Senin için ölürüm sensiz yaşayamam diyen bir erkeğin gerçekten zor durumda kalsam bana destek olup olamayacağını nasıl anlarım?

Konuştuğumuz ilk günden beri uçuk kaçış abartılı aşk sözcükleri söylüyor. İlk görüşte aşık olmuş." Gözlerime kör dikenler varsa ayağim kor ateşlerde yansa Sevdan bitmez"tarzında şeyleri söylüyordu. Zaten bir seneden beri telefonda konuşuyoruz. Ancak aynı şehirlerde olmadîğimizdan yüzyüze iki kere görüştük. Aileler durumu biliyor. Kendisi evlenmek istiyor. Ama sürekli beni ne kadar seviyorsun tarzında şeyler soruyor. Ben onun gibi uçuk kaçık konuşamam. Gerçekçi bir insanım. Azıcık kendisini eleştirsem bitsin madem istemiyorsan diyor. Fakat o beni eleştirmek isteyince ağzına geleni söylüyor. Kırıldığımı söylesem de ben böyleyim kibar kibar konuşamam diyor. Yani "beni hayata bağlayan tek şey sensin "diyor. Fakat ben hiç de onu hayata bağlıyomuşum gibi hissetmiyorum. Zaten ara sıra eski ilişkilerindeki kızlardan bahsetmesi de ayrı bir tuhaf geliyor bana. Benim hiç sevgilim olmadı. İlk defa birisi için bu kadar kafa yordum. Evlenince şöyle böyle yaparmısin diye müstehcen şeylerin pazarlığını bile yapıyor. Adamın bir orta ayarı yok. Öte yandan da seni benden başka kimse çekmez diyor. Ben de hak veriyorum bu sözüne kısmen. Kendimi değersiz hissediyorum çünkü hep.
Senin için ölürüm sensiz yaşayamam diyen bir erkeğin gerçekten zor durumda kalsam bana destek olup olamayacağını nasıl anlarım?