yeni fark ettim sjhsjh
Erkeklerdeki evlenme korkusunun sebebi ne?
yeni fark ettim sjhsjh

Biraz önce benzer bir soruya verdiğim yanıtın aynısını buraya yapıştırıyorum:
Malesef kimse kusura bakmasın ama evlilik ve düğün konusunda toplumumuz vandalizmi yaşıyor artık. Sorsan herkes medeni ama modern barbarlık, tüketim çılgınlığı, birbirini çekememezlik, özgüvensizlik, görgüsüzlük ve açgözlülük almış başını gidiyor. Asgari ücretin 3000 lira bile olmadığı, yeni mezun mühendislerin bir kaç ay bedava çalıştırılmaya çalışıldığı ülkede, bir erkek düğün yapayım dese 100bin liradan aşağı tutmuyor. O da orta halli bir vatandaşın düğünü. Nasıl evlensin erkekler. Üstelik bir taraftan da evliliğin kutsallığını, evlilik müessesinin hayrını, bereketini yo sayıp, sınırsız ilişki ve sınırsız seks proragandasının yapıldığı, her türlü ahlaki çöküntünün sıradanlaştırıldığı bir toplum düzenine doğru gidilerek, insanların evliliğe karşı önyargılı olması da sağlanıyor bir tarafttan. Evli olmayanların hayatı daha albenili gösterilmeye çalışılıyor. İşsizlik palaması yaşanıyor bir taraftan. Adam yıllarca kendi emeğine birikimine uygun iş bulamıyor. Ondan sonra işe giriyor. Bu sefer araba olmadan evlenemezsin, evde her türlü çeyizi tam takır almadan evlenemezsin, hanımefendiye kilolarca altın takmadan evlenemezsin, düğününü cafcaflı yerlerde cafcaflı bir şekilde yapmazsan evlenemezsin. Bekar olmak bir tercih değil mecburiyet haline getirildi. Üniversite bitirip birbirine aşık olmuş bir çok kişinin bile evlenemediği bir dönemdeyiz şu anda
Selam,
Sıralayacak olursak şöyledir;
👉Öncelikle yetiştirilme tarzı çok önemlidir yani annesinin ondaki izlenimleri, ona yaklaşımı vs. ilerisi için öngörü olarak kabul edebilir.
🔼Meselâ anne dominant ise evde anne karakteri daha baskınsa erkek bunu öğrenir yani 'anne der, baba yapar' evliliği böyle bilerek uzaklaşabilir.
🔼Ilımlı bir aile yapısı varsa yani hem annenin dediği olur hem babanın. Böyle bir ortamda yetişen erkekte evlilik korkusu olmayabilir hani çünkü her iki tarafın da sözü geçiyor.
🔼Fakat diktatör bir baba varsa ailede ve annesi de pasifse pasif bir karakter arar. Günümüzde de öyle bir kadın zor bulunacağından haliyle çekinir.
👉Çoğunda "tek kadınla yetinme" endişesi vardır. "Tek bir kadından sıkılırım" düşüncesi olanlar var. "Aldatacağıma evlenmeyeyim" kafasında. Olmayanları bulmak büyük nimet (her iki cins için de geçerli bence)
👉Kendini özgür hissetmez, baskı altında hisseder.
Bazıları bu başlıktan bile ürker "evlilik=hapis hayatı" olarak algılayanlar var.
👉%50 falan ekonomik şartlar diyebiliriz. Yani adam kendini zor geçindiriyorsa ailedir, çocuklardır, evdir nasıl geçindirsin ki normal olarak uzaklaşır.
👉Boşanma haberlerinin de etkisi vardır. "Kadının beyanı esastır" diye bir madde var mesela memnun olmadığı zaman kanıtsız boşanabilir. Psikopat bir kadınsa yandı zaten... Riskli yani ben de istemezdim.
👉Ve burası gibi platformlar şu an bir erkeğe sorsanız buradan örnek vermeyle başlar kii kendisi de içindedir. "Abi bütün kızlar böyleyse kiminle evleneceğim ben?" Diyor. Haklı ama kendisinin de aynı ortamda bulunduğunu unutmamalı, kendisinden şüphesi yoksa karşısındakine de olanak tanır tabii ama etkisi var bunun da.
Geçimsizlik yaşama korkusu, anlaşamama korkusu, anne ile eş arasında kalma sorunu, eve yetemeyeceğini düşünme, baba olma korkusu, hayatını bir insanla bütünlemenin göze korkutucu gelmesi temel sebeplerdir diye düşünürken gelen erkek yorumlarını okudum. Hepsi beleş mala vurmak yok özgürlük kısıtlaması vs salak saçma şeyler yazmışlar. Valla arkadaşlar ilerideki eşlerinize sabır diliyorum.
