- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yıl“Güzel seven” insanlar kendine inanmadıkça güzel sevmeleri yetmez. Sevmenin ve benliğin ziyanı böyle başlar. Bazen bazı ilişkiler öyle sonlanır ki güzel seven insanlar bile uğradığı haksızlık karşısında kendini suçlamaya koşar. yanlışı kendinde arar.
Güzel sevmek; başkasını anlamak, duymak, görmek, acıtmamaya özen göstermek, kendi ihtiyaçlarınla onun üzerine yıkılmamak, bir ilişkide erişkin olabilmekle ilgilidir. Tümünü ve daha fazlasını yapmışsınızdır. Öyleyse bu neyin suçluluk duygusudur?
Çünkü olan biten her şeyin sebebini kendinde aramak geleneğiniz olmuştur. Tüm hatalardan dolayı özür dilemek öğretiniz, tüm sorumluluğu üzerinize almak göreviniz olmuştur. Çünkü başkasına gösterdiğiniz özeni kendinize göstermek öğretilmemiştir.
Kendini sevmek başkasının payından azaltacak gibi gelir. Ne yapsanız haksız kazanç elde ediyor gibi hissedersiniz. Oysa güzel sevebilmek için kendini sevmek ön koşuldur. Çünkü size uzun bir zaman şöyle söylenmiştir; “güzel sevmek” başkasına dair yaptıklarınızla ilgilidir.
“Kendini güzel sevmek” hakkında narsistler dışında kimse konuşmaz. Başkasının hatalarını üstlenmeye alışmıştır benlikleriniz. Sevgiyi hak ettiğine inanmak, kendi adına hak iddia etmek, verilmeyen yerde durmama özgürlüğünüz olduğunu bilmek öğretilmemiştir.
Vicdanınızı kendiniz dışında herkes için kullanır olmuşsunuzdur. Zaten vicdan öyle kritik bir noktadır ki başkasına fazla kullanan kendinden esirgemek zorunda kalır.
Güzel sevmek güzeldir. Ama bunun hakkı karşılık almaktır, doğrudur. Ve öğrenir insan işte acıtıldıkça. Geçmişin öğretmediği her şeyi yaşam öğretir yaşadıkça...11 Yorumla- +1 yıl
Bravo.
En İyi Cevaplar
+1 yılGözündeki ufacık yaşı giderebilip gülümsemesini görmek için belki saatlerce çabalamak, kırmaktan korkarak kırıldığı yerlerden başlayarak sevmek. Araya kızgınlık, kırgınlık girse dahi ufak durumları büyütemeden çözülebileceğine olan güvenle ona koşacak veya sana gelmesini sağlayacak kadar aile, sığınak olabilmek. Gülüşlerini, heyecanlarını, üzüntülerini, korkularını paylaşabilmek ve sevdiğini sözlerinden çok bunlarla göstermek. Gerektiği yerde herkese, her şeye karşı yanında durabilmek, zaman zaman fedakarlık edebilmek, onu anlatmaya zorlamadan anlayışla açılacağı anı bekleyebilmektir. Ona sarıldığındaki huzurun tarifi olmaması, belki kimsenin farkında bile olmadığı ufacık kalan her ayrıntısını merak etmektir güzel sevmek. Daha çok sıralanabilir, çok uzayabilir yorum. Çok sevmekten ziyade böyle sevebilmeli insan. Kırmaktan korkup, emek verip sevgisini sakınmadan.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
+1 yılBirini nedensiz sevmek gerekir. Bir nedene dayanan her sevgi bana göre çıkar ilişkisidir.
Onu en kötü halinde bile görseniz sevmeye devam edebiliyor musunuz? Mesela , yer çekimine yenik düştüğünde bile..
Cevap için düşündüyseniz siz güzel sevmiyorsunuz demektir. Çünkü güzel sevebilmek nedensizce her haliyle sevebilmektir. Aradaki, nedenini bir türlü bilemediğiniz çekimin esiri olmanız lazım.
Güzel sevmek, sevdiğini hayatının merkezine koyarak ona eziyet etmek demek değildir. Sevmeyi bilen , sevdiğini hayatının ana rengi olarak görmez onu hayatının en güzel renklerinden biri olduğunu bilir. Böyle sevebilen bir insan aşkını özgürce doya doya yaşar. (Güzel) Sevmek; Yasaklar, kurallar, baskılardan arınmak ister.51 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum.
