olmadığı anlıyor, sevgi de artık bir yere kadar götürüyor. O yüzden 35 yaşından sonra mis gibi evlilik olur, hatta 20li yaşlarına göre daha iyi bir evliliği olur.
Benim fikrimce evlenmenin yaş küçük olmadığı sürece yaşı olmaz. Kişinin karşısına istediği gibi birinin çıkmasının zamanı belli olmuyor. Şu dediğiniz doğru yaş ilerledikçe insan rahata alışıyor hatta kriterleri konusunda daha seçici oluyor. Belki sorumluluk almayı göze alamıyor olabilir. Ama insan sevdikten sonra inanın yaşın önemi kalmıyor. Hatta belli bir yaştan sonra yapılan evlilikler daha sağlam ve uzun ömürlü oluyor. Taraflar olgun olduğu için gençken yapılan hataları yapmıyorlar. Ben şahsen 35 yaşından sonra yapılan evlilikleri daha sağlıklı buluyorum.
Cevap
28Cevap
Arkadaşım 47 yaşında evlendi daha bir kaç ay oldu.
Evlenilir neden evlenilmesin? Ayrıca senin nikahına gelicem bı kere bana ne😄
Napican ordan İstanbul dolu burdan buluruz sana😄
Muhterem illâ ki bir nasibi çıkar. Elbette Allah' ın dediği olur.
Ama şöyle de bir durum. Bu yaştan sonra insan insanın kısmeti de azalıyor. Bir çok insan evlenmiş oluyor ve çevren de insan da azalıyor. Ve seçicilik de başlıyor.
Kimisi de bu yaştan sonra sorumluluk almak istemiyor. Ama insan içten içe istemese de evlilikten uzak duruyor
Kesinlikle
30 üstü yaşına kadar, evlenmeyen bir kadın, hayattan ne, istediği bilecek olgunluğa sahiptir. İlişki konusunda net çizgileri olan bir kadındır aynı zamanda. Yanlış ata oynamayacak kadar hayatı çözmüş geçirmiş bir kadındır bu yüzden seçiçi olması muhtemeldir. Her kişiyi almaz kalbinin odalarına, ışık veren olursa da yüreğine ışığını yansıtır gözlerinin menziline orada uyuklar kalır seninle.
Ben hep güzel söylerim biliyorsun :d
Teşekkür*
Evet aslında evlilige sicak bakmıyorlar özgürlük daha çekici geliyor. bir de evlenip ayrilan insanları gördükçe biraz daha uzak kalmaları normal.35 yasina gelen birisi evlenir evlenmez demiyorum. fakat kısıtlamaları görünce dayanilmaz hal aliyor ve evliligi bitirme karari almalari daha hizli şekilde işliyor.
35 yaşına kadar evlenmemiş birinin bundan sonra evlenemeyeceğini düşünmek bence pek doğru değil. Herkesin hayatındaki dönüm noktaları ve tercihleri farklı zamanlarda olabilir. Kimisi erken yaşta evlenir, kimisi ise kariyerine, kendine odaklanmayı tercih eder. 35 yaş, aslında bir insanın hem duygusal olgunluğa eriştiği hem de ne istediğini daha net bildiği bir dönem olabilir. Dolayısıyla, doğru insanı bulduğunda yaşın hiçbir önemi yok. Aşkın yaşı yoktur, her an, her yaşta karşına çıkabilir.
hic belli olmaz bu isler birini tanidim 50 yasinda evlenmisti ama genelde 32 den sonra aman evlenince nolcak ki moduna giriyo insan sorumluluk hic hosuna gitmiyo bide Şu an bosanma orani cok yuksek riskede girmek istemiyor asik olursa belki evlenir 35 te de ask zor gibi
evlenir dayım tam 35 inde evlendi hiç kimseyi istemezdi bütün kızlar peşinde koşardı sonra biz zorladık bizim zorumuzla evlendi şimdi ise mutlu ailesiyle ve diyeceğim o ki dayım evlendiyse herkes evlenir 😂😂
ama dediğiniz doğru bence ya o rahatlığa alışırsa istenmiyor evet
Pek çok insanın bahanesi aslında "rahatlık". Doğru insanı bulamamaktan şikâyetçi insanlar. Ekonomik sebebi ile evlenememekten şikâyetçi. Her şey yoluna girse evlenir de, girmediği için bu bahaneler.
Her zaman bad boy 😎.
Bence evlene neden evlenmesin mesela Ben 33 yaşındayım henüz evlenmedim ama evlenmeyi düşünüyorum Bu sadece ön yargı insanın ne zaman kiminle anlaşacağını bilemeyiz
Daha seçici olurlar. 20'li yaşlardaki gibi hızlı ve heyecanlı değildir. Olgun gözlerle bakarlar hayata. Bu da evlilikten beklentilerini değiştirir bir noktada
3 tane komşum birisi 42 yaşında bayan
diğeri 36 yaşında bayan
45 yaşında erkek evlendi
3’ü de ilk evlilikleri
Umut var diyorsun :D
tabii ki umudunu asla kaybetme diye sana umut aşıladım şu an 😂
Teşekkürler :D
ricalar ya ne demek 😌
Yok ya evlenen evleniyor yine, nasip işi
Evlenir ama gerek yok😀
Cıks 😀
Evliler bekarları korkutuyor😄
Yok ya görücü usulu evlenilir çok kişi evde kalıyor artık sjsh
Ahaha öyle
Tabiki evlilik herkesin düşündüğü bir şey değildir. Kimisi istemez, tercihi bu gönderir. Fakat şu da bir gerçektir ki hangi yaşta olursa olsun , kişi gerçekten anlaşıldığını sevildiğini hissetse neden o kişiyle evlenmeyi istemesin.
evlenirdee bebiş yapmak için çok geç kalmış oluyor🙄
Bence cokk zor ki o ilişkinin uzun ömürlü olacagini sanmıyorum
Ewet de bu yasına kadar yalnız yaşamış biri konfor alanını bozmak ister mii
Bilmiyorum 35 yasa daha cok var bunu da o zamanki ben düsünsünm
Yas 35 yolun yarısıı sakaklarımaa kar mı yagdıı
üzgünüm abii lswpwldldödldş
40 yaş öncesi evliliği hiç düşünmezdim. Cazip gelmezdi. Sonra evlilik meraklısı olmaya başladım. Bir an geliyor istemeye başlıyorsun. Sanırım henüz buna hazır değilsin.
