Sevgilim ayrılırken hakkımı helal etmem dedi, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar öncelikle 8 ay güzel giden ciddi bi ilişkimiz vardı son zamanlarda biraz kavgamız fazlaydı üçüncü kişilerden dolayı kavga ettiğimiz oldu benim sevgilimle tanışmadan önce hayatımda olan bir kız kankam vardı ilişki başladıktan sonra onunla devam ettim ama sevgilim mesafe koymamı istemişti mesela kız buluşmak istiyordu ben mesafe koyduğum için reddediyordum en son biz ayrıldıktan sonra bu kızla tekrardan buluştum story atmıştık sevgilim de gördü ve çok üzülmüş ve sinirlenmiş ama ayrılmıştık sonuçta sonrasında ben eski sevgilime mesaj attım konuşmaya başladık ve o istemediği kızı hayatımdan çıkardım heryerden sildim bazı ilişkideki sorunları ortadan kaldırmaya çalıştım ve kızı hayatımdan sildim tekrardan barışabilmek için çünkü çok seviyordum o da beni çok seviyordu fakat kızı hayatımdan çıkardığım zaman bana dediği şuydu sana daha öncesinde çıkartmak gerektiğini söyledim ama sen o zaman çıkartmadın şimdi çıkartmanın bi önemi kalmadı diyor ve bu sebepten ayrıldık ve sonrasında dedi ki ilişkide tartıştığımız kızlarla ilerde beraber olursan hakkımı helal etmem bil dedi sizce seviyor mu hala bana kırgın sizce ne ne bekliyor bugün konuşmayı bitirdik ayrıldık Zaman mı vermeliyim kendi haline mi bırakayım yoksa yazmalı mıyım darlamış olur muyum onu çok seviyorum ve tekrardan ilişki istiyorum?
Sevgilim ayrılırken hakkımı helal etmem dedi, ne yapmalıyım?