- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSelam
Sevgiline iyi niyetle oruç tutması gerektiğini söyleye bilirsin bu çok normal fakat bu konuda baskı yapamazsın. Sürekli oruç tutması için zorlarsan bir süre sonra senden soğumaya başlar hatta ayrılması da ihtimallerden birisidir. Hepimiz neyin doğru neyin yanlış olduğunu gayet iyi biliyoruz ve ona göre hareket etmeye çalışıyoruz. Kendi bildiklerimizden hatta şaşmıyoruz bile , sevdiğimiz insanlar bazı şeyler konusunda uyarabilir fakat çok baskı kurmaz ki karşındaki insan sıkılıp boğulmasın.
Demem o ki her koyun kendi bacağından asılır. Oruç tutan her insan iyi olmaz mesela ya da tutmayan imansız , kötü olmaz. Allah ile kendi arasında bir şey bu.
Eğer sevgiline aşırı baskı kurduysan bu konu hakkında onunla konuşmanda fayda var. :)180 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılOruç tutması gerektiğini kendisi biliyordur.
Kimse kimsenin ibadetine karışmamalı onun ile Allah arasında olan birşey bu.
Oruç tutmuyor diye yanlış yolda olduğunu düşünemezsin..2 yıla yakın zamanda yenimi anladın yolunu
Yaptığın yanlış değil ama kullandığın sözler aldigin tavır sesinin tonu ve üslubun nasıldı bilemeyiz..
Hiç sevmem oruç tutuyor musun Neden tutmuyorsun sende tut..
Sanane banane kimene söylediğin kişi çocuk değil ne yapması gerektiğine karar vericek yaşta biraz saygı saygı110 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Aslında biraz fazla tepki vermişsiniz diyebilirim. Sonuçta insanlar yanlışta olsa doğruda olsa kendi hayatlarında karar alırlar ve bunu doğru kabul ederler çünkü bu konuları ince eleyip sık dokurlar. Siz sadece onu uyarabilirsiniz ve o isterse kararlarını değiştirir isterse değiştirmez. İnsanlara müdahale etmek yerine bize uymayan bir nokta olduğunda uyarmalıyız ya da ayrılmalıyız. Çünkü hayat onun sevapta onun günahta... ayrılık konusuna gelirsek zamana bırakın lütfen acınızı yaşayın, acınızı saklamayın. Emin olun bir süre sonra hepsi geçecek mutlu olduğunuz günlere kavuşacaksınız. Hem kim bilir eski sevgilinizden daha iyisini bile bulabilirsiniz. Umarım her şey gönlünüzce olur, hakkınızda hayırlısı olsun.41 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bu güzel yorum için
Ben ona sadece nasihat ettim asla emirle bir şekilde konuşmadık tutmak zorundasin tutman lazım falan bir cümleler kullanmadim
Bakalim hayırlısı olsun
Orucu tutmak ya da ac kalmak marifet değil asıl mevzu onu taşıyabilmek. Cogu insan orucunu uykuya tutturur, ağzından küfür hakaret eksik olmaz, insanları kırar. Boyle olunca oruç tutmanın da bi anlamı yok sadece kendini ac bırakırsın.
33 Yorumla
Soran+1 yılZaten oruç tutmak aç kalmaktan ibaret değil
Göz orucu
El orucu
Kulak orucu
Ayak orucu ve ağız orucu
Vardır bunlarida yapmak gerek
Soran+1 yılTabi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
+1 yılMerhabalar muhtemelen tek sebep bu değildir diye düşünüyorum. Genel olarak baskıcı bir tutumunuz olabilir. Ama bu kadar yoğun hissediyorsan muhakkak konuşmaya çalış tekrar. Bir de oruç vs konusu hassas konular kişinin kendisiyle ilgili pek iyi Bi yaklaşım olmamış tutumunuz da. Vakti geldiğinde istediğinde tutacaktır. Ancak buna dair baskı şeklindeki söylemler ters tepebilir. Ailemiz bize karıştığında bile düşman kesiliyoruz Bi anda. Öyle Bi ana denk gelmiş olabilir.