Şöyle güzel sevilir;
Göz göze gelince gözlerinin içi parlamalı. Kaybetme korkusunu en derinden yaşamalı. Yanındayken bile özlemeli. Gülüşüyle güneş açmalı. Sesiyle huzur bulmalı. Kollarında güvende hissetmeli. İncitmekten kaçınmalı. Ömrünü ömrüne bağlamalı. Her şeye ve herkese rağmen onun yanında olmalı. Aşk budur, sevgi budur...72 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
+1 yılGüzel midir bilmem ama hayatımda bir kez sevdim birini. Nasıl bir hisse oradan yola çıkarak söyleyebilirim duygularımı.. Seni beni atıp zamanı mekanı önemsemeyip "biz" in içinde kaybolmaktır. Birinin hücrelerine kadar inmek istemektir.. Bazen mutsuz olsan da onun mutlu olduğunu görmek için çaba göstermektir.. Olduğu gibi fazlasıyla noksanıyla özümsemektir.. Bazen kendinden bile korumaktır.. Hatta ve hatta işin ucunda onun mutsuzluğu varsa uzak durabilmektir bana göre.. Keyifli geceler panda.
31 Yorumla“Benimle yaşlansana?
Kitap okurum, çay demler
şiir yazarım sana.
Ha bir de, her sabah için şükrederim,
sonra gözlerine bakar “amin” derim.
Amin, bugün de gördüm seni,
bugün de güzel geçecek demek ki…
Ben herkes gibi değil de,
duam gibi severim seni,
kalbimden, gönlümden kopan gizli saklı sözler gibi..
Kim duasını sevmeden diler ki?”
En sevdiğim şiirlerden.. Ve güzel sevmeyi de en güzel anlatan sözler duam gibi sevmek diyor.. Soruyu görünce aklıma geldi. 😌 Güzel sevmek yormadan, usandırmadan bencillikten uzak biz olmanın farkında olmanın mutluluğuyla olur.30 Yorumla
+1 yıl"beklemek cehennemdir, ama beklerim seni".. Shakespeare ne de güzel fısıldar...
Yine yalnızlığıma, yine buraya sığındım. güzel bir mum kokusu, güzel bir kitap, piyanonun güzel sesi... kendimi çok huzurlu hissediyorum şu an. sanki dünya sadece kitap ve müzikten ibaretmiş gibi geliyor. ikisi bitince gerçek dünyaya döneceğimi biliyorum. hiç bitmesin istiyorum. çünkü bitince aklıma küçük odamda olan bedenime yüklenmiş sorumluluklar gelecek. bu müzik ömür boyu sürsün, bu kitap hiç bitmesin...
Öyle bir kadın ki, çocukluğumun bayram sabahları gibi. İnsan gözlerine bakarak nasıl söyler sevdiğini?30 YorumlaÇok sevmek değil doğru sevebilmek, bağımlı değil bağlı olabilmek, yerine göre fedakar olmak ama kendinden ödün vermemek, bir adım önde olmaya çalışmak yerine birlikte yürüyebilmek, gerçek sevginin ayakları yere bastığı için sınırlara da ihtiyacı olduğunu bilmek güzel sevmektir.
32 YorumlaKötü duyguların barınamadığı, sadece sevginin hakim olduğudur 'Güzel sevmek'. Kısacık ömre sonsuzluk eklemek gibidir güzel sevmek, hiç bitmeyecek gibi... Çıkılan sevgi yolunda, yoldaki enkazları bir bir aşarken kişilerin sevgi bağını o yolda o enkazın altına bırakmamaktır 'Güzel sevmek'...
10 Yorumla
+1 yılÜstüne titremektir bir şey olacak diye endişe etmektir artık her insana hak vermektir yemeden önce acaba aç mıdır diye düşünmektir üşüyünce umarım sırtı pektir diyebilmektir nefret ettiğin şeyleri sevmektir her an her saniye arzulamak hissetmektir feda etmektir güzel sevmek ölçülü sevmektir güzel sevmek en iyi bal bile sürekli tadındıkça bıkkınlık verir 🌺🌺🌺🍏
31 Yorumla- +1 yıl
Bir şey farkettim yorumlarda insanlar gerçekten sevmişler tek değilmişim sevindim ☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir alinti yapacagim, soru bana bunu cagristirdi:
"Bu eksik sana değil, bana ait. Bende inanmak noksanmış. Beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanamadığım için, sana aşık olmadığımı zannediyormuşum. Bunu şimdi anlıyorum. Demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar. Ama şimdi inanıyorum. Sen beni inandırdın. Seni seviyorum. Deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum. "
Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna
Guzel sevmek boyle olur herhalde, akli basinda.10 YorumlaKararlarına saygı duymak
Onu üzmekten korkmak
Her zaman destek olmak
Onun yanında mutlu olup mutlu hissetirmekti
Guru diyil sevgi ön plandadır sevdiğini göstermekten çekinmemektir
Birlikte her şey olabilimektir
...