Sanırım yanlış karar almak ve ömrünün sonuna kadar mutmuz yaşamak olabilir.
Cevap
69Cevap
Özgürlüklerinin kısıtlanması, sadece bir Kadına ait olma korkusu, evlilikle birlikte gelen Maddi sıkıntılar, boşaması gereken Kankaları 😅
Sevgili hemcinslerim..
Doğru kadınla evlenirseniz mutlu, yanlış kadınla evlenirseniz filozof olursunuz..
Bu sebeple mutlaka evlenin, kaybedeceğiniz hiç bir şey yok..
O zaman ortasını bulalım da mutlu bir filozof olalım.😄
Niye sonuçta 4/4 lük bir insan yok ve buna rağmen anlaşılırsa hem filozof olur hem mutlu
Rağmenlere rağmen hâlâ isteyerek birlikte olmaktan bahsediyorum ama haksız değilsiniz tabii ki:)
Aslında evlenme korkusu değil de bütün yükü erkeklerin üzerine yüklemek olgusu var maalesef. Bir yandan düğün masrafı ev masrafı vs vs. Derken düşününce zor geliyor.
Istediğimiz arabayı alıp gezmek daha cazip geliyor :)
şimdi mala vurmak zaten çok kolay ve masrafsız hem ayrıca beleşe yapması varken neden adamlar atılan bir imzayla sorumluluk altına girsinler ve tek kadının bir ömür boyu boş yere tribini çeksinler ve de bu işten borçlu çıksınlar neden yaani? oysaki adam kadınla sevgiliyken kafası atarsa karıyı şutlar gider başka bir hatun bulur onu becerir olur biter yaani olay bu 😂😁
Sorumluluk almak istemiyorlar ve özgür yaşamak istiyorlar, hesap vermek istemiyorlar..
Hayatlarını tek bir kadına adamak istemiyorlar
🌟 Hiç bir erkek emin olduğu bir kadın karşısında iken evlenmekten korkmaz. Eğer korkuyorsa bu evlilikten korktuğu için değil, evleneceği kadının o kişi olup olmamasından emin olamadığı içindir.
çevrede gelişen veya şahit olunan olayların etkisinde kalarak evlilikten kaçma işleminin sebebi olarak nitelelen korku türü...
Durumu iyi ise mal paylaşımı olabilir
Onun dışında bazı evliliklerde gördüğü kadının erkeği hayatı zindan etmesi veya bunların dışında tek bir kadına bağlı kalmamak
Hepsi bir değil şimdi bazıları bağlı kalmak istemiyo bi kişiye halk dilinde biz ona çapkın diyoruz bazıları sorumluluk almak istemiyo evin reisi olmaya cesaret edemiyo bazıları o kadar borcun altına girmek istemiyo ki düşününce ben de hak veriyorum bazen bi de hali hazırda evi yoksa yandı
Sorumluluk duygusu ben de korkuyorum şlndalss foto iyiymiş
sorumluluktan, özgürlüğün kısıtlanması
Evlilik ayrı bir sorumluluk, her şeyin düzenli olmak zorunda. Özellikle gençlerin evliliğinin getirdiği sorumluluk yüklenmesi baş gösterince boşanmalar artıyor, ağır geliyor. O yüzden orta yaş daha sağlıklı evlilik yapıyor benim kanımca.
Sorumluluk, maddiyat vb nedenler. Sevdiğin kadınla beraber isen pek sorun yapmazsın.
Çapkınlıklarını gizli yasamak zorunda kalcaklar yazıık
Sadece erkekler değil kadınlar da korkuyor evlilikten. her gün haberlerde bir kadın cinayeti haberi görüyoruz. Mesleği olan maddi yönden özgür olan kadınlar 30-35 li yaşlardan önce evlenmiyor o da çocuk için biyolojik zamanın kısıtlı olmasından
Genelde maddi açıdan düşünüyorlar ve çıkmaza giriyorlar
sorumluluk almak ve masrafdan kaçmak eekeklerin tek korkusu
Maddiyat. Tek bir kişiyi sevmenin ve ona bağlı kalmanın niyetini bozmuş ahlaksız insanlar tarafından korkulacak bir şeymiş gibi lanse edilmesi.
Birçok sebebi olabilir maddi, manevi ama her erkek korkuyor diyemeyiz bence
Baba parası ile bakmak istemediği için. Kendi çalışıp bakmak istedigi için korkar .
Bende merak ediyorum valla. Biz bayanlar daha çok isterken evlenmeyi onlar daha geriden duruyor. Sorumluluk almak zor tabi. Ama sonjcta yuva kurmak da güzel bişi
Akilli erkekler evlenince baslarina ne gelecegini onceden seziyorlar
Sadece erkekler için değil, iki cins içinde tek korku sorumluluk altına girmekten korkmak..