Umarim sorunu çözüp tekrar birlikte olursunuz hayırlıysa31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler arada çok kırıcı kelimeler söylendi olur muyuz tekrardan bilmiyorum ama hayırlısı olsun
Ben eşim , namazını kaçırdığı gün akşama kadar onunla konuşmama kararı almıştım ve gün sonunda elbette aramız düzelmişti, çünkü ben haklıydın , çünkü en başından beri namaza önem verdiğimi hatta evleneceğim eş adayında ki kriterimin bu olduğunu en başında söylemiştim. Karşımızdaki kişileri ona göre seçmemiz lazım , sen onu oruca yönlendirerek hayatındaki en doğru şeyi yaptın emin ol, balık baştan kokar, 1 sene olsa ne fayda eder , senin için önemli olan ibadet ise eğer. Biz aşkı ne namaza ne oruca üstün tutmamalıyız eğer önceliğimiz bunlar ise. Herkesin ibadetine kendine evet ama orucu bahane ederek ayrılmayı seçtiyse onun bileceği şey bu. İyi ki gitmiş. Ot gibi nefes almaya gelmedik dünyaya, orucu tutmalıyız
13 Yorumla
Soran+1 yılYorumun varya inanılmaz rahatlattı çok haklısın iyiki sorumu görüp görüş yazmışsın 🥺🥺🥺🥺🥺🥺 hayırlısı olsun belkide olması gerekti ve oldu😞
Soran+1 yılEvet öyle gerçekten de 💔
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsan sevdiğine doğru bildiği şeyi öğütler. Bu ne olursa olsun böyledir. Sen ona değer verdiğin için kendi fikrince ve inancına göre doğru olan bir şeyi önermişsin. Bu senin onu ne kadar sevdiğini gösterir. Erkek arkadaşına gelince, o seni gerçekten sevseydi fikrine ve inancına uymasa bile bunun için direkt ilişkiyi bitirmek yerine orta yolu bulmaya çalışırdı. En azından "Ben yapamıyorum canım" veya "Pek inanmıyorum" ya da "Tamam canım teşekkür ederim bunu sonra konuşalım ama seni çok seviyorum" derdi. Sevgi böyle bir şeydir.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFakat ortada senin tarafından uygulanan büyük bir baskı varsa bu da yanlış. İnsanlar böyle soğurlar, bunu hiç yapma. Böyle davrandıysan onunla tekrar konuşabilirsin ama diyorsan ki ben gerçekten inanan ve bunu uygulayan bir erkeği hayatımda istiyorum, o halde yoluna bak. Herkesin kriterleri vardır, kimisi gevşetilebilir kimisi ise nettir
Soran+1 yılTeşekkür ederim bu yorumun için ♥️♥️
Ben sevgilime tutturuyorum o da hiç itiraz etmemiştir. He istemese zorlamam bu Allah içindir, zaten tutarkende Allah için tut ben sadece sana vesileyim diyorum.
Tabi tutsun diye iftar için ona sevdiği şeyleri alıyorum yani evine gönderiyorum. Arada kaytarıyor ama olsun öyle öyle alışır.
Ama yani hiç tutmasa bırakmam niye bırakayım yine de izah ederim18 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle ortada zorlama yok zaten vallaha nedesem bilemedim:(
Soran+1 yılbelkide dedigin gibi bu sadece bir bahaneydi
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🙏
Soran+1 yıl😞🙏
Soran+1 yılZamanla elbette gecer🙏
+1 yılİyide bu lafta ne var sen onun iyiliği için demişsin tutup tutmamak ona kalmış bana ayrılması biraz bahane gibi geldi bunu demekte ne var sanki ayrılmak istiyomuşta senden bir hareket bekliyomuş gibi tutmak istemiyosan zaten tutmazsın ama sırf bu
sebeptende ayrılmak ne biliyim11 Yorumla
Soran+1 yıl😞😞
1,5 yıllık bir ilişkiyi hiç görüşmeden sürdürebilmeniz ne güzel.
Oruç tutuyorsa kendine, tutmuyorsa kendine. Tutsan çok iyi olur ama yine de senin tercihin diyebilirdin. Oruç tutmalısın, tutmamakla yanlış yapıyorsun dediysen tavrı çok normal. Bu onun ve Allah'ın arasında. Herkesin doğruları, yanlışları bir değil.13 Yorumla
Soran+1 yıltesekkür ederim yorumun icin
ben emir tavriyla konusmadim sadece nedenini sordum
Soran+1 yılBakalim hayırlısı😊
Evet oruç tutmayabilir ama senjn. Buna karışman ne kadar doğru bilemem çünkü sen onu en başından nasıl kabul ettiysen olede olmalı ister hristiyan ister alevi ister se ateist olsun doğru olup olmaması değil karara saygı durulması dan yanayım. Saygılar
21 Yorumla
Soran+1 yılOnun Müslüman biri olması bana bunu yaptırdı kaldıki Müslüman olmayan birisiyle zaten yola baş koymam ve o adam ibadetlerini yapan birisiydi yapmamaya başlayınca bende ona sormaya gerek duydum
Kanka seni seviyorsa böyle küçük bı şeye takimaz hatta Allah'tan korktuğu için değil seni sevdiğini için bile dediğini yapar oruç tutardi tabi bu kötü bı şey ama böyle insan en çok sevdiğinden korkar seni bu kadar küçük bı şey için terk ettiyse zaten sevmiyordur boş ver degmez böyle insanlara adam demedim dikkat ettiysen
11 Yorumla
Soran+1 yılBelkide öyle
Teşekkür ederim 🥺
+1 yılBak şöyle söyliyeyim.
Dini olarak uyarmanız güzel bir şey. Açıkçası bende 30 gün oruç tutmaya çalışan (hastalık sağlık problemi olmazsa falan genelde tutarım...) biriyim. Sizi anlıyorum.
Fakat dinle çok az bağı olan veya hiç bağı olmayan insanlar için ona karışıyormuşsunuz veya ona kötü bir şey yapıyormuşsunuz gibi düşünebiliyorlar maalesef.
Geçen Cübbeli Ahmet Hocayı dinledim (normalda başka sevdiğim hocalar var ama geçen Cübbeli denk geldi)
Günah yapma özgürlüğü var diyor. Ya niye öyle diyorsun diyorlar. Kitapta yazıyor diyor. Ama öldükten sonra da ister cennete ister cehenneme demeyecekler eğer cehennemliksen istikamet Cehenneme diyor...