Pek sanmıyorum ama evlenen oluyor bazen de 😂😂
Evet zor bir akrabam 40 da evlendi oda anne zoruyla 2 yıl sonra boşandi sfsfs rahat olmuyolar alışmışlar zırt pırt ayrilmaya evli oluncada kısıtlanmış hiss ediyorlar galiba
Karşılaşılan insan gerçekten değerliyse, gerçekten karakteri sağlamsa, karşılıklı aşk ve güven varsa insan o kâlp çarpıntısını hissetmeye görsün hangi yaşta olursa olsun evlenir..
Evlenebilir ama yaşına göre birini bulmak daha zor olur. Çünkü o yastakiler genelde evlenmiş oluyor.
Evlenmez artık. Kısmet kapanır, heves gider ve hayaller kurulmaz olur..
Geçmiş olsun bea içinde biraz hayal varsa gerçek olur inşallah..
Evlenemiyor maalesef. Fazla detaycı bir insan oluyor ve evlenmek isteyeceği kadınların geçmişlerini sorguluyor
40 yaşına kadar yolu var bu yaşta evlenen insanlar tanıyorum, ama 30 yaşı geçmeden evlenmek daha mantıklı geliyor bana
Arkadaş 45 beşinde evlendi çokta bişey kaçırmamışızsın bok vardı bende evlendim dedi hahahhahahja evlenir niye evlenilmesin
Nasip kısmet bir yana, bu konuyu oturup ciddi ciddi düşündüğü zaman ne getirir ne götürür bunun hesabını yapıyorsun.
Evlenen evlensin bu yaşlara kadar geldik ama bu devirde iyi insan bulamadık dan sonra evlilik neye yarar dostum..
35 den sonra zor biraz, şahsen benim de 3 senem kaldı, evlendim evlendim yoksa evliliği iyiden iyiye çıkarırım kafamdan
35 yaşına kadar evlenmemiş bir kişi elbette evlenebilir. Evlenme yaşı kişisel tercihlere, hayat koşullarına ve fırsatlara bağlı olarak değişir.
30’dan sonrası için öyle diyorlar. Daha seçici oluyormuş. Seneye görürüm öyle mi değil mi? 😂😂
Evlenir evlenmez. diyemeyiz. biraz kişisel bir durum
Narcos pazartesi BİM markete turşu kur gelıyormus ikimiz için alacam raad ol
Kesinlikle doğru belli bir yaştan sonra insanlar evlilik olayına soğuk bakıyor.
Bunun için 3 yılım daha var. Oldu oldu, olmadı yapacak bir şey yok 😄
Olabilir, 35 e gelmeden de imkan görmeyen bizler mevcut
Evlenir niye evlenemesin sadece ciddi düşünmesi gerekiyor
Bişeyler için geç kalmış sayılmayız… belkide daha vakti gelmemiştir…
Evlenebilir hiç belli olmaz belki kendi tercihine göre tercih etmeyebilir
Neden evlenemezsin?
Sadece talipler az olur.😂
Memlekette insan mı kalmadı kardeşim illa evlenir istese
Bende öyle düşünüyorum. Belli bir yaştan sonra alışılmış düzenini bozmak istemeyebilir insan.
karşıma adam gibi adam çıksın öyle güzel evlerim kii 😂
Aslında hayata bakış açıları değişip olgunlaşıyor ve çok daha seçici olmaya başlıyorlar reis.
Dogru bence, yalnizliga alisip o yastan sonra baskasiyla ugrasmak istemiyordur.
Evlenir bence ama yazıldığı gibi alışması zor olabilir
Evlenir yahu görücü usulü falan
erkekse evlenir kadınsa evlenip boşanmış çocuklu yaşlı bi adama tamah etmesi lazım kaldı ki onlar bile muhtemelen bulursa 39-30luk alır
Var böyle tanıdığım insanlar
Tamam ben seni birini bulcam artik yeto yani
Senin hayatin boş ver takma ve Annen felan istiyorsa seni kizdirmak için söylemiyordur mutlu olmani görmek istiyordur
Ah şu Anneler 😄
Neyse 5 senem daha var 😂
Yok lan maşallah ne geçi
Evde kaldın sen artık narkosss..😱
Turşusunu kurduk 😹.
Tam da zamanı.. 😂😂
Geceleri küçük Emrah'a bağlayan Narcos bahanelere sığınırken 😹.
Huysuzun turşusu da acı olur ki..😂
😹😹.
Turşu bozulmuş herhâlde 😹. Bizi dövecekmiş 😹.
Sirkeni mi fazla kaçırdılar yoksa narkooo..😂
Çok zor hale geliyor maalesef
Senden geçti dicemde, kısmet işi biraz belli olmaz
Niye evlenemesin ki evlenir
Evlenir elbet.
Evlenemez değil, evlenmek istemez.
Biraz zor evlenir.
Soğuk bakıyorlar ama evleniyorlar da
öyle bir şey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?