20 YorumlaBirinin beni çok sevmesi benim için pek bir şey ifade etmiyor. Ben daha çok nasıl sevdiğiyle ilgileniyorum. Mühim olan yormadan sevmek, güzel sevmek... Detaylı örnek verecek olursam: Kalp zaten atıyor, marifet ritmi değiştirebilmek..!
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeversin o olduğu için, gülüşü için, bakışı için, karşılık beklemeden, beklentiye girmeden, yormadan, üzmeden, sayarak, merak ederek... dinlediğin şarkılarda onu bulursun, gittiğin yerlere zihninde götürürsün, onunla uyuyup onunla uyanırsın. O gülsün diye, o mutlu olsun diye, o huzurlu olsun diye elinden gelenin fazlasını yaparsın. Onu seversin kalbinle, ruhunla, beyininle... sevgin seni bambaşka biri yapar yumuşatır, hafifletir, büyütür..
10 Yorumla
+1 yılGüzel sevmek? bence insan sevdigini dokunmadan sevebilmeli bakmaya bile kıyamamalı sevdiğine bakarken bile utanıp kızaarmalı böyle adam gibi sevenler var mı bilmiyorum varsa da karsımza çıkmaz zaten
30 YorumlaSevdigi kişiyi incitmeden kırmadan
O üzülür mü diye düşünerek haraket etmek. İlla sözle degil de gözleriyle bakışlarıyla sevdigini göstermekdir bende güzel sevmek10 Yorumla
+1 yılHerşeyi sana güzel geliyor, eksiklikleriyle sevmeye devam ediyor, nefesi sana huzur ve heyecan veriyosa birde aklına düştüğünde yüzünde bi tebessüm beliriyosa güzel seviyosundur..
10 YorumlaDaraltmadan
kendinden bıktırmadan
hespa sormadan
ısrar etmeden
üzmeden ağlatmadan
şüphe düşürmeden sevmektir20 Yorumla
+1 yılKırmadan incitmeden. Eğer ilişki yoksa onu bekleyerek, o sırada başkalarıyla gönül eğlendirmeyerek. Ona saygı duyarak ona güvenerek.
20 YorumlaGüzel sevmek, ona saygı duymak, anlamak, sevgi göstermektir. Kısacası dünyanın tek varlığı gibiymiş gibi hissettirmektir
20 Yorumla
+1 yılErkeklerle kadınların yorumları ne kadar farklı ya , bunlar bir de ileride ailesi babası olacak yazık cidden.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bunun tanımını uzun uzun yapabilirim yani yapabilirdim. Aramızdaki mesafelerden dolayı reddettiğim adam bana "ben sana hiçbir zaman dokunmayacağımı da bilsem yine de severim" demişti.
Yeni kriterim oldu10 Yorumla
+1 yılTaktiklere ihtiyaç duymadan birisine huzur vermek, kafasını ve ruhunu karıncalandırmamaktır. Ve en önemlisi sevdiğini değiştirmemektir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes güzel sevmenin ne demek olduğunu biliyor da şimdi..
20 Yorumla Attığın her adımdan önce kendi adımını değilde sevdiğinin adımını düşünerek olur.
10 Yorumla
+1 yılYormadan, kırmadan, karşındakini kendinden çok düşünerek.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSenin için ben varım sen yoksan ben olmamışım diyen olursa
10 Yorumla koşulsuz karşılık beklemeden saf seversen güzel sevmiş olursun
10 YorumlaKarşındakini incitmeden, kırmadan, tüketmeden sevmek.
10 Yorumla
+1 yılÇok bişey karalamaya gerek yok, en saf tarafı onu düşünürken bile ağlama hissinin gelmesidir
10 Yorumla
+1 yılHer şeye rağmen sevebilmek, her zaman yanında olabilmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel sevmek ruhuna dokunabilmektir. Seni incitmez, üzmez.