Yani herkes günah yapma özgürlüğüne , bir şeyleri yapıp yapmama özgürlüğüne sahiptir. Ama ahirette de yaptığı davranışlardan o sorumlu olacak.00 Yorumla
+1 yılBizim Gibi İyi Niyetli, Temiz Kalplilerin Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Olmaz. Anca Kötü Kalpli, Çar, Çakal, Sürekli Sevişmek, Öpüşmek İsteyen, Birden Fazla Kız Arkadaşı Edinen, İlgi Göstermeyen, Azı Küfür Dolu, Madde Kullanan, Alkol Ve Sigara Bağımlısı Olan, Sürekli Cinsellik Fotoğrafları, Videoları İsteyen, Sürekli Yalan Söyleyen, Abaza Olanların Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Oluyor...
11 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef
Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Neden yanlış yolda olduğunu düşündün?
Sadece oruç tutanlar mı doğru yolda?
Eğer bu kafadaysan ayrılması normal çünkü yaptığın şey çok ayıp.
Yetişkin bir insan nasıl istiyorsa öyle yaşar, senin doğru olduğuna inandığın şeye göre yaşamak zorunda değil, onun doğrusu farklı olabilir.
Kurtulun artık şu "herkes bizimle aynı şekilde yaşamalı, sadece bizim yolumuz doğru yol" kafasından.
Ben de olsam ben de ayrılırdım.35 Yorumla- +1 yıl
işte mantıklı bir görüş.
eline sağlık dostum - +1 yıl
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diyelim.
rica ederim :)
Soran+1 yılBen kimseyi zorlamadim ortada zorlama yok oruç tuttun mu diye sordum ama ben olacağım kişi dindar olmalı bu benim tercihim o yuzden de tutmadığını görünce sordum bu gayet normal birsey ama ben Namazını kılmayan orucunu tutmayan biriyle asla olmam bu benim tercihim dediğim gibi
- +1 yıl
@soran Dindar biri ile birlikte olmak istemene bir şey demiyorum zaten, senin için doğru olan buysa sorun yok.
Ama
" Sevdigim adamin yanlis bir yolda oldugunu gördügüm halde susamadim ve ona Orucunu tut dedigim icin ayrildik"
Bunu demen yanlış. Senin için doğru olan yol başkası için doğru olmak zorunda olmayabilir.
"Ben dindar adam istiyordum, o dindar değildi o yüzden ayrıldık" desen sorun değil.
Ama tutup
"o doğru yolda değildi" dersen olmaz, sanki dünyada sadece senin inanışına sahip insanlar doğru yolda, diğerleri yanlış yolda gibi kötü bir anlam çıkar.
Bu yanlış bir düşünce şekli, yani sadece kendi yaşam şeklinin doğru, diğerlerinin yanlış olduğunu düşünmek. Bu konuda lütfen kendinizi geliştirin. B
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusunu yapmışsın üzülme. Sen iyiliğe doğruluğa davet ediyorken şimdiden olumsuz tepkiler vermesi. Yarınlarda sana daha kötü davranacağının en açık göstergesi. Üzülmeye bile değmeyecek biri.
32 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🙏
- +1 yıl
😊👍
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama Peygamber Efendimiz, oruca, namaza ve ibadetlere zorlanmaması gerektiğini, insanın içinden gelerek yapmasının makbul olduğunu buyurmuş. Semim yoldaşın olması mühim değil, isterse ateist olsun. Sen insan mı arıyorsun anlaşacağın, yoksa dinle mi evleniyorsun. İnsanın dininden önce karakterine bakmalısın hep, dinî duyguları onu ilgilendirir.
38 Yorumla
Soran+1 yılEvet yani elbette insan arıyorum ama ateist veya bir hiristiyanla olmam ibadetlerini yerine getirmeyen bir Müslümanlada olmam bu benim düşüncen
Soran+1 yılDüşüncem
- +1 yıl
Bence büyük konuşma. Ne dindar insanlar var gözü dışarıda, eşine hayrı olmayan. Ne dinsiz ya da farklı dine mensup insanlar var, sözde inançlı olanlara fark atar. Sen kendi bacağından asilacaksin, kimsenin seninle olmak için namaz kılmaya ve ibadet etmeye zorunluluğu yok. Sanma yani dinine çok düşkün olan insan çok iyidir diye, öyle bir şey yok, bu gözler neler gördü.
Soran+1 yılPeki diyelim ki ben namaz kılıyorum orucumu tutuyorum çocuklarımın namaza erken bir yaşta oruç erken biryaşta oruça başlamalarıni istiyorum ben onları ne diyecem istersen tut istersen tutma mi diyeyim ne diyeyim ben
- +1 yıl
Dinimizde zorlama asla yoktur. Tabii ki ibadet güzel bir şeydir fakat bunu zorunlu olarak yaptırmamalı kimse. Sen çocuğuna önce terbiyeyi ve iyi insan olmayı öğreteceksin sonra ise ibadetleri için yol göstereceksin, büyüdükçe içinden gelirse şayet zaten o yolda ilerler ama dinine düşkün olmak istemezse de buna gene bir şey yapamazsın.
