Sizlere her çiftin nişanlılık döneminde yaşadığı bir durumdan söz etmek istiyorum. Elbette nişanlılık dönemi birbirini tanımak için evliliğe ilk adımı atmak adına önemli başlangıç oluyor.
Ama burada yakınımda en büyük sorun çiftlerin her dakika ellerinde telefon yapışık bir şekilde yaşamak durumunda kalıyorlar ve bu çoğu zaman aile içinde hoş karşılanmıyor.
Özellikle anne baba ile birlikte bir ortamda otururken elinizde telefonun olması dakika başı mesaj ve bildirim sesi gelmesi insanlar için sinir bozucu olabiliyor, bunun bir yönü böyle olmakla birlikte ikinci bir yönü durmadan devamlı olarak konuşacak bir konu bulamayan çiftler zaman sonunda birbirinden sıkılmaya çeşitli kavgaların bir sorunların baş göstermesine neden oluyor.
Bence ilişkilerde en önemli nokta birbirine karşı Özlem duymaktır Özlem olmayan Hasret olmayan ilişkinin kıymeti bilinmez bundan dolayıdır ki nişanlı olan ya da flört aşamasında olan çiftlerin dozunda olmak kaydıyla birbirini özlemesi birbirine konuşacak konu bulması ve tıpkı Hasret gideren iki insan gibi birbirini özlemesi yerinde olacaktır.
Çünkü hayatta insanların da bir şeylere vakit ayırması gerekir film izlemek televizyon izlemek kitap okumak uyku uyumak insanın doğası gereği yapması gereken durumdur ama şu anda bakıyorsunuz ki herkesin elinde bir cep telefonu dakika başı sohbet muhabbet sonra evlenmeye heyecan kalmıyor çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor bir sonuç kavga bazı zamanda istenmeyecek şekillerde ayrılıkla sonuçlanıyor.
Şunu unutmamak gerekir ki ilişkilerde her şey dozunda olduğu zaman daha güzeldir.Güzel evlilikler ve mutluluklar sizinle olsun Kalın sağlıcakla, 🤗🤗🤗19 Nisan 2021 Pazartesi Saat 16.08
Söz Nişan bana yorucu bir dönem geliyor hatta anlamsız. İlişkinin içinde ille de bu işlere girişmeden her şeyi konuşabilir paylaşabilir tanıyabilirsin ille de bu ritüellere girmek gerekiyor anlamsız açıkçası. Yani ismi söz ya da nişan olunca birden bire ilişkiye dünyaya bakış mı değişiyor buna mı gerek duyarsın. Duyguların ve karar mekanizman yeterli değil bir konu başlığı mı gerekli.
Üç yıllık bir sevgili dönemi geçiren çiftler için nişanlılık dönemi planlama dönemi olarak geçer evlilikte neler yapılacağına dair.. Kısa bir zamanda veya görücü usulü ile olan nişanlanmada çiftler bir birini tanımak için çaba sarf eder çünkü kişiler kendilerini beğendirme çabası içinde olur...
Karakter ne ise onu yansıtmalısınız. Bu hem sizin, hemde karşıdaki insanın hayatının yok edilmemesi için gereklidir. O an kızdı iseniz açıkça belirtin, sonra nişanlı iken böyle değildin deyip boşanma avukatının masasının karşısında oturmamış olursunuz.
Merhabalar, Bence, eğer görücü usulü bir evlilik olacaksa ve çifler birbirini tanımıyorsa bol bol zaman geçimeli, birbirleri hakkinda iyi gözlem yapmalı doğru kişi olduğuna inanıyorsa evlenmeli. Ve -birbirlerine en uç noktalarda sorun yaşamadıkları sürece- tahammül etmeliler çünkü evlilikte her sey toz pembe ilerlemiyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biz her dakika mesajlaşıyoruz konuşacak konu bulamayıncada birbirimize iltifat etmeye başlıyoruz mesajla özlem giderilmiş olmuyo bizim açımızdan yüz yüze gelmediğimiz her an özlüyoruz
1
10 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@rba35 burdaki yazılanlara katılmıyorum ben herkes istediği gibi davranır her ilişki için geçerli değil
Konuyla alakasız olacak ama her dakika konuşup iltifat edince sıkılmıyor musunuz? Ya da ne bileyim ben böyle ilişkilerin kısa sürdüğünü gördüm de nasıl uzun zamanda bu kadar sıcak devam ettirebiliyorsunuz. İki tarafın duyguları da gerçek mi?
@Kadoooş duygularımız sahte değil ki evet bazıları sıkılabilir ama biz sıkılmıyoruz birbirimize karşı özlemimiz fazla aramızda saygı ve sevgi mevcut bunları yıpratacak davranışlarda bulunmadık
@Kadoooş 3 aydır birlikteyiz gerçek sevgi olduğu sürece inan bana böyle bişey var yanyanayken konuşacak bişey bulamadığımızda susup oturmuyoruz saçmada olsa bişeyler konuşup gülüyoruz
Herkesin iletişimi kendi düşünce ve kültürünce farklı tabi. Ben nişanlılığı evlilik provası gibi görenlerdenim. Yani aradaki sınırlar yavaş yavaş kalkıyor olmalı. Çift birbirine karşı daha rahat, net ve açık olmalı.
Simdi nasilsa oyle olmali. Abartmadan surekli konusmadan, fazla birbirinin evine girip cikmadan. Istemem surekli bize gelmesini sirf nisanli diye. ( nisanlilik olayini sevmiyorum direkt soz nikah bitti bir ayin icinde
Çiftler birbirini çok darlamamalı iletişim mümkünse azaltılmalı vee en önemlisi aileyle ilgili ailelerin karıştığı konular çok soft geçilmeli ki kimse kimseye gıcık olmasın kalp kırılmasın benim fikrim