Boşanma da nafaka tazminat evlenirken yapılan masraf evliliğin getirdiği ekstra sorumluluk stres hayatın daha da ciddiye binmesi
Geçim sıkıntısı ve tek bir kadına bağlı kalma korkusu
Hayatlarının rutinleşmesi ve sıkıcı bir hale gelmesinden korkuyorlar bence
Şahsım adına özgürlüğümün kısıtlanması ve sanırım birazda sıkılma düşüncesi
Tam tersine evlenmek istiyorum ama nasibim yok keşke biri olsa hayatımda
Evlenmeye meraklı ve bunun için her şeyi yapabilecek kızlar elbette bu korkunun sebebi!!
Evlenmeme korkusu demeyelim de doğru kişiyi bulamama korkusu diyelim..
Nafaka, tazminat, kadın beyanı esastır, taciz tecavüz iftiraları ve erkek düşmanı kanunlar. Bu şartlar altında evlenen erkek mal dır. :))
Evlilik farklı bir sorumluluk kadınlar da çok şımarık olabiliyor uyum sağlamayacak birinin denk gelmesi yuva bile yıkar.
Bilmiyorum evlenmekten korkmayan erkek bulsam evleneceğim :D
Rahat olamıyorlar farklı bir hayatı olacağı için uyum sağlamak zor geliyor belkide
Bekarken aslan gibisin istedigini yapabiliyorsun , evlilik bir cok seyden vaz gecmek gibi.. tonla sorumluluk
Ben asosyal mal tipsiz olduğum icin korkuyorum zaten evlenememde hadi bir mucize oldu falan diyelim bu sefer kesin boynuz yerim
Bence evlenme korkusu kızlarda daha fazla erkeklerden 😊
Kim korkuyor laaa
34 bedenli gari yok gari
Bulsam hemen basacagim nikahı😝
Aldatılırsan hayata, insanlığa, kendine küsersin psikolojin yerle bir olur.
Sorumluluk almaya hazır olduğumu düşünmüyorum sorumluluk almaya hazır olmadan evlenilmez öyle bi durumda evlendiğim kişiyide mutsuz etmiş olurum
Her şeyin bir zamanı var. Ürkütüp kaçırmayın adamları :D
Bence bu sadece erkeklerde yok ben de evlenmekten kaçınıyorum
Evli kadınların evli erkeklere göre daha çok aldattığını görünce insan evlilikten soğuyor resmen
Muhtemelen aldatılma korkusu olabilir. Bu devirde sağlam karı pek kalmadı diyebilirim yani...
benim korkum yok da evlenilecek insan nasip kısmet nerde
abi üstümüze geliyorsunuz sürekli bir de bize sarıyonuz
Valla bana uyan, önem sıralamamıza saygı gösteren birini bulursam basarım nikahı :))
Nereye baksam aldatmalar falan korkuyorum artık ya beni sevmezse diye
Genelleme yapma ben ciddi ilişki insanıyım sevgililik sevmem bikere olsun ömür boyu olsun
Hayatını düzene oturtmamış bi adama “hadi evlenek” diye tutturursanız korkar tabi, gayet mantıklı.
Evleniyorsun ondan yana sıkıntı yok ama ya karşımdaki kötü olursa benden ayrılırsa nafaka davası açarsa hrm o kadar eve masraf yapıyorsun vs bidr böyle olaylar olunca tabikide biz erkekler terettüt içinde kalıyoruz
Fakir oldukları için.
valla düşündüm de korkulacak kadar bir sebep bulamadım
çünkü kızlar gibi sahiplenilme dugusu deyil sahiplenmeyi güderler bir kızı deyil bircok insanı sahiplene bilirler ya da evlilik onun icin cok masraflı bir olay ola bilir
Bekarlık sultanlık düşüncesi
Gecim sıkıntısı sorumluluk ve tek eşlik
Neyi farkettin
çoğu erkekler evlilikten korkmuyor, %2 oranında çok az bir iki kişi evlilikten korkuyor. Aslında kızlar/kadınlar evlilik den çok korkar.
Bağımlı kalmak özgürlüğün bitmesi
Korku yokta, kısmette yok kurban
Gerçekten sevmemeleri ya da masraf düğün işlerinin gözlerini korkutması ki haklılar aileyi evi geçindirmek falan filan
Öyle bir korkum yok çok şükür ama olanlarda belki ozguven sorumluluktan korkma ya da hala aklı dışarıda olma durumu olabilir
Sorumluluk almak istemiyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?