Soran+1 yılHayir bir çocuğa namaz kıl dersen kılmaz bu öyle değil ona namaza kalk diyeceksin kil diyeceksin sensin onun yol gösterecek kişi beraber namaz ve oruç tutacaksınız bu öyledir emin olun
- +1 yıl
Yol göstermek senin sorumluluğun ama zorlamak onu sogutabilir. Çocuk seni dinlemez, gördüğünü yapar sadece. Aklı selim olana kadar yol gösterirsin ama bir gün ibadetlerinden uzaklasirsa da bu onun tercihi olur ve ona bu yüzden kizamaz kimse.
Soran+1 yılÖyle 😑
Karşındakinin aklına saygısızlık yanlış yoldasın diyip kendi doğrularını dayatmak. Birini ne kadar sevsen de bu gibi şeyler gerçekten soğutucu olabiliyor. Bu konularda hassas biriyse seninle geleceğini sıkıntılı görmüştür
12 Yorumla
Soran+1 yıltabiki ona yanlis yoldasin yazmadim sadece neden oruc tutmadigini sordum
+1 yılHerkesin hür irade din vicdan özgürlüğü vardır kabul edersiniz ki. Sen bu tür konulara çok değer veriyorsan tabi ki istersin ki sevdiğim kişi de güzel bir yola yönelsin. Fakat bu sebepten ayrılması saçma. O değil de birbirinizi hiç görmeden nasıl 2 sene geçirdiniz ya dkdkdk
12 Yorumla
Soran+1 yılevet cok haklisin:)
gördük abi ama görüntülü konusmada haha
Soran+1 yıltabi*
Üslubun adamı azarlar gibi olduysa gururuna dokunmuş olabilir. Bazıları doğru yola sevketmek adına işi patavatsızlığa götürüp kendini sorgu meleği zannediyor çünkü, adamı birden cehennemlik ettiysen normal yani kusura bakma. Benim dinim bana senin dinin sana diye bir söz var. Kur'an da Allah bile ben kullarımı zorlamazken sen mi zorlayacaksın, sen sadece bir uyaran ve müjdeleyensin diyor Hz. Peygamber'e.
14 Yorumla
Soran+1 yılBelkide öyle olmuş ama ben emir tavrıyla konuşmadığımı biliyorum
- +1 yıl
Bak kardeşim aynı şeyi geçen yıl ben de yaşadım, önümde 30 yaşındaki biri 50 yaşındaki birine çocuğa anlatır gibi anlatıp resmen "had bildirdi" kardeşim sana ne kaç yaşında adam o bilmiyor mu ne doğru ne yanlış dediğimde de "benim görevim uyarmak"dedi. Uyarmak var uyarmak var karşıdaki insanı kırmamak lazım. Çünkü siz farkında olmasanız da dinen ona üstün gelmeye çalışıyorsunuz gibi oluyorsunuz. Allah herkese akıl vermiş bir sürü de işaret koymuş kendine dair görmek isteyen görür istemeyen görmez onun için dua et daha iyi olur en azından kırılmamış olur.
Soran+1 yılAnliyorum belkide öyle olmuş
Teşekkür ederim- +1 yıl
Rica ederim. Bir gün karşınızda iki kişi böyle bir konuda tartışma yaşar da üçüncü kişi olarak şahitlik ederseniz daha iyi anlamış olursunuz beni. Hem dinimiz hoşgörü dini, zorlama ile hiç bişey olmaz bu dünyada. Zamanında Arabistan da ezan vakitlerinde dükkânı olanları onları kapatıp camiye gitmekle zorunluymuş gitmeyen sopa ile götürülüyormuş. Bugün böyle şeyler yok sadece dükkanları kapatıp isteyen evine gidebiliyormuş. Tüm bunlara rağmen en güzel İslam orada mi yaşanıyor, en iyi Müslümanlar orada mi derseniz bence hayır. Din kalpten gelenle yaşanırsa güzelliği olur yoksa şekil Müslümanı olur çıkılır.
+1 yılOruç tut dedin niye 1.5 senelik ilişkiyi neden bitiyor? Sen oruç tut demenin yanında bir şeyler daha mı söyledin? Aksi takdirde ayrılmaya yer arıyormuş arkadaş.
11 Yorumla
Soran+1 yılsadece neden tutmuyorsun dedim oda uzatma dedi bende birsey diyecem kizmazsam dedim oda cikisti
+1 yılBunu söyleme şeklide önemli ama.. Din konusu hassastır kimseyi zorlayamayız baskı yapamayız eğer güzel bir dille söylediyseniz ve ters bir tepki aldıysanız ona zaman verin ama kendinizden de taviz vermeyin inancı zayıf olabilir belki ama size saygı duymalı keza sizin de ona saygı duymanız gerek birlikteliğiniz uzun bir süre olmuş gerçek bir sevgi varsa arada belki de zamanla ona siz vesile olur inancını arttırabilirsiniz kimin kalbi Allah'a en yakın bunu bilemeyiz :)
19 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama ben bunu hiç bir emir şeklinde söylemedim öyle bir durum söz konusu bile olamaz
Ben teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için- +1 yıl
Bazen karşımıza çıkabiliyor inancı zayıf insanlar olabilir onların görüşleri de öyledir ama eğer düzgün bir insansa karakteri kişiliği sağlamsa ona güveniyorsanız emin olun zamanla o sizin yolunuza gelecektir tabi onda o ışığı görüyorsanız sabır gerekli biraz :)
- +1 yıl
Soran+1 yılYia inşallah benimle bile olmazsa bensiz bunu yapar 🥺🥺 çok teşekkür ederim vallaha♥️♥️
- +1 yıl
Soran+1 yılEstağfurullah hiç sorun değil güzel kardeşim 😊♥️
Yaa bak şöyle diyeyim sana sen kötü bir şey yapmadın sadece şöylemişsin. O evet hayır diyip geçebilirdi ama ayrılmayı seçmiş. Sana tavsiyem sakın olaki üzülme boşver
14 Yorumla
Soran+1 yılo hayir dedi zaten ben uzattim yani soyleki hayir diyince neden falan oldu
ben tesekkür ederim yorumunuz icin
Soran+1 yıl🙏 teşekkür ederim yeniden😊
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Bir erkek için en ideal eş adayı sayılacak kadar kıymetlisi in ama o bunu görememiş. Sakın üzülme. Öyle bşr eşe sahip ol ki o sana eksiklerini hatırlatsın. Rabbim ibadetlerini kabul etsin
13 Yorumla
Soran+1 yılAmin çok çok teşekkür ederim
Soran+1 yılInşallah
Merhaba. Öncelikle Allah ile olan ilişkiyi sadece tek kişiyi ilgilendirir. Bu ilişkiye karışan kişiler sadece nazik biçimde uyarılabilir. Daha fazla kötü bir söz söylenmesi saygısızlıktır bence. Siz öylesine eşinize "oruç tut" demişsiniz. Ama eşiniz size çok kötü davranmış ve evliliğiniz boşanma noktasına gelmiş anladığım kadarıyla. Bu durumda haklı olan sizsiniz bence. Bunu da ayrıca eşinizin iyiliğini düşünerek demişsiniz.
04 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim*
Soran+1 yılEstağfurullah ola bilir öyle bazen
Teşekkür ederim yorumunuz için
Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı. Bunlar hassas konular buna karismaman gerekir.
Annem ve babam 5 vakit namazindadir ben cumaya bile gitmiyorum bil bakalim neden?
Camilerde siyaset yapiyorlar cikista da dileniyorlar. Avrupalilar bizden daha ahlakli ve musluman emin ol. Yapmamaliydin...03 Yorumla
Soran+1 yılBen ona emir vermedim sebebine sordum sadece o zaten yapan birisi yapmadığında sorum veayrica Avrupalıların bizden daha Müslüman olduğunu söylüyorsun ya emin ol bu öyle değil sadece zannettiğin birseyi inandın
Soran+1 yılGerçek Müslüman İslam dikenine göre yaşarsa bu zaten dinim anlatıyor
Merhaba,
Birinin kötü bir yolda olduğu kanısına nereden ve nasıl gelebildiniz merak ediyorum.
Partneriniz de anlayışsız farkındayım ancak insanların dini inanışları onları yanlış yolda bulunmuş saymaz.
Saygı duymak gerekir. Dünyada 30.000 civarı din var ya gerçek olan benimki değilse diye düşünmeli insan.
Umarım ayrılığı atlatır veya tekrar barışırsınız.
Işıkla kal.01 Yorumla
Soran+1 yılO adam normalde ibadetlerini yapan birisydi öyle bir düşünce olan birsiyle bir yola zaten baş koymam 🤦🏽♀️
Düşünceni dile getirebilirsin ama bu kişinin kendi tercihidir ısrar edemezsin
37 Yorumla
Soran+1 yılEtmedim zaten sadece tutacak misin diye sordum ve hayir dediginde açıkçası ona dediğim şey şuydu son bir kaç gün kaldı ramazanın bitmesine
Soran+1 yılBelkide hatalıyım dememeliydim ama belkide böyle olması gerekiyordu bilmiyorum
Soran+1 yılGaliba öyle olacak
Çok teşekkür ederim
Soran+1 yılHaklisin ablam
Soran+1 yıl🙏🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah c. c. emir ve yasaklarını terkeden kişi seni neden terketmesin
Dini inancın varsa sende ona göre birini bulmalısın ve elini tuttuğunda seni cennete götürsün cehenneme değil.
Büyüklerimiz der ki Allah korkusu yoksa isterse dünya kadar malı olsun kıymet bilmez diye...10 Yorumla
+1 yılSizin gibi iyi gönüllü birisi için bazı kriterleri en başında koyması gerekirdi.
Sevecegin kişinin Allah ile arası nasıl arastirmalisin.
Rabbim ile arası iyiyse ona göre ileriyi düşünülmeli.
Allah ile samimi olamaya bir kişiyle hayat tabiki sürmez.
Ne demiş Hz Ali Efendimiz (kv) , Yarabbi bana öyle bir eş nasip etki ona bakarak kendime çeki düzen veriyim.
Rabbimde sana Hz. Ali Efendimiz (kv) yaptığı dua gibi birisini nasip eder inşallah 🤲 Amin10 Yorumla
+1 yılHerkesin dini kendine ve Allah ile kişi arasında olan bir şey.