Yormadan kırmadan şüpheye düşürmeden sever.20 Yorumla
+1 yılHilesiz bir hikayenin içinde, kim olduğunla ilgili yargılanmadığın, teslim almadığın ve esir düşmediğin. Aydınlık taraflarını destekleyen, sorunlu yanlarını kabul eden. Sevgi ziyanı olmadan, hüzün ve yenilgiden utandırmadan. Sevda için kanamak gerekmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöylemek değil, hissettirmektir.
arayış değil, adamaktır.30 YorumlaKırmadan,
Dökmeden,
Yormadan,
Hesap Sormadan,
İnsan gibi, dürüstçe
Sevmek güzel sevmektir.❤💌😇💕10 Yorumla
+1 yılşu an çok da yaşanmayan bir duygu.. Güzel sevenlere denk gelmemiz dileğiyle..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzel sevebilmek, değerli hissetirebilmek, önemli hissettirebilmek, hissedildiğini hissettirebilmek, seninle birlikte güvende olduğunu hissettirebilmek, hastalıkta sağlıkta yanında olduğunu hissettirebilmek…
00 YorumlaGüzel bakan, guzle görür sözü aklima geldi...
Güzel seven temiz sevendir ve karşılığıni ya güzel sevdiğinden alir ya da başkası onu güzel sever mutlaka o ona gelir10 Yorumla
+1 yılben açıkcası böyle sevilir şöyle sevilir benzetmelerini samimi bulmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılGüzel sevmek partnerinin de bir birey olduğunu unutmamaktır. Kendi yaşantımızın içine sokmak değil, ortak yaşantıyı kabul etmektir. Ölçülü sevmek, tüketmemektir
10 YorumlaSaygıyla, Sevgiyle sevdiğini üzmezsen ona istediği ilgiyi verirsen
10 Yorumla
+1 yılOna kıyamamaktır saygı duymak sevdiğini sözlerle değil icraatla göstermek tir
00 YorumlaYormadan, değiştirmeye çalışmadan, hayatına işine fikirlerine saygı duyarak, önemseyerek, güzel ve kıymetli hissettirerek sevmek
10 YorumlaSeviceksin ama asla belli etmeyeceksin yoksa götü kalkar kötü gününde destek olucaksın
20 Yorumla
+1 yılGüzel sevmek karşılık beklemeden onun gözünün içine bakarak ne söyleyeceğini beklemek önemsemek özel his ettirmek ah güzel sevmek...
20 Yorumla
+1 yılAnneni sevdiğin gibi beklentisiz sevmek, babanı gözünden sakındığı gibi tedirgin sevmek, Kardeşini mutlu etmek için çabalamak gibi çıkarsız sevmek. Güzel sevmek ailen gibi sevmek..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim gibi olur :")) bir tek aileme olan sevgim doğru. Gerisi fasa fiso.
00 YorumlaOnu yanıltmadan aldatmadan sevmek güzel sevmektir bence
20 YorumlaAllah için sevmektir güzel sevmek ❤️
20 Yorumla
+1 yılÖnce güzel düşünmekle başlar güzel sevmek
20 YorumlaBenin için güzel sevmek; sevgide şova kaçmamaktır.
20 Yorumla
+1 yılRastlamadım şimdiye kadar
20 YorumlaKarsi tarafa güvenerek birbirine inanarak baslar ask. Heyecanlı yalansiz gözlerinin icinin gülmesiyle olur
00 Yorumla
+1 yılSüründürürsen güzel seviliyorsun daha çok.
10 Yorumla
+1 yılGüzeli çirkini kalmadı artık bende.
10 Yorumlasaygı duyarak ondan başkasını düşünmeyerek ve birbirinize ait olarak.
00 Yorumla
+1 yılYalan söylemeyerek, ihanet etmeyerek, dürüst olarak..
00 Yorumla
+1 yılYakışıklıysa severim ben bumu demek bilmiyorum ki güzel sevmek ☹️☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜzmeden, yormadan ve gerçekten anlayarak...
10 Yorumla
+1 yılzarar vericem diye korka korka sevmek
00 YorumlaOna baktığında için titrer.
00 Yorumla
+1 yılKırmadan incitmeden sevmek iste
00 Yorumla
+1 yılArtık bilmiyorum sen söyle 😔
00 Yorumla
+1 yılKoşulsuz, yalansız, karşılık beklemeden sevmek.
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne