Gülüşünü sevmek, sesini sevmek, sesini duyunca gülmek, ruhunu sevmek. Kırmadan, dökmeden, ağlatmadan, değiştirmeden, olduğu gibi kabul ederek sevmek ve en önemlisi çabalamak, sevdiğin için kanının son damlasına kadar savaşmak.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Gülüşünü sevmek, sesini sevmek, sesini duyunca gülmek, ruhunu sevmek. Kırmadan, dökmeden, ağlatmadan, değiştirmeden, olduğu gibi kabul ederek sevmek ve en önemlisi çabalamak, sevdiğin için kanının son damlasına kadar savaşmak.
Güzel sevmek zordur. Bir insanın ruhuna hitap etmek. Söz ve davranışlarla ve gözlerle okşar gibi sevmek. İncitmemektir. Güzel sevmek; başkasını anlamak, duymak, görmek, acıtmamaya özen göstermek, kendi ihtiyaçlarınla onun üzerine yıkılmamak, bir ilişkide erişkin olabilmekle ilgili bir durumdur. Sevenin mahareti, seveni ezmemeli...
Düzeltiyorum hemen "sevenin mahareti, sevileni ezmemeli..."
Sevileni diye okumuştum zaten. Yanlış yazdığını düzeltme atınca fark ettim.
Düzeltmek gibi takıntım var, böylesi daha güzel oldu.
Güzel bir soru!
Güzel sevmek, bir çiçeği saksıya koyup kendi yaşam şartların da yaşaması için zorlamak değil; onu kendi toprağında, kendi ikliminde sevmek gibidir.
Tıpkı bir vahşi hayvanı kafese koymadan, onun doğal ortamında hayranlıkla izlemek gibi…
Yani bir insanı da seviyorsan, onu değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi kabul ederek sevmelisin. Çünkü onun doğası, huyları, kusurları, güzellikleri bir bütündür.
İnsanın İnsan için yaptığı en büyük hatalar arasın tıpkı çiçek gibi tıpkı kafese koyduğu vahşi hayvan gibi, sevdiklerini “kendi istediği gibi” yapmaya çalışmasıdır.
Doğada her canlının zararlı olduğun dan daha çok faydası vardır ama zararı Kendi doğasına değil doğasına aykırı davranan insan için zararlı görünür oluşudur.
İnsan da böyle hem iyi, hem kötü, hem zararlı, hem de faydalı yönleriyle bir bütün canlıdır.
İşte "Güzel sevmek", bu bütünlüğü doğallığı fıtratı görmek ve “Sen böyle olduğun için seni seviyorum” diyebilmektir.
Sevdim dediği kişiyi kendine göre hatalı ve zararlı diye düzeltmeye çalışıyorum demek zorlamak değil, Her şeyi ile onun kişiliğinin bir parçası olarak görerek sevmek gerekir.
"Güzel sevmek" aslında insanın ruhunu, kişiliğini olduğu gibi kabul edip sarmalamasıdır. 🌿 Sevdiğin insanın gülüşlerine saklanıp, sesinde huzur bulmak; onda değişim yaratmaya çalışmadan, onun eşsizliğini kucaklamaktır. Güzel sevmek, mutluluğunu öncelik yapmak, hatalarını bile nazikçe kucaklayabilmektir. Gerçekten seven, sevdiği kişi için fedakarlık yapar ama bu fedakarlık karşısında özgürlüğe zarar vermez. İşte asıl olan, sevginin de bir sanat olduğunu bilmek. 💫
Cevap
3Cevap
Güvenerek olur. değer verirsin onun için her şeyi yaparsın ve yanında olursun bırakmazsın
Kırmadan, nahifçe sevmek.. Sözlerinle, eylemlerinle sarıp sarmalamak.. O insana dünyanın en şanslısı benim hissini vermek..
Yormadan, anlamaya dinlemeye ve hayatına dahil etmek için çabalamayla olur. Gerisi zaten gelir
Dalından koparmadan sevmektir.
hepsi aynı şey uğruna... güzel sevmek boş lakırtı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?