Bizim dinimizde zorlama yoktur.
Sırf bu yüzden ayrılmanız pek mantıklı değil umarım kavga etmemişsindir bu sebepten dolayı. Etmediysen de bahane olarak kullanmış. Baskı yapmadıysan suçsuzsun.10 Yorumla
+1 yılBu kadar boktan sebebden ayrılıyorsa gerçekten sevmemiştir. Bir buçuk yıllık ilişkide senden sıkılmıştır. ya da başkasını bulmuştur. Ayrıca sen nasıl sevebiliyorsun, buluşmadan görüşmeden. Görmeden etmeden sırt resimlerden. Içinde neden yangın var? Çok fedakarlık etmiş gibi için yanıyor. Anlamadım ben bunu
10 Yorumla
+1 yılSöyleyiş tarzınla ilgili bence, normal bir şekilde söylediysen ve kendisi de seninle aynı dine mensup ise bahane aramış biraz.
13 Yorumla
Soran+1 yılhic bir sekilde eir tarziyla konusmadim onunla o tutmiycam diyince neden dedim oda uzatma deyince bende birsey diyecem kizmazsan dedim oda b konu ile ilgili ise sus dedi ve bi güzel konusup ayrildi
- +1 yıl
Yani, saçma bir ayrılık olmuş üzülme bence gerek yok :D
Soran+1 yıltesekkürler yorum icin:) üzülmemek elde degil ama atlatmakta imkansiz degil
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani seni de anlıyorum onun iyiliği için demişsin ama kimse çocuk gibi emir almak istemez veya komut almak istemez sanki onu küçük görünmüşsün gibi hissetmiş olabilir. anlatım tarzı çok önemli bir de mesajla konuşulacak mevzu değil
11 Yorumla
Soran+1 yılama emirli bir sekilde konusmadim ki
hic bir zamanda onunla oyle bir sekilde konusmadim
+1 yılBence ayrılmak için yer arıyormuş buda bahaneniz oldu.
21 Yorumla
Soran+1 yılBelkide
Gizli Üye(30-35)+1 yılOruç tutan tutar tutmayan tutmaz, söylemeye gerek var mı? Her oruç tutan doğru yoldaymış ve her oruç tutmayanlarıda yanlış yolda olduğu safsatalarını bırakın kendinize bakın
22 Yorumla
Soran+1 yılher oruc tutan dogru yolda olmaya bilir ama eger sevdigim adam herzaman yaptigi seyi artik yapmiyorsa bunu ona söylemek bana düser ki ben yoldan saplarsam oda söylerdi
Cevap sahibi+1 yılHerzaman yaptığı şeyi devam ettirmek zorunda değil. Israrla doğru yoldan saptığını ima ediyorsun senden ayrılarak doğru yolu bulmuş. Ama dur sen ayrılmışsındır kesin. Herkes kendi doğrusunu seçtiğine göre ağlamamalısın
+1 yılBen olsam bende ayrılırdım. Yapmak istesem yaparım zaten.
27 Yorumla
Soran+1 yılÖyle oda hep yapmak istiyordu ama arada vesvese girince biri teşvik etmesi gerekiyordu
- +1 yıl
vesvese den dolayı yapmamasını anlarım da, tebliğ yapıyorsun diye ayrılan adamın içinde istek falan yoktur. Emin ol
Soran+1 yılYinede insan üzülüyor ya
- +1 yıl
Yapcak bişey yok
Soran+1 yılAynen ben teşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
Rica ederim. Hayırlı geceler
Soran+1 yılHayirli geceler
- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılOna bir öneride bulunmussun teklif gibi düşün o reddedip devam edebilirdi burada ayrılacak kadar büyük bir olay yok ama sen ısrar ettiysen ayrilmasi doğaldır çünkü herkesin hür iradesi vardir. İstediğini yapar herkes herkese saygı duymalı. Ama senin niyetinin iyi olduğunu anlayıp konuyu kapattirabilirdi istemiyorsa, ayrılması biraz bahane olmuş
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle dini uygulamak kişinin kendi tercihine kalmış birşeydir bu yüzden senin ona tutmasını söylemen pek iyi olmamış kötü birşey değil dışardan bir göz olarak ona tutmasını söylemiş olabilirsin ama ayrıldığına göre dine karşı birisi sen tutmuyor diye rahatsız oluyorsan ve oda ayrılıyorsa bırak iyiki ayrılmış böyle bir sebepten ayrılan yarın bigün neler yapardı sana yol yakınken bitmiş şükret bence ilerde hergün ağlamaktansa ayrılırken bir kere ağlarsın olur biter
00 Yorumla
+1 yılIyi yapmışsın değmezdi hiçbir şey için ben yaklaşık olarak 2 yil önce kaza yaptığım ve düzenli olarak sigara içtiğim halde hala tutuyorum ve 7 yaşımdan 26 yaşıma kadar her ramazanda tutmaya çalışıyorum üstelik 7 yaşından sonra da hiç tekne orucu yani çocukları alıştırma orucu tutmadım hep tam oruç tuttum Rabbimizin emri bu diye
00 Yorumla
+1 yılKardeşim Müslüman Müslümanın iyiliğini ister sende ona tatlı dil ile söylemişsin kendini üzme o aklı başına gelince döner geri sana hak verir her şer bildiğimizde hayır olabilir buna istinaden Allahın emrine kulak vermeyen biri acaba evlilik hayatında sana ne kadar ehemmiyet verir sen uyarmak ile doğru olanı yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılAdam o kadar haklı ki. Sen kimsin de adama tebliğcilik yapıyorsun? Sanane adamın oruç tutup tutmamasından? Bir de yanlış yoldaydı diyor. Kendi doğrularını, inançlarını nesnel bir gerçeklikmişçesine adama dayatmışsın. Lafa gelince inanmıyorsan saygı duy dersiniz ama kendi cehaletinizden bihaber başkalarını yargılarsınız. İşte bu yüzden aptal inançlara saygı duyulmamalı. Elini verince kolun gidiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok direttin galiba adama bunu. İnsanlar inançlarında ve ibadetlerinde özgürdür demi?
13 Yorumla
Soran+1 yılelbette özgürler ama önceden birlikte yaptigimiz bir seyise ve bana yoldan saplarsam bana söyle dediyse söylemekte bana düser diye düsüniyorum
- +1 yıl
Söylersin öyle dediyse de. Çok direttiysen evet hata olmuş. Neden tutumuyormuş?
Soran+1 yılkavgadan sonra sorunlarinin yüzünden sigara icmeden duramadigini söyledi
Çok yanlış bir yaklaşım Kendi ile şüphe girme kötü bir şey dememissin
12 Yorumla
Soran+1 yıl🙏
+1 yılManyağını gördüm de bu kadarını görmemiştim ne yalan söyliyeyim vallah
18 Yorumla
Soran+1 yılHihi
- +1 yıl
Birde hiç görüşmeden 1 sene nasıl sürdürdünüz o ilişkiyi
- +1 yıl
Sanırım sizin sevgiliniz yurtdışındaydı
Soran+1 yılSürdü hatta 2seneye yaklaşmıştık
Sürer vallaha bazen sorunlar oluyor ama önemli olan daha sonra hal olmasıydı güzeldi bence- +1 yıl
Siz mi yurtdışında yaşıyorsunuz?
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Zor olur ya kültür farkı falan yurtdışına sürekli gidip geliyorum oradaki gurbetçilerle buradaki türkler arası uçurum kadar fark var ciddi anlamla
Soran+1 yılEvet ama kültür farklılığı çok sorun yaratmazdı bir çok kültür de büyüdüğüm için bilemiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı. Geçer geçer üzülme sen onu düşündüğün için söylemişsin kötü bir şey dememişsin takma kafana
11 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin dini hassasiyeti bir değil ama ayrıldı ise üzülme kendi yoluna bırak o kendi dengini bulsun
117 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı
Teşekkür ederim- +1 yıl
Rica ederim adam düzgün kız bulmuş bide gidiyor
Soran+1 yıl😞umarım hayırlısı olmuştur ikimizin içinde
- +1 yıl
Emin ol böylesi daha reel ilişkimi
Soran+1 yılReel ilişkimi derken
- +1 yıl
Nerde tanıştın
Soran+1 yılİnanmak zor ama burda
- +1 yıl
Hmmm aynı şehirmi
Soran+1 yılUzak ülkelerde
- +1 yıl
Boşver yaa ne takıyon reele girmemiş ilişki
Soran+1 yılEmin ol birini gerçek hayatta dokunmadan ruhuna kalbine dokuna biliyorsun
- +1 yıl
Emin ol o erkek sana sadık değildi
Soran+1 yılEmin ondan sadıktı bana tıpkı ben ona olduğum gibi
- +1 yıl
Nerden biliyon yaaa
Soran+1 yılOnu sevdim en azından bunu bileyim demi
- +1 yıl
Nerde bu çocuk senin için konuşmami ister misin
Soran+1 yılEstağfurullah teşekkürler
İyi geceler
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaketmişsin, ben de ateistim. Sevgilim ne yaparsa yapsın isterse oruç tutsun isterse hristiyan olsun, fakat sen yanlış oldasın ben doğru, oruç tut kafasındaysa o kafaya girerse, harcadığım 1 yıl 8 ay a harcarım kusura bakma salak olduğunu da düşünürüm.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu ne ya yazdıklarım klavyeye kurban gitmiş, harcadığım 1 yıl 8 aya acırım* yanlış yoldasın*
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİçindeki yangın söner de, bir daha insanların inançlarına veya inandıkları başka şeylere karışmamayı umarım öğrenmişsindir.
56 Yorumla
Soran+1 yılHayir ben karışırım ve zaten yolun başında inanciz biriyle girmem bile
- +1 yıl
O zaman ağlamaya devam. Her defasında ağlayıp durursun
Soran+1 yılBu yüzden ise ağlamaya raziyim
- +1 yıl
Ağlamaya devam. Şimdi ve daha sonra. Ne zaman insanların özeline karışmazsınız o zaman umut olabilir işte.
Soran+1 yılBen kimseye emir vermedim nedenini sordum bunun neresi karışmak pardon birine zorla birsey yaptırmak zor denilir
- +1 yıl
"zaten inançsız biriyle olmaz" demek zorlamak değil de nedir? Kimsenin inancını sorgulamak haddine değil.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBeni dini olarak zorlamayı bırak sorgulucak bir kızla bile birlikte olmam neye inanıyosam nasıl yaşıyosam öyle tanıyacak öyle kabul edecek
Bana karışmasın ben karışırım zihniyetinde değilim bende karışmam oda karışmayacak30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Çok doğru karar vermişsin. Çocuk senin gibi birisinden kurtulmuş.
20 Yorumla
+1 yılSadece 1 kere aşkım oruç tut demekten kimse ayrılmaz 😉
10 YorumlaYa boş versene onun günahını, niye emir veriyorsun. Var mı senin dininde zorlama? Evet yanlış yapmışsın. Eğer sana göre değilse hiç onla olmasaydın başta düşün bunları, sonra eleştirmenin faydası yok zararı var.
13 Yorumla
Soran+1 yılTamamda o öyle değildi ibadetlerini yerine getirirdi
Ben zorlamadim hiç birzaman onun yaptığının yanlış olduğunu gördüm ve ona sadece tutacak misin hayir diyince nedenini sordum öyle başladı yani
Soran+1 yılBelkide öyle
+1 yılKızıyorsa demeyeydin oruç tutmasını. Allah için tutmuyosa senin için niye tutsun? Böyle basit şeylerden ilişki bitiriyosunuz ben anlamıyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçen dönem ramazanda söyleseydin neden şimdi söyledin
22 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü tutuyordu
Cevap sahibi+1 yılPeki
+1 yılsonuçta kişisel bi. şey bu ondan başkasını ilgilendirmez kendi hayatı kendi inancı.. sayhınduumak zorumdasın onu yap bunu yap diyemezsin. çok hoşuna gitmiyo senin için önemliyse ayrılırsın
23 Yorumla
Soran+1 yılbunu yap onu yap demem hic bir zaman bu benim hosuma gitmesi ile alakalida degil
sadece herzaman birlikte yaptigimiz seyin artik yapmiyor olmasi bana bunu sormama gerektirdir- +1 yıl
sormamaışsın orucunu tut demişsin
Soran+1 yılNeden tutmuyorsun dedim
+1 yılYanlis birseyini görürsen uyarabilirsin. ya da sende oruç tutarsan iyi olur diyebilirsin ama emredici ve zorlayıcı biçimde söylersen olmaz ama sırf bu yüzden ayrılması sacma
23 Yorumla
Soran+1 yılhic emirli bir sekilde söylemedim
- +1 yıl
O zaman bu yüzden ayrılması sacma böyle neden mi olur
Soran+1 yıl:(
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış yapmışsın baskı kurarak tutması insanın içinden gelmeli senin zorlamanla o ibadet sayılmıyor bende sorun yaşamıştım sevgilimle tutmam için zorluyorsu halbuki bizde biliyoruz doğruyu yanlışı sevabı günahı kendi tercihimiz saygılı ve anlayışlı olmalıyız değil mi ama tutmuyoruz diyede günahkar değiliz ya da tutuyoruz diye sevapkar bazen sağlık sorunu olabiliyor benimki sağlık sorunu olduğu için
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe onda ne sende kabahat. Sana uygun sen de ona uygun birisi değilsin. Belli ki sen aileden yetişme tarzın olarak dinine uyarak yaşayan birisin. Üstüne onun da uymasını arzu ediyorsun. Şimdi sorun olmasa ilerde olurdu sevgili belki bi yere kadar olur zaten olmuş ama evlilik düşünüyorsan anlaşamazdınız şimdiden bitmesi iyi olmuş. Düşünsene ilerde çocuğun olsa o da babasına uysa işin zor olurdu bunu senin açından söylüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Şimdi hayatında olacak kişinin inançlı biri olmasını istemek bunu tercih etmek snein seçimin. Buna kimse karışamaz. Erkek arkadaşına bunu belirtmişain oda bana gelmez dmeiş gitmiş. Ya sen olduğun yerden vazgeçeceksin ya da o sana gelecekti. O giden olmuş. Bence pişman olacağın bir durum yok ortada.
00 Yorumla
+1 yılAma sen düzgünce anlatmissin ısrar falanda yok onun suçu boş yapmış
30 YorumlaSen sonuna kadar haklısın ALLAH a borcunu ödemiyor o sana nasıl baksın... ( İstisnalar Kaideyi Bozmaz )
32 Yorumla
Soran+1 yıltesekkür ederim yorumunuz icin :)
Ben dinsizim. Nerdeyse 3 yıl görüştüğüm flörtüm bana sen dinsizsin nasıl olacak dediği için konuşmayı kestim. Dedim git kendine namaz kılan bul. Sonra kendisi benimle konuşmak istedi. Ama benim içimden gelmedi.
10 Yorumla
+1 yılYanlış yol demişsin. Bu senin için yanlış yol. Kimse senin zekana, senin karakterine göre yaşayamaz. Haddini aşmışsın. İnsanlar senin gibi zavallıca düşüncelere kapılabiliyor işte. Engelleyemiyoruz. Haddinizi bilseniz hepimiz daha mutlu olacağız.
10 Yorumla- Devamını Gör (197)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat